Caracteristicile și caracteristicile patului de flanel

Flanelul este alegerea perfectă pentru a coase așternutul cald și scutecele. Aceste textile sunt moi și moi la atingere. Perfect cald în seriile înghețate de iarnă și în sezon rece.

Caracteristici și tipuri

Flanelul (bicicletă sau hârtie) este o țesătură densă, cu un pui de somn moale și delicat, distribuit uniform pe material pe una sau pe ambele fețe. Firele groase de țesături sunt intercalate în conformitate cu principiul învelișului.

Patria flanelului - Anglia. Aici a apărut deja în secolul al XVIII-lea. A fost importat pe teritoriul Rusiei un secol mai târziu. Țesătura era foarte scumpă, deci numai oamenii bogați și nobili își puteau permite acest lucru. Primul flanel a fost pictat doar în culori deschise, ceea ce a făcut ca materialul să fie luxos și elegant pentru acea vreme.

Baza poate fi lână, amestec de lână sau fire de bumbac. Densitatea medie este de 175 g / m², dar există și alte variații. Fibrele de lână sunt folosite pentru a face foarte rar țesăturile. Cea mai comună țesătură de bumbac din bumbac cu un număr mic de fire sintetice. Această combinație face ca materialul de flanel:

 • foarte durabil;
 • moale;
 • rezistent la uzură;
 • conductivitate și reținerea căldurii.

Lățimea este de la 80 la 220 cm. În ciuda faptului că țesătura este foarte densă, este perfect respirabilă.

În funcție de tipul de colorare a materialului flanel, se disting câteva tipuri de flanel.

 1. Tipărit. Pe tesatura este imprimat model. Din astfel de flanelă coase scutece pentru copii și haine. Desenarea pe o parte este necesară pentru ca pielea copilului să nu interacționeze cu vopseaua. Acest lucru minimizează apariția alergiilor.
 2. Plain vopsit Materialul este vopsit pe ambele fețe într-o singură culoare.
 3. Albite. La etapa inițială, materialul este obținut în culori diferite. Pentru o culoare albă uniformă, este albită. Material flanel pur fără pată și modele utilizate pentru cusutul lenjeriei și a îmbrăcămintei pentru bebeluși.
ingrasare
neted
albită

Există un fel de flanel alb și pământ, care rezultă dintr-un amestec de mai multe tipuri de colorare de bază. Ele diferă prin faptul că în primul caz se aplică un desen pe țesătura albită. În al doilea - la culoare netedă.

subteran
Belozemelny

Densitatea țesăturii este determinată de greutatea materialului. Flanelul emit densitate ușoară, medie și grea.

Principalele avantaje ale lenjeriei de pat din flanel sunt următoarele:

 • lenjeria de flanel cu fiecare spălare devine mai moale;
 • principii foarte simple de îngrijire care nu necesită anumite fonduri și o mulțime de timp;
 • durată de viață îndelungată;
 • se încălzește rapid și permanent, este cald la atingere de la sine.

Lenjeria de pat din flanel, în care modelele sunt prinse și vizibile pe ambele părți ale materialului, își vor păstra amprenta și culoarea pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru se explică prin metoda prin care țesătura a fost țesută. În acest caz, desenul nu se aplică textilelor finite, ci este țesut dintr-un fir deja vopsit.

Alegerea patului de flanel, ar trebui să urmați câteva recomandări.

 • aveți nevoie să cumpărați lenjerii de pat de la furnizori dovediți care oferă textile de calitate;
 • trebuie să studiați cu atenție informațiile de pe etichetă;
 • trebuie preferată flanella, care este țesută din fire vopsite, deoarece acest material își va păstra calitățile de culoare mai lungi decât țesătura imprimată.

Flanel pentru nou-născuți

În perioadele de sezon rece, părinții preferă să cumpere grinzi de flanelă, pălării, capace, scutece pentru copilul lor. Scutecele din flanel nu își pierd relevanța în sezonul cald.

Cele mai comune scutece sunt de 100x120 cm. Uneori puteți găsi scutece pătrate sau mici. Pentru o opțiune mai bugetară, scutecele din flanel pot fi cusute independent.

Fabricile de țesut de flanelă pot fi utilizate în mai multe calități.

 1. Foaie pentru copii. Utilizarea scutecelor de flanel pentru patul unui nou-născut rezolvă problema schimbării frecvente a lenjeriei, deoarece aceste foi sunt moi și ușor de curățat.
 2. Prosoape. Cele mai multe prosoape, chiar și cele pentru copii, sunt crude pentru pielea sensibilă a copiilor. Un scutec din flanelă poate umezi pielea delicată a bebelușului, deoarece flanelul de scutec absoarbe bine apa și nu dăunează pielea bebelușului.
 3. Așternut pe masăunde copilului i se dă un masaj, gimnastică, proceduri de dimineață sau unde este examinat de un medic.
 4. Pătură moale. Seara calduroasa de vara, copilul poate fi acoperit cu un scutec flanel. Sub o astfel de pătură nu va fi nici fierbinte, nici frig.

Scutecele colorate de flanel într-o cușcă sau cu modele mari luminoase pot fi folosite ca un covor în dezvoltare pentru copii. La vârsta de patru luni, bebelușilor le place să se uite la modele și imagini interesante.

Când copilul crește, vechiul flanel poate fi trimis pentru nevoile afacerii. Cârpele de flanelă vor fi un ajutor excelent în curățare.

Flanel de îngrijire a textilelor

Textilele din flanel sunt foarte ușor de curățat. Poate fi spălat mecanic și manual. Producătorii nu recomandă spălarea flanelului la temperaturi ridicate, deoarece materialul produce o contracție mare. Este mai bine să-l spălați în apă caldă.

Înainte de prima utilizare a produselor textile din flanel trebuie să fie înmuiate în apă rece și apoi spălați.

Cu mare grijă, trebuie să utilizați substanțe de înălbire și pete pentru îndepărtarea petelor. Ele pot deteriora structura țesăturii și pot distruge modelul. Nu frecati suprafata murdara prea mult, altfel pot aparea pelete mici.

Îngrijirea flanelului este puțin diferită. Acestea sunt lăsate să se spele la temperaturi ridicate și chiar fierbe. Folosirea substanțelor de înălbire și de îndepărtare a petelor este strict interzisă.

După ce produsele de flanelă sunt foarte uscate, acestea ar trebui să fie călcate pe ambele părți folosind un abur.

opinii

Utilizatorii răspund la așternuturile de flanel ca pe ceva extraordinar de moale, cald și confortabil. Se remarcă faptul că căldura de inveliș de flanel este incomparabilă cu căldura sintetică. Dar unii proprietari de lenjerie de la flanel se plâng că după spălare un astfel de pat este foarte înțepenit. Și după uscare este foarte dificil de a fier. Și, de asemenea, un minus este faptul că, atunci când sunt pliate, lenjeria de flanelă ocupă mai mult spațiu decât un pat simplu din bumbac sau calico gros.

O atenție deosebită este necesară pentru lenjeria de pat din Turkmen. Este recomandat ca lenjerie de corp de înaltă calitate la un preț accesibil, având o gamă de culori și modele uriașe.

Scutecele de flanelă colectează numai recenzii pozitive. Oamenii preferă o mare selecție de scutece moderne și gama lor de dimensiuni. Puteți cumpăra un scutec pentru fiecare gust: într-o cușcă, floare, monofonic și așa mai departe. Dar oamenii care cunosc scutecele din flanelul tipului sovietic scriucă țesătura de flanelă actuală nu este aceeași.

Examinați așternutul de flanel în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor