Candelabre elegante neobișnuite

Candelabrele neobișnuite, cu forme fanteziste și din materiale neobișnuite, pot transforma orice cameră, devenind un punct culminant. Există atât de multe idei de design interesante care merită atenție. În acest articol, veți afla ce opțiuni există de lămpi creative și stilate și cum să le alegeți corect.

Caracteristici speciale

Caracteristica principală care unește toate candelabrele neobișnuite este disimilaritatea lor față de toate lămpile cu care suntem obișnuiți. La crearea lor, designerii sunt inspirați de aproape toată lumea, de la peisajele urbane până la natura înconjurătoare. Prin urmare, aceste candelabre pot consta chiar din țevi metalice sau ramuri simple.

Metoda non-standard vă permite să faceți orice cameră mai elegantă și să evidențiați bunul gust al celor care trăiesc în această cameră.Candelabru selectat poate fi comparat cu designul general sau, invers, se potriveste cat mai aproape posibil.

Modele și forme

Becurile nu alocă în ce loc se află, ci forma și materialul de execuție. Prin urmare, chiar și lămpile cu cascadă sau pandantive simple pot fi non-standard:

  • plafon. În centrul atenției este întotdeauna lampa principală, care este situată sub tavan. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna ales cu cea mai mare grijă. Lămpile de plafon pot avea dimensiuni diferite: atât masive, cât și foarte mici.

Cea mai obișnuită formă - lampă alungită alungită. Baza de abajur poate fi o varietate de materiale, de la lemn la textile sau metal.

  • Montat pe perete. Această opțiune de iluminare servește ca sursă de lumină suplimentară. O mică ghirlandă constă inițial din mai multe nuanțe de lămpi mici sau din figuri de animale, o minge de fotbal într-o rețea. Astfel de decizii stilistice par neobișnuite și, în funcție de designul camerei, puteți alege aproape orice formă a acestor lămpi.
  • Spațiul de lucru. O mare varietate de lămpi de masă sunt, de asemenea, plăcute plăcute. Astfel de lămpi pot arăta ca o operă de artă. Adesea ele se fac sub forma unor animale sau figurine. De asemenea, se poate folosi vopseaua de textile sau de sticlă, decorată cu picturi elegante.

desen

Lămpile de design originale sunt potrivite pentru orice decor de cameră. În dormitorul sau camera de zi cu un design modern, lămpile laconice la modă arată bine. Nu există nimic care să vă țină în minte imaginația - lămpile, făcute sub formă de ramuri, bile, dulapuri sau chiar instrumente muzicale, vă pun în evidență individualitatea și originalitatea designului.

Dar în interiorul clasic va fi o soluție potrivită, deși interesantă, dar mai discretă.

De exemplu, un candelabru realizat sub formă de balon sau o nuanță de lămpi, completat de pandantive sau margele de țesături, se va potrivi bine acestui stil. De asemenea, clasicii nu ar trebui să fie plictisitori și monotoni, mai ales când vine vorba de detalii.

Cele mai neobișnuite candelabre

Printre toate variantele existente ale lămpilor, unele lămpi au primit o popularitate și o faimă deosebită.Să aruncăm o privire asupra câtorva candelabre extravagante pe care ar trebui să le acordați atenție:

  • Cifre din Benthem. Hans Van Bentham este un artist și designer olandez care creează candelabre neobișnuite sub formă de animale, simboluri sau figuri. Una dintre cele mai renumite lămpi de masă de la acest creator este un produs realizat sub formă de stemă a URSS și constând din seceră și ciocan încrucișat. Sau creația lui preferată este craniul.
  • Baloane. Dacă doriți să aveți întotdeauna o atmosferă de sărbătoare în camera dvs., ar trebui să acordați atenție cu siguranță luminilor făcute sub formă de baloane. Astfel de produse sunt oferite de una dintre cele mai cunoscute companii spaniole Estiluz. Lămpile sub formă de baloane sunt realizate în culori diferite și, datorită faptului că strălucesc din interior, ele arată întotdeauna interesante și strălucitoare.
  • Recifele subacvatice. Dacă nu ai reușit niciodată să vezi profunzimile subacvatice cu ochii tăi, atunci vei fi mulțumit de lămpile făcute sub formă de recife colorate. Astfel de candelabre sunt create de compania Olivia d'Aboville. În acest scop se utilizează material durabil și fiabil - polistiren. Puteți așeza un astfel de candelabru fie pe tavan, fie pe perete, fie pe podea.
  • Becuri din filme de groază. Creațiile mărcii Lampă de sânge lichid pot servi drept suport pentru filmarea unui film de groază. Aceste lămpi constau dintr-o bază albă și elemente decorative roșii care seamănă cu sângele care se scurge dintr-un vas. Arată spectaculos, deci nu toată lumea va risca să folosească asemenea lămpi.

În acest sens, desigur, varietatea opțiunilor nu se termină aici. Vedeți diferite colecții de designer de lămpi și puteți găsi modele originale care sunt perfecte pentru decorarea camerei.

Cazare în interior

Lămpi de forme și culori neobișnuite pot fi folosite în aproape orice cameră. Principalul lucru este să țineți cont de stilul camerei și de starea de spirit pe care trebuie să o creeze lampa selectată.

bucătărie

În bucătărie, puteți folosi lămpi care seamănă cu aparatele de gătit. Există multe opțiuni. De exemplu, puteți să creați o lampă cu linguri din plastic cu propriile mâini sau să alegeți un produs asemănător cu un răzuitor real, o ceașcă inversată sau o farfurie. Alege această versiune a lămpii și poți crea în bucătăria ta o atmosferă de băut ceai cu Hatter Mad și Alice.

Principala cerință pentru lămpile care sunt utilizate pentru decorarea bucătăriei este aceea că acestea trebuie să fie făcute dintr-un material ușor de curățat.

Cele mai populare materiale sunt, bineînțeles, metalul și sticla. De asemenea, este important ca dimensiunile lămpii să corespundă parametrilor camerei dvs. Într-o bucătărie mică, fiecare centimetru liber este apreciat.

Camera de zi

Pentru camera de zi puteți alege și alte lămpi extravagante. Împreună cu produsele clasice, creațiile moderne din cristal arată bine în această cameră. Poate fi nu numai transparent, ci și color. Baza de cristal poate, de asemenea, să completeze diferitele detalii decorative care dau individualitatea candelabrului.

Puteți găsi, de asemenea, candelabre neobișnuite și elegante din sticlă cehă sau murano sau decorate cu cristale scumpe Swarovski. Combinația de lumină și culori face posibilă obținerea unui efect interesant care să decoreze camera. Interesant arata lămpile de podea, lămpile și lămpile, realizate sub forma unei ramuri sau a unei părți separate a arborelui. Acest material nu este numai ecologic, ci și interesant, oferind individualitatea interioară.

dormitor

În lounge, se recomandă să nu experimentați prea mult și să utilizați acele lămpi care au creat o stare de calmare și relaxați-vă. În dormitor puteți instala mai multe surse de lumină suplimentară. Arata frumos corpuri de iluminat cu imitații de lumânări, aburi decorate bogat.

Ca bază a lămpii se poate folosi acest sfeșnic sau orice alt produs antic pe care îl adăugați surse de lumină.

Ei bine, dacă lumina care dă lampa, puteți să opriți opțional. Deci, chiar puteți adormi cu o lumină moale sau citiți în pat, fără a deranja pe nimeni.

pepinieră

Lămpi de atenție individuale pentru dormitorul pentru copii. Aici, sursele de inspirație pentru designeri sunt adesea desene animate sau basme. Lămpi clasice, realizate sub formă de animale mici sau personaje de poveste - acest lucru nu este întotdeauna trivial. Puteți găsi întotdeauna ceva mai neobișnuit, deoarece mulți designeri, în alt mod, regândesc forma sau imaginea standard.

Pot fi folosite anumite culori non-standard, schimbați forma sau stilul în care este realizat caracterul.

Lumina de noapte a copiilor completează deseori detalii precum acompaniamentul muzical. Melodia ar trebui să fie foarte plăcută, invitând să doarmă. Sunt foarte mulțumiți de opțiunea de a juca cu lumina sau de capacitatea de a crea un perete sau un tavan al unei constelații.

După cum puteți vedea, lămpi spectaculoase pot fi folosite în camere diferite pentru a face camera mai interesantă și mai elegantă. În plus, puteți chiar să încercați să creați o sursă de lumină unică cu propriile mâini. Fiți inspirați de ideile creative ale designerilor celebri și veți putea să vă creați ceva din propria dvs. și cu siguranță demn de atenție.

Cum să faci un candelabru cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor