Culoarea pereților în camera de zi: opțiuni bune pentru casă și apartament

Cea mai importantă cameră din casă este camera de zi, în care familia își petrece timpul liber și primește oaspeții. Ar trebui proiectat astfel încât să fie cald și confortabil. Primul lucru care îți atrage ochii când intri în cameră este zidurile. Viitorul design al camerei, starea de spirit și stilul ei depind de ele. Prin urmare, este important să alegeți finisajele potrivite și culorile pentru ele.

Facilități cameră

Camera de zi este fața apartamentului. În ea nu numai că își petrec timpul liber și primesc oaspeți, dar uneori lucrează și trăiesc. Designul și mobilarea acestei încăperi ar trebui să se facă cu mare responsabilitate și grijă pentru ao umple cu o atmosferă de calm și confort.

Adesea, locuitorii casei vor să facă camera de zi specială.prin urmare, ei recurg la modalități de a-și schimba funcționalitatea. Astfel, ea poate fi împărțită în mai multe zone, care sunt concepute pentru a îndeplini anumite funcții. Astfel, spațiul de locuit poate servi ca o bucătărie, un studiu, un dormitor și un loc de joacă. În funcție de dimensiunea apartamentului, numărul de zone poate varia de la 2 la 4, dar unii chiriasi reușesc să crească acest număr.

Pentru a împărți camera utilizând diferite metode. Pot fi partiții, ecrane și bucăți de mobilier. Dar cel mai interesant și mai simplu este zonarea cu culoare.

După ce ați proiectat fiecare zonă într-o anumită gamă de culori, puteți împărți spațiul fără a crea obstacole fizice.

Diferite stiluri

Astăzi, livingul poate fi decorat în orice stil doriți. Principalul lucru este să cunoști trăsăturile direcției alese pentru a nu face greșeli grave.

  • clasic - Aceasta este mobila din mahon, o abundenta de culori naturale si absenta materialelor artificiale. De cele mai multe ori, pentru designul spațiului oaspeților, ele folosesc stilul clasic modern, care apreciază naturalețea.Picturile din cadre masive din lemn, mozaicuri din stuc și decorațiuni de bronz sunt binevenite ca decorațiuni. Pereții trebuie să aibă nuanțe pastelate calde. Poate fi lăptoasă, bej sau galben pal.
  • Stilul hi-tech implică pictura albă de zăpadă a pereților în combinație cu obiecte luminoase din interior. Luciu metalic, perdele cu lurex și decorațiuni argintii ajută la completarea stilului.
  • baroc destinate designului stilistic al camerelor de zi mari. Pereții aici au adesea desene tridimensionale care curg ușor în tavan, creând iluzia de înșelăciune. În ceea ce privește culoarea, barocul combină nuanțele albe și aurii. În loc de alb, este posibil să se utilizeze bej sau piersic, dar în acest caz se va schimba statmutul camerei.
  • Pentru modernitate caracterizat prin culori pastelate moi. Decorul său combină monotonia suprafețelor pereților cu ornamentele florale. Pereții constau de obicei din beton, sticlă sau metal, care pot fi diluați cu modele asimetrice.
  • Dacă este ales stilul de cameră muzica country, designul de acoperiri de perete ar trebui sa contina nuante naturale. Adesea, pentru decorarea pereților li sa recurs la tencuiala decorativă îmbătrânită, completând elementele sale pestrițe.
  • minimalismul apreciază spațiul și, prin urmare, culoarea primară pentru proiectarea suprafețelor trebuie să fie cât mai ușoară posibil. Este încurajată utilizarea acoperirilor cu oglindă care extind vizual spațiul.
  • Suprafața de liliac este caracteristică pentru proveniență romantică. Pentru el, puteți alege nuanțe delicate de roz sau albastru, ceea ce va ajuta la diluarea mobilierului în vârstă.

nuanțe

Designul color al pereților vă permite să reglați vizual parametrii camerei de zi. Tonurile calde vor aduce suprafețele pereților mai aproape, iar cele reci se vor desprinde. Nuantele saturate pot reduce camera, iar lumina, dimpotrivă, se poate extinde.

Puteți alege culoarea zidurilor, concentrându-se pe direcția lumii, pe care arată ferestrele camerei. În cazul în care ferestrele sunt situate pe partea de nord, este necesar să se utilizeze culori calde, iar dacă pe partea de sud, atunci este mai bine să se acorde prioritate la nuanțe de lumină rece. Suprafețele de perete care se află spre est ar trebui să fie vopsite în nuante pastelate mutați.Camerele occidentale sunt de preferat pentru a aranja în culori reci.

Pereții pictați în culori obișnuite vor contribui la adăugarea în camera de sofisticare. În combinație cu un candelabru luminos sau cu accesorii variate, suprafețele simple monocromatice se vor umple cu viață. În acest caz, pereții pot fi albastru, fistic, albastru, roz și așa mai departe.

Tonurile portocalii reîmprospătează spațiul, în timp ce tonurile verzi adaugă prospețime. Dar este de dorit să picteze un singur perete cu culori strălucitoare, astfel încât să nu creeze un dezechilibru în interior. De exemplu, va fi interesant să vă uitați la o suprafață neagră în combinație cu un pod intunecat și pereți lumini.

Suprafața de ciocolată arată destul de impresionantă. Mobilierul turcoaz și accesoriile albe le pot decora.

Culoarea verde, galben, maro, măslin, roșu, levănțică, burgundă și mentă va ajuta la diluarea interiorului alb-ninsoare. Culoarea albă este în armonie cu toate nuanțele, astfel încât poate fi combinată chiar și cu kaki sau fildeș.

Atunci când alegeți o paletă de culori pentru orice cameră de zi, trebuie să vă amintiți regula celor cinci culori:

  • bucatile de mobilier inchis ar trebui sa fie pe un fundal usor;
  • în același spațiu nu pot folosi mai mult de cinci culori.

Înainte de a picta pereții trebuie să faceți o verificare și asigurați-vă că culorile selectate vor accentua bine interiorul camerei. Este necesar să se gândească în prealabil la proiectarea camerei și să se țină cont de schema de culori a tuturor componentelor acesteia.

Cum să pictezi?

Reparația halei trebuie să înceapă cu pregătirea tuturor suprafețelor pentru vopsire sau lipire. Adesea, pentru decoratiuni decorative folosind vopsea pe baza de apa sau ulei, ceea ce necesita o pregatire atenta a peretilor. Chiar și defectele abia vizibile ale suprafețelor netratate după vopsire vor fi foarte vizibile.

Pentru a pregăti zidurile pentru colorare, trebuie să treceți prin mai multe etape. Mai întâi trebuie să îndepărtați stratul vechi și apoi să treceți prin tencuială. Numai după ce pereții despărțitori sunt pregătiți pentru pictura cu smalț sau vopsea. Etapa finală constă în curățarea camerei.

Alegerea culorii de bază a pereților ar trebui să înceapă cu luarea în considerare a intensității luminii naturale, dimensiunile deschiderilor ferestrelor, stilul și dimensiunile camerei de zi. Schema de culori ar trebui să se potrivească tuturor rezidenților, astfel încât să puteți alege o combinație de culori.De exemplu, împărțiți peretele în două părți egale folosind culori contrastante.

Într-o cameră mare

Camerele de zi mari și spațioase nu necesită o creștere vizuală, deci pentru designul lor, puteți folosi orice ton. Pot fi nuanțe de albastru, auriu, galben, gri sau verde.

Într-o încăpere mică

Aici este mai bine să folosiți culori deschise care vor extinde zona.

O mare parte din pictura zidurilor depinde de zonarea camerei. Deci, zona de odihnă este mai bine percepută în culori liniștitoare, iar zona de joacă poate fi orbită cu culori strălucitoare. Suprafețele monotone pot fi diluate cu elemente colorate. Acestea pot fi picturi sau lămpi neobișnuite.

Studiul ar trebui să funcționeze, deci designul său ar trebui să fie alcătuit din nuanțe bejge, maro sau gri liniștite. Zona de luat masa arată bine în tonuri de lumină verde, deoarece culoarea verde contribuie la controlul apetitului. Pereții roșii și portocalii, dimpotrivă, te fac să vrei să mănânci.

Un ton albastru sau verzui poate crea un sentiment de răcoare și o mărire vizuală a spațiului. Și pentru ca culoarea aleasă să devină deosebit de saturată, este necesar să se folosească o culoare pentru diluarea vopselei.

Exemple frumoase în interior

Există multe soluții interesante pentru obținerea interiorului original al sălii.

Una dintre cele mai populare opțiuni este crearea unui perete de accent. Ea întotdeauna iese în evidență în culori și textura, sarcina principală fiind aceea de a atrage atenția. Accentul se pune doar pe suprafața opusă intrării în cameră. În același timp, culoarea părții accentului din cameră reflectă întotdeauna designul de culoare al altor elemente de interior.

Ca accent, aplicați tapet, pictură, desen original sau model. În cazul în care tapetul este utilizat pentru lipirea pereților, atunci ei aderă la unitatea de calitatea lor.

Dungile arată frumos în interiorul halei - liniile orizontale contribuie la extinderea zonei, iar liniile verticale ridică vizual tavanele.

Decorul de deasupra șemineului poate imita caramida sau zidăria. Dacă camera de oaspeți este făcută într-un stil modern, imitația metalului pare adecvată.

Este posibil să decorați suprafețele clasice de perete cu materiale florale sau cu aur. Pentru țară și pentru provence este recomandabil să folosiți produse din rattan sau ceasuri de perete din lemn.

Zidul principal poate adăuga camerei de unicitate, dacă prezintă un arbore genealogic sau un portret de familie mare.

Tencuiala decorativă din hol vă permite să neteziți toate neregularitățile, pe lângă faptul că arată impresionant. Puteți adăuga modele de bibelouri care sunt create cu o spatulă.

Orice culoare este aleasă pentru pereții din camera de zi, este important să se potrivească tuturor locuitorilor casei. Soluțiile reușite iau în considerare preferințele și sfaturile personale ale designerilor cu experiență.

Pentru mai multe sfaturi despre cum să alegeți culoarea potrivită pentru pereți, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor