Mânere ușă forjate: caracteristici și soiuri

Intrând într-un apartament nou, fiecare familie vrea să facă un cuib de casă confortabilă de camere impersonale. Aceasta este cea mai importantă problemă care necesită luarea în considerare chiar și a celor mai mici detalii. De exemplu, trebuie să acordați o atenție deosebită mânerelor ușii. Manerele forjate sunt foarte populare.

avantaje

Mânerele ușilor forjate sunt răspândite în rândul cumpărătorilor și Acest lucru se datorează mai multor avantaje.

 • Prelucrarea specială pe producție face acest produs puternic și durabil. Materialul nu se teme de condițiile meteorologice și de efectele mecanice. Chiar și după câțiva ani, un produs care este atins în fiecare zi în timpul funcționării pare a fi nou.

 • Acest mecanism are o suprafață foarte plăcută și netedă datorită stratului de polimer.

 • Mânerele forjate sunt oferite într-o gamă largă de designeri. Un maestru priceput poate crea orice formă, figura sau abstractizare din metal.

 • Datorită ușoară susceptibilitate a metalelor de colorare, elementele pot fi decorate ca aur sau bronz. Ordinul detaliilor negre poate fi comandat - forjarea oferă un aspect elegant pentru orice produs.

tipuri

Printre mânerele forjate se disting intrarea și soiurile interioare. Dacă aveți nevoie să achiziționați un mecanism de blocare pentru ușa de intrare, atunci trebuie să acordați o atenție deosebită fiabilității acestui element. Când trebuie să alegeți un mâner pentru uși de interior, ar trebui să fie unul dintre principalele criterii pentru a evidenția designul produsului. Mânerele portierelor pot fi împărțite în următoarele tipuri după proiectare.

 • Staționare. Acestea sunt butoane clasice care servesc doar pentru a deschide sau a închide ușa. De obicei, design-ul este un suport, dar puteți obține o formă mai interesantă.

 • Mobile. Aceasta se referă la elemente în care mecanismul de blocare este deja integrat. De obicei, aceasta este o opțiune de blocare a ușii cu împingere.

În ceea ce privește metoda de producție, pixurile sunt împărțite în următoarele variante.

 • Forjare la rece. În acest caz, în fabricarea de echipamente speciale este utilizat, care asigură eliberarea unui număr mare de produse. Cu toate acestea, acestea sunt pixuri clasice obișnuite, accesibile și concepute pentru cumpărătorul în masă.
 • Fier de forjare. Această metodă implică prelucrarea manuală, ceea ce vă permite să creați elemente originale, rafinate la comandă. Acesta este un produs exclusiv care se integrează armonios în interior, cu toate acestea, proprietarul acestui produs va trebui să cheltuiască o mulțime de bani.

Cum sa alegi?

Venind la magazin pentru un mâner forjat sau pentru a comanda un produs de la producător, Este necesar să se acorde atenție următoarelor aspecte.

 • Mânerul ușii este încă un mecanism și, prin urmare, cumpărătorul are dreptul de a solicita un certificat de calitate de la vânzător. De asemenea, dacă nu există nicio garanție pentru produs, este mai bine să refuzați achiziționarea acestuia. Un producător decent oferă întotdeauna o garanție.

 • Trebuie să examinați cu atenție mărfurile, să încercați să deșurubați singure piesele disponibile pentru dezbrăcare sau să cereți vânzătorului să facă acest lucru în prezența dumneavoastră.

 • Dacă mânerul este selectat pentru ușa de intrare, atunci ar trebui să examinați cu atenție toate proprietățile sale operaționale și să asigurați calitatea materialului.În acest caz, produsul va fi expus la lumină UV în fiecare zi, precipitații și alți factori externi.

 • Cel mai important criteriu în alegerea unui element de ușă este dat de proiectare. Produsele forjate nu sunt potrivite pentru fiecare ușă. De exemplu, un mâner forjat pe o ușă de intrare, căptușit cu panou laminat sau furniruit din MDF, nu va arăta prea plăcut din punct de vedere estetic. În cazul în care stilul de interior este țară sau Provence, atunci un model din oțel forjat dur, cu înnegrire ar fi ideal.

desen

În prezent, producătorii oferă o gamă largă de modele de mânere forjate. Cele mai populare dintre acestea sunt următoarele opțiuni.

 • Pixul sub formă de stilou alungit arată foarte elegant. Cele mai fine linii netede creează aspectul fibrelor de pene, ceea ce indică gustul rafinat al gazdei. Acest lucru ar trebui atribuit, de asemenea, produselor în forme arbitrare, bizare, realizate conform schiței originale.

 • Întotdeauna elemente relevante, gotic stilizat. Șerpi, himere sau alte creaturi miticale de pe ușă arată misterios și oferă casei o atmosferă misterioasă.

 • Produsele originale foarte originale, realizate sub formă de articole de uz casnic, de exemplu,mânere sub formă de linguri sau părți de biciclete. Această opțiune este potrivită pentru plasarea pe ușile birourilor și companiilor. De exemplu, pe ușa unei bare puteți instala un mâner forjat în formă de cană.

 • Persoanele solide de succes preferă să instaleze stilouri antice în casele lor de țară. Acestea se vor potrivi perfect în interiorul în stil retro și vor fi un mare plus pentru vechile candelabre și sfeșnice.

Veți afla mai multe despre mânerele forjate în ușă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor