Alegerea rafturilor cu balamale în sufragerie într-un stil modern.

Rafturile pentru un salon sunt produse destul de simple. Mulțumită ei, toate lucrurile vor fi așezate compact și nu vă vor alterca camera. Rafturile rabatabile moderne sunt realizate din materiale de calitate și pot fi utilizate în multe încăperi, dar astăzi vom vorbi despre utilizarea lor în camera de zi.

Caracteristici speciale

Plăcile rabatabile nu numai că își îndeplinesc funcțiile, ci servesc, de asemenea, ca element suplimentar de decorare. Designerii de cameră moderne oferă numeroase opțiuni pentru aceste produse. Ei vor putea să completeze orice interior și să decoreze camera. Punctul culminant al livingului mare va fi rafturile mici care pot combina restul interiorului. Designerii folosesc adesea această tehnică pentru a obține un efect deosebit de luminos și neobișnuit.

Rafturile agățate de preferință atârnă în încăperi cu formă pătrată sau dreptunghiulară. Ele pot servi, de asemenea, ca subiect care va ajuta la poziționarea corectă a unei încăperi. Datorită lor, acest proces va arăta ușor și discret.

Obiectivul funcțional

Pentru cărți

În camera de zi modernă se utilizează adesea versiunea clasică a rafturilor. Dacă vă uitați la interiorul apartamentului sovietic, puteți vedea că cărțile sunt stocate pe rafturi sau în biblioteci speciale. Astfel de produse ocupă destul spațiu și pot aglomera camera. O persoană modernă trebuie să umple camera cu aer cât mai mult posibil și, prin urmare, această opțiune este absolut inadecvată.

Camera de zi modernă utilizează rafturi de perete din metal sau lemn. Acestea sunt cele mai frecvent utilizate materiale. Uneori este posibil să folosiți rafturile din ambele materiale în același timp.

Este perfect sigur să alegeți produse de forme neobișnuite. Acest lucru va adăuga o atmosferă specială interiorului dvs. și îl va completa. Model popular - câteva cruci care sunt situate la un unghi drept.

Cele mai comune forme de rafturi de perete:

 • modele care au pereți laterali și laterali;
 • produse pe mai multe niveluri;
 • modele unice;
 • cu colțuri rotunjite;
 • vertical sau orizontal;
 • cu unghiuri de 90 de grade;
 • modele masive și alte opțiuni.

Realizând camera, trebuie să alegeți rafturile care se potrivesc direcției stilistice.

Pentru plante

O varietate de rafturi articulate au fost întotdeauna și vor fi o piesă interesantă și practică de mobilier. Ele conțin de obicei cărți, suveniruri, fotografii și accesorii decorative. Puteți să le aveți pur și simplu pe pereți sau în diferite modele.

Plasarea rafturilor între pantele ferestrelor va fi o soluție neobișnuită în interior și se va potrivi persoanelor care iubesc plantele casei. Nu trebuie să folosiți întreaga lățime a deschiderii, pentru a nu părăsi încăperea fără lumină naturală. Un stack mic este suficient, amplasat compact, dar în același timp va fi spațios pentru plantele mici de înflorire în interior, cum ar fi violetele și ciclamenii.

Pentru cei cărora le place să planteze plante de interior, spațiul de pe fereastră poate fi adesea ratat. Nu este necesar să plasezi rafturile pentru flori în fereastra de deschidere, de asemenea, le poți așeza pe pereți, ascunzând toate defectele, cum ar fi neregularitățile peretelui.De asemenea, plasarea florilor pe pereți nu va împiedica pătrunderea soarelui.

Materialul rafturilor poate fi diferit, dar pentru varietățile mari de plante se recomandă utilizarea unei baze metalice care să susțină o greutate foarte mare. Chiar și un astfel de material gros poate fi decorat pentru orice interior, folosind-o în combinație cu elemente din lemn sau dantelă forjată.

Modele decorative într-o nișă

În multe camere, în procesul de creare a interiorului pot apărea nișe planificate în pereți. Acesta poate fi, de asemenea, o caracteristică de design a unei încăperi care inițial era imposibil de ascuns. În astfel de cazuri, nișe pot fi utilizate în mod avantajos, punând rafturi în ele și transformând un dezavantaj într-un avantaj.

Dimensiunile rafturilor sunt alese în funcție de mărimea nișilor.iar materialul ar trebui să fie aproape de stilul întregului interior. În plus față de plasarea rafturilor, puteți adăuga finisaje texturate într-o altă schemă de culori sau iluminare din spate cu LED-uri, ceea ce va evidenția zona care va fi stabilită.

Opțiuni neobișnuite

În multe magazine puteți găsi tipuri de raft standard,dar acum designerii se îndepărtează de stereotipuri și, în cele mai multe cazuri, creează compoziții individuale de mobilier pentru interioare, folosind și rafturi regulate. Există noi forme extravagante, de exemplu, rafturi situate la un unghi de 45 de grade, păstrate de rafturi suplimentare sau compoziții recrutați din rafturi de diferite culori și care prezintă anumite figuri. O astfel de soluție nu este întotdeauna practică, ci foarte impresionantă și elegantă.

Mulți designeri folosesc rafturile ca obiecte care împart o cameră în zone funcționale. În fiecare stil există un anumit sistem de rafturi.

Unde să locuiți?

Proprietarii moderni preferă spațiul cel mai liber și doresc ca salonul să fie umplut cu aer, mai degrabă decât cu mobilier inutil. Cu toate acestea, dacă există o mulțime de spațiu liber, atunci nu arata foarte frumos. Pereții nu sunt uneori plictisiți.

Zidul de deasupra canapelei este deseori lipsit de orice mobilier. În vremurile sovietice, o canapea sau poze atârnate pe o canapea. Acum, această soluție nu este populară. Designerii moderni sunt sfătuiți să suspende rafturile de perete deasupra canapelei.Pe ele poți să-ți pui fotografiile de familie sau niște trivia din decor. Acestea vor oferi camerei un plus de confort.

Rafturile arată mai atrăgătoare dacă nu le plasați unul lângă altul, dar în ordinea unei șahițe. Uneori aceste compoziții arată destul de masive. Pentru a remedia situația, este necesar să alegeți rafturi de perete scurte. Lungimea maximă - 1 metru. Lățimea medie - nu mai mult de 15 cm.

Dacă camera dvs. este decorată în stil art deco, atunci trebuie să utilizați mai multe elemente agățate. Un accent excelent al acestui stil poate fi rafturile de perete. Ei pot atârna peste canapea și umple zidul gol. Pentru a păstra lumina interioară și a nu supraîncărca cu elemente inutile, alegeți produse care sunt realizate în culori luminoase.

stiluri

Rampele cu balamale arata grozav in interior, decorate in diferite directii:

 • Tehnologie înaltă În acest stil aproape pur de elemente decorative, se folosesc rafturi în formă de zig-zag din lemn sau metal, care nu sunt supraîncărcate cu complexitatea formelor. De asemenea, nu ar trebui să plasați pe ele un număr mare de elemente decorative, este suficient un cadru cu o fotografie sau un ceas, deoarece acestea sunt adesea un obiect de artă independent.
 • Modern. Pentru acest stil va fi suficient să aveți un raft suspendat separat, fără o mulțime de accesorii: o pereche de cărți și o vază va fi de ajuns.
 • Provence. Rafturile deschise în stilul Provence sunt folosite extrem de rar, iar utilizarea lor pentru stocarea lucrurilor nu este permisă deloc. Este acceptabilă utilizarea în rafturile interioare de sticlă călită în combinație cu vase ușoare sau figurine.
 • Țară. Un stil în care rafturile au un loc special. În această direcție pot fi făcute din diverse materiale folosind motive rustice. Practic, rafturile ar trebui să pară simple, deși elementele forjate și deschise sunt permise. Accesoriile plasate pe rafturi pot fi prezente în cantități suficiente, umplând întregul spațiu.
 • Baroc. Interioarele în acest stil implică un număr mare de elemente decorative, în legătură cu care rafturile devin o adevărată decorare. Ele pot fi executate cu diferite modele sculptate și detalii de stuc cu o notă de lux inerentă acestui stil.

Uneori rafturile închise pot fi unul dintre cele mai izbitoare obiecte din interior. Principalul lucru este să le alegeți corect.Ele nu numai că vă vor ajuta să plasați mai multe lucruri mai confortabil, dar și să oferiți o zonare ușoară a camerei. Decorul din cameră se va schimba în mod dramatic, fără efort suplimentar din partea dvs. Dintre acestea, puteți crea o compoziție separată sau puteți face parte dintr-o piesă de mobilier.

Bucurați-vă de gustul dvs., de sfatul nostru și de a crea un interior unic elegant în camera dvs. de zi.

Cum sa faci un raft frumos articulat cu mainile tale, vezi urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor