Swing balancer: ce este și cum să faceți singur?

 Swing balancer: ce este și cum să faceți singur?

Swing balancer sunt un fel de plimbari pe stradă pentru copii. Doi sau mai mulți copii pot călători în același timp. Astfel de divertisment este considerat destul de sigur, astfel încât chiar și cei mai mici copii pot călători, dar cu sprijinul adulților. Prin urmare, un astfel de leagăn poate fi un instrument bun pentru cursurile cu copii în propria lor curte.

Descrierea și principiul funcționării

Principiul designului este acela de a utiliza efectul avantajului, ca și în greutățile convenționale ale pârghiilor. Prin urmare, acest tip de leagăn este, de asemenea, numit "fascicul", "balanțele-greutăți" și "pendulul swing". Părțile principale ale celui mai simplu design sunt scaunele și suportul. O placă este de obicei folosită ca scaun, iar un jurnal regulat poate servi drept suport. Dacă greutatea copiilor este mai mult sau mai puțin aceeași, atunci după împingerea de pe sol, leagănul va fi în mod alternativ depășit pe diferite părți ale panoului, iar copiii, la rândul lor, vor crește și vor cădea. Avantajul acestei atracții este faptul că copiii încearcă, într-un mod relaxat, să interacționeze, comunicarea, jocurile comune și munca. În plus, există o instruire a aparatului vestibular, a mușchilor și coordonarea mișcărilor.

În ciuda principiului general de funcționare al teeterului de echilibrare, mai multe varietăți pot fi distinse.

 • Clasic swing-balance. Cea mai obișnuită și mai simplă opțiune este o construcție asemănătoare unei scări - constă dintr-o placă cu scaune și un suport la care este atașată această placă. Copiii care stau pe părțile opuse ale bordului și se balansează creează greutăți.
 • Balancer de primăvară. Această opțiune este considerată mai potrivită pentru copiii mai mici de până la 5 ani. Are o mică amplitudine de balansare, astfel încât pentru copii acest tip este cel mai sigur.În plus, copilul necesită un efort minim, trebuie doar să păstrați echilibrul. Designul constă dintr-un scaun, care este fixat pe un arc montat vertical.
 • Leagăne de la anvelope. Aceasta este o opțiune de scurtă durată, datorită faptului că anvelopele se uzează rapid. În timpul construcției, ele pot fi folosite atât ca suport central cât și ca un amortizor la capătul plăcii.
 • Dublu. Acest tip de leagăn combină două opțiuni clasice. Panourile cu scaune sunt situate pe o bază. Este important ca distanța dintre cele două panouri să fie suficientă pentru o călătorie sigură.
 • Paired. Această viziune reprezintă un echilibru clasic îmbunătățit. Nu există două locuri pe placa de patinaj, dar mai multe - aceasta vă permite să plasați simultan trei sau patru copii. În acest sens, placa de bază principală trebuie să fie mai durabilă pentru a rezista încărcăturii posibile.
 • Rotary. În mod diferit, aceste leagăne se mai numesc "spinning". Cea mai dificilă variantă a leagănului de stradă pentru construcții și schiuri. Mișcarea într-o astfel de leagăn nu este numai în sus și în jos,dar și într-un cerc. Prin urmare, copiii vor avea nevoie de abilități motorii mai dezvoltate și o mai bună coordonare a mișcărilor.

Materiale și culori

Pentru fabricarea unui astfel de leagăn, puteți utiliza diferite materiale. Cele trei principale sunt metalul, lemnul și plasticul. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

 • Metal. Leagăne din acest material cele mai puternice și durabile. Cu toate acestea, proiectarea lor cu mâinile tale este cea mai dificilă - vei avea nevoie de un instrument special de sudură și abilități de lucru cu el. În plus, pentru copii, această opțiune este cea mai traumatică.
 • Copac. Opțiunea cea mai potrivită pentru auto-producție și puteți utiliza ambele plăci și bușteni. Este mai ușor să lucrezi cu ele decât cu metalul - lemnul este mai accesibil, este ușor de procesat și tăiat piesele necesare cu un instrument improvizat. Și cel mai important, leagăn lemnul este mai sigur pentru copii. Ele sunt prietenoase cu mediul și mai ușor decât un leagăn din metal, deci, dacă riscați să vă răniți, este mult mai puțin.
 • Plastic. Astfel de modele sunt vândute în formă finită, astfel încât întregul proces este redus la achiziționarea unui set complet și la auto-asamblarea acestuia conform instrucțiunilor.

Stil și design

Swing balancer poate fi o adevărată capodoperă, în ciuda celor mai simple dintre ele. Dacă doriți, le puteți aranja în stilul general al peisajului de pe site. Cea mai simplă opțiune ar fi vopsirea în culori diferite. Leagănele sub formă de animale mici - cai, pui, pești, fluturi sau în formă de mașini și avioane, vor fi interesante pentru copii. Puteți colora leagăn cu caractere din desene animate preferate. Roata de mână sau volanul ca mânere va interesa și vă rugăm să vă faceți griji pentru copii.

Decorarea poate fi orice, imaginația nu limitează nimic.

Cum se face?

Designul simplu al balancerului îl face disponibil pentru a-și face propriile mâini. Opțiunile pot fi multe, dar cele mai populare și mai accesibile sunt balanțele clasice leagăn de lemn. Algoritmul este simplu:

 • măsurătorile necesare;
 • calculul forței;
 • pregătirea materialelor;
 • suport pentru instalare;
 • producția benzii principale;
 • fabricarea scaunelor;
 • deprecierea instalației.

Mai intai trebuie sa decideti marimea si sa faceti desenele. Nu există standarde general acceptate, prin urmare este necesar să se respecte doar recomandările și particularitățile individuale.Lungimea medie a benzii principale este de 260-270 centimetri în cazul unei oscilații duble. În proiectarea pereche pentru un număr mai mare de scaune, lungimea plăcii ar trebui mărită.

Înălțimea suportului influențează sarcina și amplitudinea balansului. Cu cât este mai mică, cu atât sarcina este mai mică pe structură. Și cu cât este mai mare, cu atât mai interesantă va fi o atracție pentru copii. La calcularea înălțimii maxime a scaunului se recomandă concentrarea asupra creșterii copilului. Valoarea aproximativă este de 100 cm. Aceasta este cea mai sigură înălțime în caz de cădere. Lățimea aproximativă a scaunului în sine este de 30 cm, lungimea - 40 cm, înălțimea mânerelor este de aproximativ 20 cm, iar spătarul este de 25 cm.

Este important să rețineți că toți acești parametri sunt aproximați. Dimensiunile exacte trebuie să fie proiectate pe baza caracteristicilor individuale ale copiilor.

În funcție de sarcina așteptată, este necesar să se calculeze forța leagănului. Acest lucru ține cont nu numai de greutatea copiilor, ci și de faptul că mai mulți oameni se pot urca pe ele imediat, pot să se miște în timp ce stau în picioare. În plus, copiii cresc și, pentru ca leagănul să dureze mai mult, trebuie să le faceți cu un bun stoc de capacitate de transport.

Leagăn din lemn poate fi construit din bușteni sau bare. Prima metodă este mai ușor de fabricat, a doua va avea nevoie de anumite abilități de tâmplărie. Stejarul este considerat cel mai bun material, dar este mai dificil de a lucra cu acesta din cauza lemnului dens și costă mai mult. Din aceste motive, pinul este folosit de obicei pentru leagăne.

Este important ca conținutul de umiditate al materiei prime să nu depășească 15%, în caz contrar produsul se va sparge rapid și se va dezintegra. Ca scaun, trebuie să utilizați o placă cu o grosime de cel puțin 3 mm. În plus, veți avea nevoie de șipci, bare paralele pentru susținere și rigidizări, hardware, tija metalică, material pentru stilouri, grund, lac și vopsea.

Pentru a instala suportul, blocurile, bustenii sau cânepa sunt îngropate în pământ și betonate. Pentru a împiedica arborele să înceapă să putrezească, este important să îl pretratați cu mijloace speciale. Astfel, se obține o structură fixă.

Puteți face și balansoare portabile swing. Pentru un astfel de suport, trebuie să faceți două rafturi (stânga și dreapta), struturi longitudinale și transversale, o placă de împingere și o copertă. Toate piesele trebuie să fie interconectate în conformitate cu schema. Rezultatul este un suport stabil cu o bază dreptunghiulară.Pentru o mai mare stabilitate, îl puteți completa cu orice agenți de ponderare sau atașați la sol într-un mod care nu împiedică transferul.

Pentru instalarea plăcii principale, veți avea nevoie de un panou care va fi instalat pe un suport împreună cu scaunele, precum și o bară pentru rigidizator, opritor și mânere. Mai întâi de toate, este necesar să se macină toate părțile jugului pentru a preveni posibilele răni de pe suprafața de lemn netratată. Punctele de prindere pentru șuruburi și hardware ar trebui verificate pentru prezența părților și a fisurilor ascuțite în care copilul își poate lipi degetele. Colțurile laterale ale benzii, este de dorit să se facă ușor rotunjite.

Pentru a fixa scândura pe suport, trebuie să definiți în mod clar centrul plăcii, în caz contrar călărirea confortabilă nu va funcționa. Scaunele instalate pe placă sunt opționale, puteți sta pe marginile plăcii. Dar prezența scaunelor va crea un plus de confort. Pentru fabricarea de scaune, puteți utiliza plastic, placaj, pâslă, cauciuc spumant. Locurile grele pot ieși dincolo de marginile brațului principal, deci, în acest caz, puteți să-l îngustați - nu va afecta confortul călătoriei.

Scaunele din materiale moi se recomandă să fie detașabile astfel încât să poată fi îndepărtate în timpul ploii. În același timp, ele trebuie fixate foarte ferm - nu să se răsucească și să nu se scalde, astfel încât copiii să nu cadă în timpul călătoriei. Spatele nu este, de asemenea, obligatoriu, dar copiii foarte mici cu spate vor merge mai convenabil. Dacă există scaune de plastic vechi, scaunul poate fi făcut din acestea - tăiați picioarele și atașați-le la scânduri cu șuruburi.

Mânerele trebuie să fie furnizate sub orice formă - ca niște cavități în tablă, ca un design separat sau o parte a scaunului.

Funcția amortizoarelor este aceea de a înmuia aterizarea. În caz contrar, o coborâre ascuțită de la o înălțime de un metru poate cauza rănirea coloanei vertebrale. Pernele de cauciuc, produsele din metal rezistent sau anvelopele vechi pot fi folosite ca amortizoare. Aceste părți sunt instalate fie sub placă din spatele scaunelor, fie în sol la locul de aterizare al leagănului. După asamblare completă, leagănul poate fi vopsit, vernisat și decorat.

Întreținere și sfaturi de îngrijire

Folosirea balancerului trebuie să fie în primul rând în siguranță pentru copil.În acest sens, toate consumabilele trebuie să fie netoxice, astfel încât să nu dăuneze sănătății. Vopseaua trebuie selectată pentru utilizare externă. Piesele metalice pot fi lubrifiate cu agenți anti-coroziune.

Locul de instalare al leagănului trebuie să fie la același nivel și în mod regulat să nu aibă vegetație prăjită sau otrăvită., precum și una care poate provoca alergii. Rezervoarele și comunicațiile nu ar trebui să fie apropiate. În timpul funcționării, se recomandă verificarea stării defectelor pentru structură. De-a lungul timpului, dispozitivul poate crea fisuri și rugozitate - acestea trebuie eliminate imediat.

Exemple de succes

Cu puțin efort, calculul corect al parametrilor designului și ridicarea unui balansor cu propriile mâini, puteți răsplăti răsplata copiilor ca o recompensă. Cele mai de succes opțiuni pentru diferite tipuri sunt prezentate în fotografie.

Cum să faceți balansul cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor