Idei frumoase de design de cameră de zi

Fiind inima oricărei case, camera de zi are nevoie de o abordare specială pentru a crea o compoziție interioară. Acesta este un loc comun, atmosfera sălii ar trebui să fie confortabilă pentru fiecare membru al familiei. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să înțelegeți complexitatea de a crea idei frumoase de cameră de zi.

Caracteristici speciale

Orice cameră de zi este individuală. În funcție de dispunerea disponibilă, poate fi dreaptă, îngustă, dreptunghiulară, dreptunghiulară, sub formă de pătrat cu semicercul atașat sau având o perspectivă mărunțită sau ruptă. Adesea, această cameră este limitată în zona utilizabilă, având pentru aranjarea nu mai mult de 17-18 metri pătrați. m. În plus față de lipsa de spațiu, camerele de zi pot avea proiecții, nișe, panouri, uși foarte înguste și suprastructuri incomprehensibile care nu poartă sarcini funcționale.Alte camere, dimpotrivă, se disting prin libertate și oferă acces nelimitat la stilul de design, uneori combinate cu camere adiacente sau cu un balcon sau loggie, formând o zonă specială cu fereastră de golf.

Indiferent de spațiu, în "Hrușciov", un apartament mic sau o casă spațioasă sau un apartament studio, puteți crea o atmosferă de casă, fie că este vorba de un mic apartament sau de o cameră cu o masă de spațiu liber.

Principalele caracteristici ale creării atmosferei necesare de depozitare a sufrageriei sunt:

 • saturarea camerei cu lumină prin nuanța de bază a stilisticii (utilizarea tonurilor de lumină de culoare bej, pastelate);
 • creșterea spațiului vizual prin activarea suprafețelor de sticlă și oglindă;
 • oferind caracteristicile de design ale camerei canalul drept, dând aspectul avantajelor dezavantajelor;
 • umplerea spatiului cu dimensiunea si numarul de mobilier, in functie de marimea si tema stilului;
 • o alegere rezonabilă a ideilor de direcție a proiectării, care corespunde imaginii și temperamentului disponibil al fiecărui membru al familiei;
 • utilizarea corectă a dispozitivelor de iluminat, temperatura maximă naturală a fluxului luminos;
 • utilizarea nu mai mult de 4 culori de bază în designul spațiului (1 dominant, 1 contrast și 2 lianți);
 • o combinație armonioasă de camere combinate în ceea ce privește stilul și designul culorilor.

Aranjamentul halei depinde de posibilitățile financiare disponibile, deci, în unele cazuri, este permisă demolarea zidurilor purtătoare, în altele sunt acceptate doar opțiunile bugetare utilizând tehnici de design vizual.

În această cameră aveți nevoie de materiale de stare cu proprietăți practice ridicate, care sunt rezistente la curățarea umedă, deci trebuie să alegeți elemente de design cu o rezistență la abraziune ridicată și daune mecanice ocazionale, fără a uita aspectul estetic al problemei.

stil

Frumusețea este un concept individual pentru toată lumea. Cu toate acestea, în orice caz, fie ele clasice, moderne sau etnice, stilurile de epocă, este frumos să aranjezi camera de zi în tehnici de design interesante pentru toată lumea, chiar și cu un buget limitat.

Principalul lucru care trebuie luat în considerare: toate obiectele din compoziția interioară trebuie să respecte același stil în cantități moderate. Abundența lor va duce la vizibilitatea vizuală a tulburării.

Este important să urmați o regulă simplă: cu cât camera este mai mare, cu atât este mai greu sau mai creativ să fie aranjamentul acesteia. Este inacceptabil să se folosească elemente din tema palatului din Hrușciov, unde trebuie folosit tavanul scăzut și mobila de tip pliabil.

Proiectele de cameră de zi reușite și solicitate, care sunt potrivite pentru decorarea unei încăperi speciale într-o locuință, includ următoarele stiluri:

 • minimalismul;
 • Art Nouveau;
 • neoclasicism;
 • clasicism;
 • de epocă;
 • baroc;
 • art deco;
 • grunge;
 • loft;
 • industriale.

În fiecare caz, situația este accentuată de prezența materialelor și a finisajelor sale, obiecte pentru decorarea spațiului prin înveliș de perete și podea și dispozitive de iluminat.

zonare

Sub zonare, care este un design stilistic la modă, înseamnă diviziunea discretă a spațiului în zone funcționale separate (în acest caz, oaspeți, mese, șemineu sau loc de odihnă), pentru a crește spațiul și pentru a oferi organizației o cameră.

Dacă spațiul de locuit este minim, acesta este singurul living în apartament sau casă, adesea echipat cu o zonă de lucru.

Zonarea se realizează în mai multe moduri:

 • prin combinarea finisajelor de perete folosind jocul de contrast de culoare, model, textura, amestecarea materialelor cu care se confruntă unul cu celălalt;
 • folosind diferite tipuri de partiții, inclusiv cele realizate manual, cu un indiciu de împărțire a unei încăperi (de exemplu, din gips carton, sticlă, textile);
 • selectarea lămpilor cu iluminare separată a fiecărei zone funcționale, oferind acestei zone atmosfera dorită și gradul de dispersie a fluxului luminos;
 • prin rearanjarea pieselor de mobilier (canapele, rafturi, dulapuri înguste), zonarea spațiului prin aranjarea în fiecare zonă a unor elemente interioare diferite;
 • folosind caracteristicile de design existente ale camerei (cornișe, ferestre, podiumuri, coloane).

În fiecare caz, zonarea aranjamentului este individuală și depinde de mobilierul disponibil, deși, dacă se dorește, poate fi actualizat fără investiții financiare semnificative. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza eurocovere, prin care puteți pune împreună o canapea împrăștiată și scaune, oferindu-le aspectul ansamblului original de mobilier.

Capacele, pernele decorative, mocheta, textilul pentru perdele sunt elemente de zonare excelente, care arată în mod discret, dar în mod clar, organizarea spațiului rezervat fiecărei zone funcționale a casei.

mobilier

Designul frumos al oricărei camere de zi este alcătuit din mai mulți factori principali:

pereți

În proiectarea pereților este de a alege între mai multe materiale, principalele sunt:

 • tapet sau imprimare foto;
 • parchet laminat;
 • panouri din plastic;
 • tencuială decorativă;
 • cărămidă sau zidărie;
 • finisaje de beton;
 • mozaic de sticlă spartă.

Cu un anumit stil, materialele pot fi combinate unul cu celălalt sau pot cumpăra materii prime cu imitație de textura necesară pentru a menține atmosfera stilului dorit.

De exemplu, tapetul cu o cărămidă albă sau maro-cenușie cu textura reliefului demonstrează perfect stilul unui mansardă, mai ales cu suportul materialului pentru pictură sau în culori naturale, pentru a se potrivi dimensiunii naturale a cărămizii. Laminatul vă permite să accentuați șemineul sau zona de oaspeți, fiind o căptușeală practică: este ușor să ștergeți murdăria de pe suprafață, în timp ce nu pierdeți luminozitatea timp de mulți ani.

iluminat

Designul de iluminat al sălii, modelele de lămpi respectă dimensiunea camerei și caracteristicile de design ale plafonului asociate cu divizarea spațiului în zone funcționale separate. Tavanul poate fi compus din mai multe straturi, reprezentând o compoziție specifică, în care candelabrul central este un element-cheie al iluminării, completat cu iluminat de perete, podea sau corpuri de iluminat individuale, pe perimetrul de pe laturile opuse, mergând de la tavan la pereți.

Atmosfera confortului de casă este menținută de o nuanță caldă și neutră a strălucirii lămpilor regulate, care includ lămpi cu halogen și diode.

Ele nu irită ochii și retina nervului optic, nu emite vapori de mercur în aer atunci când sunt încălzite, sunt inofensive pentru sănătate și strălucesc cu o umbră aproape de lumina naturală.

Corpul de iluminat central poate fi suspendat (pe lanț, cabluri) sau lângă suprafață (amplasat în apropierea peretelui), iluminarea din spate, sub formă de burete, ar trebui să aibă dimensiuni mai mici pentru a accentua, mai degrabă decât a întrerupe frumusețea candelabrului principal. În acest caz este permisă o proiectare diferită a diferitelor lămpi, dacă o necesită zonarea.

mobilier

Decorul principal al oricărui living este un set de mobilier tapitat și o masă de cafea (cafea), datorită căreia îi puteți primi oaspeții.

Pentru a face decorul frumos și confortabil, atunci când alegeți un set de o zonă de oaspeți, pornesc din camera de filmat și spațiul rezervat pentru zona de oaspeți: mobilierul nu ar trebui să pară greoaie, distruge armonie interioară.

Într-o încăpere mică este suficientă o canapea liniară cu o masă atașată la ea, care poate găzdui setul minim de lucruri necesare. În sala spațioasă, sub zona de oaspeți, există un set format din colț spațios și canapele directe, completate de fotolii. Acest kit poate fi modular, clasic sau ușor eclectic, realizat din materiale diferite, dar într-o singură schemă de culoare.

Asigurați-vă că centralizarea compoziției devine masa, care în majoritatea cazurilor are o masă de sticlă spațioasă. Astăzi, în sticlă armată pictată în modă, rezistentă la deteriorări mecanice. Făcându-se în nuanțe de ciocolată nobile, aduce în interior un sentiment de luminozitate și nobilime, încadrându-se armonios într-un set de mobilier, completat de poufs, sisteme audio și video.Deseori, sticla are un model laser sub forma de motive de dantelă ușoară, decorate cu picioare metalice. Mai rar, suportul se face sub formă de pietre sau structuri de sticlă.

În plus față de setul principal de mobilier, camera de zi este adesea stabilită zona de luat masa. Pentru a face acest lucru, cumpărați mese înguste și scaune cu spate înalt sau efectuați un bar cu scaune de bar. Dacă există suficient spațiu în cameră sau este un apartament studio, în interior, acestea amenajează zona de gătit, care include o unitate de bucătărie, o aragaz, o chiuvetă, un frigider și propriul iluminat.

Este de dorit ca zona de luat masa și locul de gătit să difere în exterior de nuanțele decorului sau de materialele de aplicare.

Pentru a decora spațiul de living aveți nevoie de rafturi diferite, care pot fi obișnuite sau încorporate, cu rafturi de sticlă și iluminat.

Exemple frumoase în interior

Puteți crea un interior minunat al sălii, utilizând exemple de compoziții interioare proaspete dintr-un catalog de fotografii, ajustând aranjamentul camerei astfel încât să se potrivească preferințelor și capacităților dvs. financiare.

Un spațiu mic poate fi complet deturnat în camera de zi prin completarea compoziției în culorile maro și bej ale paletei de culori și alegerea mobilierului întunecat la pereții și podeaua ușoară.

Puteți evidenția zona video cu șemineu pe marginea imitației imitației unei zidări dărăpănate, adăugând perne decorative, vase neobișnuite și verdeață vii în decor.

Într-o cameră spațioasă, cu o fereastră mare, realizată într-o combinație de culoare albă, cremă și măslină, sunt permise linii curlate sub formă de proiecții de pereți și plafoane; , masă de ședere de sticlă, candelabru de cristal și covor lung.

Proiecțiile pot fi transformate în avantajele unui living mic crem alb, evidențiind zona de accent a peretelui cu imagini de fundal contrastante, îmbrăcând avioanele cu picturi mici în cadre laconice. Este mai bine să umpleți spațiul camerei cu mobilier tapitat alb, o masă de cafea rotundă pe două niveluri, cu o masă de sticlă, două mese atașate cu lămpi clasice de masă și un raft pentru elemente decorative de design.

Imitând stilul în spiritul țării, puteți proiecta în culori strălucitoare și de culoare albă: pereții pot fi înveliți cu panouri luminoase și decorați cu picturi în stricteaurire, mobilier și textile mai bine pentru a ridica în nisip culori cu tapițerie motley. Pe marginea canapelei puteți aranja două mese miniaturale, decorați blaturile lor cu lămpi cu lămpi de podea în nuanțele stilului principal.

Experimentând cu tema studioului, puteți aranja zona de șemineu cu zidărie cu o proiecție constructivă, adăugați un raft de flori, puneți mobilierul scumpe în cameră, decorându-l cu o masă de lemn. Puteți împărți spațiul într-o zonă de bucătărie, o cameră de oaspeți și un loc de odihnă prin completarea compoziției în nuanțe uniforme ale paletei de culori, folosind diferite materiale.

Dacă doriți o temă turcă, puteți folosi baza smântână, galbenă și mov, pentru a decora pereții cu un furnir luminos care accentuează spațiul oaspeților cu o oglindă rotundă și pereți simetrici cu lămpi de cristal și de podea, subliniind canapeaua cu un ton purpuriu. Este necesar să ridicați scaune sau canapele care să fie identice în stil, completând mobilierul cu perne decorative de diferite forme și culori și adăugând un dulap cu o fațadă de sticlă și o masă cu un tabel identic cu decorul.

Consultați următorul videoclip pentru sfaturi și idei pentru decorarea camerei dvs. de zi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor