Cum sa faci un loc de joaca cu mainile tale?

Copiii fac bucurie până când încep să manifeste o activitate excesivă. Este imposibil pentru ei să interzică aceasta, rămâne doar să canalizați energia într-o direcție rezonabilă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să dotați un loc de joacă cu propriile mâini.

Cerințe de securitate de bază

Oricât de ciudat ar putea suna, cheia pentru securitate este abilitatea de a schimba și de a îmbunătăți site-ul. Faptul este că copiii cresc foarte repede, iar prioritățile lor se schimbă și mai repede. Ceea ce inspiră și încântă în 2 sau 3 ani, nu este potrivit în anii preșcolari. Și elevii se uită la astfel de jocuri cu o umbra ușoară a superiorității lor. În cazul în care copiii nu sunt mulțumiți de ceva, ei vor merge pur și simplu în alte locuri, iar aici nu va ajuta nici un echipament atent al site-ului.

Din acest motiv, se recomandă alegerea exactă a propriilor mâini. Un astfel de pas face posibilă satisfacerea maximă a nevoilor individuale ale copilului sau a mai multor copii. Dar, deși fantezia este foarte necesară într-o asemenea chestiune, protecția nu poate fi ignorată.

Deci, orice coborâre dintr-un deal, orice loc unde copiii vor merge în jos sau să sară, trebuie să fie echipați cu un strat de cauciuc. Unghiurile și burdurile unghiulare, lemnul brut sunt inacceptabile.

Toate diapozitivele și leagănele trebuie fixate în siguranță. Dacă orice structură este echipată cu balustrade, acestea trebuie să fie puse corect și cu atenție. Este o barieră de beton pentru terenuri de joacă categoric inacceptabile. Pentru a acoperi pașii trebuie să utilizați numai elemente din cauciuc moale. Este util să privim site-ul ca și cum ar fi abstracționat, cu un aspect copilăresc: toate pericolele potențiale sunt clar vizibile la vârsta potrivită.

Dacă copiii se află în interiorul echipamentelor de joc și al altor obiecte, adulții ar trebui să fie în stare să le ajute cu ușurință fără alte unelte suplimentare. Este o situație categorică inacceptabilă în care apa se acumulează la suprafață. Ea este obligată să se scurgă de oriunde și să se usuce repede.Această considerație afectează în mod direct unghiurile dorite de înclinare și ne obligă să abandonăm o serie de soluții constructive. Pentru informații: este necesară abandonarea utilizării vopselelor toxice de orice fel.

Orice sudură trebuie să fie netedă, chiar și o mică proeminență sau depresiune în acest loc este periculoasă. Este interzisă utilizarea echipamentului și a structurilor decorative, ale căror unghi sau margine nu este rotunjit sau rotunjit cu o rază mai mică de 0,3 cm. Nu puteți fixa nici o piesă dorită, astfel încât să o puteți dezasambla fără a utiliza unelte speciale. Toate structurile închise sunt realizate cu cel puțin două ieșiri reciproc autonome situate pe diferite laturi. Trebuie să ne asigurăm că unele ieșiri nu pot fi blocate.

Atât piesele mobile cât și cele staționare trebuie să fie astfel încât părțile corpului, îmbrăcămintea și căștile să nu se blocheze în ele. Lățimea balustradelor este limitată la 60-85 cm. Dacă copiii de mai puțin de 3 ani vor juca pe teren, barierele trebuie să fie de cel puțin 70 cm înălțime.

Nu creați bariere astfel încât acestea să poată urca ușor sau să se așeze cu ușurință. Pasajele rotunde în părțile solide ar trebui să aibă un diametru de 13 până la 23 cm.

Imediat trebuie spus: va fi dificil de ales. Cerințele de bază sunt:

 • prezentarea gratuită a întregului site din partea casei în care adulții sunt cel mai adesea prezenți;
 • scoaterea din toalete, carierele de compost;
 • fertilitate minimă (nu este necesară alocarea unei zone capabile să producă o recoltă bogată).

Pasul logic este de a plasa un colț pentru jocuri lângă pereți sau garduri solide. Apoi, va fi posibil să se utilizeze cât mai mult posibil zona care dispare de obicei fără muncă. Chiar și mai mult, puteți aplica în mod optim teritoriul pentru organizarea jocurilor. Mulți copii iubesc pereții de cățărare în miniatură și scările de funie. Este util să se ofere imediat poziții pentru plasarea plăcilor de ardezie și a altor modele utile.

O întrebare rezonabilă: cum să alegeți opțiunea potrivită pentru echiparea site-ului. Există o soluție excelentă - trebuie să puneți anumite atribute ale timpului liber al copiilor în diferite locuri și să vedeți ce îi place cel mai mult copilului tău. Un punct foarte important - nivelul de iluminare. Ar trebui să asigure un echilibru: sunt inacceptabile atât razele soarelui neglijent, cât și razele soarelui. Se recomandă ca aproximativ 65% din site să fie puse în umbră, restul să fie amplasat acolo unde există o mulțime de lumină solară.

De obicei, zona cea mai luminată este rezervată jocurilor active. Dacă nu există surse pregătitoare de umbre, este necesar să puneți un baldachin, o ciupercă sau o umbrelă mare. Dar pe terenul de joacă nu ar trebui să existe curente. Astfel de experimente de întărire nu vor conduce la nimic bun. În plus, trebuie să te uiți la apropiere, fără aparate electrice și rețele electrice.

Este imperativ ca spațiul de sub amplasament să fie plat sau să aibă doar o mică tendință. Toate tranzițiile abrupte sunt categoric inacceptabile, pentru că astfel de diferențe în relief determină un mare pericol.

Atenție: în apropiere nu ar trebui să existe copaci și tufișuri dărăpănate și, în mod ideal, în general, copacii sunt inacceptabili. Opțiunile recomandate pentru tratamentul de suprafață sunt după cum urmează:

 • nisip (strat de 2 până la 5 cm);
 • crusta de cauciuc pusă în vrac;
 • tocat coaja;
 • gazon bazat pe varietăți rezistente de iarbă.

Desene și dimensiuni

Parametrii cantitativi ai proiectelor și schemelor locului de joacă ar trebui alesi foarte atent. Copiii foarte mici au nevoie de o zonă mică, unde va exista doar o cutie de nisip, cele mai simple cochilii. Chiar și nevoia de piscină în miniatură nu este întotdeauna acolo.Este mult mai bine să nu-i acordați atenție lui, ci gazonului sau suprafeței cu o acoperire care vă permite să vă așezați liber pe teren.

Toate acestea sunt realizabile în spațiul de 4 sau 5 metri pătrați. m. Dar când evaluează zona dorită, dimensiunea colțului pentru copii, este necesar să se acorde atenție altor circumstanțe. Deci, mai mult sau mai puțin atractiv pentru joc va fi doar acea platformă, a cărei valoare începe de la 8 metri pătrați. m. Acest lucru este important chiar și pentru copiii foarte mici. În același timp, se recomandă scoaterea acestora din trecerile interne ale autovehiculelor și obiectele economice de 10-12 m.

Când marcați dispozitivul viitorului colț pentru copii în desen, nu este necesar să acordați preferință variantei clasice dreptunghiulare. Domeniile geometriei selectate arbitrar devin din ce în ce mai populare. Trebuie să luăm imediat în considerare modul în care zona de joacă va fi combinată cu soluții de planificare și decorare lângă o casă privată. Toate pistele care înconjoară locul sau intră pe teritoriul său trebuie să fie făcute drept sau cu cele mai netede.

Nu este recomandată lupta cu terenul natural. Este mult mai rezonabil să folosiți configurația existentă a zonei pentru propriile scopuri. Deci pantele abrupte vă permit să formați pași pentru a urca.

Coborârea cea mai convenabilă este logică pentru a se transforma într-o pantă de deal. Deseori, în desene pregătite de designeri și designeri cu experiență, pietrele săpate și copacii căzuți se transformă în zone de joc.

Fabricarea structurilor de bază

Când desenele sunt gata și dimensiunile sunt în cele din urmă determinate, este timpul să ajungem la lucru. Și mai presus de toate trebuie să-ți faci propriul garduri. Nu este nevoie să formați un perete impenetrabil, va fi mult mai bine dacă gardul este relativ scăzut și estetic posibil. Designerii chiar recomanda folosirea unor culori bogate. Dacă această condiție este îndeplinită, tipul de material nu este foarte semnificativ.

În ceea ce privește înălțimea barierului, este necesar să se țină un echilibru: este rău când copiii se pot urca cu ușurință în interiorul sau în afara, dar este și greșit atunci când este imposibil ca adulții să se uite în spatele gardului. Intervalul optim este de la 70 la 100 cm. Experții recomandă ca o barieră să nu se afle într-o rețea, ceea ce facilitează observarea și reduce efectul de navigație în comparație cu blocurile monolitice. Chiar dacă un vânt puternic suflă, riscul de cădere a gardului este redus la zero; Da, și în prăbușirea pericolului special pentru copiii de acolo.Se recomandă utilizarea elementelor verticale de legătură (stâlpi, suporturi); lăsându-le într-un plan orizontal dincolo de dimensiunea gardului în sine este plină de leziuni.

Copiii din momentul jocului se gândesc cel puțin la ceea ce este în fața lor. Singurul loc în care pot fi utilizate elemente orientate pe orizontală este fundul barierului. Da, și acolo sunt necesare numai pentru a spori rigiditatea și a bloca accesul animalelor. Tăierea superioară este în mod necesar făcută netedă cu rotunjire. Ingenuitatea chiar și a celor mici nu cunoaște obstacole și orice inegalitate se va transforma aproape în mod inevitabil într-o rană.

Este necesar să se aranjeze detaliile gardului în incremente de cel puțin 0,1 m. În acest caz, riscul ca capul și alte părți ale corpului să fie dispărute. Când selectați și montați orice material, este necesar să verificați dacă acesta va rezista încărcăturii.

Aproape întotdeauna gardul din colțul copiilor este pregătit din plastic, metal sau lemn. Plasticul este cel mai puțin practic deoarece are o putere mică și se rupe ușor.

Lemnul este cea mai ușoară și mai accesibilă opțiune. Pentru informații: pentru ca copiii să se apropie cu exactitate de site-ul, cel mai bine este să-i implicați în pictarea gardului și în decorarea lui cu desene.Parcelele atrăgătoare și neobișnuite împrumutate de la desene animate, basme și alte lucrări similare vor fi destul de atractive. Dacă aveți abilități de sudură, puteți face un gard și din metal. Dar este necesar să se respecte cu strictețe tehnologia de vopsire a suprafeței metalice.

Pentru a decora un loc de joacă în curte sau în țară, puteți construi un motor din lemn cu propriile mâini. O astfel de compoziție de jucării a fost meritată populară de multe decenii. A face acest lucru nu necesită abilități speciale. Este recomandat sa lucrati pentru molid sau pin tivit. Este mai bine să vă concentrați pe două dimensiuni simultan: 4x10 și 2,5x15 cm. Lungimea optimă pentru lucru este de 6 m, dar este mai convenabil să transportați plăcile de trei metri.

Cadrul de bază este realizat din plăci de dimensiuni mai mici. Pentru ca piesele să fie strânse și să fie strânse, este necesară o tăiere.

Important: înainte de asamblarea acestei părți, trebuie să aveți deja un desen finalizat în mâini pentru a elimina erorile. Piesele de conectare sunt cele mai potrivite pentru șuruburile din lemn, care nu sunt corozive. Pentru ca o locomotivă cu aburi să nu-și piardă aspectul atractiv în lunile următoare, este necesar să se înmoaie toate preformele cu compuși antiseptici.

După pregătirea și montarea ramei verticale, ele se angajează să pună podeaua. Închiderea spațiilor este realizată utilizând ajutorul dobor. Tabelele se împrăștie. Pereții cabinei sunt cusute cu o placă de 2,5x15 cm, lungimea căreia este de 95 cm. De obicei, pentru a face o parte, sunt 8 pline și 1 accelerată de-a lungul bordului, o altă jumătate poate fi înșurubată.

Important: când acoperișul este cusut în cabină, este necesară ajustarea plăcilor cât mai strâns posibil, altfel ploaia va duce copiii departe. Ferestrele ferestrelor sunt realizate cu cotiere în interior și în exterior. Lățimea totală este de 5 cm. Armarea suplimentară a ferestrei presupune montarea unei perechi de rafturi din interior pe fiecare parte. Este necesar ca piesele scurte după deschiderea deschiderilor să nu se îndoaie în mod arbitrar.

Asigurați-vă că ați pus banca înăuntru. Dobori se ascunde în spatele carcasei. Ele fac și fixează stâlpii care susțin "locomotiva cu aburi" - astfel încât acestea să poată fi acoperite cu roți mai târziu. Instalarea rafturilor trebuie realizată simetric. După ce fac roți mici (30 cm) și mari (50 cm).

Traversele sunt așezate exact sub rafturi, imitația șinelor este realizată cu ajutorul unei plăci de 4x10 cm. De obicei, ecartamentul este de 98 cm, iar lungimea unei șine este de 2,5 m.Numai după verificare, asigurându-vă că totul este corect, puteți pune împreună părți din "economia pieselor" strâns. Când toate acestea se fac, pentru fiecare piesă de lemn treci mașină de șlefuit, apoi cu hârtie de șmirghel și apoi vopsea suprafața.

Un tren de jucării pentru vârsta preșcolară este aproape perfect, dar în grupul mai vechi nu este suficient de grav. Prin urmare, pentru copii, împreună cu această compoziție de jocuri din lemn, este necesară pregătirea unei zone sportive. Este destul de logic dacă va fi executat cu așteptarea atât a tinerilor, cât și a adulților.

Atenție: nu există delirări nici în selectarea proiectilelor de instruire, nici în plasarea lor, nici în măsurile de securitate. Pentru fabricarea barelor încrucișate cu inele utilizate ca arbori și a țevilor din oțel.

Înălțimea inelelor se face variabilă, se fixează o coardă. Pentru aproape toate vârstele, scările metalice vor fi utile în cazul în care este ușor să faceți o varietate de exerciții. Cel mai adesea, un lanț de astfel de elemente este construit, ultimul rând este calculat pe adulți. Este imposibil să ignorați componentele tradiționale ale colțurilor culturii fizice - bara transversală pe care o puteți trage.

Recomandare: în caz de lipsă acută de spațiu sau bani trebuie să combinați scara și bara transversală.

Este posibil să se folosească frânghiile și scările cablurilor. Nu necesită nici măcar retragerea obligatorie a unei anumite zone. Ca elemente suplimentare, sunt folosite bare, alte atracții și cochilii. Dar nu există rețete gata făcute aici - totul trebuie selectat individual. Contrar stereotipului tradițional, leagănul nu poate fi stabilit: fondurile eliberate sunt redirecționate către alte obiective.

În plus față de modelele enumerate pe tampoane sunt adesea pus:

 • pungă de sablare;
 • Sandbox;
 • slide-uri;
 • scări ajutatoare;
 • case.

De-a lungul teritoriului terenului de joacă este inacceptabilă prezența păduchiilor, tufișurilor și copacilor. Pentru a minimiza riscul de rănire, zona din jurul oricărui proiectil este umplută cu o pernă puternică de nisip. În unele cazuri, chiar și în forma unui gazon, chiar dacă se complică, crește costul muncii.

Pentru informațiile dvs.: merită luată în considerare în prealabil modul în care anumite părți ale barelor orizontale și alte proiectile vor fi îndepărtate. În condiții nefavorabile, cel mai bine este să le mutați sub acoperiș.

Când se trage bara transversală, placa din partea de sus este pur și simplu superimpusă și apoi sudată.În prealabil, fiecare parte este tăiată în fragmente, dimensiunea căreia este în armonie cu dimensiunile proiectului barului orizontal. În același timp, sunt introduse amendamente pentru aprofundarea. Dimensiunea optimă a brațului superior este aleasă astfel încât copiii să o poată îmbrățișa fără probleme.

Subtilitățile sale sunt atunci când se instalează un simulator cu un sac de perforare. Pentru el a fost montat un bolt de ochi, conceput pentru o încărcătură sporită. Pe partea din spate există o mică placă, presată de o piuliță. Placa de oțel cu grosimea de 0,4 cm este utilizată pentru a forma capacele. Apoi, tuburile profilate sunt prelucrate prin pregătirea canalelor rotunde sub bara transversală.

Dacă este necesar să se facă coaste pentru turnarea betonului, se folosește un colț de oțel de 5x5 cm.

Important: conductele de încredere ar trebui marcate cu cretă, arătând adâncimea intrării la pământ. Se recomandă utilizarea colțurilor de lungime de 0,4 m. Ele sunt atașate la stâlpi sub un strat de beton. De fapt, aceste părți sunt concepute pentru a executa sarcina de armare, pentru a spori siguranța.

Se recomandă utilizarea unor pătrate magnetice: acestea fac munca mai ușoară și mai precisă. Barele transversale rotunde sunt sudate din interiorul și din exteriorul profilului tubular.

Atenție: toate părțile trebuie să fie sparte la cusături pentru a le menține mai bine. La finalizarea sudurii, piesele metalice sunt acoperite cu compuși anti-coroziune. Tot ceea ce se află în subteran ar trebui să fie dezbrăcat cu mastic pe ambele părți.

Design decorativ

Doar pentru a pune chiar și elemente foarte fiabile și echipament sportiv pe terenul de joacă nu este suficient. Este important să o echipați în continuare, să o faceți cât mai frumoasă și mai plăcută. Este necesar, în aceeași măsură, la copii și adulți. Multe pot fi create cu mâinile tale: nu este doar o modalitate de a decora mai ieftin, ci și de a face toată lucrarea "cu suflet". Chiar dacă este posibil să cumpărați accesorii foarte scumpe gata făcute, totuși acest lucru nu este "chiar așa."

O idee comună este utilizarea deșeurilor de anvelope. Dar ele sunt atât de ușor de transformat încât crearea unui design complet original este ușor. Cele mai multe anvelope sunt pregătite:

 • paturi de flori;
 • obstacole pentru cursanți;
 • figuri decorative.

Nu poți îngropa o roată așa. Se spală și se usucă în prealabil. Anvelopele auto îngropate pe verticală pot forma o bancă improvizată terminată.Există o mulțime de opțiuni pentru aranjarea site-urilor folosind sticle de plastic. Se recomandă utilizarea celor mai diverse sticle de dimensiuni, din care puteți decora figurile plantelor exotice, animalele ciudate și așa mai departe.

Proiectele de design plate sunt adesea compuse din placaj. Pentru a le face mai elegante, trebuie doar să aplicați vopsele de construcție. Accidentul inițial, non-beat este utilizarea spumei. Este suflat într-o figură arbitrar vopsită. O altă modalitate excelentă de a vă atinge obiectivul este să vizitați râul sau lacul unde puteți obține pietricele și pietriș de diferite culori și dimensiuni.

Exemple frumoase

 • Arată ca un loc de joacă cu adevărat luxos, în care au fost investite multe lucruri. Dar rezultatul merită. Originalul "tren" de lemn de culoare închisă, care se termină într-o oglindă din oțel, și un strat de acoperire multi-color face ca acesta să arate de neuitat pentru copii. Completează această impresie de formă neobișnuită a bancului. Cu toate acestea, aceasta nu este singura modalitate de a crea ceva neobișnuit, atrăgător de ochi.
 • Această fotografie prezintă un colț pentru copii, la fel de potrivit pentru prescolari și elevi de liceu.Cele mai recente vor face apel la o varietate de echipamente sportive. Copiii se vor bucura de conceptul de design, reproducând ca și cum "cer", "râu" și detalii similare.
 • Altfel, ei au abordat lucrarea aici: designerii au încercat să "crească împreună" diversele elemente într-un întreg. Adăugarea romantică a compoziției sunt turletele "medievale".

Cum să faceți un loc de joacă cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor