Caramida decorativă: utilizarea în interior și sfaturi pentru a face

 Caramida decorativă: utilizarea în interior și sfaturi pentru a face

Caramida decorativă este o imitație a unui zidar. Materialul de finisaj ajută la decorarea peretelui fără a folosi lemn, tapet sau tencuială. Unii cred că utilizarea acestei opțiuni de finisare este imposibilă pentru a crea un design confortabil și plăcut, alții sunt convinși că zidăria din cameră este ceea ce va ajuta să facă stilul original și neobișnuit. Înainte de a alege un material, este necesar să vă familiarizați cu caracteristicile și tipurile sale pentru a obține exact ceea ce se va potrivi interiorului camerei.

Pro și contra

Caramida decorativă - materialul este foarte solicitat și popular datorită caracteristicilor tehnice excelente. Datorită avantajelor sale, atrage atenția multor oameni. Principalele calități pozitive.

 • Are o grosime mică, astfel încât poate fi utilizată chiar și în încăperi mici. Destul de des există zidărie din cărămidă din cărămida interioară din hol.
 • Reține căldura bine, are permeabilitate scăzută. Performanța izolației - cele mai importante produse plus.
 • Este fabricat din materiale de înaltă calitate, sigure, care nu emit substanțe nocive, nu este ecologic și nu este capabil să provoace reacții alergice.
 • Ușor de instalat, deoarece elementele sunt ușor și ușor atașate la pereți cu adeziv special. Chiar și o persoană fără experiență va reuși să termine materialul.
 • Destul de ușor de tăiat, dacă este necesar, poate fi folosit pentru proiectarea colțurilor și îmbinărilor.

La fel ca orice material de finisaj, cărămizile decorative prezintă dezavantaje:

 • suprafața elementelor este dură;
 • scăderea higroscopicității

Aceste caracteristici nu permit utilizarea elementelor la finisarea oricăror zone cu probleme, de exemplu, unele tipuri nu pot fi folosite pentru a decora un șorț în bucătărie.

tipuri

Există mai multe tipuri de cărămizi decorative. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici și calități, astfel încât, înainte de a achiziționa oricare dintre elementele, merită explorate caracteristicile tuturor opțiunilor pentru a alege cea mai potrivită.

 • În fabricarea cărămizilor din clincher Ei iau ceramica ca bază, așa că uneori pot să o numească ceramică. Aceasta poate dura o lungă perioadă de timp, chiar dacă umiditatea din cameră este ridicată. Nu este puternic poluat, este ușor de curățat, deci destul de des puteți vedea acest tip de cărămidă în proiectarea peretelui în bucătărie sau în baie. Materialul nu se teme de schimbarea temperaturii, deci poate fi folosit în încăperi care nu sunt încălzite. Opțiunea cea mai durabilă și practică. În procesul de producție, masa din care sunt făcute elementele este supusă unei întăriri termice duble, ceea ce permite așezarea elementelor clincher atât pe perete cât și pe podea. O altă calitate pozitivă este gama de culori neuniformă.Acest tip are cel mai mare cost.
 • Ghips (piatră venețiană) are o valoare adecvată. Este destul de fragilă, dar în ciuda acestui fapt, poate servi timp de mulți ani, deoarece este practic și higroscopic. Una dintre soiurile unor astfel de cărămizi este cimentul. Este mai puternică, fără teamă de efecte mecanice. Elementele autocolante se fac rapid și ușor.
 • Tipul original și neobișnuit de material de finisare - caramida flexibilă. Este o placă decorativă care poate schimba rapid și ușor forma atunci când este încălzită (puteți folosi un curent de aer cald de la un uscător de păr). Aceasta este o opțiune unică, care este foarte convenabil pentru a proiecta pereți cu o configurație complexă, o varietate de proiecții diferite, coloane sau plafoane arcuite.
 • Panouri de perete - material fabricat din MDF, beton din fibră de sticlă și PVC. Este extrem de ușor de utilizat, este suficient de rezistent datorită stratului de protecție care permite elementelor să reziste la frecare și șocuri moderate. Opțiunea ideală pentru decorarea unui restaurant sau a unui bar. Cu ajutorul său, sunt create interioare uimitoare autentice. Poate să dureze cincisprezece ani fără a pierde calitatea și aspectul atractiv. Are o greutate mică și o grosime mică, este folosită pe scară largă la finisarea pereților despărțitori din ghips.Este ușor de prelucrat, este posibilă tăierea unui element cu ajutorul unui cuț obișnuit, este simplu de instalat. Rezistent, fără teamă de umiditate ridicată, mucegai sau mucegai. Există multe opțiuni diferite pentru proiectarea unor astfel de elemente, astfel încât să puteți alege ceva interesant din varietatea de nuanțe și varietate de texturi.

stiluri

Masoneria cărămizilor decorative adecvate pentru multe stiluri de interior, este importantă numai aranjarea corespunzătoare a suprafeței. Textura unică a acestui material este ideală pentru un stil loft. Orice cameră va arăta mai estetică și originală. Puteți folosi articolele în bucătărie sau dormitor. Cel mai adesea, în acest stil, cărămizile decorative sunt folosite pentru a proiecta un perete, care este un accent. Culoarea elementelor poate fi oricare, în funcție de gustul proprietarilor. Puteți prefera tonurile de lumină, precum și nuanțe luminoase și bogate - maro sau cărămidă. Dacă spațiul este spațios, peretele accentului negru va arăta extraordinar și frumos.

În cazul în care camera este decorată în stil de țară, caramida este folosită pentru un perete, care este fundalul. De obicei, acest design este ales pentru bucătărie.Deseori, camerele pot fi decorate cu inserții de elemente de-a lungul ușii sau arcului. De obicei, interioarele într-un stil similar sunt extrem de ușoare și simple și creează o atmosferă de ușurință. Este extrem de important să nu se folosească pentru proiectarea elementelor grea care pot perturba armonia creată.

Stil neobișnuit și creativ pentru iubitorii de tot interesant și incredibil de estetic-gotic. Este făcută în nuanțe întunecate. Merită să folosiți o cărămidă de culoare neagră. Interiorul va arata elegant, deoarece combina severitatea deliberata cu romantismul.

Stilul cel mai modern și modern este minimalismul. Designul folosește o cantitate minimă de detalii, decorul este extrem de restrâns, strict și concis. Culoarea principală este albă, însă anumite accente de culoare pot fi permise. Caramida albă - exact ceea ce este necesar pentru un astfel de interior. Bune "parteneri" pentru ea va fi tapet de nuante luminoase, având o imprimare ușoară și un podea de lemn.

Proiectare cameră

Pentru ca designul oricărui interior să pară frumos și plăcut din punct de vedere estetic, este necesar să selectați corect zonele și nuanțele produsului.Ar trebui să achiziționați ceva care să fie în armonie cu paleta de design și mobilier.

Camera de zi

Este necesar să aruncăm o privire foarte atentă la designul acestei încăperi, deoarece în ea sunt deseori organizate diverse sărbători, adunări de familie și întâlniri de prieteni. Interioarele moderne permit utilizarea unui accent sub forma unui perete de cărămidă, ceea ce face camera mai confortabilă și mai atmosferică. Masoneria este un element decorativ minunat, deci nu este necesar să o decorați în nici un fel. Dacă totuși doriți să adăugați ceva, puteți pune pe perete câteva fotografii sau postere frumoase. Ei vor arata armonios si nu vor smulge camera.

Pentru camera de zi, puteți alege orice nuanță a produsului. Este important să se combine cu succes cu designul. Unii trag un perete, în timp ce alții decorează secțiuni individuale. Ambele opțiuni arată decent. Șemineu sau sobă incredibil de atractivă și interesantă, din cărămidă, precum și o nișă în perete, care va crea o atmosferă specială, plăcută și confortabilă. Opțiunea ideală pentru o cameră de zi combinată cu o bucătărie este un perete de cărămidă de dimensiuni medii, care va ajuta la împărțirea zonelor.

dormitor

Elementele din cărămidă în design arata extrem de cald, deci destul de des acest element este folosit atunci când se proiectează dormitorul. Caramida este perfect combinată cu diferite materiale de fațadă. Adesea este folosit pentru a decora peretele de la capul paturilor sau cel pe care este amplasat panoul TV. Dacă camera este prea îngustă, iar partea din spate a patului este situată lângă un perete lung, această suprafață este decorată cu cărămidă interioară. Acest lucru vă permite să faceți camera mai largă, pe măsură ce peretele se îndepărtează vizual.

Sala de intrare

Dacă coridorul este mic, este adecvat decorarea cu un material decorativ ușor, a cărui suprafață este lucioasă. Această opțiune vă permite să faceți camera mai mare și mai spațioasă. Cel mai adesea, această soluție este folosită pentru stilul scandinav sau minimalismul. Puteți face o finisare fragmentată de cărămidă în roșu, făcând colțurile, zonele de îmbinare a suprafețelor, zonele arcilor și deschiderea ușii de intrare. În cazul în care camera este mare, ambreiajul poate ajuta la zonare.

bucătărie

Chiar dacă camera este extrem de mare, nu ar trebui să utilizați prea multe cărămizi în design,deoarece acest lucru poate strica interiorul. Este mai bine să faceți cărămizile o legătură între diferite tipuri de finisaje. Este necesar să determinați în mod corect peretele pe care va fi amplasat materialul: zidăria trebuie să se afle pe suprafața pe care cade lumina naturală. Dacă există dorința de a utiliza caramida roșie, este mai bine să folosiți surse de iluminare suplimentară, deoarece astfel de elemente vor absorbi lumina.

Trebuie reținut faptul că unele tipuri de cărămizi interioare nu sunt potrivite pentru proiectarea șorțului. Merită alegerea panourilor de perete sau a dalelor. Astfel de materiale pot face față cu ușurință oricăror condiții de funcționare.

Baie și toaletă

Microclimatul în baie și în baie este specific, deci cărămida interioară nu este o opțiune foarte bună pentru aceste camere. În cazul în care este încă folosit, elementele ar trebui tratate cu un instrument special care eliberează proprietarul apartamentului de mucegai. De asemenea, este mai bine să se folosească compoziția antibacteriană. Suprafața brută a zidăriei și a instalațiilor albe reprezintă o combinație care pare extrem de atractivă.În cele mai multe cazuri, suprafețele sunt realizate folosind panouri din plastic sau plăci care imită o cărămidă.

balcon

A face o loggie cu cărămidă decorativă este o idee bună, pentru că arată armonioasă și frumoasă. Dacă balconul este mic, merită să alegeți mai multe elemente subtile. Prin această decorare, puteți crea o cameră confortabilă și plăcută pentru odihnă și relaxare. Se utilizează atât cărămizi ușoare cât și întunecate. Dacă doriți, puteți aranja un loc în jurul ușii cu cărămidă gri sau în vârstă. Ambele opțiuni sunt foarte interesante și moderne.

Cum să o faceți singur?

Unii oameni doresc să facă plăci decorative pentru decorare cu propriile mâini, ca și cum ați face propriile dvs., puteți crea o textura neobișnuită. Este extrem de ușor de făcut, nu necesită echipament special. Materialul din spumă este cea mai ușoară opțiune pentru a ajuta la decorarea interiorului original. Pentru a crea un astfel de produs, aveți nevoie de o spumă cu granulație fină. Trebuie să fie tăiată pentru a face elemente individuale (25-12 centimetri).Dacă suprafața este perfect netedă, puteți lipi cărămida direct pe ea. Dacă nu, este fabricat un panou de bază din placaj.

Elementele sunt fixate pe panou folosind un PVA cu un gol, care este o imitație de cărămidă naturală (10-15 milimetri). Pentru a vă face mai naturală, trebuie să aplicați fisuri cu un cuțit sau un fier de lipit (puteți utiliza un obiect ascuțit). Apoi, panoul este plasat pe perete, după care puteți picta elementele cu vopsea acrilică. Ar trebui aplicate două sau trei straturi, începând cu o nuanță întunecată și lumină care se sfârșește. Cutiile de spray sunt cele mai bune pentru pictura.

Exemple frumoase în interior

Cu ajutorul zidăriei puteți face un interior incredibil, care va multumesc proprietarului apartamentului pentru o lungă perioadă de timp, creând o atmosferă caldă.

 • Designul de lumină în care se amestecă extrem de armonios un perete de cărămidă din material decorativ de nuanțe gri.
 • O soluție interesantă pentru personalitățile îndrăznețe și creative care fac un interior laconic.
 • Design frumos în care zidaria este un element de decor.

Cum să faci o cărămidă decorativă cu propriile tale mâini, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor