Fațărit de cărămidă galbenă: caracteristici, proprietăți și aplicații

Dacă aveți nevoie de un material bun pentru pereți, față de cărămidă galbenă, care este apreciat datorită tipului, fiabilității, durabilității și bunei conductivități termice, este ideal. Nu își schimbă culoarea pe întreaga perioadă de utilizare. Pe suprafata cu intrarea in umiditate nu apar fungi. Poate servi timp de 20 de ani fără transformări calitative și decorative.

Parametrii și clasificarea

Cărămidă din față galbenă este făcută dublu sau unu și jumătate. Puțin mai puțin frecvent este singur. Toate dimensiunile sunt guvernate de GOST 530-2007. Dimensiunile sunt următoarele:

 • singur - 250x120x60 mm;
 • unul și jumătate - 250x120x88 mm;
 • Dublu - 250x120x103 mm.

Toate aceste dimensiuni au fost verificate de mulți ani de practică de către meșteri.În prezent, astfel de dimensiuni ale produselor sunt cele mai potrivite pentru alternarea transversală sau longitudinală a cărămizilor în timpul zidăriei.

Unul și jumătate sau cărămizile simple sunt realizate cu sculptate sau cu corp întreg și, prin urmare, au o greutate de 3 până la 5 kg. Figurile variază în funcție de densitatea materialelor. În plus față de faptul că o cărămidă poate avea o suprafață netedă, partea din față este adesea realizată cu diverse amprente decorative.

O cărămidă dublă este produsă numai cu goluri interne, din care poate exista o sumă diferită.

Mai multe produse sunt clasificate după tipul de suprafață, care este:

 • ondulat;
 • neted;
 • decorative.

Caracteristicile de producție

Faceți o cărămidă din diferite materii prime, de ce culoarea depinde în primul rând. Compoziția cărămizilor obișnuite include astfel de elemente:

 • amestec de nisip;
 • argilă;
 • apă;
 • pigmenți.

În timpul producției, masa rezultată este presată sub presiune înaltă în matrițe, ceea ce asigură o rezistență ridicată la îngheț și o absorbție scăzută a umezelii de către produs, deoarece cărămida este densă și nu permite intrarea apei. Deoarece producția folosește numai ingrediente naturale și naturale,adăugând în același timp cantitatea minimă de impurități terță parte, acest material este ecologic și complet sigur pentru oameni sau pentru natură. Dacă este necesar, după presare, produsele sunt arse și vitrate.

Ca urmare a unor astfel de manipulări, cărămida galbenă se dovedește a fi de forma corectă, fiecare dintre ele având unghiuri drepte și muchii ascuțite. Culoarea produsului nu se modifică pe toată durata de viață a cărămizii.

Atunci când alegeți, se recomandă cumpărarea de bunuri dintr-un singur lot, astfel încât culoarea materialului să nu difere.

Avantaje și dezavantaje

Caramida galbenă de diferite nuanțe are multe calități pozitive, principala din care este decorativă. Zidul casei, care va fi decorat cu un astfel de material, arată întotdeauna frumos și se evidențiază printre altele. În plus, avantajele includ:

 • rezistența la culoare;
 • rezistență la îngheț;
 • îngrijire ușoară;
 • rezistența la factori externi negativi;
 • rezistență ridicată la foc;
 • hidrofobie;
 • rezistență;
 • durabilitate;
 • protecția mediului înconjurător.

În același timp, acest material are anumite dezavantaje, dintre care principalul este prețul ridicat.Și, de asemenea, dezavantajele pot fi atribuite faptului că, de obicei, această cărămidă este făcută sub forma unui paralelipiped și, prin urmare, utilizarea sa este limitată la aceste forme.

Domeniul de aplicare

Caramida galbenă poate fi utilizată numai pentru acoperirea clădirilor, în construcția de garduri, șemineuri, chioscuri și alte structuri care nu vor scăpa mai târziu. Atunci când alegeți, merită să ne amintim că acest material nu poate fi folosit pentru piscine sau băi, deoarece are o absorbție sporită a apei.

Lucrările de finisare trebuie efectuate cu atenție. În ciuda faptului că materialul are dimensiuni exacte, zidaria se poate schimba datorită inegalității cusăturii. Prin urmare, atunci când lucrați, trebuie să urmați locația corectă a fiecărei cărămizi în rând. Cusăturile de grout pot fi contraste, ceea ce va face ca întreaga structură să pară mai originală.

Tehnologia muncii

În funcție de greutatea și tipul cărămizilor care vor fi utilizate în timpul placării fațadelor clădirilor, se recomandă verificarea prealabilă a rezistenței fundației, deoarece această acoperire este greoaie și unele baze nu o pot rezista.Pentru a determina greutatea aproximativă care va afecta fundația, este necesar să se calculeze numărul de cărămizi în același rând și apoi să se înmulțească acest indicator cu greutatea fiecărei cărămizi.

Se observă că greutatea medie a unui singur element poate varia. În plus, pot exista produse non-standard produse în conformitate cu standardele europene, care diferă într-o direcție largă în lungime, lățime și înălțime. Dar acest lucru nu afectează calitatea produselor, oferind în același timp posibilitatea de a economisi la achiziție. Dacă combinați corespunzător aceste produse cu altele, atunci în final veți avea nevoie de mai puțin material pentru construirea aceluiași obiect (cu condiția ca prețul să fie egal).

Caracteristicile lucrării cu cărămidă galbenă

Soluție mixtă de ciment cu adaos de nisip.

 • Atunci când se utilizează cărămizi, este necesar să se facă mici decalaje între pietre pentru ventilație.
 • Grosimea cusăturii nu trebuie să depășească 1,5 cm.
 • Pentru a vă confrunta cu o suprafață, este necesar să respectați o anumită tehnologie și să folosiți aceeași culoare în așa fel încât baza să fie uniformă și armonioasă.
 • Deoarece nu există praf pe suprafața cărămizii în timpul montării, este necesar să se înmoaie mai întâi în apă.
 • Uniformitatea zidăriei este verificată de o linie plumb.
 • Soluția este aplicată cu o mistrie.

Dacă efectuați toate lucrările de finisare a fațadei conform regulilor de mai sus, puteți decora modern și decorativ orice clădire care va dura mulți ani.

Cărămizi confecționate din diferite culori

Pentru orice material de placare, decorativitatea sa este o prioritate, care este considerată prima. În plus, caracteristicile produsului și alți parametri sunt luați în considerare și, prin urmare, producătorii extinde în cele din urmă gama de produse și produc cărămizi de nu numai culoarea galbenă, dar și alte nuanțe. Culoarea produsului este influențată în primul rând de tipul de lut și de cantitatea de fier din compoziția sa.

Dacă este necesar, poate fi utilizat în fabricarea pigmentului, cu care compoziția este vopsită în culoarea dorită. Metoda de ardere joacă, de asemenea, un rol semnificativ, care determină în esență asemănarea nuanțelor pietrelor în funcție de lotul de producție.

În plus față de nuanțele galbene ale acestui material, culorile piersicilor sau caiselor sunt populare.Aceste nuanțe sunt calde și arată bine. Cu lucrările profesionale, precum și combinația corectă de cărămizi de diferite culori, puteți crea modele sau combinații care vă vor permite să decorați și să faceți orice structură neobișnuită. Pe lângă cărămizi de altă culoare, puteți finaliza anumite elemente pe fațadă, de exemplu, deschideri de ferestre sau uși.

Culoarea piersicii este ideală pentru finisarea clădirilor cu o înălțime, în plus, este utilizată în mod eficient și pune accentul pe caracterul practic al clădirilor înalte. Prin urmare, astăzi toată lumea poate alege culoarea cărămizii și a tipului acesteia, care va fi în mod optim adaptată condițiilor de aplicare.

Când astfel de materiale vor fi achiziționate de la vânzătorii sau distribuitorii fabricii de producție, trebuie să verificați mai întâi certificatele de calitate și să vă asigurați că aceste produse sunt fabricate în fabrică, îndeplinesc toți parametrii prezentați. În acest caz, puteți fi siguri că caramida va dura mulți ani și nu își va pierde caracteristicile.

Pentru sfaturi practice privind așezarea și alegerea cărămizilor, consultați videoclipul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor