Candelabrele de stil Tiffany

 Candelabrele de stil Tiffany

Marca Tiffany este cunoscută pe scară largă, iar când se menționează, apar imagini de viață luxoasă, sofisticare și atmosferă aristocrată. Acest stil este diferit de alte palete de culori cu nuanțe de turcoaz, precum și linii netede în interior. Candelabrele de stil Tiffany sunt un plus estetic care creează un stil particular de cameră.

Cum a fost născut stilul?

Istoria creării unui brand, caracteristici moderne ale direcției, variații în utilizarea candelabrelor pentru camere diferite, precum și modele comune vor permite să vă apropiați de caracteristicile acestui stil.

Candelabre Tiffany în perioada 19-20 de secole. Ele reprezentau un stil interesant și modern în epoca noastră. Fondatorul companiei Tiffany, Louis Tiffany, a crescut într-o familie de aristocrați, mediul predominant al vieții luxoase a influențat tânărul artist.Ca designer, a creat cu succes interioare unice, dispozitive din vitralii. Aceste candelabre au câștigat rapid popularitate.

În prezent, produsele de design Tiffany sunt fascinante cu rafinament. Aceasta este întruchiparea erei moderne, când interiorul aristocratic era la vârful popularității.

De iluminat, realizat în tehnica de vitralii, numit, de asemenea, Tiffany. Toate modelele acestui brand se disting prin unicitatea si rafinamentul lor. Designul tehnic al vitraliilor în versiunea tradițională este aplicarea pe suprafață a unor bucăți de sticlă colorată. Candelabrele Tiffany se disting prin faptul că detaliile interacționează cu cadrul rafinat metalic.

Baza stilului poate fi considerată culoarea turcoazului. Această tradiție își are originea în companie începând cu momentul în care producătorii au început să depoziteze produsele într-un recipient turcoaz cu o nuanță albastră. Această decorare a devenit semnul distinctiv al mărcii.

Multe lucrări interesante ale designerului Tiffany și printre colecționari și cunoscători în onoarea produselor originale de la un expert de neegalat. Ideile încorporate de Tiffany sunt aplicate de maeștrii moderni.

Ce caracterizează produsele moderne?

Epoca lui Tiffany are mai mult de o sută de ani, lucrările originale ale maestrului sunt antice, iar lămpile, făcute prin tehnologia maestrului, sunt relevante în vremea noastră. Astfel de produse sunt perfect combinate cu stilul modern, clasicismul, în armonie cu obiectele reale din interior. Ca și până acum, ornamentele abajururilor sunt motive naturale, flori, fluturi, libelule. Geometria în proiectare nu este foarte frecventă.

Modelele luminoase de valoare istorică pot fi văzute la licitații și printre colecționarii antic. La prima vedere, la un astfel de candelabru, este creat un sentiment de producție brutală, chiar mediocritate. Dar ideea de a crea candelabre, pe baza de vitralii, este încă relevantă astăzi, și astfel de produse completează gama majorității producătorilor de candelabre.

Designul original al lămpilor de podea Tiffany, care sunt produse în timpurile noastre cu tehnologii îmbunătățite, are o serie de adăugiri:

 1. Ochelarii din tehnologia vitraliilor, care sunt utilizați în producerea elementelor, diferă în funcție de numeroase efecte - de exemplu, ele transmit lumină. Adăugat un model geometric interesant sub formă de pete, dungi, celule și așa mai departe.
 2. Aplicația a găsit tehnica de fuziune.Această metodă este interesantă deoarece piesele multi-colorate conectează secțiunile de coacere, creând astfel un model interesant fără utilizarea unui cadru metalic.
 3. Plafoanele și abajururile sunt decorate cu elemente forjate și patine rafinate, aurite.
 4. Atunci când se utilizează în interiorul unui plafon de cadru, candelabrele suspendate nu sunt foarte potrivite. Prin urmare, designerii moderni au creat lumini încastrate în Tiffany cu un design pentru schimbarea lămpii - prin demontarea tavanului.

Modernitatea și aristocrația - această combinație cuprinde astăzi Tiffany.

Caracteristici distinctive ale unor astfel de dispozitive de iluminat:

 • durată de viață îndelungată;
 • originalitatea stilului;
 • combinație de culori;
 • utilizarea modelelor într-o varietate de camere.

Caracteristici interioare

Luxoase candelabre, lămpi de podea uimitoare - nu este singura Tiffany care a ajuns la timpul nostru în decenii. Stilul Tiffany al camerelor este neobișnuit și elegant, este cu o forță nouă care stârnește interesul designerilor.

Caracteristici de stil:

 • Combinația dintre cele mai noi materiale de finisaj pentru mobilier cu elemente decorative din vitralii și antichități - picturi, statui, vase și așa mai departe.
 • În stilul Tiffany, peisajele și ornamentele florale sunt destul de puternic reprezentate.
 • Interiorul interesant combină obiectele forjate și articolele de epocă.
 • Este în general acceptat faptul că Tiffany este un stil care face parte din modernitate, așa că într-un cadru merită să se îndepărteze de liniile și colțurile.
 • O întruchipare a măreției și a harului sunt abajururile Tiffany. Candelabrele din zona plafonului sunt adesea completate cu lămpi amplasate pe pereți.
 • Ferestrele și ușile sunt realizate sub formă de arcuri rotunjite.
 • La finisarea suprafețelor folosind ornamente florale cu modele ornamentate.
 • O mare plus față de stilul Tiffany vor fi panouri vitrate, acoperiri de mozaic și suprafețe voluminoase în oglindă.
 • Designul este realizat în culori pastelate, turcoaz, alb, smântână, nuanțe de nisip sunt binevenite.

Dispozitivele Tiffany sunt perfect combinate nu numai cu cele moderne, ci și cu alte stiluri. Opțiuni bune - atmosfera etnică, stilul național, Provence franceză, un deco de artă interesant.

Alegerea luminii depinde de scopul camerei:

 • Camera de zi Tehnica vitrată completează perfect această cameră, candelabru suspendat deasupra mesei și sconturile într-un stil compozițional sunt opțiuni excelente. Acest lucru va fi valabil și pentru alte spații, de exemplu pentru bucătărie.Accentul principal se pune pe dimensiunea și decorarea minimă.
 • Sala de dormit Sala de odihnă ar trebui să ofere pace și liniște. Lampa de podea exterioară completează perfect spațiul (împreună cu candelabruul de tavan). O lampă Tiffany decorează dulapul de la pat sau masa de toaletă. Din componentele vitralii rezultă o lumină plăcută, plăcută, care contribuie la realizarea efectului dorit.
 • Copii. Lumina de noapte Tiffany umple perfect interiorul cu culori. Atmosfera fantastică va crea abajururi sub formă de animale, insecte - în combinație cu modelul floral. Această combinație contribuie la pace și visuri frumoase.

Prețurile pentru lămpi și candelabre Tiffany variază și depind de tehnologia de producere a elementelor de sticlă. Puteți alege dispozitive de lux scumpe, dar dispozitive destul de accesibile - acestea vor crea un decor excelent pentru orice cameră.

Spațiu de bucătărie și lămpi vitralii

Adăugarea lămpilor Tiffany este potrivită în zona de bucătărie. Pentru a face interiorul complet și interesant, ar trebui să utilizați modele de dispozitive vitraliu, care sunt făcute la comandă.

Procesul de înregistrare este următorul:

 1. Pregătiți o schiță, care ia în considerare detaliile și interiorul bucătăriei necesare.
 2. Se face o martoră, un exemplu este modelul unui candelabru viitor.
 3. Elementele de dimensiuni și forme necesare sunt decupate din sticlă multi-colorată.
 4. Într-o felie, fiecare detaliu este tratat cu o folie specială.
 5. Ridicați elementele, formați un ornament.
 6. Detaliile se conectează între ele.
 7. Pentru o rezistență suplimentară, o nuanță de lămpi este lipită în interior.

Lampa Tiffany pentru bucătărie nu are o lumină puternică, deci ar trebui să aveți grijă de iluminare suplimentară. Decorarea spațiului cu lămpi cu vitralii va crea o atmosferă caldă și caldă în cameră și va asigura o odihnă familiară.

În sala de mese candelabru este mai bine plasat în centrul camerei sau deasupra zonei de luat masa. Un astfel de aranjament este perfect dacă este necesar să împărțiți camera în zone (un loc pentru a mânca și o zonă de lucru). Dacă sala de mese este echipată cu un bar, atunci nuanțele de perete vor fi interesante.

Locul de muncă al bucătăriei necesită un iluminat maxim, dar nu prea luminos. Atunci când alegeți dispozitive de iluminat, trebuie să luați în considerare și culoarea luminilor, a formei și ornamentului. Este de preferat în astfel de cazuri să se utilizeze abajururi de nuanțe deschise, pastelate, culori albe.Pentru gătit de înaltă calitate, fiecare colț al acestei zone trebuie să fie aprins.

Zona de ședere este simbolul luxului Tiffany, astfel încât un candelabru făcut cu elemente de stil de cameră va fi cea mai bună opțiune. Pentru a crea sticlă confortabilă în nuanțe de tonuri întunecate sau produse prelucrate, mată, întunecate.

Dacă doriți să măriți numărul de elemente din plafon și să reduceți detaliile, trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că costul dispozitivului va fi foarte semnificativ.

Corpurile de iluminat din sticlă colorată în stil Tiffany sunt elemente de elită pentru decorare, necesită un fundal interesant. Pentru a accentua magnifica vitralii lui Tiffany, utilizați tavanul și pereții culorilor luminoase - fără ornament și model. Eleganța acestui stil va pune accentul pe mobilierul de culori închise.

Desenele de pe nuanțele vitralii sunt alese în funcție de stilul camerei:

 1. Clasicul este caracterizat de geometric, simetric. Candelabrele cu motive florale au o formă regulată, uniformă.
 2. Art Nouveau este diferit de alte zone de imaginea de pe candelabrele libere frumoase, fluturi elegante si motive florale.
 3. Simplitatea este inerentă stilurilor de țară, Provence, astfel încât tema principală va fi fructuoasă.

Pentru o bucătărie, dispozitivele Tiffany nu vor fi adecvate din punct de vedere al îngrijirii. Este necesar să curățați în mod regulat praful, cu o curățare generală este posibil să utilizați ștergătoarele. Elemente din metal realizate din materiale care nu sunt afectate de umiditate - este, de asemenea, foarte convenabil pentru bucătărie.

În următorul videoclip puteți vedea procesul de fabricare a candelabrelor în stilul Tiffany.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor