Șemineu alb în design interior

Încălzirea caselor cu seminee are o istorie foarte lungă. Dar pentru ca acest încălzitor bun și de înaltă calitate să își poată îndeplini funcția, trebuie să aveți grijă de design, aspectul atractiv. Semineele nu pot fi percepute doar ca un articol de lux, deoarece nu sunt neapărat pompos și solemn în performanțele lor.

Caracteristici speciale

Șemineul alb este considerat a fi una dintre cele mai versatile soluții de proiectare și, în plus, destul de practic.

Cu o îndemânare, el devine un element cheie al camerei în care este instalată vatra. Puteți aplica:

 • în camerele de zi clasice - accentul se pune pe forme netede de decor;
 • pentru stilul Provence - este mai bine să folosiți materiale naturale;
 • modern - doriți să alegeți produsul cât mai mult posibil dintr-o geometrie mai strictă;
 • într-o cameră concepută în conformitate cu conceptul de minimalism.

Culoarea albă de zăpadă arată solemnă și expresivă, vă permite să transformați zona de șeminee în centrul semantic al camerei. Dar este foarte important să aflăm dacă o astfel de pictură va fi suficient de practică, dacă suprafața imaculat de lumină nu va deveni prea repede acoperită de praf și murdărie.

Ivory umbra este, de asemenea, destul de dificilEl are o serie de mici variații, diferența dintre care numai un designer instruit va aprecia. În orice caz, această culoare creează, în același timp, un sentiment de moale, armonie și sofisticare.

Cu ajutorul unei nuanțe lăptoase, este ușor să accentuați pacea, securitatea și liniștea.

Indiferent de combinația cu alte tonality din cameră, un interior neutru este creat fără accente specifice distincte.

tipuri

Focurile electrice sunt sigure și necostisitoare în comparație cu aparatele de ardere a lemnului. Aceste șemineuri pot fi folosite în siguranță chiar și în case unde există copii mici sau animale. Instalarea unui incendiu electric este mult mai ușoară decât omologul de foc sau cuptorul. Aceasta este singura soluție care vă permite să vă bucurați de vederea flăcării într-un apartament oraș.

Sursa de căldură decorativă este, de asemenea, destul de economică., vă permite să reduceți costul cumpărării combustibilului și să organizați stocarea acestuia. Mini-versiunea exterioară a șemineului electric este recomandată în cazul unui spațiu mic al camerei. Dar dacă scopul este de a transforma radical interiorul, va trebui totuși să folosiți modificări de perete.

Tipul clasic de șemineu subliniază imediat starea socială ridicată a proprietarilor casei și poziția financiară solidă a acestora. Cea mai bună modalitate de a demonstra acest lucru este meritată considerată folosirea structurilor de marmură care sunt practice și estetice în același timp. Desigur, marmura nu este folosită pentru partea principală, ci numai pentru placare, dar devine un fel de acumulator de căldură și crește funcționalitatea vatră.

Prin realizarea unui portal din cărămizi, puteți economisi o cantitate mare, fără a afecta proprietățile practice ale produsului și aspectul său. Suprafața cărămizii netratate este adecvată atât în ​​interiorul modern, cât și în cel clasic. Principalul lucru este că ambreiajul trebuie să corespundă designului său. Atmosfera creată în acest fel este, în același timp, discret, confortabilă și favorabilă conversației fără grabă,agrement liniștit.

  Pentru placari se potrivesc placi de finisaj luminos, care este diferit:

  • rezistență;
  • caracteristici estetice semnificative;
  • combinatorial - perfect combinat cu alte acoperiri moderne de finisare;
  • insensibilitatea la temperaturi ridicate.

  Plasarea plăcilor în jurul șemineului este mai ușoară și mai ușoară decât marmura naturală grosieră, iar cerințele de îngrijire ușoară vă vor mulțumi persoanele practice.

  Pentru finisare, puteți utiliza gips carton și o serie de alte materiale artificiale, singura cerință pentru care, pe lângă vopseaua albă, este rezistența la căldură. Aceleași materiale pot fi folosite pentru încadrarea unui șemineu care funcționează pe bază de energie electrică.

  desen

  Utilizarea culorii albe vă permite să creați o atmosferă spectaculoasă și frumoasă în casă, apartament.

  Partile sale pozitive sunt:

  • Compatibilitatea cu alte chei, inclusiv ușurința de a crea combinații alb-negru;
  • senzația de aerisire a spațiului;
  • atitudine optimistă.

  Dezavantajele sunt, de asemenea, evidente. Aceasta este dificultatea de a selecta tonuri care nu ar arăta lipsit de viață sterilă, precum și nevoia de îngrijire constantă a suprafețelor strălucitoare.

  Este la fel de important să alegeți o formă geometrică și un material care, la fel ca culoarea, ar trebui să corespundă stilului ales. Deci, în sufragerie produsele din marmură Provence sunt complet lipsite de loc, unde este mai bine să se utilizeze piatră naturală și plăci ceramice. Cutia de foc trebuie să fie deschisă, dreptunghiulară. Furnizarea unei cabane implică instalarea unei vatră de piatră asemănătoare cu o sobă. Stilul scandinav este laconic, adesea șemineul este făcut pătrat, iar metalul și o piatră netedă sunt utilizate pentru placare. Vatra clasică engleză are forma literei P, aproape nici un decor nu este incompatibil cu el, chiar și un televizor montat pe vârf va rupe armonie.

  Dintre obiectele de decor pe care le puteți crea cu propriile mâini și pentru a le aplica gata, merită menționat:

  • brodate tapiserii;
  • fotografii cu parcele atent gândite;
  • elemente decorative din lemn, vopsite sub ciocolată sau în orice altă culoare.

  Dintre opțiunile achiziționate merită remarcate și statuete, plăci colecționate pictate, lumânări.

  Producătorii și recenzii

  Portalul rustic de șemineu „Gardă“ A fost făcut deja de 13 ani din MDF furniruit și este acoperită cu vopsea italiană de înaltă calitate.Producția se desfășoară în Cheboksary, iar un depozit suplimentar de distribuție este situat în Moscova. Culoarea sub stejar alb arata proaspat si elegant, exista multe alte optiuni pe site-ul oficial.

  De peste două decenii, compania "Meta" creează șemineuri, focuri de artificii și șemineuri. Principalul material este o piatră de marcă de culoare gri-alb. Compania are patru mari întreprinderi în Rusia.

  sobă electrică Electrolux EFP M 5012W Outdoor este produs în China. Culoarea este pur alb, principalele materiale ale cazului sunt sticlă și metal. Ca toate produsele acestui brand, este foarte solicitată.

  Rame de semineu "Corsica" pot fi cumpărate într-o gamă largă. Există, de exemplu, culoarea sub stejarul alb cu aur, gri-alb sau doar alb. Ele sunt fabricate în Franța, iar materialul principal este lemnul de înaltă calitate.

  Despre toate avantajele de astfel de kaminokomplekta poate învăța din video de mai jos.

  Exemple frumoase în interior

  Șemineul alb pe fundalul unui design clasic este perceput proaspăt și original. Orice altă culoare va arăta viu, luminos și atractiv pe fundalul unui astfel de produs.

  Un șemineu din engleză este făcut cu un focar de dimensiuni mici dar capabili. Execuția sa este dominată de contururi drepte. Opțiunea pentru Provence se realizează ca o vatră deschisă. Confecționarea cu fața este făcută naturală și simplă, fără bibelouri inutile.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor