Cum de a aranja o cameră de zi în stil scandinav?

Rafinament, ușurință și spațiu în camera de zi - ceea ce mulți visează proprietarii. Toate aceste dorințe sunt o cameră de zi complet în stil scandinav. Acest stil demonstrează cel mai bine naturalețea și puritatea ecologică.

O astfel de evaluare a stilului este bine meritată. Deși la prima vedere pare prea simplu, poate crea o atmosferă confortabilă în camera de zi. În plus, acest interior este deosebit de practic și confortabil.

Caracteristici specifice

Datorită locației lor geografice, țările scandinave se disting prin condiții meteorologice destul de grave. În acest sens, făcând camera în stil scandinav, abordarea de proiectare implică crearea unei atmosfere de puritate și libertate în cameră, plină de lumină și prospețime.

Pe măsură ce culoarea principală este albă. În același timp, stilul ales se caracterizează prin căldură în cantități mari și culori deschise, precum și o ordine în detalii și o atmosferă confortabilă. Popoarele Norvegiei, Finlandei și Suediei, deosebite de inventivitate, au căutat să creeze căldură și confort în casele lor, pentru aceasta au ales albul drept bază și nuanțele lor. Și această alegere a oferit confort în casă, chiar dacă razele soarelui din cauza climatului aspre aproape nu cad în ea.

Alegerea corectă a culorilor în camera de zi se bazează pe asigurarea libertății și spațiului în cameră. Pentru aceasta, camera de zi în stil scandinav nu este forțată de piese de mobilier și de un număr mare de detalii decorative. De exemplu, ferestrele rareori atârnă perdele. Chiar dacă o atârnă, perdelele sunt de obicei împinse, astfel încât să nu existe nici o obstrucție a fluxului de aer proaspăt și a razelor soarelui.

Decorarea livingului în stil scandinav, care îndeplinește cerințele modernității, este foarte aproape de minimalismul funcțional, care oferă o manifestare a caracteristicilor etnice specifice și atrage un fel de analogie în estetică cu casele suedeze și designul lor.Abordarea menționată mai sus la interior este destul de populară în Europa și este folosită pentru decorarea și decorarea locuințelor urbane și a caselor private.

Designul scandinav al camerelor de zi în timpul perioadelor reci se distinge prin confort deosebit, confort și abundență de lumină. În vara, totuși, ele devin un paradis de prospețime și răcoare.

Este demn de remarcat faptul că acest stil este foarte ușor. Este simplu și versatil, deci reparațiile în camera de zi nu sunt atât de dificile. Este important să aflați și să realizați baza a ceea ce face stilul ales. Acesta va fi alcătuit dintr-o abundență de lumină și albă în cameră, spațiu, lipsă de dezordine și detalii inutile, numai material natural, o abundență de luminozitate, aerisire a elementelor textile. Sala pentru o fată cu un loc de muncă organizat poate fi pe deplin organizată într-un astfel de stil.

Este important să adăugați o mulțime de lămpi și un șemineu mic (de preferință nu artificial). De asemenea, trebuie reținut faptul că materialele pentru finisarea unei astfel de încăperi ar trebui să fie simple și detaliile cât mai concise posibil. Trebuie remarcat faptul că decorarea camerei de zi în stilul țărilor scandinave este, de asemenea, o opțiune bugetară.

Paleta de culori

Nordul se caracterizează prin răcire, paloare și utilizarea nuanțelor luminoase. Datorită acestei scheme de culori, crește vizibil spațiul liber în camera de zi. Ea devine mai spațioasă. Granițele sale se extind.

Este puțin probabil ca cineva să iubească o casă în care regina de zăpadă s-ar simți minunată.

Prin urmare, la abundența de nuante reci se adaugă câteva culori calde:

  • galben;
  • cremă moale;
  • lemn de lumină;
  • saturate verde.

Cu toate acestea, strălucirea și contrastul excesiv sunt străine stilului ales, deoarece pare absurdilor nordici.

Prezența nuanțelor este acceptabilă pentru scandinavii:

  • argint;
  • albastru moale;
  • cool albastru;
  • liliac luminos;
  • crem bej;
  • lapte degresat.

Este de asemenea posibil să se utilizeze nuanțe de caramel, metal, grâu, cobalt și turcoaz.

materiale

Pentru decorarea plafonului în stilul țărilor scandinave, conform recomandărilor specialiștilor-designeri, este mai bine să folosiți vopsea albă sau alb pe acrilic. Pentru a crea diversitate, puteți adăuga elemente de lemn, cum ar fi grinzi. În ceea ce privește pereții livingului în stilul ales,aici este preferabil să se utilizeze placarea sub formă de panouri vopsite de culoare deschisă sau lamele din lemn.

Acest finisaj merge bine cu o varietate de detalii. De exemplu, astfel de ziduri sunt completate organic cu o piatră de culoare gri, lângă șemineu. O bună adăugare va fi, de asemenea, pereții gri din spate al rack-ului.

Este mai bine să acoperiți podelele cu arțar mat, de stejar sau de mesteacăn. De asemenea, o bună opțiune pentru panourile albe. Printr-o combinație de astfel de elemente, se obține un aspect luxos, arătând note de sofisticare și demnitate. Organic pentru interior scandinav va fi podele din lemn de carpen în tonuri de nisip sau lapte.

Un astfel de parchet va crea un ușor contrast cu restul decoratiunilor, în timp ce le va completa cu o nuanță specială. Cu toate acestea, conform recomandărilor experților, una dintre cele mai bune opțiuni care combină accesibilitatea și calitatea înaltă este un laminat de culori albe, galbene și maro. Atunci când alegeți un strat de acoperire, luați în considerare gama de culori a pereților astfel încât nuanțele să treacă ușor și fără probleme de la pereți până la podea.

Pentru a crea acest efect, puteți alege o plintă ușoară care se potrivește bine cu interiorul.Dacă vorbim despre ferestre, merită să ne amintim că în țările scandinave, acestea îndeplinesc funcția revizuirii. Vopsirea ferestrelor și ușilor este mai bine să alegeți o lumină, optimă - albă, deoarece astfel de tonuri vor asigura combinația lor cu designul camerei ca un întreg.

mobilier

Stilul scandinav ar trebui să se distingă prin concisitatea și apropierea de minimalism, care nu implică aglomerația camerei de zi cu elemente și mobilier inutile. Va fi suficient să plasați în ea doar cele mai necesare. De exemplu, puteți obține prin instalarea unei canapele, fotoliu, dulap mic, masă și scaune. Cea mai bună materie primă din care se pot realiza mobilierul este lemnul natural din specii ușoare (pin, mesteacăn, stejar alb).

Stilul poate fi, de asemenea, răchită, de exemplu, ele pot fi un scaun sau o masă. Astfel de elemente de mobilier va fi un excelent plus față de interior. Trebuie remarcat faptul că lemnul trebuie prelucrat minim, astfel încât modelul natural să fie vizibil.

Canapele nu trebuie să aibă o structură complexă, trebuie să îndeplinească cerințele de conveniență, simplitate, pot fi tăiate cu piele, piele, lenjerie sau blană. Completați canapeaua și scaunul poate fi un mic otoman.Pentru a oferi confort în camera de zi a acestui stil, prezența optimă a unui sertar de sertare, un rack, rafturi mici. Toate acestea se recomandă să cumpărați dintr-un copac.

Iluminat și decor

Stilul țărilor scandinave implică o mulțime de lumină, pentru care ar trebui amplasate o mulțime de iluminare în camera de zi. Astfel, în centrul tavanului se poate amplasa un candelabru metalic, cu un baldachin din cristal transparent, candelabre-brasiere pot fi atârnate pe pereți, lămpile de podea pot fi așezate pe podea. Ca o sursă suplimentară de lumină poate servi ca un candelabru frumos șemineu.

În ceea ce privește elementele decorative, lucrul principal aici nu este să o exagerăm. Cu toate acestea, pentru a crea o atmosferă specială a țărilor scandinave în sufragerie, trebuie să plasați o mulțime de pături, cutii de bijuterii, vase de sticlă, sculpturi, instrumente muzicale de nuanțe naturale. Puteți diversifica tonurile reci cu elemente pereche luminoase, ceea ce va da un aspect emoțional sufrageriei. Asemenea detalii pot fi un model scandinav pe covor, perdele și huse. Acest design va oferi camerei de zi liniște și confort.

Monocromul interiorului poate fi plictisitor, dacă nu îl diluezi cu mai multe ciorapi și decorațiuni luminoase.Sarcina poate fi realizată cu ajutorul covoarelor, pervazelor, perne colorate și ghivece de flori. De asemenea, nu interfera cu piesele metalice, de porțelan pe pereți, pe lângă acestea, puteți plasa o fotografie de familie pe unul dintre pereți.

Este mai bine să decorezi camera de zi în stil scandinav cu ajutorul țesăturilor texturate. Aici nu puteți face fără velur și catifea, care pot fi folosite în tapițeria de canapele, fotolii, care pot fi, de asemenea, acoperite cu o pătură de blană sau carouri de stil scoțian. Draperia poate fi folosită din in și materiale naturale similare într-o nuanță naturală.

Puteți, de asemenea, decora fereastra, de exemplu, atârnă perdele decorative clasice sau perdele romane, și puteți utiliza, de asemenea, ecrane japoneze pentru a decora ferestre. Materialul de material ar trebui să fie ușor și fără greutate. Puteți crea un efect de luminozitate lăsând fereastra deschisă.

O caracteristică distinctivă a stilului scandinav este că nu se poate plictisi, acest interior va fi mereu modernitate și modă diferite. Și unele detalii vor adăuga doar atmosfera generală de confort și pozitiv, în ciuda restrângerii și concisității generale.Mai mult decât atât, un astfel de interior va rămâne întotdeauna original și luxos, deși nu conține o mulțime de obiecte de lux sau mai ales elemente originale.

Stilul implică o combinație de subtilitate cu simplitate. De exemplu, puteți plasa un pachet de bușteni lângă șemineu și plasați coșuri de răchită pe pervazul ferestrei. Un detaliu care nu se potrivește deloc cu această locuință este o floare viu, deci nu ar trebui să folosiți vase cu plante.

Puteți completa stilul nordic cu figurine din ipsos, realizate și în alb. Dar este mai bine să nu exagerați și să lăsați mai mult spațiu liber. Aceasta din urmă este una dintre trăsăturile cele mai specifice și pozitive ale stilului popoarelor scandinave. Pentru a accentua simplitatea stilului, puteți lăsa firele în vedere, nordii sunt bineveniți. Cu combinația potrivită de frig și căldură în nuanțe, alegerea potrivită a mobilierului, cu comoditate și minim în detaliu, puteți obține rezultate excelente care vor admira nu numai gospodăriile, ci și vizitatorii.

O altă culoare acceptabilă este o bandă sau o celulă. Puteți utiliza culorile albastru, roz sau verde.Principalul lucru - să ne amintim că stilul Scandinaviei nu implică detalii detaliate. Practicitatea și confortul, ușurința de curățenie și utilizarea de zi cu zi ar trebui să prevaleze în tot ceea ce.

Cum să reparați și să furnizați un apartament în stil scandinav de la zero, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor