Decorarea pereților din cărămidă în interiorul camerei de zi

 Decorarea pereților din cărămidă în interiorul camerei de zi

Una dintre cele mai interesante decizii care fac ca interiorul camerei de zi să fie cât mai original posibil este utilizarea cărămizilor.

Decorarea zidurilor cu acest material, realizată cu pricepere, dă un caracter unic, decorând în mod eficient interiorul camerei.

Toată lumea poate obține un astfel de rezultat: este suficient să urmați recomandări simple, care vor fi descrise în detaliu mai jos.

Selectarea materialelor

Pana in prezent, un numar considerabil de solutii sunt cunoscute, permitand desenarea unui perete de caramida in sufragerie. Dacă le selectați materiale care sunt capabile să rezolve perfect această problemă, lista lor va arăta astfel:

Cărămidă reală

Într-o situație în care structura este nouă, materialul în cauză poate fi folosit ca atare după curățarea acestuia din impurități mici. În ceea ce privește clădirile vechi, expunerea lor expusă ar trebui să scape de resturile de ipsos și alte acoperiri. În viitor, suprafața trebuie să fie complet impregnată cu un compus de protecție care prelungește în mod semnificativ durata sa de funcționare.

Fațărit de cărămidă

Acest material are multe avantaje incontestabile, printre care claritatea liniilor și un număr mare de forme, precum și multe texturi și opțiuni de culoare. Având în vedere această circumstanță, este rezonabil să se utilizeze o astfel de cărămidă pentru a decora șemineuri, coloane, nișe și alte elemente decorative ale interiorului.

țiglă

Opțiunea prezentată se poate lăuda cu avantaje precum caracterul practic, accesibilitatea și ușurința utilizării. Un alt avantaj evident al unei astfel de cărămizi îl reprezintă ușurința, care este importantă în primul rând pentru decorarea pereților din ipsos.

tapet

Utilizarea acestui material este justificată în situațiile în care proprietarii camerei de zi au un timp minim pentru al transforma. Este o imitație de zidărie, o caracteristică distinctivă a căreia este bogăția opțiunilor de design propuse.

Ar trebui adăugat separat că, cu ajutorul tapetului "sub caramida", este cu adevărat posibil să obțineți atât o suprafață netedă, cât și o textură.

A doua soluție implică utilizarea tapetului reliefat - un material care poate înlocui cărămizile naturale în cel mai bun mod.

Stil potrivit

Practica arată că utilizarea cărămizilor în interiorul camerei de zi nu este întotdeauna justificată. Acest lucru se datorează specificului acestui material "industrial", ignorând care poate strica fără speranță interiorul camerei.

Experții observă că zonele cele mai potrivite pentru cărămidă sunt:

 • Loft. În astfel de situații, decorarea zidurilor de cărămidă este o normă recunoscută, care datează din anii 1940. Stilul de mansardă este caracterizat de suprafețe dăunătoare și slab procesate și, prin urmare, implică cel mai adesea utilizarea cărămizilor obișnuite sau a imitației de înaltă calitate.
 • Stilul scandinav. O caracteristică esențială a acestei direcții este caracterul natural, ceea ce face ca utilizarea cărămizilor decorative să fie una dintre cele mai bune soluții. În funcție de caracteristicile designului, astfel de materiale pot aduce o varietate de elemente în interiorul camerei de locuit - de la simplitate la nobilitate.
 • Pop Art. Acest stil este interesant pentru originalitatea sa, implicând o combinație de culori strălucitoare și accesorii originale. Într-un astfel de design, un zid de cărămidă poate deveni unul dintre cele mai remarcabile elemente, mai ales dacă este alb, jucând rolul unui fundal pentru o compoziție decorativă eficientă.
 • Art Deco. Direcția prezentată se caracterizează printr-un amestec bizar, în care contururile stricte, materialele rezistente și elementele etnice sunt combinate organic. În astfel de interioare, caramida este, de asemenea, foarte potrivită: ca opțiune, poate fi un excelent substituent pentru suprafața pietrei.
 • Stilul mediteranean. În astfel de cazuri, proprietarii sălii trebuie să se bazeze pe confort și o anumită neglijență, combinată armonios cu elemente decorative de lux.Folosind o cărămidă într-o astfel de cameră de zi, nu numai că puteți obține un echilibru al tonurilor utilizate, dar și un fundal excelent pentru accesorii.
 • Eclectism. Acest stil este remarcabil pentru o combinație pricepută a multor alte domenii, adesea aparținând diferitelor țări și epoci. Cu condiția ca elementele decorative folosite să fie combinate organic cu celelalte, interiorul eclectic al livingului va deveni o adevărată decorare a apartamentului. Pentru a obține un astfel de rezultat permite peretelui de cărămidă, care să completeze decorarea interioară a spațiilor transformate.

În plus, designul materialului de cameră descris este important pentru multe alte stiluri populare. În special, utilizarea cărămizilor sugerează zone precum Provence, Țara și Kitsch, precum și fuziunea, combinând efectiv caracteristicile oricăror stiluri, chiar foarte diferite.

Idei de design interesante

Pentru a face zidul de cărămidă arătat cât mai organic posibil, aducând frumusețea și originalitatea în interiorul camerei de zi, proprietarii clădirii ar trebui să acorde o atenție deosebită designului său.

Pentru a rezolva această problemă, poate fi util să luați în considerare următoarele recomandări utile:

 • În situațiile cu cărămizi de pictură, cea mai simplă soluție este de a folosi un ton care coincide cu o nuanță de alți pereți sau se amestecă fără probleme cu el. Crearea unui contrast poate fi o bună alternativă la această soluție.
 • Una dintre cele mai originale opțiuni de design pentru un perete de cărămidă este considerată o imitație a unei suprafețe învechite. Pentru a aduce o astfel de idee la viață, puteți acoperi suprafața cu un singur strat de vopsea și apoi tratați-o cu atenție cu șmirghel. O altă soluție este crackle - o tehnică de îmbătrânire artificială, care implică crearea unui set de fisuri în textura.
 • Prin aplicarea de tencuiala decorativă se poate obține o ușurare foarte originală - cu condiția ca numai cărămizile să fie supuse procesării. Cusăturile în astfel de cazuri sunt cel mai bine lăsate neschimbate, păstrând textura originală a zidăriei.
 • Deci zidul de cărămidă părea avantajos, poate fi vernisat. Această tehnică vă permite să obțineți cel mai bun rezultat în situațiile în care lumina cade pe o suprafață lucioasă. Adevărat, această soluție nu este potrivită pentru fiecare interior.
 • Dacă proprietarul camerei de zi este un susținător al contrastelor îndrăznețe, este rezonabil ca el să se bazeze pe selecția cusăturilor. În ceea ce privește culorile chitului, cel mai des folosite pentru a rezolva această problemă, acestea sunt negru și alb.
 • Pentru a accentua frumusețea peretelui decorat cu cărămidă, puteți folosi iluminatul decorativ sau puteți decora suprafața cu o imagine originală.

Experiența arată că în acest fel este posibilă transformarea cu adevărat a oricărui perete din camera de zi - mai mare sau mai mică, în întregime sau parțial. Este de remarcat și o astfel de soluție elegantă, ca proiectarea unei cărămizi unul din colțurile camerei.

Dacă se va concentra mai mult atenția asupra suprafeței transformate, atunci este de dorit să alegeți peretele care este opus sursei de lumină naturală.

În plus, nu trebuie să închideți prea mult un perete de cărămidă cu mobilier, accesorii și alte elemente ale interiorului. Dacă ignoră această recomandare, proprietarii spațiilor riscă să reducă efectul suprafeței decorative pe care au creat-o.

Cum se utilizează?

În plus față de estetică, zidul de cărămidă din camera de zi joacă un alt rol - funcțional, semnificația căruia nu este mai puțin.

Poate aduce multe beneficii în următoarele calități:

 • Context pentru televiziune, home theater și alte tehnologii multimedia. Caramida contrastează foarte eficient cu dispozitive moderne și, prin urmare, această tehnică se bucură de o popularitate în creștere și pe deplin meritată.
 • Partiția care separă o zonă a camerei de alta. În mod deosebit avantajos pe fundalul unui astfel de element arată zona de locuit, destinată recreerii.
 • Baza pentru compozițiile decorative. Alternativ, opere de artă sau accesorii originale pot fi așezate pe peretele din caramida.
 • Nișă. Adâncimea considerată decorativă, căptușită cu cărămidă, este justificată pentru a crea în camerele de zi, care diferă într-o zonă suficientă. În interiorul nișei puteți avea mai multe rafturi sau un dulap întreg care se potrivește bine în interiorul camerei.

O altă soluție elegantă este utilizarea unui perete de cărămidă ca bază pentru un șemineu, ceea ce face ca livingul să fie și mai confortabil. În plus, această suprafață poate juca rolul fundalului pentru unul sau mai multe rafturi cu suveniruri aflate pe ele.

Bazându-se pe designul cărămizii de perete din camera de zi, proprietarii de case își pot realiza multe dintre fanteziile lor - de la elementare la cele caracterizate de complexitate sporită.Pentru a face acest lucru, este suficient să respectați regulile enumerate mai sus, fiecare dintre acestea confirmând în mod regulat viabilitatea în practică.

Pentru a afla cum să faci un zid de cărămidă în interior cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor