Tipuri și tehnologie de instalare a lacătului pe ușa metalică

 Tipuri și tehnologie de instalare a lacătului pe ușa metalică

Expresia "casa mea este cetatea mea" nu este doar o figură de vorbire. Blocajul este un element important al structurii ușii, un mecanism care blochează și deblochează pânza mobilă, montată pe balamale. Punerea pe versiunea de blocare este cel mai ușor de instalat și de operat. Ușile metalice asigură o mai mare durabilitate și securitate. Principala cerință pentru rezistența la blocare - rezistență la fisurare cu utilizare fiabilă.

Caracteristici de design

Încuietorile pentru uși de intrare sunt dispozitive de blocare suplimentare care sunt utilizate în complex pentru blocarea intrărilor de spații de birouri, depozite, ateliere și alte clădiri industriale.Un aspect important îl constituie posibilitatea de a utiliza zăvorul și butonul mecanismului de pivotare în cazul închiderii interne. Incapacitatea de a slăbi dispozitivele de fixare din exterior este un minus pentru intruși. Este disponibil teoretic pentru utilizatori să se autorepreseze și să instaleze astfel de produse cu abilități minime de metal. Diferența față de lemn este numai în mijloacele de atașare la materialul dorit.

Soiuri de produse

Blocarea este un produs pentru blocare care realizează funcția prin diferite metode în diferite opțiuni. Încuietorile de la înălțime sunt instalate pe foaia ușii, sunt așezate în interior, lacăte - sunt atârnate pe balamale speciale. Încuietorile mecanice sunt deschise cu o cheie, blochează codurile - introducând un cod special, un semnal sau o cartelă magnetică. Încuietorile de deasupra sunt mecanice și electromecanice. Cel mai simplu dispozitiv și cel mai mic preț pentru încuietori mecanici. Variantele electromecanice mai sofisticate utilizează impulsuri electronice care controlează sistemul de blocare.

Un aspect important al fiabilității mecanismului de blocare a acționării este materialul din care este fabricat.Oțelul de calitate este mai bun decât fonta, deși acesta din urmă este masiv, este destul de fragil când este expus la temperaturi scăzute. Materialele de calitate inferioară sunt inferioare oțelului bun și mai mult.

În conformitate cu proiectarea mecanismului de blocare, încuietorile deasupra capului sunt împărțite în următoarele tipuri principale:

 • cilindru;
 • pârghie;
 • rack și pinion;
 • electromagnetice.

Punctele tari și punctele slabe

Blocurile cilindrilor primesc numele lor din forma cilindrică, în care este imersată o larvă unică, care este elementul de bază pentru acționarea mecanismului de blocare. Metoda de fabricare industrială standardizează larva, permițând, dacă este necesar, efectuarea rapidă a înlocuirii.

Avantajele blocării cilindrilor sunt următoarele:

 • ușurința optimă de instalare;
 • rezistența la uzură a mecanismului;
 • fiabilitate;
 • cheie mică.

  Minus comparativ cu alte modele - rezistență la cracare mai mică din cauza dimensiunilor mici și a dimensiunii reduse.

  Blocarea suprapusă a nivelului este un fenomen mai rar pentru consumatori, deoarece un astfel de dispozitiv este de obicei oferit în versiuni mortice.Cu toate acestea, ca opțiune constipație pentru intrările de spații rezidențiale și astfel de încuietori sunt în cerere. Acest tip constructiv utilizează o cheie lungă care conduce pârghiile. Așa numita blocare a dispozitivului de acționare a plachetelor, din care și-a primit numele. Cu cât este mai mult suval, cu atât mai greu este ca un hacker să ridice cheia master.

   Designul oferă o opțiune mai robustă pentru hacking, dar acest lucru afectează anumite aspecte ale utilizării. Blocurile de nivel sunt mai capricioase în uz frecvent și necesită o lubrifiere regulată. Atitudinea atentă este o garanție a durabilității. Cheia lungă este o altă caracteristică a acestui design. Nu există diferențe fundamentale în ceea ce privește instalarea.

   Blocarea rack-ului este considerată mai simplă în comparație cu cele două tipuri anterioare. Deschiderea și blocarea apar datorită combinației profilurilor cheie și a bolțurilor. Aceasta este o construcție mai veche. Cheia este o tijă pătrată, rotundă sau dreptunghiulară, care are o mișcare înainte sau înapoi în gaura cheii. Baza blocării - forța izvoarelor. Prin apăsarea tastei, utilizatorul comprimă arcurile,iar șurubul deschide ușa cu mișcarea acesteia; după îndepărtarea cheii din gaura de chei, arcurile se deconectează, deplasând șurubul în poziția inițială. Blocul este închis.

     Principalele avantaje sunt următoarele:

     • costul scăzut al produsului;
     • ușurința de funcționare;
     • durata de viață foarte lungă.

     Cu toate acestea, toate aceste calități sunt suprapuse de un dezavantaj extrem de important - proprietăți de protecție mai scăzute din cauza simplității designului. O altă problemă semnificativă este crearea de chei duplicate, deoarece astfel de încuietori pot fi făcute chiar într-o manieră artizanală sau într-o singură copie.

     Încuietorile electromecanice (electromagnetice) sunt un principiu diferit, mai modern și mai costisitor, care folosește energie electrică. Informațiile de citire a codului se realizează cu ajutorul unui scaner, al unei cartele magnetice sau al unei taste speciale. Dispozitivele de blocare de acest tip constau dintr-o parte mecanică, o unitate de putere, un control și un cititor. La instalare, apare programarea, hacking-ul consumă foarte mult timp. Modificările sunt foarte largi, deciziile depind de interesele specifice ale utilizatorului și de bugetul acestuia.

      Principalele avantaje includ următoarele:

      • posibilitatea de control de la distanță;
      • blocare absolută din interior;
      • durată de viață îndelungată;
      • rezistență excelentă la fisurare;
      • capacitatea de a lucra cu alte dispozitive.

      Printre neajunsurile care merită notate următoarele:

      • necesitatea unei alimentări constante de energie electrică;
      • costuri ridicate;
      • performanță slabă în condiții de umiditate ridicată și răcire puternică.

      Sfaturi pentru alegere

      Alegerea blocării este determinată de trei puncte principale:

      • tipul de spații protejate;
      • bugetul;
      • dorește stabilitate față de hacking.

      Pentru garaje și depozite este preferabil să se utilizeze încuietori puternice pentru spațiile rezidențiale - o combinație de încuietori cu cilindru și cu pârghii sau electromecanice. Nu trebuie uitat că calitatea blocării este calitatea producătorului. Pentru spațiile rezidențiale, rezistența la spargere nu trebuie să fie mai mică decât clasa a treia. Conform GOST 5089-97, există patru clase de încuietori anti-efracție, care sunt determinate de metoda generală. Acest parametru este indicat, de obicei, în pașaportul producătorului produsului. Cu cât este mai mare clasa, cu atât este mai fiabilă încuietoarea.

      Încuietorile de deasupra diferitelor tipuri au o proprietate comună unificatoare - în mod fundamental aceeași instalare. Elementele de fixare diferă numai în ceea ce privește tipul de folie de ușă utilizată. În cazul unei uși metalice, acestea sunt elementele care vor putea atașa produsul de blocare pe metal. Pentru ușile din lemn, există suficiente șuruburi autoportante, pentru uși metalice, pini și dispozitivele de fixare corespunzătoare. În mod natural, știfturile de fixare sunt sudate.

      Instrumente de instalare necesare

      Uneltele sunt mijloacele de a întoarce un blocaj într-o cutie într-un dispozitiv de lucru corespunzător în locul său. De regulă, aceasta necesită următoarele instrumente:

      • freză electrică cu burghiile necesare în diametru și calitate;
      • bulgară;
      • instrumente de măsură și dispozitive de fixare;
      • un fișier;
      • core;
      • un creion;
      • cablu de prelungire electric;
      • șurubelniță;
      • uneori hârtie.

      Tehnologia de instalare

      Pentru a instala o încuietoare pe o ușă metalică, trebuie să efectuați o serie de acțiuni secvențiale. Principala sarcină a instalatorului este fixarea fermă și precisă a mecanismului de blocare în locul prevăzut.De regulă, este situat la o înălțime de 90-100 centimetri de la podea și deasupra și, de asemenea, nu ar trebui să fie situat mai aproape de 30 de centimetri de la un alt dispozitiv de blocare, pentru a face designul mai fiabil. Procesul de instalare constă în mai mulți pași.

      • Asigurați-vă că ușa nu se deschide spre interior, ci spre exterior. Acesta este un element important în asigurarea rezistenței totale la fisurare. O copie specifică a încuietorii trebuie să corespundă modului în care se deschide ușa spre stânga sau spre dreapta.
      • Asamblați instrumentele necesare pentru pregătirea instalării. Totul ar trebui să fie pregătit pentru manipulări viitoare.
      • Verificați caracterul complet al blocării. Elementele sunt necesare în stoc. Este mai bine să verificați acest lucru în prealabil, și nu în timpul instalării. Un producător obișnuit va echipa produsul nu numai cu o descriere, ci și cu instrucțiuni clare de instalare.
      • Faceți marcare. După cum sa menționat deja, încuietoarea trebuie instalată pe foaia de ușă din interiorul încăperii. În locul selectat ar trebui să fie atașat blocare. Mark, fără a uita locația pinilor de montare și gaura cheie. Dacă întâmpinați dificultăți în aplicarea etichetelor, puteți utiliza hârtia, fixându-o cu bandă sau lipici. Hârtia nu trebuie să se miște.
      • Găuriți găurile pentru știfturi și chei. Inelele de la ușa de fier sunt sudate.
      • Fixați încuietoarea de la ușă cu ajutorul știfturilor și elementelor de fixare. Din exterior, nu uitați de capacul care acoperă gaura de chei.
      • Introduceți cheia și rotiți-o, împingând șuruburile de blocare ale încuietorii la distanța maximă. Pictați locul în care acestea intră în rama ușii. Aici se fac găurile pentru constipație. Cu ajutorul unui file, marginile sunt rafinate.
      • Setați bara pentru a fixa închiderea ușii astfel încât încuietoarea să fie blocată bine, cu precizie și "fără rugozitate". Operarea precisă la rotirea cheii sau a butonului de blocare trebuie combinată cu articulația șuruburilor retractabile în locul de construcție desemnat. Ușa ar trebui să se închidă bine și în tăcere și să se deschidă bine.

      Este important! Principala cerință în toate etapele instalării este acuratețea maximă. Prin marcare, găurirea și fixarea trebuie abordate cât se poate de responsabil. Rezultatul instalării este rezultatul aptitudinilor și practicilor, combinația unui ecartament de ochi și lucrul cu scule pe metal.

      Firește, atunci când sunt instalate pe o ușă de garaj sau pe o porțiune de grădină, vor exista anumite diferențe legate numai de proiectarea ușilor și de condițiile de utilizare a încuietorii.Pentru o ușă de intrare mai durabilă din oțel, toate etapele de instalare de bază sunt similare. Aceste uși câștigă popularitate printre cei care doresc să crească în continuare rezistența la fisuri datorită calității construcției din aliaj de oțel. Lacatele de la poarta devin un lucru din trecut. Codurile curente, cilindrii și încuietoarele de pârghii au venit să le înlocuiască. Concursul etern al hacking-ului și al protecției, unde, cu cât mai eficiente tehnologii de hacking, cu atât mai mult se dezvoltă protecția.

      Cum să instalați un sistem de siguranță pe o ușă metalică, consultați videoclipul.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor