Stiluri apartamente studio de interior

 Stiluri apartamente studio de interior

Dacă intenționați să efectuați reparații într-un apartament studio, vă sugerăm să vă familiarizați cu diferite stiluri care sunt potrivite pentru proiectarea sa. Dintre acestea, puteți găsi cu siguranță o opțiune potrivită pentru ei înșiși.

Oferă apartamente studio

Pentru a găsi stilul potrivit pentru apartamentul dvs. de studio, trebuie mai întâi să aflați ce înseamnă și ce avantaje are.

În clădirile noi puteți găsi apartamente gata făcute într-un astfel de aspect, în cazul în care vechea casă stil, cel mai adesea, zidurile de capital sunt curățate, obtinerea unei camere spațioase fără pereți. Uneori bucătăria și zona de dormitor sunt separate de partiții mici.

Apartamentele studio sunt alese din două motive - din cauza disponibilității prețurilor sau datorită iubirii creativității și creativității. Pe baza acestui aspect, va trebui să alegeți stilul pentru casa dvs., astfel încât să vă simțiți confortabil și confortabil în ea. Desigur, cu o abordare creativă a procesului, sunt multe lucruri de făcut.

Dacă sunteți destul de conservator, ar trebui să acordați atenție unor stiluri mai riguroase, reținute, care se potrivesc perfect stilului de planificare modernă.

Există, de asemenea, multe idei pentru cei care lucrează acasă și care doresc să combine în mod organic dormitul și locul de muncă într-un spațiu care nu este limitat de ziduri. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care primesc clienți acasă.

Stiluri populare

scandinav

Una dintre soluțiile cele mai de succes ale studioului, deoarece un astfel de aspect apartament și stilul scandinav sunt la vârful popularității.

Acesta este ales din mai multe motive, dintre care unul este un număr mare de nuanțe luminoase care vor face chiar și cel mai întunecat apartament mai ușor.

Astăzi există mai multe zone de stil scandinav, considerăm unul clasic, din care puteți "dansa", în funcție de preferințele dvs.

După cum am înțeles deja, stilul recunoscut face o abundență de culori deschise în interior - alb, bej, pastel. Asigurați-vă că aveți o varietate de suprafețe de lemn de culoare naturală și un număr mare de culori, astfel încât apartamentul va fi umplut cu stropi verzi.

Parchetul sau laminatul din lemn, care seamănă cât mai aproape de lemn natural, este pus pe podea. Este important ca umbra sa să coincidă cu culoarea tablelor, a rafturilor și a altor mobilier.

Nu trebuie să existe tapet pe pereți, este de dorit absența unui model. Puteți lipi tapet de culoare deschisă sau puteți utiliza vopsea ușoară cu pastel.

Dar o cantitate moderată de textile decorate cu ornamente mici este binevenită. Cel mai adesea, se preferă geometria sau o imprimare florală restrânsă. Ei bine, dacă imaginile de pe covor, mobilier, lenjerie de pat, perdele și perne se vor suprapune unul cu celălalt. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie la fel - apartamentul va părea prea plictisitor.

Puteți juca contraste alegând mobilierul negru în bucătărie, care va arăta foarte impresionant.Datorită zidurilor și podelelor luminoase, nu va crea o atmosferă sumbră.

Nu uitați de vase de flori, picturi și fotografii pe pereți, vase și figurine, proiectate într-un anumit stil.

Cel mai important lucru este că va fi foarte ușor să separați spațiul de dormit, un ecran perdele albe este potrivit pentru asta. Dacă în orice alt stil pare ridicol, atunci se va potrivi perfect în scandinav.

Amintiți-vă că designul apartamentului în stil scandinav ar trebui să fie simplu, dar funcțional și convenabil, dacă gândiți cu atenție peste tot, o puteți face pe cont propriu, fără a recurge la cheltuieli mari.

pod

Studioul în stil loft este o altă soluție modernă, funcțională și foarte modernă. Spre deosebire de scandinavii, în acest stil există puțină lumină și aer. Culorile urbane domină aici, cum ar fi zidurile de beton gri sau zidăria roșie.

Pentru a face aspectul interior mai strălucitor și nu întunecat, asigurați-vă că așezați elemente decorative interesante în interiorul camerei și adăugați pete de culori suculente.

De exemplu - inserții dintr-o placă decorativă în zona de bucătărie, un frigider luminos, scaune pe scaune sau lămpi colorate.

Pentru ca un apartament să fie la fel de ușor și confortabil, este bine să aveți posibilitatea de a introduce ferestre franceze pe podea.

Ca și în stilul scandinav, podeaua ar trebui să fie din lemn, dar în mansardă efectul îmbătrânirii în tot este apreciat, deci trebuie să alegeți un laminat sau un furnir cu un efect uzat. În cazul în care apartamentul are deja o podea din lemn sau parchet, este suficient să-l ottsiklevat, eliminând vechiul lac sau vopsea.

Grinzi pe tavan - un alt element integrant al mansardei. Dacă acestea nu se găsesc într-un apartament obișnuit, puteți construi plăci de ipsos fals și le puteți termina de pe panouri pentru a se potrivi cu podeaua.

Nu uitați de elementele decorative - picturile alb-negru pe pereți, cărți, lămpi și statuete din cupru și alamă învechite artificial.

O compartimentare între zona de oaspeți și dormitor poate servi ca un dulap, care va spori vizual spațiul în detrimentul ușilor cu oglinzi.

minimalismul

Acest stil implică utilizarea elementelor și a formularelor strict necesare, aici găsiți numai ceea ce este necesar pentru viață. Pentru un mic apartament studio, în care tot spațiul este în vedere, aceasta este o soluție excelentă.

Minimalismul a fost puternic influențat de stilul japonez, care implică și un minim de mobilier, utilizarea de materiale naturale și nici un "volum de muncă".

În interior sunt folosite culori deschise - alb, gri deschis, lăptos. Este mai bine dacă pereții sunt monotoni, să zicem un desen discret pe un perete. Pe podea se poate pune un laminat elegant sau parchet.

Designul nu ar trebui să fie folosit mai mult de cinci culori, în mod ideal, dacă va fi curat, vopsea profundă - alb, gri, negru, albastru, roșu.

Mobila ar trebui să fie, de asemenea, o formă simplă și concisă, geometrică. Nu trebuie să existe bucle sau alte elemente nefuncționale.

De asemenea, cantitatea de mobilier ar trebui să fie redusă la minimum. Cană suficientă, câteva scaune, un pat și o masă de cafea în partea principală a apartamentului. Instalați un dulap mare în holul în care să se potrivească toate hainele.

În zona de bucătărie, aparatele încorporate sunt binevenite, deoarece ochiul ar trebui să poată vedea numai suprafețe perfect plane fără a aglomera diverse aparate de gătit.

Ei bine, dacă sunteți gata să abandonați masa de masă, lăsând doar bara, care va servi, de asemenea, ca o compartiment între bucătărie și camera de zi.

Mobilierul potrivit și mobilierul funcțional sunt foarte importante - ele vă vor face casa nu numai elegantă, ci și confortabilă.

Tehnologie înaltă

Literalmente, tradus din limba engleză, hi-tech-ul este un stil high-tech. În concepția sa, este foarte asemănător cu minimalismul, deoarece implică absența decorului și funcționalitatea maximă a tuturor obiectelor. În același timp, designul folosește o mulțime de piese cromate, iar elemente cum ar fi țevi, fitinguri sau fire nu sunt ascunse, ci, dimpotrivă, sunt expuse la exterior. Urbanitatea, răceala și "lipsa vieții" cosmice sunt puse în prim-plan. Cu toate acestea, cu o abordare adecvată, un apartament în acest stil poate fi foarte confortabil.

Pentru a proiecta un studio în stil high-tech, dați preferință unei geometrii clare și simple. Nu există elemente complicate care sunt inerente în futurism.

Pentru bucătărie, alegeți mobilierul și aparatele încorporate pentru a se potrivi cu culoarea pereților, astfel încât să se amestece cu interiorul cât mai mult posibil.

Conductele cromate sunt binevenite în designul mobilierului, lămpilor avangardiste, sticlei lucioase și mobilierului mat, pot fi folosite ca decorațiuni.

Pentru zona unui spațiu, utilizați partiții glisante. O ușă glisantă poate duce, de asemenea, la baie și dormitor (dacă este separat).

În general, preferați materialele artificiale moderne - betonul, plasticul, sticla, care sunt mai des folosite în clădirile industriale.

Ar trebui să existe și o mulțime de surse de lumină pentru a crea un efect al luminii și spațiului liber.

Schema de culori este în mare parte restrânsă și urbană, dar, spre deosebire de minimalism, pot exista incluziuni luminoase sub formă de roșu, crimson, turcoaz, salată, galben.

Provence

Dacă toate stilurile anterioare sunt relativ tinere și moderne, atunci Provence se află în afara imaginii de ansamblu, deoarece se traduce prin "provincie". Stilul rustic, care este asociat cu confort, confort, o mulțime de textile și culori decolorate. Cu toate acestea, acest stil face ca apartamentul studio să fie foarte confortabil și confortabil.

În plus față de culorile pastelate și o mulțime de perdele fără greutate cu ruches, interiorul ar trebui să fie utilizate pardoseli ușoare, modele florale, mobilier sculptate în lumină și o mulțime de ceramică și dulciuri din porțelan.

La fel ca în stilul scandinav, aici este importantă o mare cantitate de lumină, pe pereți se găsește foarte rar pe tapet, cel mai adesea este o vopsea brută sau "vopsită".

Mobila nu ar trebui să fie doar funcțională, ci și o funcție decorativă. Asigurați-vă că a fost sculptat, în vârstă, cu vopsea peeling.

Pe canapea ar trebui să fie o mulțime de perne și pături, aici este, de asemenea, potrivit pentru a separa pat cu un ecran de perdea.

Nu uitați de flori - ornamente, desene, picturi, flori în vase, vase - ar trebui să fie peste tot.

Articolele forjate sunt binevenite în bucătărie, pot fi, de asemenea, o mulțime de ustensile afisate. Desigur, ar trebui să fie un meci pentru stilul - cupru sau emailat.

Soluții de design interesante

Un exemplu uimitor de combinație a două stiluri moderne - loft și scandinav. O abundență de lumină albă și luminată în interior, zidărie, dar pictată în fire albe, expuse, adiacente gresiei ceramice strălucitoare decorate cu modele scandinave.Două culori au fost alese ca culori interioare revigorante - galben și albastru, care servesc drept accente strălucitoare în întregul apartament.

Apartament în stil minimalist, în care interiorul este gândit la cel mai mic detaliu. Există o mulțime de echipamente funcționale încorporate, suprafețe lucioase și părți cromate care creează un sentiment de libertate și spațiu mare. A fost utilizată o schemă colorată alb-negru, un accent luminos fiind zona de dormit cu lămpi roșii și lenjerie de pat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor