Exemple de reparare a camerei de zi într-o casă privată

 Exemple de reparare a camerei de zi într-o casă privată

Camerele de zi în case private se disting printr-o varietate de dimensiuni și forme. Cel mai adesea există camere cu o suprafață de aproximativ 20 de pătrate. Acest teritoriu este suficient pentru a încorpora orice intenție a designerului. Dar există, de asemenea, camere mici, sau, dimpotrivă, cele mari, cu fereastră de bay sau cu două ferestre. În orice caz, sala este camera principală a casei, având o încărcătură estetică specială, astfel încât reparația în ea trebuie să fie de înaltă calitate.

Lucrări pregătitoare

Este necesar să începeți repararea cu schița camerei și definirea dimensiunilor sale exacte. Apoi, un proiect de proiectare este elaborat, care prevede fiecare detaliu. Este necesar să alegeți stilul viitorului interior, să vă gândiți la ceea ce va face gospodăria în camera renovată. Pe asta depinde zonarea camerei.

Este necesar să se determine în prealabil mobilierul, aparatele și dispozitivele de iluminat. O idee clară a viitorului interior va permite plasarea corectă a cablurilor, prize și comutatoare, evidențierea zonelor, calcularea bugetului.

Camera nu conține mobilier și aparate. Este necesar să se determine în prealabil ce vor fi lucrările de construcție. În cazul în care numai cosmetice, este suficient pentru a scapa de tapet vechi și le re-adeziv pe cont propriu, și dacă există o renovare majoră, va trebui să invite specialiști.

Pentru reparații serioase, se îndepărtează finisajul vechi, se demontează cablurile, ferestrele, ușile. Uneori în case particulare din camera de zi există o scară în camerele de zi ale celui de-al doilea etaj. În cazul în care este necesară înlocuirea, scara trebuie, de asemenea, demontabilă.

Ferestre, uși

Când achiziționați uși și geamuri cu geam termopan, ar trebui să aveți o idee despre stilul care va fi în cele din urmă. Astfel de stiluri precum eco, scandinav, rustic, țară, baroc și altele care necesită finisare din materiale naturale nu se vor potrivi geamurilor din plastic cu geam dublu. Le puteți înlocui cu lemn. Până în prezent, ele sunt produse în culori de bună calitate și variate.Aceleași cerințe se aplică foii de ușă.

Ușile pot fi articulate, alunecoase, pliabile, din lemn, plastic, MDF, combinate, cu oglindă sau sticlă. Ele pot fi înlocuite de un arc.

radiatoare

Bateriile din camera de zi nu ar trebui să-și dau căldura într-o cameră mare cât mai mult posibil, dar au și un aspect prezentabil.

Ele sunt de mai multe tipuri:

 • Radiatoare din fontă - tipul obișnuit clasic. Ele par a fi greoaie și nu sunt plăcute din punct de vedere estetic, dar, altfel, fac o treabă excelentă cu îndatoririle lor, au un transfer bun de căldură și un preț scăzut.
 • oțel - simplu, nu scump, dar cu eficiență scăzută.
 • aluminiu - cu transfer de căldură mare, dar cu ei este posibilă utilizarea apei de înaltă calitate, ceea ce este inacceptabil în condițiile unui apartament. Într-o casă privată, puteți regla sistemul de încălzire cu apă purificată.
 • Baterii bimetalice - perfectă: frumoasă, elegantă, ușoară și eficientă.

pereți

Înainte de a începe lucrările decorative de finisare, trebuie să pregătiți bine pereții. În primul rând, acestea sunt nivelate cu chit de început, apoi finisare. Dacă pereții sunt grav deformați, este mai bine să utilizați gips-carton.Cu aceasta, puteți crea nișe, coloane și alte modele geometrice pentru încântarea designerilor. Gipsul este montat pe un cadru metalic, apoi acoperit cu un chit de finisaj și ornamente decorative.

Zidurile pregătite sunt acoperite cu tapet, este ieftin și confortabil. Cu ajutorul imaginii lor puteți "juca" cu spațiul: modelul orizontal se extinde, modelul vertical îl scoate.

Culoarea luminii crește vizibil teritoriul, peretele întunecat dă adâncime.

Pereții sunt vopsite cu vopsele pe bază de apă, acrilică sau dispersie în apă. Aceasta este opțiunea bugetară de finisare a lucrărilor. Nu este necesară vopsirea tuturor suprafețelor într-o singură culoare, puteți juca pe accentul sau contrastul nuanțelor.

Tencuiala decorativa este foarte solicitata. Se ascunde neregularitățile zidurilor și nu are restricții de culoare. Pentru familiile cu copii mici există o bună oportunitate de a menține pereții - pentru a le aranja panourile la nivelul accesibil al mânerelor copiilor. Acest material este fabricat din lemn, plastic, plută, MDF, laminat și sticlă.

În case particulare, unul dintre pereții halei poate fi curățat la sol.Caramida va fi un suport excelent pentru stilul mansardei. Soluția originală de finisare este o piatră naturală sau artificială.

Singurul dezavantaj al acestui tip de finisaj este prețul ridicat.

plafon

În casele particulare, plafoanele sunt de obicei ridicate și nu este nevoie să se ascundă dimensiunile reale în spatele suprafețelor lucioase sau oglindite. Pentru plafonul stretch, puteți alege un finisaj mat. Cu ajutorul gips-carton obține design curly și multi-nivel, acestea sunt bine combinate cu elementele de tesatura stretch. Cea mai simplă și mai ieftină opțiune de design este tapetul, acestea fiind selectate pentru a se potrivi pereților. Printre deficiențele acestui material se poate observa instabilitatea la umezeală. Arată bine și doar tavan pictat.

iluminat

În zilele noastre, este dificil de a face cu un singur candelabru pentru a ilumina camera. O cameră mare, împărțită în secțiuni, necesită o iluminare zonală. Pot fi mici candelabre suplimentare, spoturi, lămpi de podea, lampă de masă.

Iluminează frumos banda LED a camerei, ascunsă în cadrul tavanului. Cu ajutorul acestuia puteți selecta și imagini, o oglindă sau rafturi cu colecții.Toată această abundență de lumină este controlată de consola, schimbând gama de culori, strălucirea, schimbând diferitele etape în etape.

Paul

Sala este locul cel mai vizitat în casă, astfel încât podelele ar trebui luate în serios.

Abundența materialelor de pe piața construcțiilor vă permite să alegeți podelele pentru orice interior și portofel:

 • Parchet laminat - cel mai popular material de finisare, imita foarte bine diferite tipuri de lemn, este ușor de asamblat și destul de durabil în exploatare. Nu trebuie așezată în încăperi cu umiditate ridicată, dar camera de zi nu este una dintre acestea. Sub laminat trebuie să faceți o șapă plană și să puneți substratul.
 • Parchet Este un material de diferite tipuri de lemn. Este ecologic și arată excelent, dar necesită o îngrijire deosebită în exploatare și o întreținere atentă.
 • mochete folosit în camerele reci, este moale la atingere, plăcut. Dezavantajul este îngrijirea complexă.
 • linoleum - pentru reparații ieftine. Acesta este un fel de clasic al genului, este simplu în stil, rezistent la umiditate și ușor de curățat.
 • plută se referă la materiale naturale, este plăcut la atingere, este așezat în camere pentru copii.În grija lui nu ar trebui să folosească chimie agresivă.
 • Podele autonivelante - acoperire modernă fără sudură. O surpriză deosebită este etajul cu un model tridimensional imprimat pe el. Poziționarea suprafeței autonivelante este destul de complicată, este mai bine să o încredințezi specialiștilor.

interior

Când reparația este finalizată, vine momentul cel mai plăcut - umplerea spațiului cu mobilier confortabil, decorarea ferestrelor, plasarea corpurilor de iluminat și a dulciurilor plăcute.

Fiind angajați în interior, trebuie să fiți atenți la configurația camerei dvs. de zi. Într-o cameră dreptunghiulară se plasează mobilierul de-a lungul pereților. Într-o cameră pătrată, puteți utiliza centrul pentru aranjarea oricărei zone. Cel mai adesea există o zonă de relaxare cu mobilier moale și o masă elegantă.

Dulapurile, dulapurile, rafturile, dulapurile, rafturile ar trebui să arate ca stilul dictează. Uneori aveți nevoie de mobilier ascuns cu imitații de pereți liberi sau, dimpotrivă, elaborați, complicați.

Într-o cameră mică, mobilierul ușor va crea spațiu vizual, dar în același timp nu ar trebui să fie prea mult. Pe fundalul zidurilor ușoare, mobilierul întunecat arată bine.

stil

Alegerea stilului este o etapă crucială în formarea interiorului, trebuie să coincidă cu nevoile estetice ale oamenilor care trăiesc în el, altfel va fi inconfortabil să fie în camera de zi. Stilul este determinat înainte de începerea lucrărilor de reparații.

 • clasic design-ul este testat în timp, deci nu deranjați niciodată. El nu sugerează nimic neașteptat sau țipând. Mobilă solidă, lemn natural în materialul de finisare, perdele groase moi, multe lucruri scumpe, stuc - toate acestea au un gust și un șic special.
 • Provence Ne-a venit din sudul Franței. Interiorul în acest stil este foarte frumos, umplute cu baubles plăcute, fețe de masă, perdele, covorașe, flori de vaze. În același timp, este natural și simplu, materialele sintetice din componenta sa sunt inacceptabile.
 • Opusul exact al Provence - stilul hi-tech al tineretului. Elementele principale sunt metalul și sticla, nici un decor, doar simplitatea rece.
 • minimalismul vorbește de la sine - prea puțin de tot. Acesta este un stil laconic, cu o cantitate mică de mobilier, cu simplitatea adusă la punctul de absurditate.
 • pod El a venit la noi din Occident, când, în zilele Marii Depresiuni, locuința a fost dată la sediul fabricii.Acest stil este reprezentat de mobilier dur, un perete cu zidărie deschisă, utilizarea de laturi într-un interior.
 • stil fuziune iubește sticla sub orice formă.
 • baroc - splendoarea țipătoare, care se învecinează cu mica burghezie. Este potrivit antichități, mobilier antic, cristal și o mulțime de aur.
 • Muzică country - stil rustic, preferă materiale naturale, textile fine, mobilier ușor, decorațiuni simple.
 • Stilul etnic ele se leagă de tradițiile unei anumite țări, de exemplu Japonia sau Franța, și încearcă să se conformeze acestora. Acest interior este de a gusta iubitorii de călătorie.

Alegerea unui stil pentru camera de zi, nu este necesar să urmați performanța sa completă, este mai bine să vă uscați gusturile și sentimentele. În orice interior nu se recomandă participarea a mai mult de trei culori. Congestionarea mobilierului și suprasaturarea cu cărămizile pare rău.

Orice stil în camera de zi a unei case particulare va fi bun dacă vă puneți o bucată în ea și faceți reparații.

Consultați camera de zi de reparații într-o casă privată, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor