LED lampă de podea

Echipamentele de iluminat la domiciliu, proiectanții oferă de multe ori să instaleze o lampă de podea cu LED-uri la dispozitivul de iluminat principal. Această lumină este inclusă în rândul lămpilor populare, are o mulțime de avantaje și caracteristici, combinate armonios cu mobilierul.

funcțional

O lampă de podea este o lampă de podea, care constă dintr-un stâlp și un abajur. Acesta a fost folosit de mult timp ca o iluminare auxiliară a zonei de agrement. Mai des, o lampă de podea este instalată lângă canapea sau fotoliu, unde sunt așezate cărți de citit. O caracteristică distinctivă a lămpii de podea este o lumină difuză moale: este indispensabilă dacă iluminarea camerei este insuficientă.

Lampa de podea cu LED poate funcționa în funcție de iluminatul principal, dacă aveți nevoie brusc de o atmosferă specială.Pentru a face acest lucru, trebuie doar să opriți indicatorul de iluminare și să porniți acest dispozitiv - setarea pentru o cină romantică este gata. Lămpile cu LED sunt rareori utilizate ca atribut decorativ al camerei, deoarece sunt instalate în interioare moderne, unde lucrul principal este funcționalitatea.

Caracteristici speciale

Dispozitivele LED de acest tip au mai multe avantaje:

 • Principalul avantaj este eficiența energetică. Acestea reduc consumul de energie comparativ cu becurile incandescente convenționale de 10 ori, diferențiind cu un consum minim de energie.
 • Lumina emisă de lampa de podea cu LED-uri este destul de luminos, plăcută la percepție, nu irită, nu clipește, ochii nu obosesc atunci când lucrează cu astfel de iluminat.
 • Sursele de lumină utilizate în lămpile de podea pot avea temperaturi diferite. Acest lucru este convenabil, deoarece strălucirea poate fi caldă, rece și chiar și culoare.
 • LED-urile din faza de lucru practic nu se incalzesc, astfel incat acest aparat este sigur pentru adulti si copii.
 • Durata lungă de viață a elementelor va încânta fiecare cumpărător. Perioada de garanție pentru lămpile cu LED-uri, stabilită de producători, este de cel puțin 2 ani.

Printre dezavantajele, se poate remarca faptul că LED-urile sunt scumpe, deși această nuanță este complet plătită de durata funcționării. În plus, ele diferă în lumina direcțională, astfel încât acestea nu pot lumina întreaga zonă a camerei.

materiale

Lămpile de iluminat cu LED-uri sunt fabricate din diverse materiale moderne. De cele mai multe ori, materiile prime pentru producție sunt:

 • metal (mai ales aluminiu). Acesta este un material ușor care funcționează bine. Datorită acesteia, luminile sunt durabile, fiabile, nu grele. Materialul este ecologic, nu acumulează praf, nu provoacă alergii.
 • Plastic. Pentru fabricarea dispozitivelor de iluminat de acest tip folosind materiale rezistente la căldură. Deoarece LED-urile nu încălzesc suprafața, plasticul nu emite substanțe dăunătoare, deci este inofensiv.
 • Sticla. Acest material este o componentă solidă transparentă a corpurilor de iluminat, care promovează dispersia uniformă a fluxului luminos. Cu toate acestea, cu o acțiune mecanică puternică, sticla se poate rupe.
 • Crystal. Material neobișnuit de frumos, deși scumpe lămpi de podea, permițându-vă să creați un joc de picături spumante.Diferă într-o altă formă de elemente decorative și paleta lor de culori.

colorate

Culoarea lămpii de podea cu LED-uri poate fi orice.

Aici găsiți soluții diferite:

 • produse monocrome (modele de alb, negru, argintiu);
 • opțiuni clasice multi-color (dispozitive în culori bej și maro);
 • dispozitive strălucitoare culori strălucitoare (în portocaliu, roșu).

Cum sa alegi?

Alegerea lampii de podea cu LED-uri în aer liber depinde de câțiva factori:

 • Numirea. Este important să determinați în ce scop intenționați să utilizați acest dispozitiv. Dacă este necesar ca accesoriu, formularul poate fi orice, dacă este necesar pentru muncă sau citire, este mai bine să dai preferință modelelor funcționale cu direcția reglabilă a fluxului de lumină.
 • Este necesar să ridicați o lampă de podea cu podea cu LED în stilul camerei. Există o gamă largă de modele pentru diferite stiluri de pe piața de iluminat, o lampă de podea cu o nuanță plină de farmec de cristal în camera de zi de stil minimalist este irelevantă, ca o lampă modernă în formă de fantezie de culori strălucitoare în designul englezesc prim.
 • Culoarea dispozitivului este importantă. Poate fi în același ton cu fundalul general al camerei sau poate fi un accent luminos al interiorului, susținut, de exemplu, de culoarea mobilierului, perdelelor, tapetului.
 • Convenabil, dacă lampa de podea este echipat cu un panou de control. Puteți opri dispozitivul, care este instalat la distanță de canapea, fără a se ridica de la acesta.
 • Dispozitivele confortabile, schimbarea intensității luminii. Astfel de dispozitive pot fi folosite ca lumina de noapte: astfel încât lumina nu va interfera cu somnul odihnitor.
 • percepție dispozitivul joacă un rol important în selecție. Lampa de iluminat cu LED-uri ar trebui să aibă culoarea și forma. În caz contrar, este pur și simplu nu produsul dvs. și ar trebui să căutați un alt model.

Există momente când îți place dispozitivul, dar nu este un LED. Acest lucru nu este înfricoșător: industria modernă produce o corespondență LED a becurilor incandescente cu o bază, la fel ca "lămpile Ilyich" obișnuite. Aproape orice lampă de podea (chiar și dintr-un magazin antic) se poate transforma într-o lampă LED.

Modele interesante

Lămpile de pardoseală diodă reprezintă un sortiment vast pe rafturi. Este ușor să vă pierdeți în alegerea unui model.

Iată câteva opțiuni originale care pot fi evidențiate în interiorul camerei:

 • Modelul cu o nuanță de cristal nu va lăsa indiferenți iubitorii de glamour. Un astfel de dispozitiv vă va oferi o strălucire unică de fiecare dată când porniți, decorând pereții cu strălucirea cristalelor. Piciorul Chrome și simplitatea dispozitivului vă vor permite să îl instalați în atmosfera unui interior modern.
 • O lampă de podea sub forma unui bec la capătul unei țevi metalice este o opțiune excelentă pentru stilul minimalist. Nimic inutil, in acelasi timp functionalitatea dispozitivului este pe deplin conservata.
 • Modelul simulează copac va servi ca funcția de iluminare din spate, transporta sarcină decorativ, amintind aspectul său de mesteacăn în zăpadă.

Exemple în interior

Datorită gamei largi de modele, este ușor să montați lampa de podea cu LED în interior. Designerii oferă o mulțime de soluții bune:

 • O cameră în maro și alb poate fi decorată cu trei lămpi identice. Două dintre ele corespund culoarea mediului, iar al treilea este un accent prim, forțând percepe spațiu interior destul de diferit. În acest caz, dispozitivele îndeplinesc funcția unei partiții care separă zona de odihnă de camera principală.
 • LED lampă de podea în zona de canapea în formă de performanță fantezie va decora design.Nu se deosebește de restul interiorului, ci atrage atenția asupra formei neobișnuite.
 • Nu numai în camera de zi există un loc pentru acest dispozitiv de iluminat. Acesta poate fi folosit pentru a evidenția zona de luat masa. În plus, modelele au adesea o bază lungă, care nu interferează cu așezarea la masă.

Cum sa faci o lampa de podea de designer cu mainile tale, vezi urmatorul clip video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor