Cât costă un palet de cărămidă și de ce depinde greutatea?

 Cât costă un palet de cărămidă și de ce depinde greutatea?

În timpul procesului de construcție, trebuie să știți care este greutatea paletului cu cărămizi sau, de exemplu, cât de mult cântărește un palet de cărămizi roșii. Acest lucru se datorează calculelor de încărcare a structurii și alegerii transportului pentru transportul materialelor de construcție către obiect.

caracteristicile

Cărămida ceramică obținută prin arderea lutului cu ajutorul aditivilor se distinge prin rezistența ridicată, rezistența la îngheț și rezistența la umiditate. Produsele ceramice sunt ecologice. Un dezavantaj minor este costul și greutatea acestui material de construcție.

Există găuri tehnologice în piatră fasonată, care poate ocupa până la 45% din volumul total.Un astfel de tip structural reduce semnificativ greutatea cărămizilor roșii goale, spre deosebire de pietrele întregi.

  Principalele caracteristici caracteristice ale produselor ceramice includ:

  • absorbția apei de la 6 la 16%;
  • marcajul de rezistență M50-300;
  • rezistență la îngheț - F25-100.

  Golurile din materialul de construcție pot fi variate, adică orizontale sau longitudinale, rotunde și cu crestături. Astfel de goluri vă permit să creați o izolație suplimentară în cameră, datorită zgomotului exterior.

  densitate

  Metoda de extrudare - una dintre cele mai comune metode utilizate la fabricarea pietrelor ceramice. Numai datorită acestei metode de producție sunt produsele atât de durabile și dense. Indicele densității cărămizilor goale depinde de materia primă selectată și de compoziția acesteia, iar tipul de goluri va afecta și densitatea.

  Scopul materialului de construcție ceramic afectează și indicatorul de densitate:

  • densitatea unei pietre de cărămidă de la 1300 la 1450 kg / m³;
  • densitatea unei pietre obișnuite obișnuite de cărămidă este de la 1000 la 1400 kg / m³.

  Dimensiunea caramizilor

  Cărămizile standard au fost selectate în mod special cu o dimensiune de 250x120x65 mm, astfel încât zidarii ar fi confortabili să lucreze cu astfel de materiale.Asta este, astfel încât constructorul să poată lua o cărămidă cu o singură mână și să arunce mortar de ciment cu cealaltă.

  Eșantioanele de dimensiuni mari au următoarele dimensiuni:

  • jumătate de cărămidă - 250x120x88 mm;
  • bloc dublu - 250x120x138 mm.

  Folosirea blocurilor unu și jumătate și dublu vă permite să accelerați în mod semnificativ construcția și așezarea, iar utilizarea cărămizilor de astfel de dimensiuni reduce consumul de mortar de ciment.

  Un fel de paleți

  Caramizile sunt transportate pe scuturi speciale de lemn, care sunt realizate din scânduri obișnuite și apoi fixate cu bare. Acest design vă permite să livrați, să încărcați și să depozitați cărămizi.

  Paleții sunt împărțiți în două tipuri.

  1. Paletul mic dimensiunea 52h103 cm, care poate rezista la o încărcătură de 750 de lire sterline.
  2. Paleta mare - 77x103 cm, cu 900 kg de marfă.

   Prin standarde, sunt permise scuturi de dimensiuni mari (75x130 cm și 100x100 cm) capabile să găzduiască un număr mai mare de produse ceramice.

   • cu care se confruntă 250x90x65 - până la 360 buc.
   • dublu 250x120x138 - până la 200 buc.
   • Un an și jumătate 250x120x88 - până la 390 buc.
   • singur 250x120x65 - până la 420 buc.

   Greutatea paletului încărcat

   Această valoare trebuie să fie cunoscută exact atunci când un camion este comandat să transporte blocuri ceramice.Deoarece masa pachetului, numită și paleții, depinde de numărul de călătorii în transportul de mărfuri și de costul total al serviciilor de transport.

   De exemplu, o singură cărămidă cântărește 3,7 kg, în timp ce greutatea blocurilor de unu și jumătate este de 5 kg. Piatra goală de un milion și jumătate cântărește 4 kg, greutatea dublă atingând 5,2 kg. Dimensiunea blocului 250x120x65 are o greutate diferită: o formă scurtată - 2,1 kg, un tip gol - 2,6 kg, blocuri întregi de 3,7 kg.

   După calcul, se pare că masa unui palet mare, cu o singură cărămidă, va cântări 1,554 kg. Această cifră a fost obținută la o rată de 420 de bucăți. pietrele de piatră, înmulțite cu greutatea fiecărei cărămizi în 3,7 kg.

   Masa totală a cărămizilor goale de unu și jumătate pe un panou de lemn de dimensiuni mari este de 1560 kg, dacă paletul este complet umplut.

   Paletele standard din lemn nu cântăresc în mod obișnuit mai mult de 25 kg, în timp ce cele metalice și altele decât cele standard, cântăresc 30 kg.

   Pietrele ceramice cu pietre au devenit un substitut excelent pentru cărămizi solide. Ele sunt utilizate pe scară largă în construcția de diverse clădiri, industriale sau rezidențiale.

   Masa unei cărămizi goale, goale, de dimensiune 250x120x65 mm, atinge 2,5 kg, nu mai mult.Asta este doar prețul unei unități fasonate, la momente mai mici decât cele pline. Utilizarea acestui material de construcție va oferi beneficii nu numai în greutate, utilizarea de astfel de cărămizi va ajuta să se mențină cald, va reduce consumul global de fonduri pentru construcții.

   Caramizile din subsol, care sunt adesea pietre de clincher sau roșu obișnuit, au aceleași dimensiuni standard (clincherul uneori diferă de standard), dar datorită densității lor înalte, au o greutate puțin mai mare - de la 3,8 până la 5,4 kg unică și dublu în consecință. Prin urmare, pe paleți, acestea trebuie așezate în cantități mai mici, dacă nu să încalce standardele (de la 750 la 900 kg).

   Cărămidă de cărbune

   Utilizați acest material de construcție pentru a construi sobe, coșuri și seminee. Are proprietăți refractare și poate rezista la temperaturi de până la 1800 de grade. De obicei, un astfel de material este plasat pe paleți din lemn și legat cu benzi metalice înguste. Greutatea totală a cărămizii din astfel de paleți nu trebuie să depășească 850 kg conform GOST.

   Greutatea unei cărămizi standard a cuptorului cu o dimensiune de 250x123x65 mm este de la 3,1 până la 4 kg. Se pare că, într-un singur palet, acesta poate rezista între 260 și 280 de bucăți.Cu toate acestea, producătorii de multe ori încarcă paleți cu o cantitate mare de materiale de construcție care depășesc greutatea standard cu unu și jumătate sau chiar de două ori. Greutatea exactă la cumpărare trebuie verificată împreună cu vânzătorii.

   Pentru unele mărci de cuptoare (ShB-5, ShB-8, ShB-24) utilizați o cărămidă specială refractară, care are un plic ușor mai mic. Astfel de cărămizi se potrivesc mai mult pe platformă și, prin urmare, greutatea paletului standard cu acesta ajunge la 1300 kg.

   Cum arată învățarea din cărămidă a cărămizilor pe paleți.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor