Pat în designul camerei de zi

Pentru multe gospodării este destul de dificil să alegeți între un dormitor separat sau un pat în camera de zi. Această întrebare este deosebit de relevantă atunci când nu există spațiu suplimentar în apartament pentru amenajarea unui loc de dormit cu drepturi depline. În plus, locuind într-un mic apartament studio limitează și posibilitatea de a crea un dormitor separat, rezultând că trebuie să-l organizați în așa-numita sală comună. Cum arată patul în designul interior al sufrageriei, care sunt caracteristicile selecției unui astfel de pat, avantajele și dezavantajele instalării unui pat într-o zonă comună vor fi discutate în acest articol.

Pat în camera de zi

Astăzi, uneori, în apartamente mici, este posibil să nu existe suficient spațiu pentru camerele cu drepturi depline, ca urmare a faptului că trebuie combinate într-un fel.Pe de o parte, combinarea dormitorului și a camerei de zi într-una este o idee bună și interesantă și, pe de altă parte, poate dura mult efort și timp pentru a transpune această idee în realitate.

Așezați o canapea transformatoare în camera de zi este doar jumătate din bătălie, pentru că nu înseamnă că ați creat o zonă de dormit confortabilă.

Pentru a evita problemele inutile, este bine să luați în considerare un curs preliminar de acțiune pe hârtie și să creați un așa-numit proiect. Într-un scenariu ideal, profesioniștii sunt implicați în dezvoltarea sa, dar o versiune aproximativă poate fi creată independent la domiciliu.

Contrar diferitelor convingeri că va fi dificil de a obține suficient somn în camera obișnuită, mulți experți și gospodării nu vor fi de acord cu acest lucru. Dacă aranjați camera în mod corect, atunci în fiecare dintre zonele sale va fi plăcută și confortabilă să fii și să te relaxezi.

Pentru a găsi o soluție practică și a crea o zonă de confort personal pentru relaxare în camera de zi comună, cel mai bine să acorde atenție mobilierului multifuncțional și compactcare nu vor ocupa prea mult spațiu. Astfel, de exemplu, ca un pat, canapele pliante, otomani sau o canapea mică pot fi opțiuni ideale pentru cumpărarea într-un mic salon.Pe aceste canapele, nu numai să se relaxeze și să petreacă timp, dar și să doarmă.

Dacă totuși doriți să instalați un pat real și complet în camera de zi, aici va trebui să aveți grijă de un interior adecvat într-o măsură mai mare, deoarece nu este obișnuit să plasezi paturi în camere de zi.

Cu toate acestea, în cazul în care interiorul este ales din și până, atunci de ce nu puneți în el un pat mic, potrivit pentru proiectare și aspect. Astăzi, mulți designeri practică această opțiune îndrăzneață în cazul în care locul este extrem de lipsit, și chiriașilor doresc un pat real și moale și confortabil.

Zonare Caracteristici

Combinația dintre un dormitor și o cameră de zi 2 în 1 este considerată una dintre cele mai populare tehnici de zonare utilizate de profesioniști și amatori. Cel mai adesea, această opțiune este în cerere pentru spații mici.

Cu toate acestea, există argumente pro și contra, care includ următoarele puncte:

 • Cu partiții decorative alese în mod corespunzător, puteți crea o zonă separată de recreere personală, în care nimeni nu vă va deranja. Compartimentele de cameră sunt disponibile într-o gamă largă, pot fi realizate dintr-o varietate de materiale.În plus, ele pot fi folosite pentru a uita despre mișcarea pereților, deoarece opțiunile decorative nu necesită o instalare serioasă. Adesea puteți chiar să le instalați singur. Dacă spațiul permite, puteți chiar să plasați lângă pat un mic noptieră sau o toaletă. Astfel, veți obține un dormitor miniatural.
 • În ceea ce privește minusurile, în camere foarte mici, cu o suprafață de 18-25 metri pătrați. este dificil să faceți o zonare completă și să transpuneți interiorul dorit în realitate. Cel mai probabil, este necesar să se limiteze la o canapea plată mică. Mulți experți cred că zonarea în astfel de încăperi va fi ineficientă din orice fel de zgomote și conversații, deoarece chiar și cu ajutorul partițiilor decorative este puțin probabil să vă protejați complet colțul de dormit. Cu toate acestea, un set de ecran mic funcționează încă.

Idei pentru zonarea neobișnuită și practică a spațiilor de astăzi, există o sumă imensă. Pereții pot fi din sticlă, gips carton sau textile. Ecranele gata făcute și chiar dulapurile mici, care pot fi utilizate ca pereți despărțitori și spațiu de depozitare pentru echipamentul de uz casnic, sunt considerate opțiuni foarte populare.Ventilatoarele celor neobișnuite pot să acorde atenție partițiilor din verdeață, care pot ușura cu ușurință orice interior al camerei de zi.

Recomandări utile

Mulți experți s-au dezvoltat în cele din urmă cel mai mult opțiuni neobișnuite și practice de zonare pentru camerele mici care vă pot fi utile:

 • Fără a afecta structurile de susținere a zidurilor camerei, instalați o pereche de compartimentare în mijlocul camerei. Pe de o parte, puteți amplasa un pat complet, iar pe de altă parte, un televizor, iar acolo puteți amenaja o zonă de agrement pentru oaspeți.
 • Noptierele sunt cel mai bine înlocuite cu modele mobile sau miniaturale care nu ocupă mult spațiu.
 • Zonarea reușită se poate face nu numai cu o partiție sau un ecran, ci și prin împărțirea iluminatului. În plus, separarea zonelor funcționale folosind diferite pardoseli de pardoseală și de perete dă și efectul unui fel de zonare în cameră. Aici, de exemplu, culorile contrastante ale tapetului pot fi folosite.
 • Asigurați-vă că acordați atenție designului modern de paturi de garderobă, care poate fi plasat în mod avantajos în hol sau în camera de zi.Acestea nu numai că vor fi un plus excelent la interiorul la modă, dar și vă vor economisi spațiu și, în plus, vor lăsa întregul interior în armonie.
 • Atunci când cumpărați o canapea sau un pat, încercați să nu contraziceți designul general al interiorului, ci, dimpotrivă, să îl completați favorabil.
 • Instalați patul cât mai mult posibil de pe ușă. În plus, nu este rău dacă patul va fi situat lângă fereastră.

specie

În continuare, considerăm principalele tipuri de paturi care ar putea să vă intereseze.

 • Transformarea paturilor economisesc spațiu, dar în același timp ar trebui să fie pliate și întinse în mod regulat, ceea ce, în multe gospodării, cauzează disconfort și refuzul de a cumpăra astfel de modele. În plus, mobilierul cabinetului poate fi plasat numai în anumite locuri, ceea ce ridică, de asemenea, unele dificultăți și întrebări.
 • Transformarea paturilor nominalizat de la podiumul special, sunt considerate modele foarte moderne, dar pentru ele trebuie să vă gândiți prin locul potrivit pentru instalare.
 • Pat de pat este un pat foarte neobișnuit. Dar nu toți chiriașii vor fi de acord cu aceasta din cauza înălțimii,în cazul în care patul în sine va fi situat. Deseori, astfel de desene sau modele sunt folosite în camerele pentru copii ca o patut neobișnuit. Cu toate acestea, recent, designerii le-au instalat în apartamente mici. Designul unui astfel de pat nu va face apel la toată lumea, deși din punctul de vedere al siguranței și al instalării corespunzătoare, pur și simplu nu este deloc de temut că veți cădea.
 • Dacă doriți să cumpărați ceva simplu, confortabil și compact, atunci canapea va veni întotdeauna la salvarea ta. Mobilierul de acest tip este realizat într-o gamă largă de modele și modele diferite, dintre care cu siguranță veți găsi modelul de care aveți nevoie.

Indiferent de patul pe care îl alegeți, încercați să îl faceți cât mai discret cu o zonare adecvată.

Soluții interesante în interior

 • Există o mulțime de opțiuni de design diferite și interesante pentru camerele de zi și dormitoarele din aceeași cameră.
 • De exemplu, camera de zi, decorată în culori strălucitoare, unde patul este separat cu ajutorul materialelor aeriene, pare foarte neobișnuit. Foarte amintește de o poveste orientală. În plus, interioarele, care sunt dominate de nuanțe delicate nud, este foarte important să se sublinieze cu ajutorul iluminării centrale și suplimentare adecvate.
 • Un mic apartament studio de înaltă tehnologie poate fi diversificat cu o canapea modernă de transformare, în loc de orice construcție uriașă care poate deveni instantaneu un pat confortabil. În același timp, canapeaua va fi avantajoasă pentru a economisi spațiu în cameră.

Cu toate acestea, indiferent de ideile pe care doriți să le aduceți la viață, dacă credeți că este posibil să nu reușiți, folosiți cele mai bune servicii ale specialiștilor.

În următorul videoclip, designerii au realizat una dintre opțiunile de a combina un dormitor cu un living.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor