Re-renovarea camerei: stiluri și idei de finisare

Sala este considerată camera principală în casă. Pentru a vă bucura de restul, pentru a sărbători pe deplin o vacanță sau un eveniment important, această cameră ar trebui să fie nu numai spațioasă și elegantă, ci și multifuncțională. Prin urmare, înainte de a efectua următoarea reparație în hală, este necesar să luați în considerare cu atenție nuanțele aspectului, să alegeți materiale moderne de finisare.

Caracteristici speciale

O cameră de zi modernă este o cameră care poate combina mai multe zone din interior. Designul său depinde de numărul de membri ai familiei, precum și de prezența altor locuințe în casă și de spațiul liber în general. După ce ați definit scopul halei și ce funcții va face mediul, puteți proceda la reparații.În acest caz, trebuie să fie implicat întregul spațiu al camerei. În mod tradițional, o cameră de zi poate consta dintr-o zonă de recreere și un colț de lucru, uneori este combinată cu o bucătărie.

Înainte de a începe reparațiile în hol, este necesar să calculați cantitatea de muncă, pe baza faptului dacă este planificată o simplă restaurare a încăperii sau este planificată o mare reamenajare și finalizare. Dacă intenționați să efectuați numai reparații cosmetice, atunci va fi efectuată înlocuirea plăcilor de tavan, perete și podea, iar interiorul camerei va fi actualizat: vor fi achiziționate noi mobilier, perdele și alte articole decorative. În ceea ce privește revizuirea camerei de zi, va trebui să rupă pereții sau să instalați pereți despărțitori, să înlocuiți ferestrele și ușile, să instalați cabluri electrice noi. Indiferent de tipul de reparare ales, este necesar să se planifice corect spațiul din hol. Aceasta este principala caracteristică a tuturor lucrărilor.

Deoarece camera va consta din mai multe zone, este necesar să se asigure accesul maxim al luminii, pentru care se recomandă mărirea dimensiunilor ferestrelor, pentru a folosi nuanțe luminoase în design. Pentru a crește zona din cameră, puteți utiliza diferite metode de redezvoltare: de exemplu, pentru a rupe în jos peretele în bucătărie, pentru a atașa un balcon.

De unde să încep?

Într-un apartament standard, puteți să vă reparați singuri holul, dar dacă locuința este situată într-o casă sau o clădire veche, va fi mult mai dificil să faceți acest lucru, astfel încât unele dintre lucrările de construcție sunt cel mai bine lăsate de meșterii profesioniști.

Repararea camerei de zi ar trebui planificată în prealabil și în planul de acțiune ar trebui incluse următoarele etape:

 • curățarea tuturor tipurilor de suprafețe de la finisajul vechi;
 • perete de nivelare;
 • plafonul de decorare;
 • instalarea de pardoseli;
 • decorare perete.

Proiectat proiectul pre-creat, în care sunt aduse toate măsurătorile și desenele camerei. În consecință, el este selectat un material de construcție adecvat. În primul rând, se efectuează operații cu praf: tapetul vechi și ipsosul sunt îndepărtate. Pereții trebuie să aibă o suprafață curată și netedă pregătită pentru lucrările ulterioare. Pentru a ridica pereții, aplicați tencuiala sau fixați foi de gips carton. După ce toate neregularitățile și defectele sunt îndepărtate de pe suprafață, baza este tratată suplimentar cu un grund - nu numai că va proteja viitoarea acoperire de formarea mucegaiului și mucegaiului, ci va crește și aderența pentru vopsea, vopsea sau tapet.

Același lucru este valabil și pentru plafon: este curățat și curățat.Pentru finisarea suprafeței de acest tip, puteți utiliza diferite materiale, în timp ce pentru prima reparație nu se recomandă achiziționarea de elemente scumpe de finisare, deoarece lucrul cu ele necesită abilități și experiențe deosebite. După finalizarea dezmembrării vechilor straturi de acoperire, se instalează un nou podea. Rețineți că această operațiune trebuie făcută înainte ca pereții să fie decorați.

Mai întâi, realizați o cravată puternică și nivelul suprafeței, apoi acoperiți materialul selectat anterior. Pentru sală se obține parchet, linoleum sau laminat.

Selectarea stilului

Opțiunile moderne de design ale sălii uimiște cu o varietate de texturi și culori, în timp ce recent pentru interiorul acestei camere preferă să aleagă un design compus dintr-o combinație de mai multe stiluri, dintre care loft, minimalism și hi-tech sunt deosebit de populare.

 • Pentru camere spațioase și spațioase perfecte Scandinavă, datorită cărora sala va avea un aspect elegant și sofisticat.
 • pod ocupă locul principal în stilul modern, iar dacă îl alegeți pentru sufragerie, interiorul se va dovedi a fi un decor confortabil și nu supraîncărcat.În acest caz, pardoseala este așezată din scânduri din lemn, unul dintre pereții din cameră este decorat cu zidărie. În ceea ce privește tapetul, utilizarea lor în interior nu este furnizată.
 • Mai recent, proiectarea sălii a apărut și direcția de înaltă tehnologie. Are multe avantaje și, cel mai adesea, este preferat pentru spații mici. Tehnologia high-tech este caracterizată de liniile corecte, iar în decor, de regulă, metalul, elementele de sticlă predomină.
 • O atenție deosebită merită minimalismul. Acesta este ales de proprietarii de case care iubesc abundența de spațiu liber în cameră. Minimalismul poate fi folosit în camere de zi în miniatura și în camere de lux. Designul său oferă un finisaj minimal, un decor strict, lipsa ornamentelor și a tablourilor în cameră. În acest caz, pereții sunt finisați cu materiale naturale din nuanțe deschise, pardoselile din lemn sunt din lemn natural, iar tavanul este decorat atât cu structuri articulate, cât și cu tencuială decorativă.

Soluție și decor de culoare

Nici un design cameră de zi nu va arăta frumos dacă culorile paletei de culori sunt greșite pentru ea.Folosind jocul de culoare, poți diviza inițial camera în zone separate.

Combinația dintre pardoseala întunecată și pereții ușori va face camera mai lată, iar designul pereților, tavanului și podelei în nuanțe albe sau bej va da volumul camerei. Culorile pastel sunt ideale pentru o camera mica, iar daca spatiul camerei este mare, culorile luminoase si saturate sunt potrivite pentru aceasta. În ceea ce privește proiectarea pereților, în camerele de zi arată uriașe lenjerie de catifea și suprafețe de catifea, des folosite și tapet de mătase.

În mod neobișnuit în sală se vede folia de finisare. Nu numai că are un aspect atractiv din punct de vedere estetic, ci și îndeplinește funcțiile de izolație termică din cameră, protejează spațiul de radiația aparatelor de uz casnic.

Alegerea paletei de culori pentru sală depinde de stilul camerei. Dacă intenționați să faceți camera clasică, atunci culorile naturale sunt folosite în decor și iubitorii de ceva neobișnuit pot transforma diverse idei în realitate - de exemplu, face zidurile întuneric și albul și podeaua. Designul modern de living oferă bun venit materialelor naturale, astfel încât să puteți decora spațiul cu lemn, piele, sticlă și metal.

Opțiuni de finisare

Când efectuați reparații în sală, este necesar să vă gândiți cu atenție la aspectul său viitor, să alegeți culori adecvate pentru cameră, să cumpărați mobilierul adecvat și să asigurați un iluminat bun. Ar trebui, de asemenea, să elibereze spațiu de la obiectele inutile, deoarece eleganța și simplitatea sunt componentele principale ale unui interior modern. Pentru proiectarea tuturor suprafețelor din încăpere se recomandă utilizarea materialelor de înaltă calitate, la modă. Ele nu vor servi doar pentru o lungă perioadă de timp, ci vor satisface pe alții cu aspectul lor atrăgător.

pereți

Acest tip de suprafețe pot fi decorate cu diverse materiale. Cea mai simplă și mai accesibilă cale de lucru independent este pictura pereților. Este potrivit în cazurile în care se alege un buget sau o reparație regulată, deoarece procesul de aplicare a vopselei nu durează mult și nu necesită mult efort, iar noua culoare de pe suprafață va permite schimbarea radicală a aspectului încăperii. Vopseaua este achiziționată pentru decorațiuni interioare. Nu este rău în interiorul salonului arată și tencuiala decorativă.

Acesta este împărțit în:

 • texturate;
 • silicat;
 • latex;
 • Venețiană.

Deseori, pereții din camera de zi sunt acoperite cu panouri speciale. Acestea pot fi fixate la baza, care este nivelată cu plăci de gips-carton, sau pe suprafața cu finisajul vechi.

Panourile sunt:

 • foaie;
 • rack și pinion;
 • țiglă.

În ceea ce privește proiectarea pietrei artificiale decorative, este considerat cel mai original mod de decorare a suprafețelor. Adesea este folosit în proiectare, atunci când doresc să stilizeze suprafața ca o cărămidă, pentru a decora arcurile. Piatra este bine combinată cu tapet de vinil: datorită acestei compoziții, se obține o relief neobișnuit, armonie de culori. Mulți designeri preferă de asemenea să folosească lemn sau bordură în hol. Cel mai adesea, pentru decor, alege un panou de plută sau laminat, face, de asemenea, casa de blocare podea.

O opțiune neobișnuită este utilizarea pielii. Pentru a face acest lucru, achiziționați plăci din piele multi-colorate, care pot avea atât o bază lucioasă, cât și o bază de relief.

Paul

Pardoseala în camera de zi joacă un rol imens, deoarece vederea viitoare a camerei va depinde de alegerea ei. În mod tradițional, sălile achiziționează parchet laminat, covor sau linoleum.Fiecare dintre materialele de mai sus este unic în felul său propriu, are caracteristici pozitive, dar diferă în preț și calitate. De exemplu, covorul arată grozav, dar proprietățile sale de performanță sunt inferioare laminatului. Parchetul are o izolare excelentă a sunetului și a căldurii, dar este mai scump decât linoleumul.

Prin urmare, alegerea unei pardoseli pentru hol, trebuie să fie ghidată nu numai de indicatorii estetici, ci și de rezistența și durabilitatea produsului. În cazul în care casa este de planificare o redecoration simplu, apoi de stabilire a linoleum este potrivit. În acest caz, atunci când finanțele familiei permit efectuarea de reparații capitale, preferința ar trebui să fie dată unui laminat sau unui parchet.

Deschiderea ferestrei

Ferestrele din camera de zi ar trebui să fie de dimensiuni mari, mai ales dacă aveți de gând să combinați mai multe zone în cameră, deci este recomandat să înlocuiți deschiderea și să inserați un pahar nou. În proiectarea sălii nu este de dorit să se utilizeze perdele din țesături groase ca decorațiuni. Cel mai bine este să dați prioritate perdelelor translucide și ușoare.

plafon

Astăzi, plafoanele combinate sunt foarte populare.Pentru a face acest lucru, setați inițial nivelurile de gips-carton și apoi suspendați structurile. După întinderea pânzei, se efectuează un sistem de iluminare. În cazul în care camera nu este mare, puteți face pur și simplu compoziții frumoase din gips carton, decorați-le cu tapet sau tencuială, în timp ce pentru fiecare zonă din cameră se selectează o nuanță și o textura diferită.

Cum de separat de hol?

Interiorul sălii va arăta mult mai interesant dacă hala însăși este separată de coridor. Astfel, camera va fi mai spațioasă și mai confortabilă. Există mai multe moduri de a face o distincție. De exemplu, un perete mic de plăci din gips-carton sau rafturi ușoare este potrivit ca partiție. Separarea vizuală a halei va ajuta și acoperirea podelelor pe mai multe niveluri. Pentru a face acest lucru, o mică diferență în nivelurile de podea.

În cazul în care nu există spațiu suficient lângă ușa de intrare și există o dorință puternică de a face distincția între zone, folosirea unei partiții mobile sub forma unui dulap sau a unui mic raft ar fi o opțiune bună. Această tehnică de design este minunată pentru camerele miniatură decorate în stil minimalist. Pentru trecătorii spațiali și camere de zi, coloana de susținere poate efectua funcția de separare.

Aranjăm mobila

Dotarea sălii ar trebui să respecte principiul spațiului liber. Într-o încăpere mică, ar fi nepotrivit să plasezi mobilier masiv: pentru camere mici este mai bine să cumperi module compacte. Pentru camera de zi de 18 metri patrati. m. mobilier adecvat, format dintr-o canapea confortabilă, masă de cafea și câteva scaune. În cazul în care camera este programată pentru mese festive, atunci veți avea nevoie și de o masă.

Mobilierul tapițat trebuie instalat lângă pereți.iar în interior, oferind locul de muncă, este amplasat un birou lângă fereastră. Într-o casă privată din lemn, este mult mai ușor să dați o cameră, deoarece atunci când o planificați, zona de cameră este adesea mare. Designul cu grinzi de tavan va completa frumos mobila din lemn natural. În astfel de camere de zi ar trebui să instalați un perete modular, pe laturile căruia puteți agăța suporturi pentru cărți și obiecte decorative.

iluminat

După alegerea camerei, precum și finisarea tuturor suprafețelor, va trebui să vă faceți griji cu privire la sistemul de iluminare. Lipsa de lumină în cameră poate strica aspectul general al spațiului, iar toate elementele decorului vor părea plictisitoare și plictisitoare. Cel mai adesea, lustre mari și lămpi de podea sunt alese pentru camere de zi.

Dacă, după reparații în încăpere, este instalat un plafon stretch, spoturile vor oferi iluminare pe mai multe niveluri, datorită căreia spațiul va fi umplut cu dragoste și confort.

Idei interesante în interior

Designul ideal în camera de zi poate fi creat prin împărțirea camerei în mai multe zone, iar un aranjament frumos de mobilier va umple spațiul cu confort și confort. Pentru o cameră mică, un ansamblu de colț moale format din module separate, o masă de cafea de sticlă și o masă de transformare ar fi o opțiune excelentă.

Pentru a extinde camera, trebuie să fixați marginea decorativă în întregul perete, iar teritoriul bucătăriei și al camerei de zi împărțite de bar. În același timp, în hol este montat un tavan cu mai multe niveluri de o nuanță luminoasă, lustre mari sunt amplasate de-a lungul centrului, iar în jurul perimetrului este instalată o iluminare multicoloră. În acest context, laminatul din lemn de nuc va arăta câștigător.

Pentru a afla cum să reparați holul cu propriile mâini, consultați următorul videoclip:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor