Nuanțe pentru lămpi și tavan pentru baie

O baie modernă nu este doar un loc pentru spălare. Mulți vin aici să se relaxeze, să-și amelioreze oboseala sau să facă față stresului. Acest lucru se realizează nu numai prin contrastul temperaturii, ci și prin iluminarea moale, care nu irită ochii și nu acționează asupra nervilor. Amortizoare speciale și lămpi de tavan realizate în funcție de anumite tehnologii vă vor ajuta în acest sens.

Cum sa alegi?

Baia include mai multe camere. În cazul în care camera de odihnă nu prevede cerințe speciale pentru dispozitivele de iluminat, atunci camera de aburi (în virtutea funcțiilor sale) trebuie să fie dotată cu lămpi speciale.

Tavanul în camera de aburi trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Rezistența la umezeală. Acest lucru este realizat datorită etanșeității produsului: există o garnitură specială între cutie și geam.Indicatorul de securitate internațională ar trebui să fie IP54 și mai mult.
 2. Rezistența la căldură. Este important ca sursa de lumină a băii să reziste la temperaturi mai mari de 100 ° C.
 3. Lumina ar trebui să fie camuflată, difuză, moale.
 4. Siguranța: produsul nu trebuie să explodeze.
 5. Rezistența la foc.

Este foarte important să alegeți materialul potrivit pentru protecție, deoarece acesta este cel care oferă toate funcțiile de mai sus:

 • lemn: materiale naturale, ecologice. Bună pentru camerele de baie.
 • plastic: trebuie să fie rezistente la căldură, să reziste la temperaturi mai mari de 100 °.
 • aluminiu: trebuie de asemenea să fie rezistent la căldură. Deosebit de remarcabil este plafonul din aluminiu subțire cu un reflector. Vă permite să distribuiți calitativ fluxul luminos și să vă protejați ochii de lumina puternică.
 • Sticla: Se folosește material mat, cu efect anti-ceață. Poate fi de diferite forme, piesele metalice dau un efect special. Datorită carcasei ermetice în astfel de plafoane se permite utilizarea becurilor incandescente.
 • Sarea din Himalaya: nu este numai frumos, ci și util, deoarece aceste plafoane au un efect de vindecare.Când este încălzit, sarea eliberează substanțe utile în atmosferă, ionizează aerul, ucide bacteriile, neutralizează alergenii. Lămpile cu săruri sunt foarte utile în lupta împotriva bolilor sistemului respirator, a pielii.

Ei normalizează activitatea sistemului nervos și ajută la rezolvarea stresului.

Forma de lămpi de plafon cilindrice dreptunghiulare, produse sub formă de bilă, alte forme geometrice. Există, de asemenea, produse triunghiulare. Ele sunt de obicei plasate în colțurile camerei, economisesc spațiu. În plus, este destul de convenabil, deoarece un astfel de spațiu este rar folosit pentru orice scop. Aceste plafoane arată foarte impresionant și frumos.

În ceea ce privește amplasarea lămpilor în baie, în general, nu se recomandă amplasarea lor în apropierea sobei.

Chiar și cele mai rezistente la căldură dispozitive de iluminat nu sunt capabile să facă față cu aerul fierbinte care provine de la el.

Nu atârnați tavanul pe tavan. După cum știți, aerul cald este concentrat în partea superioară și condensul se va colecta pe lampă. Este mai bine să o instalați pe perete - mai aproape de tavan, dar nu pe el.Și cel mai important: acest design ar trebui poziționat astfel încât să nu interfereze cu restul.

Care lămpi sunt mai bine de utilizat?

Având în vedere că baia este un loc specific (din punct de vedere al umidității și temperaturii), nu toate lămpile pot fi folosite în el. De exemplu, lampa cu incandescență trebuie folosită cu prudență, deoarece ar putea izbucni dacă apa intră în ea. Este potrivit pentru plafonul închis - de exemplu, sticlă. Clasa de protecție trebuie să respecte IP56.

Dar este mai bine să nu riscați. La urma urmei, există mai multe versiuni moderne ale elementelor de iluminat:

 1. Lămpi cu halogen: destul de bună opțiune pentru o cameră de aburi. Ei nu se tem de temperaturile ridicate, deoarece în ele se introduce un reflector și ele pot fi încălzite la temperaturi de peste 300 ° C. Printre avantajele acestui element - protecția împotriva umidității și stresului mecanic. Puterea acestor lămpi este de 30W.
 2. Lămpi fluorescente: ele sunt de asemenea rezistente la căldură, plus la tot - și elemente de economisire a energiei. Prin conectarea unui dimmer la o astfel de lampă, puteți regla luminozitatea luminii și puteți crea o iluminare interesantă în cameră.
 3. Fibră optică: Acesta este un fir realizat din sticlă sau acril, prin care trece fluxul luminos, reglat de proiector. Este preferabil să folosiți acrilic, deoarece este mai ușor. Acest material are toate proprietățile pe care o lampă de baie ar trebui să le aibă. Cu aceasta, puteți crea diferite opțiuni de iluminare - sub formă de iluminare decorativă. Totul depinde de locul unde se află fibra.
 4. LED-uri: Astăzi este probabil cea mai economică opțiune pe termen lung. Cu ajutorul lor, puteți crea iluminat într-o varietate de culori. Singurul negativ - acestea nu sunt prea rezistent la căldură, din cauza a ceea ce ar trebui să fie situate mai aproape de podea.

În termeni simpli, este un gard care acoperă lampa.

Realizează mai multe funcții:

 • Protecție: dacă, brusc, tavanul sau un bec se aruncă în aer, toate piesele vor fi în abajur, nu pe cap.
 • Prevenirea arsurilor din cauza dispersiei luminii.
 • Decorative.

Nuantele pentru băi vin în diferite forme:

 • Sub forma unei rețele: este alcătuită din lamele alungite fixate împreună. O astfel de latură poate fi dreptunghiulară, triunghiulară, sub forma unui trapez.Există și modele semicirculare care încadrează lampa aproape din toate părțile. Reiki poate fi plasat în mod strict paralel unul cu celălalt, pentru a fi traversat, și puteți arăta imaginația și a le da o formă specială.
 • Sub forma unui ecran: Aceasta este o pânză subțire cu găuri pentru trecerea luminii. Astfel de produse sunt tăiate sub formă de diferite modele: frunze, flori, motive africane. Ecranele sunt unghiulare și perete.

Pentru fabricarea unor astfel de produse de protecție care utilizează aceste materiale:

 • argilă;
 • sticlă;
 • din plastic;
 • ceramică;
 • mătase.

Dar materia primă cea mai potrivită și cea mai des utilizată este lemnul.

Din copaci au fost utilizate următoarele opțiuni:

 • Linden: material rezistent la umiditate. Produce o aromă delicată. Un avantaj important este un preț accesibil.
 • Cedar, Abash: sunt rezistente la căldură și umiditate. Fibrele lor au o structură frumoasă și neobișnuită. Aceste specii de copaci au un preț mai mare.
 • Vita, scoarță de mesteacăn: aceste produse sunt perfecte pentru cei care au decis să facă o nuanță de lămpi cu propriile mâini. Sunt ușor de manevrat, fără teamă de apă.
 • Foarte eficient arată produsele în care sunt combinate mai multe rase de copac.

Este demn de remarcat câteva caracteristici ale materialelor din lemn. Reprezentanții speciilor de conifere nu sunt potriviți pentru baie. Când sunt încălzite, ele emit gudron, ceea ce poate provoca arsuri. Zada si cedrul satura sala cu o aroma foarte placuta.

Caracteristicile gardurilor de protecție

Luați în considerare următoarele:

 1. Deoarece abajurul este un dispozitiv de protecție, acesta trebuie să aibă rezistență și durabilitate.
 2. Ar trebui să utilizați o structură făcută din material ecologic, astfel încât atunci când este încălzită să nu emită compuși toxici.
 3. Produsul trebuie să aibă o bună transmisie a luminii și să difuzeze ușor razele de lumină, fără a provoca arsuri și ochi ascuțiți.
 4. Rezistența la foc și umiditate: nu folosiți produse din hârtie și materiale de țesătură.

Cum să o faceți singur?

Pentru a face o lustruire de lustruire din lemn cu mâinile tale, aveți nevoie de următoarele:

 1. Înainte de a începe, trageți o schiță a modelului.
 2. Pregătirea cadrului pe schiță. Ar trebui să conțină un plafon cu o lampă.
 3. Acum este necesară corectarea peretelui. Pentru a face acest lucru, în locașul ei de atașament, sabotul impune folie. Va servi ca reflector.Datorită foliei, lumina va fi uniformă, iar umbrele din grătare nu vor fi proiectate pe pereți.
 4. Simulați zăbrelele. Ce formă va fi componenta sa, depinde de imaginația ta. Principalul lucru este acela de a le face să pară armonioase și să nu-și piardă proprietățile. Lemnul trebuie șlefuit astfel încât lamelele să fie netede și uniforme.
 5. Pentru a fixa elementele rețelei între ele, folosiți clei sau hardware. Acestea din urmă sunt fixate pe interiorul produsului astfel încât acestea să nu fie vizibile. Reiki poate fi conectat direct sau înclinat pentru a le da o formă de diamant.
 6. La baza ramei trebuie să faceți o gaură - pentru a accesa becul.

Produsul este gata de utilizare.

Cum să faci o lampă pentru o baie cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Există, de asemenea, opțiunea de a face un design nuanț de ramuri de salcie - prin țesere. Acesta este un mod destul de complicat, dar astfel de produse arată delicat și foarte interesant:

 1. Ramurile de Willow înainte de începerea lucrului ar trebui să fie aburite astfel încât să devină mai flexibile și mai flexibile.
 2. După uscare, trebuie să luați 3 tije și să le conectați într-o poziție verticală. Aceasta este baza produsului.
 3. Apoi trebuie să împletiți baza cu ajutorul celorlalte ramuri, pornind fiecare pentru toate cele trei tije. Trebuie să continuați să lucrați până când ajungeți în partea superioară a structurii verticale.
 4. La tavan, o astfel de umbra este atașată cu lamele de lemn.

Există o mulțime de elemente de iluminat pentru o baie. Prin aderarea la toate recomandările, veți alege opțiunea potrivită pentru dvs. și vă veți asigura o odihnă plăcută și sigură pentru dvs. și pentru ceilalți.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor