Lămpi fluorescente

Piața pentru produsele electrice este imensă. Fiecare cumpărător poate alege ceea ce se potrivește cel mai mult. Deseori achiziționează lămpi fluorescente - o noutate relativă în rândul produselor similare.

Ce este, avantaje și dezavantaje

Mai recent, cumpărătorii sunt interesați în mod activ de lămpi de economisire a energiei. Aceste dispozitive sunt așa numite deoarece, în comparație cu lămpile cu incandescență, ele sunt mai economice. Ele sunt potrivite pentru aproape toate candelabrele, prin urmare, sunt populare. În plus față de această caracteristică, produsul are multe avantaje care joacă un rol important în achiziție.

Deci aceste lămpi:

 • Reduce semnificativ consumul de energie. Cumpărătorii vor observa diferența cu becurile incandescente după ce vor primi o "plată" pentru lumină la sfârșitul lunii.
 • Serviți foarte mult timp. Lampa poate funcționa aproximativ 15 mii de ore. Dar este foarte individuală, deoarece unele dispozitive strălucește mai mult, mai puțin.
 • Practic, nu te încălzi. Arsura este destul de dificil de obtinut.
 • Aceste dispozitive sunt mult mai ieftine decât LED-urile, dar mai scumpe becuri incandescente. Este demn de remarcat faptul că utilizarea lămpilor fluorescente - o opțiune mai economică decât altele. Un astfel de dispozitiv poate dura mai mult de o duzină de becuri incandescente - în ciuda faptului că costul va fi legat de la 1 la 10.

Dar aceste dispozitive de iluminat nu sunt fără dezavantaje. Pentru unii, aceștia vor servi ca motiv pentru a refuza să utilizeze, în timp ce pentru alții vor depăși avantajele.

Dezavantajele sunt după cum urmează:

 • Se bazează pe lumina ultravioletă, dar efectul său este exclus, deoarece intensitatea este de mii de ori mai mică decât cea a luminii solare.
 • Spre deosebire de lămpile cu incandescență și dispozitivele LED, domeniul de aplicare al acestor dispozitive este mai limitat.
 • Comparativ cu LED - astfel de dispozitive sunt mai fragile.

caracteristicile

Puteți alege o lampă pentru orice interior, deoarece producătorii moderni oferă o varietate de forme și caracteristici ale produsului.Modelele moderne vin în diferite dimensiuni, capacități.

putere

Cu cât tubul este mai lung, cu atât este mai mare puterea acestuia. Dacă vom compara variantele în formă de spirală și U, atunci ele vor fi egale la putere, deși prima versiune este mai compactă.

Temperatura de culoare

Acest indicator este măsurat în Kelvin. De obicei, pe ambalajul cu lampa a fost indicată această valoare. Lumina albă cea mai caldă are o temperatură de 2700 K, doar alb cald (TB) - 3000 K. Lumină naturală (E) - 4000 K, alb rece (CB) - mai mult de 5000 K. Aceasta este așa-numita lumină naturală.

Dacă caracteristica este sub 5000 K, atunci lumina se va stinge cu o tentă roșiatică. Dacă temperatura depășește 5000 K, culoarea luminii va deveni verde.

plintă

Un indicator foarte important, fără cunoașterea căruia este dificil să găsească un bec potrivit, deoarece există riscul de a cumpăra un produs cu o bază prea mare sau mică. Materialul din care sunt fabricate lămpile este același, dar există o diferență de dimensiune. O indicație a bazei care este necesară este pe candelabru.

De obicei lămpile și candelabrele sunt împărțite în mai multe categorii (în funcție de mărimea subsolului):

 1. Pentru iluminatul decorativ este utilizată o bază 2D. Este, de asemenea, aplicabil ca o cameră de duș sigilate. Dar în astfel de camere puteți găsi adesea baza G23.
 2. Același tip de G23 este utilizat în luminile de perete și nu doar în băi.
 3. În condițiile de trai, bazele cele mai comune sunt 2G7, G24Q1, G24Q2, G24Q3. Ele se găsesc în condiții industriale.
 4. Economia maximă de energie este asigurată de spoturi. Baza lor este, de obicei, G53.
 5. Cea mai populară și mai populară bază este E27. Este destinat cartușului obișnuit, care este folosit peste tot.
 6. Becurile cu bază E14 sunt înșurubate într-un cartuș mai mic, fiind utilizate mai rar.
 7. Baza mare E40 este mai puțin comună, dar uneori este necesar să se utilizeze lămpi cu el.

marcare

Pe ambalaj cu o lampă este marcat. Înainte de cumpărare, este important să aflați ce înseamnă literele din etichetă. Se compune din patru litere și cifre (folosind acestea puteți determina puterea). Prima literă indică tipul de produs: de exemplu, lampa L. Al doilea indica culoarea luminii:

 1. L - luminescent;
 2. D - lumina zilei;
 3. UV - ultraviolet.

Există mai multe tipuri de lumină albă. Cel mai frecvent alb rece, alb, alb cald, alb natural. În marcaj acestea vor fi marcate cu literele HB, B, TB și E.

Există opțiuni roșu, albastru, verde.În astfel de cazuri, marcajul se află și pe prima literă a culorii.

A treia literă este calitatea culorii, iar a patra este o caracteristică de design:

 • Ρ - reflex;
 • La - tubul sau balonul are forma U;
 • K - inel sau rotund;
 • A - amalgam (acum rar găsit);
 • B - există posibilitatea unui început rapid.

Nivelul de siguranță, eliminarea

Aceste lămpi pot fi utilizate la temperaturi între -15 și +40 grade. Becurile electrice intacte sunt complet sigure pentru oameni. Dar, în același timp, clasa de deșeuri la care fac parte este toxică. Acest lucru se datorează faptului că balonul conține vapori de mercur, periculoși pentru ființele vii.

Pentru a renunța la o lampă utilizată, trebuie să o trimiteți la un punct special de recepție. Astfel, puteți proteja mediul înconjurător de expunerea la compuși nocivi.

În nici un caz nu ar trebui să se întrerupă lampa. Dacă acest lucru sa întâmplat accidental, atunci fragmentele ar trebui să fie colectate cât mai atent posibil, purtând o mască și mănuși înainte. Pentru colectarea temeinică, este recomandat să folosiți un aspirator.

Când fragmentele sunt îndepărtate, trebuie să aspirați camera și să reduceți temperatura aerului din acesta, dacă este posibil.

Durata de viață a serviciului

Aceste lămpi durează de trei până la cinci ori mai mult decât becurile incandescente obișnuite. Fiecare tip de lampă, acest indicator este individual și începe de la trei mii de ore. Cel mai adesea lucrează de la zece mii de ore. Termenul este influențat de temperatura ambiantă, calitatea produsului, frecvența de pornire și oprire.

Fiecare includere reduce durata de viață cu aproximativ două ore și poate fi de până la 17% din perioada indicată pe ambalaj, dar acest lucru se încadrează în intervalul normal.

Se întâmplă astfel ca un dispozitiv de înaltă calitate, cu îngrijire adecvată, să dureze până la douăzeci de mii de ore. Cu toate acestea, se întâmplă ca dispozitivele să nu reușească după mai mult de două mii de ore de lucru. Pentru a prelungi durata de viață, nu porniți și opriți aparatul mai mult de cinci ori pe zi. Dar nu trebuie să-l lăsați mult timp.

Dispozitiv și principiu de funcționare

O lampă fluorescentă obișnuită este compusă din:

 1. sticlă cilindrică din sticlă;
 2. picioare de sticlă;
 3. electrozi;
 4. pini de contact;
 5. capac;
 6. stengel (așa-numita orificiu prin care aerul este pompat din balon);
 7. gaz inert;
 8. mercur picături;
 9. fosfor.

Produsul va avea fie un balon, fie un tub, în ​​funcție de model. Numărul de baze - unul sau două, de asemenea, în funcție de model.Electrozii sunt localizați în interior, iar interiorul lămpii este acoperit cu fosfor.

Atunci când este furnizată energie electrică, apare o descărcare între electrozii, un curent trece prin gaz și apare radiația ultravioletă.

Aici se află utilitatea fosforului. Vă permite să traduceți această radiație în lumină vizibilă pentru ochiul uman.

tipuri

Există multe tipuri de lămpi fluorescente.

Clasificările sunt diferite - de exemplu, în ce culoare lumina lămpii. Ele vin în lumină caldă, caldă și albă. Lămpile fluorescente sunt populare.

Pentru spații speciale sunt alese lămpi rezistente la explozii, impermeabile, praf și umezeală.

Datorită tehnologiei moderne, aparatele au apărut pe piață. cu senzor de mișcare. Este foarte convenabil. Astfel de opțiuni sunt adesea preferate de cei care uită în mod regulat să oprească lumina atunci când părăsesc încăperea. Dar, de cele mai multe ori, astfel de dispozitive sunt instalate în intrări pentru a economisi energie electrică. Acestea sunt incluse numai când cineva intră în cameră.

Un alt dispozitiv modern - dimmer opțiuni. Dimmers sunt utilizate pentru o perioadă lungă de timp. Acestea au fost proiectate pentru utilizarea cu becuri cu incandescență.O nouă etapă în dezvoltarea pe care au ajuns-o exact în zilele noastre moderne. Dimmer - un dispozitiv special cu care luminozitatea este reglată.

Când au apărut pentru prima oară dimmerii, au fost practic singura modalitate de a economisi energia electrică. Acum, cu o astfel de sarcină de a face față lămpilor de economisire a energiei. Dimmers sunt acum în primul rând în scopul de a face accente în lumina de proiectare a camerei. Există posibilitatea de a regla lumina pentru diferite nevoi.

Este important să rețineți că nu fiecare bec este adaptat să funcționeze împreună cu un dimmer. O astfel de posibilitate ar trebui indicată pe ambalaj.

Uneori puteți găsi un model depășit cu balast. Vă permite să reduceți curentul la nivelul necesar, astfel încât designul să nu se deterioreze.

În acest scop, elementele electromagnetice de declanșare sau analogii electronici sunt utilizați - în modele mai moderne.

Cea de-a doua opțiune este preferabilă, deoarece astfel de lămpi aproape încetează să pâlpâie. În plus, nivelul de zgomot emis de aparat este redus semnificativ. O asemenea rumă este cunoscută de mulți care au fost cel puțin o dată, de exemplu, în clinici vechi.

Lămpile fluorescente variază în formă.

Lămpile lineare pot fi în formă de U sau în formă de inel. Conform GOST-6825-64, astfel de dispozitive ar trebui să aibă un diametru de 38 mm. Datorită acestui parametru foarte important al becului, este posibil să se aprindă o astfel de lampă chiar și la temperaturi scăzute.

Separat, trebuie spus despre lămpi fluorescente compacte. Aceste lămpi au o formă curbată a becului, care le permite să fie amplasate în lămpi mai mici. Deci, puteți obține o înlocuire completă a lămpilor fluorescente incandescente.

culoare

Deoarece aceste lămpi sunt adesea folosite ca decorative, puteți găsi versiuni negru, galben, roșu, albastru. Iluminarea de culoare va reîmprospăta aspectul camerei, oferindu-i o misteriozitate, o poveste de dragoste. Ajută la tonul într-un anumit mod. Cu abilitatea de a alege soluții color interesante, aceste becuri sunt foarte populare.

Cu toate acestea, cele mai populare culori sunt încă mai naturale.

În magazinele electrice cel mai des găsiți astfel de opțiuni:

 1. Rece rece. Al doilea nume, care este mai cunoscut și recunoscut - "lămpi fluorescente".Astfel de opțiuni sunt bune pentru spațiul de birou sau birourile de acasă. În plus, această culoare este utilizată în lămpi de birou. Vă permite să vă conectați la modul de lucru și, cu ajutorul acestuia, puteți examina cu mai multă precizie nuanțele.
 2. Cald. Particularitatea lor este că ele oferă o lumină galbenă calmă, care este foarte plăcută pentru ochi. Astfel de dispozitive sunt foarte potrivite pentru camerele de zi, deoarece această lumină este ideală pentru relaxare. În această lumină, camera pare a fi mai confortabilă și mai relaxantă.
 3. Lămpi albe - Aceasta este o opțiune intermediară între celelalte două. Ele sunt populare printre cei care preferă ceva între ele. Această culoare a lămpilor este împărțită în două tipuri: alb neutru și alb rece.

Este vorba despre lămpile fluorescente utilizate pentru proiectarea ușoară a camerei - datorită varietății largi de culori. Utilizând astfel de dispozitive de iluminat, puteți realiza soluții decorative foarte interesante. Designerii pot folosi noile produse electrice pentru a crea un interior excelent în care va fi plăcut să trăiască și să fie.

Lămpile fluorescente sunt folosite atât pentru camere moderne laconice, cât și pentru cele mai sofisticate, cum ar fi țara și barocul.

formă

Astfel de dispozitive de iluminat vin în diferite forme, deoarece sunt folosite în diferite condiții.Există următoarele opțiuni:

 1. U formă;
 2. subțire cu un singur pin;
 3. mijloc - cu doi pini;
 4. închis;
 5. cu conector mamă dublu;
 6. inel rotund.

Versiunile tubulare lungi sunt adesea găsite în diverse instituții, la domiciliu, astfel de lămpi sunt rareori utilizate.

Chiar mai puțin frecvente sunt cele pătrate, deși lămpile de orice formă își găsesc sfera de aplicare și clienții lor.

dimensiuni

Dimensiunea lămpii fluorescente depinde de o varietate de indicatori. Mai întâi de toate - de la apartenența la un tip sau altul. Balonul T5 are un diametru de 16 mm, iar T6 - 26 mm. În viața de zi cu zi sunt utilizate în principal lămpi compacte, miniatură, scurte, în timp ce versiunile mai lungi sunt utilizate în industrie și instituții publice.

Lămpile compacte pot fi dimensionate de la 27 × 13 × 135 la 27 × 13 × 235. Lămpile cu miniatură trebuie să aibă indicatoare care corespund GOST 15150-69. Lămpile scurte pot avea o bază E27, potrivită pentru majoritatea lămpilor utilizate la iluminatul casei.

Unele opțiuni sunt utilizate în farurile auto.

Tipuri de lămpi

Lămpile pot fi împărțite în două grupe mari: tavan și mobilier.

 • Dispozitivele mobile sunt cel mai adesea fără fir. Acestea sunt alimentate de baterii sau baterii reîncărcabile, astfel încât acestea nu au nevoie să poarte fire electrice, urâte scos din, de exemplu, un dulap.
 • Plafoanele sunt construite în tavane suspendate sau suspendate. Cel mai bun mod de instalare a acestor dispozitive este suspendarea pe cutiile principale de iluminat.

.

Becurile pot fi împărțite în lampă cu o singură lampă, două lămpi, trei, patru lămpi. Această caracteristică este determinată de numărul de lămpi care pot fi plasate în lampă.

Lămpile fluorescente sunt de asemenea utilizate pentru iluminatul stradal.

Pentru a afla în ce fel de lămpi stradale sunt utilizate lămpi fluorescente, este suficient să mergeți pe orice stradă iluminată și să priviți la lămpile instalate pe felinare, proiectori, lângă intrări.

montură

Becurile sunt tavan și pereți. Cele mai frecvent utilizate sunt primele. Acestea sunt concepute pentru a fi amplasate în interiorul apartamentelor.

În sanatorii, spitale și spitale se folosesc adesea lumini de perete, care se află deasupra patului. Ei au o strălucire individuală moale.Un astfel de dispozitiv vă permite să citiți confortabil și în siguranță: ochii nu vor obosi.

Dispozitivele de plafon sunt diferite. Ele sunt încorporate și deasupra capului, raster, rack, punct.

Domeniul de iluminare

Lămpile fluorescente pentru o perioadă lungă de timp au fost de interes numai în ceea ce privește funcționarea în instituții speciale (școli, stadioane, spitale). Pentru întreaga sa existență, acest tip de iluminare, care apare aproape simultan cu lampa incandescentă, nu a atras atenția publicului larg pentru mult timp.

Avantajul acestor lămpi, deoarece consumul minim de energie, care acum forțează guvernele multor țări să ceară înlocuirea lămpilor incandescente cu dispozitive de acest tip, nu a fost apreciat în mod corespunzător. Creșterea inegală a popularității acestor dispozitive se datorează dificultăților tehnice care însoțesc instalarea acestor dispozitive.

Cu toate acestea, în general, dispus să cumpere astfel de lămpi a devenit mult mai mult. Domeniul de aplicare al acestor dispozitive a început să se extindă treptat: ei au recurs la utilizarea unor astfel de lămpi în piscine și chiar la intrările de clădiri de apartamente.Acum, acest tip de becuri înlocuiește toate celelalte, chiar și în țările în care înlocuirea dispozitivelor de un tip cu altul nu este obligatorie.

Acum instalarea acestor lămpi nu necesită instrumente și abilități tehnice speciale. Este posibilă înlocuirea lămpii cu incandescență fluorescentă fără eforturi semnificative, deoarece producția de astfel de becuri cu o bază E27 a fost stabilită de mult.

Domeniul de aplicare al lămpilor fluorescente este foarte larg: în acele locuri unde nu sa găsit inițial aplicația, nu există analog. Nu există încă un astfel de echipament economic ca lămpile fluorescente - în ciuda urgenței problemei de economisire a energiei. Aceste dispozitive sunt utilizate în special atunci când sunt necesare cantități mari de lumină artificială.

Este bine să se țină locurile în care se folosesc aceste lumini, cum ar fi apartamentele și un studio de fotografie.

În ceea ce privește spațiile rezidențiale, înlocuirea lămpilor fluorescente incandescente este asociată cu dezvoltarea tehnologiei. Aceste lămpi pot fi instalate oriunde. Desigur, alegerea unor astfel de lămpi pentru casă se datorează și soluțiilor decorative.

Puteți aprecia cu adevărat avantajele acestor dispozitive luminoase atunci când fotografiați: un studio fotografic nu are oportunități ca întreprinderile mari, astfel încât necesitatea unei cantități mari de lumină artificială aici trebuie corelată cu eficiența dispozitivelor luminoase.

Fotografiile moderne ale studiourilor sunt aproape imposibile fără folosirea lămpilor fluorescente. Ele sunt de neînlocuit în această zonă: fotografii pur și simplu nu au de ales în această chestiune - în ceea ce privește o combinație de preț, consum de energie și spațiu ocupat, astfel de echipamente nu au analogi.

În plus, fotografii nu se confruntă cu problema de a combina dispozitivele luminoase cu interiorul, este pur și simplu inutil să luați în considerare alte opțiuni de iluminare atunci când fotografiați.

Producatori

Astăzi, un număr mare de lămpi fluorescente sunt prezentate pe piața bunurilor electrice rusești. Producătorii acestui echipament pot fi împărțiți în mai multe grupuri. Merită acordată atenție producătorilor locali de dispozitive de iluminat cu economie de energie. Lămpile fabricate în Rusia în magazinele electrice sunt foarte numeroase, însă cota producătorilor autohtoni în segmentul becurilor cu consum redus de energie este nesemnificativă.

Acest lucru se datorează faptului că problema economisirii energiei electrice în Rusia nu a fost atât de acută ca în străinătate.

Acum, rușii sunt forțați să profite de fructele unei astfel de atitudini iresponsabile față de resurse și să cumpere echipament importat de economisire a energiei. Cu toate acestea, producătorii autohtoni au fost gata să-și sporească interesul pentru astfel de dispozitive, deci astăzi este deja posibil să identificăm actorii majori de pe această piață oferind produse exclusiv de înaltă calitate:

 • Gauss. Printre avantajele acestor lămpi, puteți evidenția aspectul neobișnuit, calitatea înaltă, disponibilitatea. Acestea pot fi achiziționate atât în ​​magazinele de vânzare cu amănuntul, cât și în cele mai multe puncte de vânzare specializate - oriunde în țara noastră.
 • "Optogan". Produsele cu acest nume se concentrează pe realitatea realității rusești. Produsele "Optogana" diferă în preț scăzut. În plus, OptoGan este baza tuturor produselor interne din acest segment, deoarece este singurul producător de ciclu complet din Rusia.
 • ASD - Este cel mai mare importator de lămpi fluorescente din Rusia.
 • "Svetlana-Optoelectronică". Acest producător sa stabilit pe piața internă pentru mai mult de 20 de ani de experiență de succes. Printre avantajele pe care le putem distinge expansiunea constantă a gamei.

Un segment extins al pieței interne este ocupat de producători necunoscuți. Acesta este un produs crezut în China. Denumirile de pe etichetă nu sunt, de regulă, cunoscute cumpărătorului, iar astfel de produse sunt prezente pe piață pentru o perioadă scurtă de timp.

Astfel de produse au o durată scurtă de viață și pot deteriora proprietatea și sănătatea. Experții recomandă să nu cumpere produse de producție nespecificată, care doresc să salveze. O astfel de încercare de salvare se poate termina prost.

Dacă vorbim despre produse chinezești de bună calitate, atunci există mai multe mărci:

 1. Selecta. Produsele acestei companii sunt cunoscute în primul rând pentru luminile de plafon de înaltă calitate.
 2. Camelion. Avantajul acestor produse poate fi numit un preț democratic.
 3. Estare. Produsele acestui brand îndeplinesc cele mai recente cerințe.

Toți producătorii japonezi și europeni de lămpi fluorescente pot fi atribuiți unui singur grup. În aceste țări, problema economisirii de energie a fost acută de ceva timp.

Cumpărând produse de mărci cum ar fi Philips, Osram și altele asemenea, nu există nici o îndoială cu privire la calitatea produselor achiziționate.

Cum sa alegi?

Când cumpărați un bec nou fluorescent, este important să vă amintiți câteva reguli importante. Fără respectarea acestora, activitatea produsului nu vă va satisface. Deci:

 • Becurile instalate în casă trebuie să aibă balasturi electronice. Este mai bine să alegeți cele electronice, deoarece acestea nu creează zgomot și practic nu pâlpâie.
 • În același timp cu lampa este mai bine să cumpărați un set de lămpi de rezervă pentru el. După o lungă perioadă de timp după efectuarea unei achiziții, puteți să uitați caracteristicile lămpii dvs. și un bec cu lumină pre-achiziționat va rezolva problema.
 • Dacă becul care trebuie să fie achiziționate pentru a fi utilizate într-o cameră cu mai multe persoane, indicele de redare a culorilor ar trebui să fie de 80 sau mai mare.
 • Pentru iluminatul decorativ (de exemplu, în bucătărie) puteți cumpăra lămpi, ale căror pahare vor fi opace. Acest lucru va permite să scăpați de evidențierea luminii, care apare pe suprafețe lucioase și ochi foarte orbi.
 • Ar trebui să știe în prealabil dacă este posibil să se utilizeze lămpi cu controale de luminozitate. Ele sunt numite dimmer. De obicei, pe ambalajul cu lampă indică posibilitatea de partajare.
 • Este important să vă asigurați că corpul de iluminat se potrivește cu tavanul suspendat. Dimensiunile din magazine sunt diferite, deci va fi ușor să alegeți opțiunea potrivită.

Idei în interior

Puteți amplasa asemenea becuri în toate încăperile. Diferențele vor fi doar în culoarea pe care o emite lampa, la putere, în formă.

Pentru hol vor fi bune lămpile care emit o lumină moale, dar nu cea mai strălucitoare. Bine va arata becuri extra lumina lângă oglindă. Astfel, părăsind casa, proprietarul va putea să-și examineze în detaliu tinuta și să elimine defectele, dacă există. Pentru a face acest lucru într-o cameră bine luminată este mult mai ușor.

Despre același bec poate fi plasat în baie, lângă oglindă, dar este important să rețineți că în acest caz ar trebui să fie bine protejat de apă. Pe tavan, designerii recomandă introducerea câtorva lămpi compacte, care trebuie să fie și impermeabile. Merită să luați o lumină caldă - până la 3300 K.

În camera de zi, sala este recomandat să atârnă mai multe corpuri de iluminat pentru a regla gradul de iluminare a camerei - în funcție de nevoi.Deci, puteți face camera complet luminată sau să oferiți lumină doar în parte din cameră.

În bucătărie, iluminatul cu mai multe fațete va fi, de asemenea, relevant. Designerii, de regulă, disting două zone luminoase principale: iluminatul general și iluminatul local deasupra mesei. Căldura luminii ar trebui selectată, concentrându-se asupra designului general al camerei. Nu toate interioarele sunt becuri calde, chiar dacă preferați o lumină caldă.

Crearea unei atmosfere unice în cameră nu este atât de dificilă. Designul de lumină va reîmprospăta camera, dispozitivele moderne vă permit să reglați lumina pentru o varietate de necesități.

Progresul a avansat deja cu mult timp în urmă, deci acum este momentul potrivit pentru a profita de realizările sale.

7 fotografie

Veți afla mai multe despre lămpile fluorescente din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor