Alegerea unui mâner al ușii cu un zăvor pentru ușile interioare

La sfârșitul lucrărilor de reparații în interior, una dintre etapele finale este alegerea mânerelor pentru ușile de interior. Acesta este un pas crucial, deoarece acestea nu numai că oferă acces la cameră, ci și efectuează o funcție decorativă. Alegerea acestui element trebuie să țineți cont de capabilitățile sale, precum și de proiectarea atât a ușii cât și a camerei în ansamblu. Pentru aceste tipuri de portiere este relevantă maneta.

clasificare

Mânerul cu ușă poate fi împărțit în subspecii în funcție de diferite caracteristici. Dintre acestea, tipul de construcție, forma bazei, precum și materialul din care este fabricat produsul. Înainte de a trece direct la alegerea mânerului, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile funcționale ale fiecărui tip prezentat. Mânerele pentru uși cu zăvor pentru o ușă interioară pot fi de mai multe tipuri.

 • mânere de pârghii sunt cele mai simple și frecvent utilizate. Mecanismul în sine arată ca o limbă care are o felie la sfârșit. Pentru a deschide zăvorul, trebuie să rotiți butonul, acțiunea inversă fiind realizată cu ajutorul unui mecanism de arc. La unele produse instalați încuietori speciale și puteți lua în considerare și opțiunile cu chei.
 • Blocarea rolei este o rolă care este fixată în canelură. Această opțiune este adesea folosită de proprietarii spațiilor unde sunt copiii. Acest lucru se datorează faptului că mânerele nu au dibluri și, dacă este necesar, sunt ușor de deschis.
 • Suport magnetic lucrează prin atracția magnetului la metal. Blocul este declanșat în momentul întoarcerii mânerului sau în cazul în care pinul se mișcă.

Pentru uși de toaletă sau baie este o opțiune ideală.

Și, de asemenea, butoanele zăvorului pot fi împărțite în funcție de principiul mecanismului instalat acolo. Ele pot fi rotative și împingă. Merită să le luăm în considerare diferențele.

pârghie

Mânerul include 2 pârghii, precum și o tijă.În momentul în care există un impact asupra uneia dintre pârghii, se deschide mecanismul în care este localizată limba fală. Această opțiune este cel mai adesea aleasă de consumatori. Acest lucru se datorează faptului că în primul rând nu există probleme în timpul funcționării structurii. Este suficient să faceți un efort mic, apăsând mânerul și ușa se deschide și în acest moment puteți folosi nu numai mâna, ci și, de exemplu, cotul.

Cu toate acestea, ușa este fixată foarte bine, fără a apăsa maneta, nu poate fi deschisă. În plus, astfel de structuri rareori nu reușesc. Mecanismul funcționează în tăcere. Și, de asemenea, trebuie remarcat faptul că gama de astfel de accesorii este destul de largă și variată, prezentată într-o varietate de culori și în diferite variante de design, astfel încât nu există aproape nici o problemă pentru clienți de a alege, este ușor să alegeți modelul necesar în fiecare caz.

Cu toate acestea, nu se poate spune despre deficiențele acestui tip. Consumatorii spun că astfel de pixuri pot fi ușor prinși și loviți, dar aceste dezavantaje se pot suprapune ușor cu avantaje.

rotativ

Acest dispozitiv oferă, de asemenea, o limbă de clapetă.Mânerul are o formă sferică. Când mânerul se rotește, zăvorul se deschide, după care, atunci când este eliberat cu ajutorul unui arc, acesta revine la poziția inițială. Acest design nu este la fel de confortabil în funcționare ca cel precedent, deoarece turnul poate fi făcut numai manual, ceea ce poate provoca probleme dacă este ocupat sau, de exemplu, rănit.

Un astfel de model ca un buton câștigă popularitate largă. Este un mâner de formă rotundă sau ovală, cu încuietoare încorporată. Diferența față de modelul tipului de pivotare este că în acest caz va fi necesar ca instalația să deseneze o gaură în ușa interioară în sine, în care va fi amplasat mecanismul. Gaura de gaură este în majoritatea cazurilor situată pe ambele fețe, unele modele au dibluri și prize de o singură direcție.

Printre avantajele pe care trebuie să le menționăm este siguranța butoanelor pivotante. Deoarece au formă ovală, este mult mai dificil să se rănească atunci când contactul este nereușit decât în ​​cazul produselor cu muchii ascuțite.

Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile în care există copii mici.

Gama este foarte largă, designul diversificat permite cumpărătorului să aleagă mânerul pentru fiecare gust. Accesorii pot avea inserții de sticlă, pietre și alte elemente care să permită decorarea camerei, dându-i eleganță și individualitate. În plus, mecanismul de blocare este realizat astfel încât ușa să poată fi închisă atât din exterior, cât și din interiorul încăperii. Acum, pentru defectele.

Unul dintre dezavantajele, fără îndoială, este un inconvenient în timpul funcționării, deoarece puteți deschide ușile doar prin rotirea mânerului cu mâna. Pe lângă faptul că consumatorii remarcă că se confruntă adesea cu problema blocării blocării, care este servită de mișcări excesiv de ascuțite.

Baza de montare

Există două forme ale bazei, care sunt utilizate atunci când atașați mânerul ușii cu o zăvor. Luați în considerare diferențele lor semnificative.

 • Socket. Baza poate fi făcută sub formă de oval sau pătrat, alte modele sunt extrem de rare. Mânerele montate în acest fel servesc atât pentru închiderea ușilor interioare, cât și ca elemente de decor. Alegerea mecanismului de blocare nu este dificilă.
 • Planck. În cazul unei curele, este recomandabil să alegeți structuri care să includă un mecanism de blocare. Selecția separată a blocării poate provoca anumite dificultăți pentru cumpărător. Unele modele au găuri speciale în care puteți poziționa blocarea. Astfel de forme ale bazei se vor potrivi persoanelor care doresc să protejeze în continuare spațiile de hacking, însă trebuie avut în vedere că acest lucru nu poate fi un obstacol serios. Bara este mai puțin funcțională decât mufa, dar este adesea potrivită pentru anumite modele.

Material de fabricație

Piața modernă este un model de mânere pentru toate gusturile, dar cel mai adesea cumpărătorii sunt atenți la materialul din care este fabricat produsul. Producătorii oferă articole care sunt fabricate din mai multe materiale.

 • Metal. Acest material este cu siguranță un lider pe piața construcțiilor. Modelele pot fi fabricate din cupru, bronz și oțel, din aluminiu, alamă și aliaje metalice. În primul rând, consumatorii apreciază astfel de produse pentru aspectul lor bogat și o durată lungă de viață. Unele modele pot avea o acoperire, de exemplu, din crom, iar metalele cum ar fi cuprul și bronzul vor dezvălui culoarea și luciul datorită stratului protector aplicat deasupra.Printre deficiențe se poate identifica faptul că mânerul aproape întotdeauna rămâne rece.

Dacă produsul este fabricat dintr-un aliaj, precum și stratul de acoperire nu este foarte bine realizat, există riscul că acesta va eșua destul de repede, iar apariția în acest caz poate deveni inutilizabilă.

  • Copac. Mânerele din lemn sunt clasice ale genului. În cele mai multe cazuri, ele sunt alese dacă ușa însăși este făcută din furnir sau din lemn. În acest model se poate face destul de extravagant, ele sunt adesea decorate cu sculpturi complicate și inserții neobișnuite, ceea ce vă permite să alegeți o opțiune pentru un interior diferit.
  • Sticla. Aceasta este o opțiune de birou mai mult, dar este adesea folosit în proiectarea de apartamente. Astfel de mânere sunt mult mai fragile decât alte modele, dar, în același timp, ele par costisitoare și neobișnuite. Unele modele pot avea un preț destul de ridicat.
  • Plastic. Acesta este cel mai utilizat material atunci când alegeți mânere pentru apartamente. Are cea mai mică categorie de prețuri, dar în același timp poate fi fabricată calitativ, ceea ce îi permite să fie folosit mult timp. Puteți găsi adesea mânerele ușilor din plastic, imitând produse din piatră, din piele, din sticlă sau din lemn, având în același timp o diferență semnificativă de valoarea materialelor naturale.

  Cum să instalați mânerul ușii cu o zăvor, vezi următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor