Greutatea cărămizilor roșii și modul de măsurare a acestora

 Greutatea cărămizilor roșii și modul de măsurare a acestora

În trecut, strămoșii noștri au stăpânit tehnica de a face cărămizi neclintite, astăzi, datorită tehnologiilor moderne, a devenit posibil să se utilizeze un omagiu mai versatil și durabil în construcții - caramida roșie. Acest material este considerat cel mai popular în construcții ca rezidențial. așa și outbuildings. În plus față de aspectul estetic, acesta oferă clădirii o viață sigură și îndelungată.

specie

Piața construcțiilor este reprezentată de un vast sortiment de cărămizi. În ciuda faptului că acest produs poate avea o altă formă, dimensiune, structură și culoare, tipurile sale sunt puține.

Acestea includ trei tipuri principale.

  • Privat. Aceasta este cea mai obișnuită cărămidă, adesea folosită pentru construcția de structuri exterioare, care asigură finisarea ulterioară a ipsosului sau a oricărui alt material decorativ. Astfel de blocuri sunt, de asemenea, potrivite pentru a pune nu numai portante, dar și pereți interiori. Acest material de construcție este caracterizat de proprietăți bune de performanță, este disponibil în preț, dar atunci când clădirea clădirilor rezidențiale necesită izolare suplimentară.
  • Socul (facial). Este considerat un produs decorativ, deoarece este cel mai adesea ales pentru fațadele de placare. Această cărămidă este costisitoare, astfel încât acestea să realizeze aspectul exterior în jumătate de bloc. Materialul este rezistent la schimbările de umiditate și temperatură, ideal pentru finisarea obiectelor în toate zonele climatice ale țării.
  • Special. Este realizat dintr-un mortar de argilă de înaltă calitate și refractar, deci este perfect pentru construcția cuptorului. Această zidărie este folosită pentru a construi o sobă, șeminee și coșuri de fum. Caramida roșie de acest tip are durabilitate ridicată și este vândută la un preț accesibil.

Pe lângă tipurile de mai sus, blocurile roșii pot fi subdivizate în subspecii, în funcție de mărimea lor și de conținutul intern. La vânzare se întâlnește o cărămidă corpulentă și goală.Principala diferență în aceste blocuri este prezența sau absența găurilor intermediare. Produsele goale permit zidăria bugetară, deoarece acestea sunt mai ieftine și mai puțin cheltuite. În plus, mortarul de ciment penetrează uniform în cavitățile sale și asigură o adeziune sigură a fragmentelor în toate direcțiile.

greutate

Știți exact câte 1 bucată cântărește. cărămida roșie este imposibilă, deoarece, atunci când este eliberată, pot fi permise unele deviații de la indicatorul standard. În plus, greutatea unei unități poate varia în funcție de dimensiune și structură. O cărămidă solidă obișnuită cântărește mult mai mult decât modelele cu găuri.

Dacă luăm în considerare standardele și reglementările standardelor GOST, atunci greutatea unei singure cărămizi solide ar trebui să fie de la 3,5 până la 3,8 kg și pot fi găsite și eșantioane de la 3,2 până la 4,1 kg. În ceea ce privește blocul gol, greutatea sa variază între 2,5 și 2,6 kg. Prin urmare, este adesea folosit pentru construirea de partiții interioare. Prezența golurilor în interiorul cavității ușurează și facilitează lucrul cu el.

dimensiuni

Dimensiunile cărămizilor roșii sunt diferite, deoarece sunt produse singure, unu și jumătate și dublu.Dimensiunile blocurilor standard sunt de 250x120x65 mm, 250 × 120 × 88 mm și 250 × 120 × 138 mm. Pentru a selecta tipul de cărămidă adecvat, este necesar să se țină cont de grosimea pereților, de caracteristicile structurilor de susținere și de condițiile climatice în care se planifică construcția. Toți parametrii de mai sus pot fi modificați, deoarece fiecare producător produce blocuri în funcție de gama de modele. O cărămidă unică tolerează perfect temperatura scăzută, absoarbe umezeala și păstrează căldura. Unul și jumătate și blocurile duble sunt caracterizate de înaltă calitate și greutate. Datorită dimensiunii lor, construcția de structuri este mai rapidă.

Metode de măsurare

Înainte de a începe să construiți obiecte din cărămidă, trebuie să calculați corect materialul de construcție. De exemplu, întotdeauna trebuie să știți câte blocuri sunt necesare în timpul montării pe metru cub. Cu aceste informații, puteți evita multe greșeli și accelerați fluxul de lucru. Până în prezent, constructorii folosesc mai multe tipuri de calcul de cărămidă:

  • consumul mediu de blocuri pe metru cub m zidărie;
  • consumul aproximativ pe 1 pătrat. m zidărie.

Prima opțiune este cel mai adesea aleasă când se ridică o structură de grosime uniformă.În plus, astfel de calcule nu vor funcționa dacă pereții sunt așezați în 2,5 cărămizi. Numărul de cărămizi dintr-un cub poate varia în funcție de tipul de blocuri și de grosimea cusăturilor. Prin urmare, dacă utilizați o cărămidă roșie standard cu o dimensiune de 250 × 120 × 65 mm, atunci pentru 1 cu. m o va avea nevoie de aproximativ 512 de unități.

În ceea ce privește cea de-a doua metodă de calcul, acestea sunt efectuate, luând în considerare schema de zidărie și dimensiunea blocurilor. Astfel, pentru a obține grosimea peretelui de 12 cm, luând în considerare cusăturile, veți avea nevoie de 51 de bucăți. caramida unica, 39 buc. unu și jumătate și 26 de bucăți. dublu. La grosimea optimă a structurilor de 25 cm, consumul de materiale va arăta astfel: 102 unități. blocuri unice, 78 unități. un an și jumătate și 52 de unități. dublu.

Deoarece transportul cărămizilor roșii se realizează pe paleți speciali, este de asemenea necesar să cunoaștem câte fragmente conține un pachet. Până la 420 cărămizi simple, 390 de bucăți sunt plasate de obicei pe o singură platformă. unu și jumătate și 200 dublu. Având numărul de blocuri, puteți calcula cu ușurință greutatea materialului.

Veți afla mai multe despre caramida roșie din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor