Alegeți și instalați o ușă de blocare electromecanică

Pentru a asigura confortul și comoditatea funcționării dispozitivului de blocare, este posibilă adaptarea acestuia pentru a funcționa în modul automat. De asemenea, dacă este necesar, puteți cumpăra produse finite care au devenit recent foarte solicitate. Orice încuietoare electromecanică pe ușa din față funcționează pe baza principiului secretului și fiabilității. Recent, astfel de dispozitive au fost utilizate numai în bănci, dar astăzi ele se găsesc în viața de zi cu zi.

Caracteristici de design

Astfel de dispozitive pot fi montate pe uși din diferite materiale, inclusiv cele adecvate pentru construcția metalică. Instalarea în ușă este destul de simplă și vă permite să vă asigurați suplimentar locuința.

  În exterior, un astfel de dispozitiv nu se deosebește de un sistem de blocare convențional, care funcționează în conformitate cu principiul mecanic, însă designul și echipamentul său intern sunt diferite.

  Este posibilă deschiderea mecanismelor electrice cu ajutorul:

  • carduri;
  • Telecomandă;
  • cod;
  • cheie.

  De asemenea, caracteristica dispozitivului electromecanic este aceea că poate fi deschisă, fiind aproape de el sau de la distanță. De exemplu, dacă este o blocare a plăcii din plastic, atunci va fi necesar să se apropie de ea și să se atașeze un dispozitiv la senzor.

  Toate mecanismele sunt echipate cu un mecanism electric care funcționează pe impulsuri.

  Principiul de funcționare

  Șurubul de blocare se conectează la acționarea electrică, ceea ce asigură blocarea ușii. Instalarea se face în același mod ca și alte mecanisme de blocare mecanică, dar va fi necesară și conectarea suplimentară a sistemului de blocare la sistemul de comandă și alimentare.

  Principiul de funcționare este după cum urmează:

  • Șurubul vine în poziția de lucru și intră în găurile de pe cutie după închiderea ușii, ca urmare a blocării lamei;
  • când impulsul este aplicat, arcul funcționează și strânge șurubul;
  • atunci când re-închidere are loc un proces similar.

  Dispozitivele electromecanice pot avea mai multe traverse sau una. Pentru a deschide ușile din interiorul camerei, aveți posibilitatea să instalați suplimentar un buton, precum și să utilizați o cheie electronică. Unele modele pot fi echipate cu funcții de telecomandă utilizând telecomanda. Toate aceste puncte trebuie să fie luate în considerare atunci când alegeți un mecanism în funcție de locul de instalare și de caracteristicile de proiectare.

  Punctele tari și punctele slabe

  Dispozitivul de blocare poate fi montat pe o ușă de sticlă, solidă sau metalică. Există, de asemenea, corpuri de fixare pentru structuri din aluminiu. În același timp, toate garantează o fiabilitate ridicată și protejează spațiile de penetrare. Dintre aceste avantaje, există și altele:

  • dat fiind posibilitatea de a controla de la distanță accesul în cameră;
  • Puteți instala diverse dispozitive pentru a identifica și a crește intimitatea;
  • caracterizat prin fiabilitate, ceea ce reduce probabilitatea de hacking;
  • montată pe uși de diferite materiale și dimensiuni;
  • dacă este necesar, conectați-vă la alarma.

  În ciuda acestor avantaje, dispozitivele electromecanice au dezavantajele lor:

  • sistemul electronic poate funcționa necorespunzător în condiții de umiditate ridicată și temperaturi înalte;
  • blocare la deschiderea / închiderea ușilor sub sarcină, ceea ce poate duce la spargere;
  • este necesar să se asigure alimentarea cu energie electrică a sistemului de blocare de la o sursă autonomă în caz de întrerupere a alimentării;
  • costul ridicat al mecanismului.

  tipuri

  În prezent pe piață puteți cumpăra diverse tipuri de dispozitive electromecanice, care au diferențe în:

  • fiabilitate;
  • caietul de sarcini;
  • echipamente interne.

  Prin urmare, atunci când alegeți, este necesar să ne concentrăm nu numai pe costul mecanismului, ci și pe parametrii indicați mai sus. Prin intermediul instalării, aceste dispozitive pot fi după cum urmează.

  1. Deasupra capului. Astfel de dispozitive sunt instalate pe pânză și în exterior nu au diferențe față de blocările mecanice. În același timp, în cazul în care există o gaură specială și un loc pentru cheile mecanice. De asemenea, puteți instala un buton suplimentar pentru a deschide mecanismul.
  2. Îngropate. Montat pe panza și potrivită pentru orice tip de ușă.

  Cum sa faci alegerea potrivita?

  Pentru a alege cel mai bun dispozitiv pentru tine, trebuie să adere la astfel de reguli.

  1. Cumpărați un model care are un certificat.
  2. Luați în considerare atunci când alegeți grosimea ușii și materialul fabricării acesteia.
  3. Cumpărați produse numai de la vânzătorii verificați care oferă produse originale de la producător.
  4. Luați în considerare posibilitatea instalării unei surse de energie autonome.
  5. Alegeți un mecanism în funcție de locul de instalare. Aceasta poate fi o stradă sau o cameră.
  6. Când cumpărați, verificați toate părțile în mișcare ale încuietorii.

  instalare

  Instalarea unor astfel de produse, precum și a celor mecanice, este simplă, astfel încât acest lucru se poate face independent. Singura diferență este că va fi necesar să conectați suplimentar puterea la mecanism. Dacă aveți abilitățile de a lucra cu mașina de șlefuit și cu alte unelte, puteți face munca rapidă și nu invitați comandantul. Este necesar să se pregătească astfel de instrumente și materiale:

  • foraj;
  • Masina de tocat;
  • burghie;
  • pumn;
  • șurubelniță;
  • tăiat sârmă;
  • clește;
  • bandă izolatoare.

  Este necesar să se facă o marcare pe cadrul ușii, transferând dimensiunile încuietorii însăși pe suprafața sa. Pe cutie este important să notați locul de instalare al curelei.Apoi, în locurile potrivite, trebuie să faceți găuri cu un șlefuitor sau cu un burghiu și să instalați un mecanism în conectori. După aceea, trebuie să dezasamblați carcasa și să o conectați la sursa de alimentare.

  Eficacitatea mecanismului este verificată cu o cheie sau unitate electrică. Cablurile sunt recomandate să fie așezate în cutii protejate pentru a nu se deteriora accidental în timpul funcționării. Conexiunea se face în conformitate cu instrucțiunile. După aceasta, carcasa de blocare este asamblată și este gata de utilizare.

  Caracteristicile reparației

  Dispozitivele electromecanice au o structură destul de complicată și, prin urmare, cu utilizarea intensivă a acestora, poate fi necesară reparația. În acest caz, se recomandă să contactați experții.

  Defalcările și motivele eliminării lor sunt după cum urmează.

  1. Blocajul nu funcționează. Poate fi o defecțiune a motorului sau a solenoidului. Acestea sunt acei care mișcă șurubul, iar când nu reușesc, încuietoarea nu va funcționa. Când reparați, este necesar să înlocuiți piesele cu altele noi.
  2. Blocarea nu se deschide întotdeauna. Acest lucru se poate datora unei surse de alimentare defecte. Dacă se află în locuri cu schimbări de temperatură sau umiditate ridicată,se produce oxidarea de contact acolo, în urma căreia tensiunea nu va fi transferată pe plăci. În acest caz, se recomandă dezasamblarea dispozitivului și curățarea contactelor.
  3. Nu poți deschide ușa cu butonul. Problema poate fi în cazul defectării controlerului. Când reparați este necesar să o schimbați complet.
  4. Cablu deteriorat. Dacă circuitul este întrerupt, tensiunea sau semnalul nu dispare pe dispozitivul electronic, ca urmare a faptului că acesta nu va funcționa. În acest caz, trebuie să verificați rețeaua și să remediați problemele.
  5. Defecțiune mecanică. Este necesar să inspectați încuietoarea și, dacă detectează o parte deteriorată sau defectă, schimbați-o.

  După reparație, este imperativ să verificați funcționarea mecanismului, apoi puteți continua să îl utilizați în modul sigur.

  Caracteristicile funcționării

  Că dispozitivul nu a eșuat, trebuie folosit în mod corespunzător. Pentru aceasta, experții oferă sfaturi importante.

  • Cumpărați produse numai de la producătorii de încredere, pentru care există certificate.
  • Realizați periodic întreținerea castelului și curățarea acestuia.
  • Instalați dispozitivele de închidere pentru a evita deteriorarea mecanismului la sarcini grele.
  • Dacă blocarea va fi instalată pe stradă, este necesar să o protejați de factori negativi.
  • Pentru a nu îngheța șurubul la temperaturi scăzute, acesta trebuie tratat cu un lichid special pentru iarnă.
  • Merită să refuzați curățarea componentelor interne ale castelului cu substanțe agresive.
  • De asemenea, este important să alegeți modelul de blocare potrivit, în funcție de intensitatea utilizării.
  • Pentru a nu deteriora bolțul, ar trebui să închideți cu ușurință ușa. Dacă șurubul nu intră în foaia ușii, expunerea la acesta poate provoca o defecțiune sau o deformare a piesei.

  Dacă respectați aceste reguli de funcționare, precum și sfaturi privind alegerea și instalarea unui produs electromecanic, puteți asigura funcționarea sa lungă și fără probleme pe toată durata operațiunii.

  Cum funcționează blocarea electromecanică, uitați-vă în următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor