Dispune de mânerele ușilor cu încuietori pentru ușile interioare

 Dispune de mânerele ușilor cu încuietori pentru ușile interioare

Mânerele ușilor cu încuietori sunt un element integrat al armăturilor și sunt utilizate în mod activ pentru instalarea în ușile interioare. Modelele se caracterizează prin simplitatea designului, a utilizării și a disponibilității largi a consumatorilor.

Caracteristici speciale

Mânerele, dotate cu un mecanism de blocare, au apărut în a doua jumătate a secolului trecut și au fost imediat apreciate. Domeniul de aplicare a pixurilor este destul de larg. Modelele le-au găsit uz în case, spații publice, birouri și în industria prelucrătoare. Inițial, mânerele cu încuietori au fost instalate ca opțiuni de cabinet în clinici, grădinițe, școli și universități.Adică în clădirile protejate, în care restricționarea accesului la o cameră este mai degrabă un avertisment.

Astfel de modele nu au fost utilizate ca dispozitiv principal de blocare. Acest lucru se datorează rezistenței reduse la rupere a produselor, precum și a proprietăților de protecție minime. Astăzi, mânerele cu un mecanism de blocare pot fi văzute nu numai în spațiile publice: acestea sunt adesea instalate pe uși de interior în apartamente, băi și facilități sanitare. Instalarea mânerelor cu un mecanism de blocare se face prin introducerea dispozitivului în foaia de ușă și necesită anumite abilități.

Soiurile și dispozitivul lor

Mânerele pentru uși, echipate cu un mecanism de blocare, sunt clasificate în funcție de mai multe criterii, dintre care cel mai important este tipul de construcție.

Împingeți modele

Acest tip de dispozitiv este cel mai dovedit și mai fiabil. Din punct de vedere structural, butonul de presiune constă dintr-o tija pătrată care trece prin foaia ușii și zăvorul, arcuri de blocare care fixează tija, blocând miezul, bolțul de blocare și mânerele. Pe partea din spate a tijei este prevăzută o șaibă de blocare, datorită căreia, cu ajutorul a două șuruburi, ambele mânere sunt atrase unul de celălalt și se potrivesc perfect cu pânza.

Caracteristica de proiectare a mânerelor de împingere cu mecanism de blocare este prezența unei încuietoricare fixează tija cu un cârlig de oțel. Blocarea este activată prin intermediul unei supape sau al unui buton, prin apăsarea sau răsucirea care pentru a deschide încuietoarea fără a utiliza o cheie din partea din spate va eșua. Blocarea supapei este localizată de obicei pe capătul opus al tijei în raport cu gaura de chei. Butoanele de blocare pot fi plasate sub mecanismul de blocare și se blochează și se află direct sub spate.

Principiul funcționării butoanelor de presiune este destul de simplu: în timp ce se apasă mânerul cu ajutorul plăcuțelor de transfer, funcționează zăvorul de zăvorâre, prezentat sub formă de limbă de blocare sau, așa cum se spune în rândul oamenilor obișnuiți, "doggie". Se duce în interiorul mecanismului de blocare și vă permite să deschideți liber ușa. La închidere, marginea înclinată a limbii intră ușor în canelură și, datorită mecanismului de primăvară, revine la poziția inițială. Modelele push sunt disponibile în două versiuni.

Primul tip este reprezentat de produse cu funcții separate ale unui zăvor și ale unei încuietori.care sunt instalate separat și fiecare are propriile ornamente decorative sau soclu. În modelele de tipul al doilea, ambele dispozitive sunt situate sub o singură garnitură și sunt montate ca o singură unitate. Avantajele dispozitivelor de presiune includ fiabilitatea ridicată a mecanismului de blocare și blocare, costuri reduse și o gamă imensă, cu o mare varietate de culori și modele. Printre dezavantaje se numără declanșarea puternică a "câinelui" metalic, care limitează oarecum utilizarea în camerele și dormitoarele pentru copii, precum și uzura rapidă a mecanismului de primăvară.

Modele magnetice

Acestea sunt dispozitive de închidere de o nouă generație, care blochează foaia de ușă în conformitate cu principiul similar cu principiul de funcționare a zăvoarelor magnetice pe dulapurile de îmbrăcăminte. Din punct de vedere structural, astfel de produse constau din doi magneți permanenți, dintre care unul este plasat în locașul plăcii de montare a ușii, iar cel de-al doilea, realizat sub formă de bolț mobil, este amplasat în interiorul cutiei mecanismului de blocare.

Principiul de funcționare al dispozitivului de blocare magnetică este următorul: la închiderea ușii, un magnet fixat montat în cutie atrage și fixează în siguranță cel de-al doilea, situat în foaia de ușă. Când apăsați mânerul, magneții se desprind și ușa se deschide.

Avantajele modelelor magnetice includ simplitatea designului, inclusiv absența unui mecanism de arc. În astfel de modele, în principiu, nu există nimic de rupt, ceea ce sporește considerabil fiabilitatea și durabilitatea dispozitivelor. În plus, lipsa unui "câine" vă permite să ascundeți complet mecanismul de pe ușă, făcând procesul de deschidere și închidere a ușii complet silențios. Magneții pentru încuietori interioare sunt realizați din ferită stabilizată. Datorită acestui fapt, dispozitivele magnetice pot servi mai mult de un deceniu fără riscul pierderii calităților operaționale de bază. În plus, majoritatea încuietori magnetice sunt fabricate în aceleași dimensiuni ca modelele mecanice.

Acest lucru facilitează foarte mult instalarea și vă permite să înlocuiți independent modelul mecanic cu cel magnetic. De obicei, produsul este instalat în nișe sau caneluri existente și fixat cu dispozitive de fixare. Cu toate acestea, împreună cu un număr mare de avantaje clare, încuietoarele magnetice au unele dezavantaje. De exemplu, desenele sunt deseori nedetectabile, iar pentru a face ajustări în funcționarea unui magnet, trebuie să îndepărtați complet încuietoarea, distrugând frunza ușii.În plus, datorită proprietăților specifice ale magnetului, se formează un câmp magnetic constant într-o rază de 30-50 cm de la încuietoare, care poate atrage singuri particule electrificate, ace și ace.

Există, de asemenea, o mare probabilitate de a zdrobi ușa deschisă, care este plină de consecințe neplăcute. Blocarea se datorează faptului că funcționarea dispozitivului magnetic începe când magneții se află la o distanță de 15 cm una de cealaltă. Mecanismul, în acest caz, funcționează pe principiul unei apropieri mai strânse, apoi tragând încet și apoi lovind cu forța ușa. Cu toate acestea, această problemă este complet rezolvată prin metoda atingerii blocării acțiunii inverse. Esența unui astfel de dispozitiv este utilizarea unor magneți polari opuși, care nu sunt atrași unul de celălalt, ci, dimpotrivă, se resping reciproc.

Pentru a închide ușa, coborâți mânerul: când îl rotiți, șurubul magnetic va fi împins, tija va intra liber în cavitatea plăcii de grevă și va fi descărcată până când ușa rămâne în poziția închisă. După cum puteți vedea, efectul celui mai apropiat în astfel de dispozitive este complet absent, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la spargerea spontană a ușii.

Aspectele negative ale utilizării încuietorilor magnetice pot fi atribuite capacității lor scăzute de a rezista sarcinilor de șoc și de a se fisura chiar și cu impacturi minore.

Butoane pentru butoane

Spre deosebire de modelele push, controlul "dog" în astfel de dispozitive are loc cu un buton rotunjit, capabil să se rotească în jurul axei sale. Cel mai obișnuit loc pentru a instala butoane sunt sălile de duș și facilitățile sanitare. Cu toate acestea, în astfel de spații folosiți mânere, echipate numai cu o zăvorâre și o încuietoare. Cilindrul de închidere și gaura de foraj lipsesc, deoarece acasă nu sunt necesare. Un alt lucru - spațiu de birou. În ele, butoanele cu încuietori sunt adesea instalate atât în ​​toalete, cât și în cazul în care doresc să limiteze intrarea persoanelor neautorizate și în birouri.

Instalarea butonului vă permite să închideți interiorul camerei și, dacă este necesar, să blocați zăvorul sau zăvorul. Ca urmare, doar un cerc limitat de persoane care au chei la dispozitivul de blocare poate intra în cameră. Avantajele butonului includ instalarea foarte simplă și costul scăzut al produselor.

Printre minusurile se remarcă scăparea scăzută și incapacitatea de a deschide ușa cu mâinile ocupate.Și dacă în astfel de cazuri este suficient să apăsați mânerul cu un cot și apoi să deschideți dispozitivul sferic, este necesar să efectuați o rotire completă a butonului.

Mânerele ușilor glisante

În ceea ce privește designul și aspectul, astfel de opțiuni sunt foarte diferite de modelele anterioare. O caracteristică caracteristică a acestor dispozitive este amplasarea lor pe foile de ușă: produsele sunt complet încastrate în suprafața lor, astfel încât ușile compartimentului se pot ascunde cu ușurință în nișele de ușă. Astfel de mânere sunt, de asemenea, adesea echipate cu un mecanism de blocare care asigură o blocare sigură prin intermediul unui zăvor. Astfel de structuri pot fi închise doar pe o parte, din cauza căreia scopul utilizării lor este destul de limitat.

materiale

Mânerele destinate ușilor interioare nu trebuie să utilizeze materiale foarte puternice, așa cum sunt cerute de modelele pentru grupele de intrare. Aceste produse nu sunt supuse unor cerințe sporite pentru efracție și siguranță, astfel încât se acordă mai multă atenție componentei decorative. În fabricarea de pixuri utilizați adesea o combinație de mai multe materiale, care vă permite să creați imagini interesante și să revitalizați în mod semnificativ interiorul.Principalele materiale pentru fabricarea mânerelor pentru uși sunt din metal, plastic, lemn și sticlă.

Produsele din plastic sunt utilizate pe scară largă pentru instalarea pe uși de interior cu trafic redus. Acestea pot fi arhive, depozite de cărți și alte spații care nu implică mișcare intensă a oamenilor. Avantajele modelelor includ costuri reduse și o gamă largă de design și culori. Dezavantajele sunt viața scurtă și aspectul rustic al structurilor de plastic.

Metalul este folosit cel mai frecvent pentru a face pixuri. Sunt luate în considerare cele mai durabile și durabile modele de oțel. Ele se disting prin fiabilitatea mecanismului de blocare și sunt destinate pentru instalarea pe uși aflate în locuri ocupate. În plus, suprafața oțelului este adesea cromată sau brassizată, ceea ce conferă produselor un aspect frumos și modern. Mânerele din oțel sunt foarte rezistente la coroziune și pot fi instalate în încăperi cu umiditate ridicată. Dezavantajele produselor din oțel sunt costul ridicat și greutatea înaltă.

Produsele fabricate din aliaje de cupru și din aluminiu sunt, de asemenea, durabile și pot dura 5-8 ani. Cu toate acestea, atunci când le achiziționați, ar trebui să vă asigurați că produsul nu se dovedește a fi golit, deoarece un astfel de design, în ciuda costurilor reduse, nu este o soluție bună pentru astfel de dispozitive. De sus, aliajele sunt adesea acoperite cu vopsea de aur, argint și bronz, din cauza cărora încep să pară mai degrabă bogate și nobile. Dezavantajul pixurilor acoperite cu metal este rezistența redusă la uzură a stratului decorativ, motiv pentru care vopseaua este șters rapid și produsele își pierd strălucirea originală.

Lemnul diferă în natură și aspect natural, este utilizat în principal pentru producerea de modele de presiune. Avantajele modelelor sunt inofensivitate ecologică și plăcută materialului touch, iar dezavantajele includ imposibilitatea utilizării lor în camerele umede și costul ridicat al unor modele.

Sticla este utilizată pentru a realiza butoane. Astfel de modele se disting printr-un aspect stilat și estetic, precum și o durată de viață îndelungată, cu o manipulare atentă. Dezavantajele sunt rezistența scăzută la sarcini de șoc și nevoia de întreținere regulată a produselor.

Recomandări pentru selecție

Principala condiție pentru o cumpărare reușită este alegerea corectă a tipului de control al dispozitivului de blocare și al zăvorului. Când alegeți între buton, dispozitiv de presiune și magnet, în primul rând este necesar să vă concentrați asupra dimensiunii și greutății foii de ușă. De aceea, pentru ușile ușoare din MDF este foarte potrivit un maner din aluminiu sau din plastic, în timp ce pentru panzele grele din lemn natural sau usi prea mari este mai bine să instalați o presiune sau un mecanism magnetic.

Următorul pas în selecție ar trebui să fie evaluarea calității modelului achiziționat. Mai întâi de toate, trebuie să se acorde atenție funcționării corecte a mecanismului de fixare: nu trebuie să se scurgă și zăvorul nu trebuie să se blocheze. Pentru modelele cu pulverizare, este necesar să se analizeze uniformitatea petelor, iar pe produsele cromate să se asigure că nu există zgârieturi și chipsuri.

Alegerea competentă și funcționarea atentă vor prelungi în mod semnificativ durata de viață a dispozitivului de blocare și vor face uz de mâner convenabil și confortabil.

Pentru informații despre modul de instalare a ușilor în interiorul cu mâinile proprii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor