Becuri cu LED-uri

 Becuri cu LED-uri

Piața modernă a dispozitivelor de iluminat este literalmente revărsată cu diverse modele care au caracteristici tehnice și aspect diferit. Recent, lămpile originale cu diode sub formă de lumanari au devenit foarte populare.

Astfel de opțiuni nu sunt doar foarte economice, ci și foarte atractive.

Ce este?

Becurile cu diode sau LED-uri sunt extrem de populare din ziua în care au apărut pe piață. Se poate spune că aceste detalii au creat o furie în lumea dispozitivelor de iluminat. În special este necesar să evidențiem lămpile unice de lumânare, caracterizate printr-un design interesant și elegant.

În aceste modele, există o cupă de sticlă îngrijită, care este foarte asemănătoare cu flacara tremurândă a unei lumânări reale.

În ceea ce privește celelalte caracteristici de performanță ale unor modele similare, acestea nu diferă de celelalte dispozitive LED.

Trebuie remarcat faptul că principiul funcționării lumânărilor cu diode este mai complex (mai ales în comparație cu lămpile cu incandescență), dacă le considerăm din punct de vedere fizic. Baza acestor produse este interacțiunea a două componente importante: materiale cu particule încărcate pozitiv și negative.

La momentul conectării și trecerea lor la altă stare, se emite lumină și căldură.

Este de remarcat faptul că, chiar și în secolul XX, au fost descoperite substanțe speciale care emite luminiscență în momentul eliberării căldurii. De mulți ani, LED-urile au fost folosite doar ca indicatoare, deoarece acestea diferă de o lumină nu foarte puternică, cu o nuanță roșiatică sau verde. Din fericire, știința modernă este la un nivel suficient, deci experții au găsit substanțe care contribuie la emisia de lumină mai densă și mai saturată.

Diodurile fabricate din astfel de materiale de înaltă tehnologie oferă oamenilor o mare oportunitate de a obține dispozitive de iluminat de calitate cu o putere suficientă. Designul unei lampi moderne cu LED-uri cuprinde urmatoarele componente:

 • capac:
 • carcasă metalică;
 • panou de putere;
 • plăci cu LED-uri;
 • plafon din sticlă (dom).

LED-ul este în multe feluri diferit de becul bun vechi Ilyich. Mai întâi de toate, trebuie remarcat faptul că variantele de diode constau din mai multe particule mici, combinate între ele pe o bază specială cu căile curente.

De regulă, bazele acestor dispozitive au aceleași dimensiuni ca și părțile din lămpile cu incandescență.

Astăzi, cumpărătorii au posibilitatea de a achiziționa un bec potrivit pentru orice dispozitiv de iluminat.

Pro și contra

Lămpile moderne cu LED-uri sub formă de lumânări sunt foarte populare, datorită unui număr de calități pozitive care merită să vorbească în detaliu:

 • Unul dintre principalele avantaje ale acestor becuri este că acestea sunt potrivite pentru anumite tipuri de corpuri de iluminat în care nu pot fi instalate elemente tradiționale rotunde. De asemenea, nu puteți uita că multe dintre dispozitivele de iluminat, realizate sub formă de lumanare și care completează candelabru elegant, sunt produse exclusiv prin LED.
 • Mulți consumatori preferă lămpile cu LED-uri din cauza eficienței lor. Variantele cu o putere de 7 wați sunt ușor de înlocuit cu o lampă convențională de 60 de wați. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează consumul de energie al lămpilor economice cu LED.
 • Un avantaj semnificativ al acestor becuri economice este durabilitatea lor. O lampă LED de înaltă calitate poate emite lumină mai mult de 50 de mii de ore. Pur și simplu, o astfel de sursă de lumină va funcționa bine timp de cel puțin cinci ani. Această caracteristică este cea mai utilă atunci când vine vorba de lămpile care sunt utilizate pentru iluminarea în zone greu accesibile sau la o înălțime considerabilă.
 • De asemenea, trebuie remarcat faptul că becurile cu LED-uri sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Aceste modele sunt fabricate din materiale sigure fără a adăuga substanțe chimice. Departe de toate sursele de lumină se poate lăuda cu astfel de proprietăți. De exemplu, lămpile fluorescente simple sunt umplute cu mercur. Becurile LED sunt absolut sigure nu numai pentru sănătatea umană, ci și pentru mediul înconjurător.
 • Lămpile cu LED-uri nu sunt doar durabile, ci și rezistente la uzură. De regulă, nu arde și nu se rupe.Astfel de dispozitive de iluminat nu explodează și oferă cea mai intensă iluminare a spațiului disponibil.

Luminozitatea luminii de la astfel de surse depășește cu mult puterea altor opțiuni.

Dar totul nu este la fel de roz ca pare. Lampile cu LED-uri au dezavantajele lor, ca orice alte elemente:

 • Astfel de dispozitive sunt destul de scumpe deoarece acestea au un design mai complex și de înaltă calitate. Cu toate acestea, mângâierea în această chestiune ar putea fi faptul că, în timp, o astfel de sursă de lumină va plăti în mod sigur cu interes, deoarece va consuma foarte puțină energie și nu va trebui să o schimbați în mod constant la una nouă.
 • De-a lungul timpului, LED-urile pot să se estompeze. Ei nu pierd capacitatea de a lumina, dar pierd mult în luminozitate. Este imposibil să rezolvăm această problemă, astfel încât lumina moartă va trebui schimbată.

Becurile cu LED-uri emite pâlpâiri, ceea ce este aproape imperceptibil de viziunea obișnuită a oamenilor. Inițial, dispozitivele cu LED-uri diferă de lumina rece, care adesea iradiaza ochii. Mai întâi de toate, a avut un efect negativ asupra ochiului și a diminuării vederii. Luminile care clipesc au aproximativ același efect.

În prezent, modelele LED sunt realizate într-o gamă specială de culori și, de regulă, sunt adaptate pentru viziunea umană.

model

Lămpile moderne cu LED, sub forma unei lumânări frumoase, sunt realizate cu o varietate de forme. Datorită unui sortiment non-sărac al acestor dispozitive, vă puteți da frâu liber imaginației dvs. și puteți aduce o mare varietate de corpuri de iluminat în interior.

Sunt de neînlocuit lumini de lumânare conduseConceput pentru candelabre elegante sub forma unui sfeșnic. Poate fi atât plafon cât și structură suspendată. Asemenea obiecte cu lumânări luminoase au fost întotdeauna distincționate prin designul aristocratic și nobil. În plus, aceste lucruri sunt absolut sigure, pentru că nici un singur proprietar nu va fi de acord să plaseze un candelabru medieval cu o flacără deschisă la domiciliu, mai ales dacă considerați că becurile moderne, care imită efectiv focul pâlpâitor, reprezintă o alternativă excelentă la astfel de dispozitive periculoase.

Una dintre cele mai populare și mai atractive bulbi de formă alungită și curbată, repetând o mică limbă de flacără. Astfel de opțiuni decorative, sub formă de "lumânări în vânt" moduri de a oferi un aspect completpotrivirea candelabrele de plafon. De regulă, este imposibil să dotați astfel de dispozitive cu becuri obișnuite. Nu există lămpi în ele, prin urmare lămpile tradiționale rotunde din astfel de lămpi vor arăta foarte atent.

Modă și elegantă iluminare dispozitive cu un efect de "foc" astăzi sunt în mare cerere. Mulți consumatori sunt atrași de faptul că aceste lămpi pot avea o varietate de culori, deoarece sunt adesea folosite pentru iluminarea suplimentară. Becurile cu LED-uri pot fi găsite chiar și în luminile de Crăciun preferate.

Cum sa alegi?

Alegerea unui dispozitiv adecvat cu efect de flacără trebuie să acordați atenție capacității sale de iluminare. Numărul de wați al diodei este mult mai mic decât cel al unei lampi similare, motiv pentru care atunci când selectați astfel de surse, se recomandă să vă bazați pe ceea ce arată fluxul luminos.

 • Plafonierele trebuie să fie de înaltă calitate și suficiente pentru a ilumina spațiul, astfel încât ar trebui să acordați prioritate becurilor mai luminoase, în caz contrar camera va arăta ca o dulap sau pivniță sumbre. În ciuda faptului că candelabrele, sfeșnicele aparțin anticului stilizat, totuși nu trebuie să mergeți prea departe în vremurile întunecate.
 • De asemenea, atunci când cumpărați o lampă LED, vă puteți baza pe Lumas.Aceasta este o unitate de măsură utilizată pentru a evalua luminozitatea și saturația dispozitivelor de iluminat. Astfel, un bec incandescent cu o putere de 60 W este echivalent cu 700 LM.
 • Rolul important jucat de culoarea și temperatura iluminatului artificial în interior. Deci, tonurile reci și calde de culoare albă arată diferit.

De exemplu, o lumină caldă moale, cu o nuanță roșie ușoară, vă va ajuta să creați o atmosferă foarte confortabilă în cameră.

Lumina albă rece, de mică putere, este asociată cu mulți oameni cu o cameră de operație sterilă, astfel încât aceasta poate fi folosită pentru a face curățenia curată și proaspătă.

Rece iluminat rece este cel mai adesea adresate pentru a evidenția un interior modern în stilul high-tech sau stil industrialist. În astfel de interioare, de regulă, există elemente de mobilier realizate din metal și având forme futuriste. În combinație cu iluminatul rece, aceste detalii arată mai elegant și progresiv.

 • De regulă, lămpi de lumânare frumoase sunt folosite în lămpi clasice elegante. Dar există excepții de la regulă, prin urmare, este necesar să alegeți unul sau alt tip de iluminat, pe baza preferințelor personale ale proprietarului locuinței.Deci, pentru iluminatul de înaltă calitate într-un dormitor confortabil sau pepinieră, merită să cumpărați lămpi calde cu o nuanță galbenă sau roșiatică.

O astfel de atmosferă va avea un efect relaxant asupra oamenilor prezenți în cameră.

Unde să nu folosiți?

Becurile LED moderne nu sunt recomandate pentru utilizarea în anumite încăperi și în anumite condiții:

 • LED-urile însele sunt foarte sensibile la umiditate, deci nu ar trebui să utilizați astfel de surse de lumină în încăperi umede. În astfel de condiții, dispozitivul va înceta rapid să funcționeze.
 • În ciuda faptului că LED-urile de înaltă calitate pot funcționa continuu de foarte mult timp și consumă un minim de energie electrică, este recomandat să le dezactivați când plecați acasă. Aceasta se referă la o regulă simplă de siguranță împotriva incendiilor, care nu trebuie uitată.
 • Fii atent cu aceste lămpi, plasându-le în grădiniță. Un copil se poate juca în jurul valorii și arunca accidental lampa sau bate-l cu o minge. Becurile cu diode netedă sunt destul de puternice și de încredere, dar este foarte posibil să le rupeți, prin urmare, este necesar ca aceste obiecte să fie tratate cu grijă și precauție în interior.
 • Lămpile de uz casnic obișnuite nu pot fi folosite pentru a ilumina curtea.Pentru iluminatul exterior, sunt disponibile dispozitive speciale cu incinte izolate și etanșe care sunt rezistente la umiditate.

Examinați una dintre aceste lămpi, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor