Ratan swing: tipuri, forme și dimensiuni

 Ratan swing: tipuri, forme și dimensiuni

Pasiunea pentru materiale și desene exotice este destul de ușor de înțeles. Acest lucru vă permite să "diluați" notele monotone standardizate interioare expresive. Dar este necesar să se țină seama de reguli simple care vor ajuta la evitarea greșelilor grave.

Caracteristici speciale

Ratanele balansoare pot fi o soluție atrăgătoare - dar numai dacă sunt montate corect în interior. Și prima cerință este formarea unui aspect neobișnuit de spațiu. Dacă există în jurul valorii de mobilier tradițional, nu este o compoziție interesantă, ci mai degrabă o absurdă. Alegerea unui mediu potrivit poate fi dificilă, dar rezultatul justifică tot efortul investit.

Scaunul suspendat pe o poziție verticală sau pur și simplu îndoit pe un suport solid permite copiilor să se joace și adulții să se relaxeze.

Fețe pozitive și negative

O leagăn de ratan cu un loc de ședere este diferit:

 • cetate;
 • flexibilitate aproape la nivelul scaunelor ortopedice;
 • greutate redusă;
 • cerințele minime de îngrijire;
 • utilizare prelungită;
 • atractivitatea externă.

Deși designul poate părea fragil ca aspect, acesta va purta o încărcătură de până la 100 kg. În cazul în care se utilizează un cadru din oțel de înaltă calitate, masa admisibilă crește cu încă 50 kg. În același timp, rigiditatea nu împiedică adaptarea la trăsăturile anatomice ale oamenilor și la poziția celor care stau pe scaun. Când se utilizează ratan natural pentru țesut, greutatea totală va fi de aproximativ 20 kg.

Materialul sintetic este oarecum mai greu, dar diferența este mică. O astfel de gravitate se poate ține ușor pe o ramură a unui copac. Și când trebuie să mutați scaunul în alt loc sau să îl transportați, nu este nevoie să atrageți mutare.

Materialul artificial este șters cu o cârpă uscată. De asemenea, poate fi aspirat și în caz de poluare intensă este necesar să se spele cu apă caldă.

Întreținerea atentă și întreținerea condițiilor bune permit utilizarea ratanului până la 40 de ani. În ceea ce privește punctele slabe, ouă leagăn din rattan artificiale sau naturale este rău pentru că:

 • sunt scumpe;
 • nepotrivit în multe stiluri (baroc, gotic);
 • montat destul de dificil;
 • ocupă o mulțime de spațiu.

Material natural sau sintetic

Pentru confortul de a folosi astfel de leagăne, ratanul natural este mult înainte. Chiar dacă nu a fost procesată, aspectul va fi încă atractiv. Nu există nici un risc de alergie, procesul de colorare este destul de ușor. Dar, ca orice lemn, ratanul natural este deteriorat de apă. Chiar și un tratament special atent nu garantează faptul că fotoliul stând pe stradă își va păstra calitățile pentru o lungă perioadă de timp.

  O mare problemă va fi infecția cu ciuperci.

  Plasticul are o mare varietate de culori, este în mod ideal rezistent la diferite condiții meteorologice, îl puteți spăla fără niciun risc.

  Dar ar trebui să ne amintim despre:

  • slab miros, dar ineradicabil;
  • o masă ceva mai mare;
  • riscul de emisii toxice (dacă tehnologia este afectată).

  Parametrii și soiurile

  Majoritatea oamenilor preferă ratanul artificial. Dacă se ia o astfel de decizie, este necesar să se acorde atenție particularităților specifice scaunului. Formatul clasic implică prezența spătarului, a cotierelor. Diferența față de versiunile simple de pardoseală este că nu există picioare, iar produsul este atârnat de tavan. Astfel de mobilier este util în primul rând pentru posibilitatea de a vă relaxa.

  Varianta sub forma unui leagăn - diferă de omologul străzii doar în fine. Pentru odihnă, nu este potrivit, dar copiii vor fi mulțumiți de astfel de mobilier. Dezavantajul este că leagănul poate fi pus numai în interiorul podului și eco. Dacă casa este decorată diferit, trebuie să abandonați acest tip de scaune sau să le așezați în grădină. Formatul "coș" sau "cuib" nu are spate, se rotește în direcții diferite, ceea ce este foarte popular pentru copii.

  Revizuirea scaunelor agățate de rattan în următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor