Iluminarea pe balcon

Balcoanele, atât cele moderne, cât și casele secolului trecut, de regulă, nu diferă spațiul. Și pentru mulți sunt folosiți ca o cămară sau cameră pentru nevoi tehnice. Dar chiar și un mic balcon poate fi folosit funcțional și dotat cu un birou confortabil, un atelier confortabil, un mic salon sau o conservă de flori. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă de izolarea balconului și iluminarea adecvată. Doar despre ce să alegem lămpile și lămpile pentru a extinde spațiul, vom vorbi în articol.

tipuri

Înainte de a începe orice lucrare cu privire la reparații, trebuie să realizați o schemă de conectare a dispozitivelor de iluminat și să determinați tipul acestora. Pentru un sistem complex de iluminat, va fi necesar să extindeți firele de la tabloul de bord pe balcon.Conectarea la rețeaua existentă într-un apartament într-o cutie de acces accesibilă este destul de problematică și poate fi periculoasă. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii încrezător în calitatea firelor și numărul de fire ale fiecărui cablu.

Dacă nu reparați și schimbați cablajul în apartament în planurile dvs. nu este inclus, este mai bine să luați în considerare opțiuni mai simple.

Cea mai elementară și mai economică modalitate este de a furniza electricitate balconului de la cea mai apropiată priză. În plus, tehnologia modernă permite utilizarea lămpilor fără energie electrică. Benzi LED și unele modele de lampă sunt alimentate de baterii și baterii reîncărcabile. Trebuie doar să încărcați sau să schimbați periodic bateriile.

Dar opțiunea cea mai economică este lumina solare. Aceasta este o adevărată descoperire nu numai pentru proprietarii de terenuri de țară, dar și fericiți proprietari de balcoane însorite. Dispozitivul unic nu necesită îngrijire și încărcare constantă din partea dvs.

Nu există restricții privind alegerea aparatelor pentru un balcon cald. Ca dispozitiv de iluminat, puteți alege o lampă de podea, sconturi, spoturi și chiar un candelabru mic.Precum și locul de instalare poate fi absolut orice: tavanul, pereții, pervazul ferestrei sau podea.

Alegerea iluminatului depinde de dimensiunile balconului, de funcționalitate și de interior.

Regulile de bază care trebuie respectate la alegerea lămpilor pentru balcon:

 • Cu cât mai multă lumină cu atât mai bine. Pentru a schimba nivelul de iluminare la dispoziție și la dispoziție, este mai bine să folosiți comenzile de putere luminoase.
 • Plafonierele necesită mai multe costuri de instalare. Pentru lămpile obișnuite este necesar să pregătiți montura pe tavan, iar pentru cele ascunse - să instalați un tavan fals. Lampa de lumină directă va extinde vizual spațiul.
 • Un flux vertical de lămpi de perete ascunde vizual tavanul și extinde spațiul. Sconce este excelent pentru diverse opțiuni de interior. Și pentru a aprinde un balcon mic, doar câteva lămpi.
 • Lampă de podea mobilă și neagră, cu lampă - aceasta este cea mai bună opțiune pentru rezolvarea problemelor unei familii mari. O lampă de podea poate fi instalată în apropierea scaunului pentru a citi cărți sau lângă birou sau lângă un coș de jucării pentru copii.O lampă de podea cu mai multe lămpi va ajuta la crearea unui efect decorativ de semi-întuneric și intimitate.
 • Nu alegeți lămpi cu nuanțe colorate sau întunecate și abajururi.
 • Iluminarea cu benzi LED va ajuta la crearea de efecte de iluminat unice și va da interiorului un romantic balon.
 • Pe balconul deschis, negru, puteți folosi o cusătură de stradă sau o bandă LED ca o lumină. Perdelele și deschiderile ferestrelor sunt cea mai reușită posibilitate de a aranja lumini puternice.
 • Suspensia de lustruire mici candelabru va fi cea mai bună soluție pentru un balcon confortabil în miniatură. Dimpotrivă, dacă aveți o loggie mare, utilizarea mai multor lămpi de plafon poate fi un accent unic în interior.
 • Atunci când combinați un balcon cu un living, este necesar să respectați unitatea de stil în interior.

Combinația dintre mai multe tipuri de iluminat va face interiorul balconului confortabil pentru muncă și relaxare pentru relaxare.

lămpi

Punctul principal care necesită o atenție specială este încălzirea în sezonul rece. În cazul în care încălzirea balconului nu este furnizată în perioada de iarnă, este necesar să alegeți lămpi de încredere care sunt rezistente la schimbările de umiditate și temperatură. Gradul de protecție pentru corpurile de iluminat pentru balcoanele reci trebuie să fie IP44.Dacă balconul este glazurat și încălzit, atunci acesta este egal cu spațiul obișnuit de locuit.

Tehnologiile moderne s-au oferit mult timp să se îndepărteze de utilizarea unui singur bec pentru a ilumina întreaga cameră. Producătorii oferă o gamă largă de produse noi de iluminat.

Ce lămpi să alegeți:

 1. Utilizată în mod obișnuit anterior comun becuri incandescente, puterea de la 15 W la 200 W. Prețul acestor produse este scăzut, însă durata lor de viață este destul de mică, aproximativ o mie de ore.
 2. Lampă fluorescentă are o formă lungă de tub și oferă un flux mai puternic de lumină. Instalați astfel de lămpi pot fi atât pe tavan, cât și pe perete.
 3. Lămpi cu halogen consumă mai puțină energie electrică la același nivel de putere.
 4. LED-uri au cea mai lungă durată de viață, sunt mai economice, dar diferă în prețuri ridicate. În același timp, banda cu LED are un grad ridicat de protecție împotriva prafului și umezelii și poate fi utilizată chiar și pe un balcon deschis. Unele produse au mai multe culori și moduri de funcționare. Benzi LED cu lumină caldă difuză te vor ajuta să te relaxezi și nu te vei obosi.

Dezvoltarea și actualizarea constantă a produselor de iluminat vă permite să creați un design unic al balconului fără efort suplimentar.

Tipuri de fixare

Iluminatul pentru balcon poate fi instalat după cum urmează:

 • Lampa de perete emisferic plat nu ocupă mult spațiu și asigură nivelul optim de iluminare. Sconce poate juca rolul de lumină primară sau secundară.
 • Plafonul de montare se potrivește perfect oricărui balcon. Candelabrul trebuie să aibă o formă miniaturală și să nu scadă prea mult. Versiune universală - reflectoare.
 • LED-ul iluminat - cea mai ușoară opțiune de iluminare a balconului. Partea inversă a benzii este lipicioasă, astfel încât iluminarea din spate a LED-ului poate fi atașată la orice suprafață și chiar și în forma sferică. Ca o bandă decorativă de design cu LED-uri este aproape indispensabilă. În plus, acesta poate fi utilizat pentru a organiza iluminarea rafturilor, nișe și dulapuri pe balcon. O astfel de tehnică simplă vă va ajuta să găsiți cu ușurință lucrurile potrivite și să păstrați ordinea.
 • Lumina de pe balcon poate fi mobilă. Aceasta, de exemplu, lămpile de masă sau lămpile de podea. Dacă este necesar, toate dispozitivele pot fi înlocuite și înlocuite cu altele noi.

Zonarea ideilor

Pentru a crea un loc de muncă, trebuie mai întâi să alegeți alegerea mobilierului și locația biroului și scaunului pe balcon. Și numai apoi treceți la alegerea lămpilor.

Dacă ecranul monitorului are un finisaj lucios, atunci este foarte important să alegeți lămpile astfel încât să eliminați eventualele străluciri ale ecranului. Pentru acest reflector plafon perfect cu lumină difuză. Și ca o iluminare individuală a zonei de lucru trebuie să folosiți o lampă de cotitură pentru birou.

Dacă balconul nu are o priză, alegeți un model care funcționează pe baterie sau prin USB.

Dacă decideți să organizați o mică grădină botanică pe balcon, alegeți tipul de iluminare necesar din caracteristicile plantelor. Nu toate florile tolerează lumina directă a soarelui, deci este foarte probabil că va trebui să întunecați niște sticlă sau să utilizați diferite modele de blind-uri. Iluminarea florilor arată incredibil de frumoasă.

Dar pentru plante, utilizarea becurilor cu incandescență obișnuită este inacceptabilă. Prin urmare, utilizați numai oțeluri speciale cu nuanțe diferite de culoare vizibilă.

Astfel de dispozitive nu numai că ajută plantele să se dezvolte, ci și să aducă starea de spirit necesară în interiorul balconului. Și ca sursă principală de lumină, acordați prioritate lămpilor fluorescente. Ele vor crea iluminarea necesară pentru violete și alte culori îndrăgite de lumină.

Pentru a crea un mic colț confortabil pentru un ceai de seară sau o întâlnire privată cu familia, puteți pune o canapea cu o masă pe balcon. Opțiunile de iluminare pot fi multe. De exemplu, o lampă de podea în colț sau o lampă de perete, o lampă de birou sau lumânări electrice și obișnuite.

Dacă ați ales reflectoarele ca lumină principală, nu le aliniați în mijlocul tavanului. Un astfel de aranjament va împărți balconul în părți înguste și "strânge" spațiul. Este mai bine să așezați luminile de plafon mai aproape de geamurile din exterior.

Pentru o mini-sală de gimnastică de pe balcon, alegeți luminile luminoase. În amurg, corpul va încerca să se relaxeze și să se angajeze în astfel de condiții va fi foarte dificil. Și cu lumină luminoasă și saturată, antrenamentul va fi mai eficient.

Dacă decideți să găzduiți mai multe zone funcționale pe balcon, spotlights-urile vor ajuta la delimitarea spațiului și a accentului de localizare.

Opțiuni de design interior pentru balcoane și balcoane

 • O utilizare interesantă și neobișnuită a balconului este o mică bibliotecă. Un astfel de interior ar trebui să fie completat cu un fotoliu confortabil mare și o lampă de podea, iar serile minunate în compania scriitorilor dvs. preferați vă sunt oferite.
 • Lămpile cu miniatură și sfeșnicele de pe fereastră creează o atmosferă romantică uimitoare.
 • Banda LED pentru a ilumina podeaua este atasata pur elementar, dar arata foarte original.
 • Fâșia LED sau ghirlanda pe peretele balconului arată foarte originală.
 • Cei cărora le place să se gândească singuri și să se bucure de liniște, se bucură de balconul strălucitor într-un stil clasic. Un candelabru luminos mic va da un nivel optim de lumină, chiar și în vremea tulbure.

Despre instalarea lămpii pe loggia cu propriile mâini, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor