Cum de a alege mobilier pentru camera de zi?

 Cum de a alege mobilier pentru camera de zi?

Camera de zi a fost întotdeauna rezervată pentru recepția oaspeților, adunări de familie, petreceri. Aici este obișnuit să vizionați filme cu prietenii sau să stabiliți masa pentru o sărbătoare de familie. Din acest motiv, alegerea corectă a mobilierului pentru camera de zi este una dintre cele mai importante cerințe pentru apartament în ansamblu.

Caracteristici speciale

Pentru ca camera centrală în casă să fie confortabilă și să îndeplinească toate cerințele proprietarilor, este în primul rând necesar să alegeți mobilierul potrivit pentru el. În plus, merită să acordați o atenție deosebită plasării mobilierului în spațiul disponibil.

Când alegeți, merită să vă amintiți acest lucru mobilier pentru acest tip de cameră ar trebui să fie nu numai frumos și armonios se potrivesc în situația, dar, de asemenea, destul de practic, deoarece este în camera de zi este de obicei cea mai mare trecere în apartament, deoarece toți membrii familiei se adună aici și oaspeții sunt, de asemenea, primite.

Atât mobilierul modular cât și cel tapitat ar trebui să se încadreze armonios în interiorul general al camerei, ar trebui să corespundă cu schema de culori a camerei. Este nepotrivit să folosiți mobilier care vor arăta ca un ghimpe în designul interior general al livingului.

Și pentru a crea un interior practic în care camera va fi utilizată în totalitate, este necesar să alegeți bucăți de mobilier de cea mai potrivită dimensiune.

Mobilierul modern din camera de zi este conceput pentru a satisface toate cerințele consumatorului. Caracteristicile sale includ:

 • Mobilitate. Mobilierul modern din dulap poate fi adesea transformat. Abilitatea de a achiziționa module oferă confort atât în ​​operare, cât și în transport, în timp ce mobila poate fi mutată și asamblată într-un mod nou. Această proprietate vă va ajuta dacă doriți să vă schimbați - va fi ușor să schimbați designul camerei fără a cheltui pe mobilier nou.În plus, această soluție este foarte convenabilă pentru camere mici, nu trebuie să cumpărați un perete întreg, vă puteți restrânge la mai multe module și puteți crea un interior armonios și practic pentru sală.
 • Astăzi este ușor să obțineți mobilier în dimensiuni individuale pentru camere diferite. Prin urmare, alegerea obiectelor interioare nu este dificilă, chiar și pentru cele mai non-standard premise. Costul unor astfel de opțiuni, desigur, este ridicat, însă revenirea unor astfel de elemente exclusive se dovedește de obicei destul de rapid.
 • În plus față de dimensiune și formă, există o altă caracteristică a mobilierului modern. Astăzi, în magazine puteți găsi piese de mobilier pentru aproape orice decizie de stil. Modern, country, provence, clasic - pentru fiecare opțiune, puteți găsi ceva de-al tău, care se potrivește armonios în orice interior.
 • Multe materiale utilizate în producție, de asemenea, deschise cameră pentru alegere. Puteți opri alegerea pe mobilier din lemn sau alegeți fațadele cu MDF, chiar și plasticul este utilizat în producție. Pentru producătorii de mobilier tapițat oferă o gamă largă de tapițerii diferite de texturi diferite.Una dintre cele mai populare opțiuni de astăzi este pielea ecologică, este cea mai convenabilă pentru camera de zi, deoarece este ușor de curățat și are un grad ridicat de rezistență la uzură.
 • O altă caracteristică este versatilitatea mobilierului, care poate servi ca o opțiune excelentă nu numai în camera de zi, ci și în încăperi care îndeplinesc funcțiile mai multor camere simultan. Astfel, camera de zi poate fi în aceeași cameră cu sufrageria, combinată cu bucătăria sau dormitorul.

tipuri

Pentru a simplifica alegerea mobilierului pentru camera de zi, trebuie să vă amintiți mai întâi acele tipuri în care sunt împărțite toate mobilierul.

Deci, se remarcă:

 • Cazul;
 • modular;
 • Mobilier tapițat.

Alegerea oricarui subspecii trebuie sa tineti cont de faptul ca principalul criteriu de selectie este, desigur, calitatea, deoarece, asa cum am mentionat mai sus, sufrageria este camera cea mai vizitata, deci pentru o viata mai lunga, trebuie sa alegeti mobilierul potrivit si de cea mai buna calitate.

Cea mai extinsă gamă are mobilier modular, pe care îl poți numi și "culegere". Acesta este un set de diferite unități de mobilier care pot fi mutate dacă este necesar.De regulă, aceste truse sunt fabricate în același stil, ceea ce face mult mai ușor să se aleagă elementele necesare mobilierului. Aceasta include nu numai căștile și pereții, care astăzi sunt reprezentate de diverse module, dar și de alte elemente importante ale camerei de zi.

Cel mai adesea, kiturile modulare includ următoarele elemente:

 • oglinzi;
 • Dulapuri diverse. Ele pot fi dulap sau alte scopuri, pot avea o locație directă și pot fi unghiulare;
 • comode;
 • Noptiere;
 • Mese de cafea și de masă;
 • rafturi;
 • rafturi;
 • Chiar și blaturile sau lămpile de podea pot fi livrate cu mobilier modular.

Dacă o persoană a ales mobilier modular, el primește, de regulă, fie un catalog cu o gamă completă de module, fie el se va familiariza cu ele direct la o expoziție dintr-un magazin. Apoi, există o selecție independentă a părților necesare ale kitului.

O caracteristică distinctivă a acestei opțiuni este mobilitatea acesteia. Componența modulelor se transformă rapid într-un transformator și poate schimba cu ușurință configurația, locația și plasarea elementelor selectate.

Pentru a face alegerea corectă, trebuie să știți dimensiunile camerei, care vă vor ajuta să alegeți modulele potrivite și să nu supraîncărcați spațiul.Printre materialele din care se fabrică mobilierul modular se emit lemn, PAL, MDF și alte elemente care imită lemn. În plus, adesea folosite și materiale suplimentare pentru decor - sticlă, plastic; Structura este uneori încoronată cu fitinguri metalice.

Mobilierul de cabinet este, de regulă, elemente staționare de design interior. Acestea includ diferite dulapuri, rafturi și pereți care au o bază rigidă comună și nu pot fi ușor deconectate ca variante modulare. Mobila încorporată se poate referi și la dulap.

Cele mai populare elemente ale modelelor de caz sunt diferite tipuri de dulapuri. Cel mai adesea ele sunt plasate în camere de zi mari, pot stoca haine sau orice alte obiecte. Cel mai adesea, cazurile de cabinet sunt efectuate la înălțimea camerei și se odihnesc pe un tavan. În plus, în acest caz, puteți cita ca exemplu fenomenul construcției construite. Astfel de dulapuri au de obicei dimensiuni destul de mari, dar în același timp beneficiază de spațiul lor.

Un element, cum ar fi un raft suspendat sau rafturi, este de asemenea comun. Pe ele, de regulă, există diverse elemente de decor, cărți, lămpi și, dacă rack-ul este destul de mare, se poate amplasa un sistem audio sau un televizor.Designul articulat este convenabil atât pentru camere mici, cât și pentru încăperi dimensionale.

Există ziduri de coc. În acest subiect, mai multe elemente sunt combinate simultan. Poate exista un dulap și rafturi, și un rack - toate acestea sunt o singură structură.

Ultimul tip de mobilier utilizat în orice cameră de zi este mobila tapițată. Acestea includ diferite canapele, fotolii, cadouri. Și dacă dulapul și mobilierul modular sunt proiectate pentru a crea un interior mai practic care să găzduiască un număr mare de locuri de depozitare, atunci componenta moale servește exact pentru a asigura confortul.

Canapele moale și confortabile, care vor fi potrivite armonios cu interiorul, vor oferi un confort maxim locuitorilor apartamentului și oaspeților săi. Principala regulă pentru alegerea mobilierului tapițat este calitatea materialului de tapițerie, deoarece trebuie să fie durabil și ușor de curățat.

Tendințe de modă

Moda se schimbă regulat, iar aceste schimbări se referă, de regulă, la toate sferele vieții, fie ele stiluri muzicale, haine, evenimente, concerte, alimente, turism sau design interior. În mod similar, în proiectarea camerei de zi - de la sezon la sezon, apar noi tendințe de modă, pe care mulți designeri moderni și cunoscători de mobilier frumos îl urmează în mod strict.

Schimbările în tendințele de proiectare sunt de obicei asociate cu următorii factori:

 • În fiecare zi tot mai multe materiale noi pentru reparații apar pe piața construcțiilor.
 • Culorile noi vin în modă.
 • Există noi elemente de interior interesante care dictează schimbări în designul general al camerei.
 • În plus, factorul determinant poate fi situația economică generală din țară. O criză poate aduce elemente de mobilier mai ieftine la modă, iar stabilitatea poate spori politica de prețuri în tendințele designului interior.

Cu toate acestea, schimbările în tendințele în designul interior nu se schimbă la fel de rapid ca în lumea designului de îmbrăcăminte. De obicei, datorită durabilității reparațiilor, tendințele rămân de câțiva ani, transformându-se doar prin accesorii și accente.

Deci, evidențiați tendința de design cameră de zi astăzi este prezența de lumină în cameră. Astăzi, cele mai populare sunt camerele spațioase, luminoase, cu o fereastră panoramică mare, ideală. Sunt necesare numeroase surse de lumină naturală și de zgomot minim în spațiu.

Din acest motiv, designerii sfătuiesc proprietarii de camere mici să facă reamenajarea și să combine mai multe spații pentru a crea o cameră mai funcțională și mai luminoasă.

În legătură cu tendința anterioară Unul dintre cele mai populare stiluri din acest sezon este minimalismul. Că vă permite să creați spațiul cel mai deschis, unde va fi o mulțime de lumină și aer. În nici un caz nu ar trebui să existe o mulțime de mobilier și alte elemente, în plus, ele ar trebui să aibă un aspect direct și concis.

Unele amestecuri de stiluri diferite sunt, de asemenea, binevenite. Cu toate acestea, în acest caz, este necesar să nu vă lăsați prea departe, pentru a nu transforma camera într-o confruntare a diferitelor direcții.

Fiecare element din cameră trebuie să aibă un scop funcțional propriu, altfel prezența sa este inadecvată și contravine tendințelor de design moderne.

Destul de un fenomen popular nu este primul sezon este utilizarea de materiale utilizate pentru fabricarea de mobilier. Astfel, de exemplu, mobilierul din paleți este foarte popular, de asemenea, adesea folosesc cutii din carton ondulat sau carton ondulat pentru a crea mobilier.

Următorul trend depinde de dorința universală de a proteja mediul. Deci, designerii de interior recomandă folosirea numai a materialelor ecologice și hipoalergenice care nu dăunează sănătății umane și mediului.

Din tendințele enumerate mai urmează unul.Aceasta este cu siguranță alegerea culorilor din camera de zi. Culorile pastel și nuanțele naturale sunt populare. Bej, maro, verde, piersic și alte culori potrivite creează o culoare bună pentru aproape orice gust.

Interiorul de trend este cel mai confortabil interior, costul căruia este destul de accesibil pentru o persoană obișnuită.

acoperire

Toate acoperirile interioare ale dulapului și mobilierul modular pot fi împărțite în suprafețe lucioase și mată. Aspectul general al camerei va depinde de alegerea unei suprafețe, în plus, o acoperire selectată în mod corespunzător poate oferi o legătură cu una sau cu altă decizie de stil.

Suprafața lucioasă este potrivită pentru încăperi mici, deoarece reflectă perfect lumina și astfel sporește vizual spațiul. Cu toate acestea, această abilitate are numai luciu de înaltă calitate. Costul unei astfel de acoperire este ridicat, dar din motive de efect al expansiunii, puteți cheltui bani În plus, luciu de înaltă calitate este foarte practic - chiar dacă se formează zgârieturi pe suprafață și se acumulează praf, datorită reflexiei luminii se pot ascunde defectele.

Pentru a crea o suprafață lucioasă folosind materiale de diferite proprietăți și costuri diferite. De exemplu, una dintre cele mai comune opțiuni este un film lucios din PVC. Se aplică pe fațadele MDF folosind tehnologia de vid. Filmul este ușor de curățat, poate avea diverse modele, frezarea este adesea prezentă pe fațadă cu un film. Cu toate acestea, o astfel de acoperire are propriul său dezavantaj semnificativ - În cazul unor modificări bruște ale temperaturii, filmul se poate desprinde de pe bază.

Mobilierul din plastic acrilic are și o suprafață lucioasă. Luciul acestui strat de acoperire este ușor mai mare decât cel al foliei din PVC, straturile de culoare ale stratului de acoperire și zgârieturile nu sunt vizibile, dacă este necesar, puteți restabili suprafața cu ajutorul lustruire. Cu toate acestea, umiditatea poate deteriora fațadele, deoarece îmbinarea deja vizibilă dintre materialul interior și suprafața exterioară se va delamina și mai mult. Pentru a rezolva această problemă, unii producători folosesc un cadru metalic pentru a încadra fațadele și a ascunde articulațiile.

În plus, fațadele pictate lacuit pot promite o suprafață lucioasă aproape perfectă.Suprafața este primată, se pune culoarea principală, apoi în mai multe straturi acoperite cu lac lucios. După uscare completă, suprafața este măcinată și lustruită până la strălucire. Pentru mai multă strălucire, producătorii acoperă fațadele cu ceară.

Procesul complex de fabricare a unor asemenea fațade se reflectă în costul produsului final, dar avantajele acoperirii acoperă integral costurile. Astfel, avantajele includ luciu bun, puteți face fațete de aproape orice culoare, în plus, mulți producători oferă opțiuni de culoare individuale. În plus, fațadele sunt ecologice și nu se tem de schimbările de temperatură și umiditate. Cu toate acestea, există o minus - fațadele pictate păstrează amprentele de mână când sunt atinse.

Suprafața populară și mată a fațadei. Alegerea corectă a culorilor va ajuta să se potrivească armonios mobilierul mat, atât în ​​spațiul mic, cât și în spațiul mare. Suprafetele mat sunt cel mai des fabricate din plastic sau MDF.

Mobilă din plastic mat nu se teme de umiditate și își păstrează culoarea originală pentru o lungă perioadă de timp și este, de asemenea, foarte rezistentă la diverse daune mecanice.Cu toate acestea, are și un dezavantaj tangibil - astfel de mobilier este rapid contaminat, iar curățarea are loc doar cu ajutorul unor agenți speciali de curățare.

Elementele de mobilier din MDF plictisitoare nu se tem de umiditate, sunt ecologice și sigure.

Cu toate acestea, MDF este frică de daune mecanice, astfel încât în ​​timpul funcționării este necesar de a proteja fațadele de umflaturi și zgârieturi.

materiale

Cu toate acestea, în primul rând, practicitatea și durata de viață a mobilierului în camera de zi nu va depinde de acoperire, ci de materialul din care este fabricat.

Există o listă a cerințelor de bază pentru materiale:

 • Trebuie să fie ecologice. Indiferent de stil și soluții interioare, lemnul natural sau MDF va fi o opțiune excelentă, dar nu trebuie să uitați de materialele plastice. Spre deosebire de convingerile populare, acesta poate fi sigur, dar trebuie să solicitați certificate speciale de la vânzător, confirmând siguranța acestuia.
 • Mobilierul ar trebui să dureze mult timp, deoarece reparațiile se fac rar pentru un an sau doi, deci trebuie să alegeți materiale rezistente și durabile care să dureze cel puțin zece ani.
 • Mobilierul potrivit ar trebui să aibă un grad ridicat de durabilitate. Dăunătorile mecanice, murdăria, zgârieturile trebuie să fie ușor îndepărtate sau nu sunt vizibile.
 • Materialele ideale ar trebui să fie ușor de curățat, chiar și fără utilizarea unor produse de curățare speciale.

Aceste cerințe se aplică oricărui mobilier care este potrivit pentru amenajarea spațiilor pentru orice scop. Vorbind în special despre mobilierul din camera de zi, se poate observa că acesta nu are cerințe atât de serioase, cum ar fi, de exemplu, mobilier pentru o grădiniță sau bucătărie. Este potrivit și mobilier din sticlă și lemn și din plastic. Adesea folosit metal. De asemenea, mobilierul dintr-un interval interline este popular. Alegerea materialului necesar va depinde în mod direct de preferințele personale, precum și de stilul camerei.

În majoritatea stilurilor utilizate în designul modern, materialul versatil este o gamă de lemn. Puteți găsi dulapuri, scaune, rafturi și alte elemente din stejar, arin, pin.

Plasticul este cel mai frecvent utilizat în stiluri. de înaltă tehnologie, și metalul - în stil pod. În plus, în aceste stiluri se utilizează adesea sticlă călită.

Este important să alegeți materiale practice practice de înaltă calitate pentru tapițerii de canapele și scaune, precum și pentru scaune. Destul de potrivit pentru lenjerie de tapițerie, tapiserie, șenilă.

Soluții de culoare

Un rol-cheie în crearea unui living interior armonios și confortabil joacă o decizie de culoare. Puteți crea un interior rafinat aristocratic, luminoasă și aerisită, relaxantă sau strictă.

Alegerea va fi influențată în primul rând de preferințele personale. În plus, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:

 • Factorul determinant va fi decizia de stil a viitoarei camere de zi. Fiecare dintre stilurile moderne are propriul spectru de culoare destul de limitat. De exemplu, clasicul de tonuri pastelate, va arăta bine maro, verde. Baroc și modern vor evidenția burgund, smarald și albastru. În stilul loft - alb, cărămidă și negru, în minimalism și high-tech negru, alb, precum și diferite nuanțe luminoase, cum ar fi galben, portocaliu, roșu pot fi utilizate.
 • Dimensiunea camerei este, de asemenea, importantă atunci când alegeți o soluție de culoare. De exemplu, pentru camere foarte mici, este exclusă utilizarea unor culori prea întunecate, care vor reduce în continuare spațiul.dar nuanțele ușoare, delicate și o cantitate mare de lumină, dimpotrivă, vor fi o opțiune excelentă pentru camerele de zi mici.
 • Mobilierul închis și culorile prea luminoase ar trebui utilizate numai în încăperi cu o acoperire de perete neutră. Dacă pereții sunt bogați în decor, este mai bine să renunțe la utilizarea canapelelor și dulapurilor decorative. Este necesar să se respecte echilibrul soluțiilor de culoare. Mobilierul neagră se va potrivi bine în stilul minimalismului cu tapet alb sau cremă.
 • Cea mai simplă cameră de selecție a designerilor de culori consideră camere de zi cu ferestre mari care au vedere spre partea însorită. În această condiție, puteți alege aproape orice culoare a situației.

Alb-negru sunt considerate culorile de bază ale camerei de zi. Cu numai aceste două culori, puteți crea un interior unic, în plus, aceste culori sunt cele mai ușor de completat accentele luminoase.

Culoarea albă reprezintă o bază excelentă pentru crearea interiorului original al camerei de zi, este necesar doar să o completați cu accente și decorațiuni luminoase care se potrivesc cu decizia stilului general al camerei. În plus, albul este unul dintre cele mai bune tonuri pentru expansiunea vizuală a spațiului.În ceea ce privește culoarea neagră, atunci este frică de a folosi nu numai oamenii obișnuiți în interior, dar și designeri eminenți.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă fie frică de această culoare, cu plasarea corectă a accentelor și selectarea culorilor însoțitoare, puteți obține un interior cu adevărat șic care îi va încânta pe proprietar și pe toți oaspeții săi de mulți ani.

Dacă există o teamă de suprasolicitare sau de a crea o cameră albă plictisitoare, o paletă de culori neutre luminos va veni întotdeauna la salvare. Bej și tonul gri sunt cele mai atractive în crearea unui interior relaxant simplu. Aceste soluții sunt capabile să ofere cea mai confortabilă și armonioasă atmosferă.

Cu toate acestea, atunci când creați un astfel de interior, nu trebuie să vă limitați la o singură culoare, altfel puteți obține un interior plictisitor și sumbru. De exemplu, bejul va arăta armonios cu ciocolata, iar griul este foarte bine diluat cu roz sau piersic.

În plus, puteți utiliza pentru aranjament și culori mai luminoase. Ambele culori calde și reci pot fi o opțiune bună pentru o cameră de zi.

Printre nuanțele calde, maro, roșu, galben și portocaliu sunt cele mai populare.Aceste nuanțe creează un interior pozitiv și armonios.

În ceea ce privește compatibilitatea cu nuanțele de mobilier, mobilierul în culoarea wenge se va potrivi perfect în camera de zi galbenă, iar pentru un interior maro, culoarea stejar alb ar fi o soluție ideală.

Nu mai puțin populare sunt nuanțele reci - verde, albastru, albastru. Aceste culori trebuie să se odihnească și să se relaxeze, astfel încât este perfect pentru persoanele cu cel mai activ program de viață.

stiluri

Camerele de zi moderne sunt realizate în cele mai comune stiluri. Acestea includ:

 • High-tech;
 • Art Deco;
 • Modern;
 • minimalismul;
 • Provence;
 • Muzica country;
 • Clasic.

Este necesar să se concentreze pe cele mai populare destinații.

Stilul clasic de-a lungul anilor, nu-și pierde relevanța, mulți oameni și-au dotat camerele de zi în acest stil înainte și continuă să o facă astăzi. O caracteristică distinctivă a acestui stil este mobila bogată din lemn natural. De exemplu, cel mai frecvent utilizat mahon sau stejar. În plus, șemineele sau imitațiile lor sunt instalate.

Decoratiuni de bronz, rafturi ornamentate, cornișe grele cu perdele și picturi în baghete masive împodobesc și completează stilul clasic.

Pentru stiluri hi-tech și minimalism, spre deosebire de clasice, ușurința și minimul de mobilier și decor sunt relevante. Modele neobișnuite de mobilier realizate din plastic cu un decor din metal - cea mai potrivită alegere pentru cameră, realizată în aceste stiluri.

În camera de zi mare arata armonios stil baroc. Utilizarea maximă a materialelor naturale: lemn, mătase, catifea, precum și abundența de aur în designul distinge acest stil de alte stiluri ceremoniale. Sunt admise doar mobilier scump, bogat decorat, coloane de marmură, oglinzi mari, fresce și stucături.

Stilul camerei de zi modern pline cu ornamente naturale. Acesta este dominat de culori pastelate moi, și există, de asemenea, o fereastră panoramică mare și un șemineu, pe care de obicei sunt instalate diverse figurine și alte decorațiuni interesante, care corespund deciziei de stil.

Desenele moderne folosesc adesea stiluri. țară și modernă. Puteți găsi, de asemenea, stiluri rustice. Cel mai adesea acestea sunt utilizate în stabilirea camerelor de zi, care au un aspect combinat cu o sufragerie sau bucătărie. Este dominat de culori deschise, țesături naturale, elemente vechi și amprente florale.

Cum să plasați?

Sala, de regulă, are un set standard de elemente care trebuie plasate. Acest set include o masă, un dulap, o canapea și un televizor. În funcție de scopul halei, acest set poate varia. De exemplu, dacă este combinată cu un dormitor, atunci trebuie să adăugați un pat, dacă aveți o masă și scaune cu o sală de mese, dacă aveți nevoie să dotați un loc de lucru, să apară un birou scris sau calculat și rafturi suplimentare sau rafturi pentru cărți.

Pentru a aranja în mod corespunzător toate articolele necesare într-o încăpere mică, este necesar, în primul rând, să se elaboreze un plan detaliat, cu marcarea completă a tuturor intrărilor, ieșirilor, ferestrelor și soclurilor. Acest lucru va ajuta la aranjarea corecta a mobilierului, fara a bloca prizele, fara a bloca lumina naturala si fara a acoperi prea mult camera cu un volum excesiv de mobilier.

Ar trebui planificată atât planul, cât și spațiul real, pornind de la piesa centrală de mobilier. De cele mai multe ori, canapeaua acționează ca un astfel de obiect, este cel care centrează camera și este elementul principal al livingului.

După aceea, este necesar să se determine cât de mult crește mobilierul cu ajutorul acestuia - cât de departe se extinde grupul de canapele, cât de mult se deschide dulapul.Este necesar să se calculeze spațiul pentru libera circulație și funcționarea mobilierului.

În plus, trebuie să urmați compoziția.

Nu trebuie să forțați o cameră mică cu un număr mare de articole, așa cum nu ar trebui să puneți o singură masă într-o sală mare.

Dacă mai devreme a fost folosit aranjamentul de obiecte oglindă cel mai adesea, atunci astăzi trucul principal este asimetria. Prin această tehnică puteți obține interiorul cel mai armonios, chiar și într-o cameră mică.

O tehnică populară pentru apartamentele mici este crearea unui spațiu aerian suplimentar prin utilizarea de mobilier scăzut, chiar și dulapurile din ziua de azi încearcă să nu se facă sub tavan, ceea ce lasă spațiu suplimentar. Chiar dacă se folosesc dulapuri cu dimensiuni suficient de mari, plasarea lor are loc de obicei într-unul din cele mai întunecate colțuri, unde nu va fi foarte vizibil cabinetul și nu distrage atenția.

Astăzi, este în întregime oportun să lăsați unul dintre pereți liber sau să umpleți doar o parte din acesta - astfel încât spațiul va fi extins în continuare, va apărea mai multă lumină și aer.

Pentru informații despre cum să aranjați mobilierul în camera de zi, consultați următorul videoclip.

Living-sufragerie

Apartamentele moderne nu au, de obicei, dimensiuni mari, care vă permit să creați unități interioare separate, astfel încât uneori camera de zi este combinată cu alte camere importante pentru viață. Este posibil să existe un dormitor, un birou de studiu, bucătărie, dar cel mai adesea există o sală-sala de mese combinată.

Principala regulă a oricărei combinații de zone funcționale diferite este, desigur, aceea ambele zone trebuie să fie în același stil. De exemplu, dacă o zonă este realizată în stil clasic, iar a doua este în stil loft, viziunea generală va fi foarte ridicolă.

Împărțirea în zone poate fi efectuată în detrimentul soluției de culoare, dar aici merită să ne amintim de armonie și compatibilitate a soluțiilor color. În plus, puteți alege să separați elementele de mobilier. De exemplu, o canapea poate deveni un element de divizare între două zone, de asemenea, pentru acest scop, puteți folosi diferite sertare și sertare mici.

Teritoriul poate fi, de asemenea, zonat datorită unui plafon asimetric, de exemplu, deasupra grupului de mese,sau puteți face un tavan ușor mai jos cu spoturi încorporate în partea superioară a zonei de lucru și o sală de mese cu tavane mai mari și un candelabru mare.

Locația elementelor funcționale ale ambelor zone ale camerei trebuie verificată, spațiul gol trebuie lăsat și toți membrii familiei trebuie să fie ușor plasați pe mobilierul disponibil.

Chiar dacă sala de mese și camera de zi au dimensiuni globale mici, puteți recurge la unele trucuri de design care vor ajuta la furnizarea corespunzătoare a camerei și pentru a obține un interior armonios și confortabil pentru toți:

 • Este mai bine să folosiți culori deschise - acest lucru va ajuta la extinderea vizuală a spațiului.
 • Ridicarea tavanelor scăzute va fi capabil să tapet cu dungi verticale sau un model vertical, ele pot fi combinate cu modele simple, precum și cu suprafețe imprimate adecvate.
 • Suprafețele lucioase reflectă lumina, astfel încât utilizarea tavanelor și a mobilierului cu astfel de fațade este o altă opțiune pentru a extinde spațiul.
 • În plus, spațiul curat pare a priori mai mult,prin urmare, este necesar să se limiteze numai la mobilierul maxim necesar.
 • În plus, utilizarea oglinzilor va ajuta la rezolvarea problemei unui spațiu mic.

Dormitor-cameră de zi

Cea de-a doua asociație cea mai populară este combinația dintre un dormitor și un living. Pare dificil să se conecteze aceste două zone, însă această sarcină este una dintre cele mai simple din designul interior modern.

Pentru a crea combinația potrivită a celor două zone de mai sus, aveți nevoie doar de un loc confortabil de a dormi. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o canapea extensibilă, care va fi folosită ca un scaun moale în timpul zilei și transformată într-un loc de dormit confortabil pe timp de noapte.

De asemenea, o mare opțiune ar fi un pat transformator, care, dacă este necesar, este îndepărtat într-o nișă din perete și imită un dulap.

În plus, puteți utiliza un pat standard standard, doar pentru a împărți camera în zone, separând patul cu un ecran sau o partiție artificială. De asemenea, puteți folosi diferite vestiare sau rafturi pentru a le separa.

Puteți pune un pat pe un podium special - aceasta este o înălțime a podelei, care, de fapt, acționează ca un raft pentru pat și împarte camera în zone.

Atunci când se combină zone, merită să ne amintim acest lucru camera nu ar trebui să fie prea aglomerată, altfel o impresie neplăcută va fi creată. Aranjarea mobilierului într-o astfel de cameră ar trebui să fie cât mai exhaustivă posibil. În plus, mobilierul este mai bine să se mențină în același stil, astfel încât să nu creeze o colaps de compoziție și disonanță în cameră. Dacă nu doriți să alegeți mobilier adecvat, puteți alege imediat un set. În acest caz, selecția va fi deja efectuată de către designeri calificați, iar utilizatorul va trebui doar să aranjeze corect mobila din încăpere.

Soluțiile de culoare în acest caz pot fi, de asemenea, diferite, dar pentru zona dormitorului este mai bine să nu folosiți culori prea luminoase. Comunicarea cu zona luminoasă a camerei de zi poate fi realizată folosind perne luminoase în culori sau o pătură potrivită.

Pentru a extinde spațiul, este de asemenea indicat să se utilizeze culori ușoare care reflectă bine lumina, suprafețele lucioase și oglinzile.

Utilizarea asimetriei este o posibilă opțiune nu numai pentru podea în cazul podiumului, ci și pentru plafon. Diferite nivele vor ajuta la reglarea intensității iluminării și la schimbarea vizuală a dimensiunilor camerei.

Creați un proiect de proiectare

Pentru a crea un interior perfect trebuie să creați un proiect de design al camerei. De fapt, acesta este un set de planuri și desene cu indicarea tuturor dimensiunilor, deschiderilor ferestrelor și ușilor, care vor ajuta la realizarea designului interior ales.

Desigur, designul de camere mari va fi diferit de designul celor mici. 20 de metri pătrați m, desigur, este capabil să găzduiască mai mult de 18 de metri. Când se întocmește un plan al unei încăperi goale, este necesar să se completeze locația mobilierului cu referire la prize, comutatoare și alte elemente funcționale.

După ce a fost elaborată o schiță aproximativă, este necesar să se deseneze o diagramă în care toate elementele camerei viitoare vor fi plasate pe scări diferite și din diferite părți.

Acest plan va deveni un instrument indispensabil în procesul de reparare. Dacă nu este posibilă compilarea dvs., puteți contacta studioul care furnizează servicii de design interior și va crea un proiect de proiectare a oricărei încăperi conform schițelor și mărimilor necesare, ținând seama de toate comentariile și sugestiile care pot fi utilizate mai târziu pentru reparații.

Producatori

Astăzi, există mulți pe piață, atât producători ruși, cât și străini, de mobilier pentru fiecare gust și portofel, potrivite pentru orice stil și dimensiuni diferite.

Printre cele mai populare sunt:

 • Fabrica de mobilă "Lapis". Producția este în Kaliningrad, iar produsele de design de înaltă calitate sunt vândute în aproape toate colțurile Rusiei. Gama de mobilier aici este destul de mare, puteți alege cabinetul și mobilierul modular și tapițat, în plus, vânzătorii competenți pot face un proiect de proiectare care va ajuta nu doar să vă imaginați vizual interiorul viitor, ci și să aranjați corect elementele din cameră.
 • Mobilier din Belarus "Pinskdrev" vinde și în Rusia. Aici sunt toate tipurile de mobilier la prețuri rezonabile și de foarte bună calitate.
 • Mobilierul realizat în Polonia este, de asemenea, destul de popular. De exemplu, o companie poloneză „Mikotajczyk“ gata să ofere cumpărătorului nu numai modele individuale de sufragerie, ci și seturi complete de mobilier necesar pentru a crea un design perfect.
 • Calitatea germană a fost întotdeauna renumită pentru exclusivitatea sa în toate aspectele.Compania este un exemplu de calitate excelentă. Gwinner. Puteți cumpăra separat toate tipurile de mobilier, precum și opțiuni complexe de la acest producător.

Exemple frumoase în interior

Crearea unui interior frumos într-un apartament obișnuit nu este ușor, dar când se dovedește, privirile admirabile sunt garantate.

O cameră de zi elegantă în stil baroc va fi încântată de foarte mult timp, designul nu va pierde niciodată relevanța.

Soluțiile originale din stilurile moderne - minimalismul, hi-tech-ul și mansarda, merită, de asemenea, atenție.

Un living în stil clasic, cu șemineu, în cazul în care canapelele vor fi aranjate corect, va fi o soluție excelentă pentru o cameră de zi mare și confortabilă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor