Cum de a alege și de a plasa un cabinet cu un scaun pe hol?

 Cum de a alege și de a plasa un cabinet cu un scaun pe hol?

Destul de des pe piata de mobilier se gaseste dulap cu un scaun pentru hol. Acesta este un atribut convenabil și funcțional al mobilierului. Cum să alegeți acest produs și unde să îl puneți, vom spune în acest articol.

Caracteristici speciale

Piatra de bord cu un scaun pentru un hol reprezintă un design la fundul căruia se așază rafturile, iar bancul este stabilit de sus.

Acest atribut este foarte popular și nu este doar.

Are multe avantaje:

 • Aspectul unor astfel de boluri este destul de estetic.
 • Ele vă permit să pliți ușor pantofii, ea nu se rostogolește pe podea.
 • În timpul pantofului, puteți să vă așezați în poziție confortabilă. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele în vârstă și pentru doamnele care poartă pantofi cu toc înalt.
 • Designul este destul de fiabil și menține o greutate considerabilă, fără a fi deformat.
 • Nu ocupă mult spațiu, deci este potrivit și pentru apartamente mici.

tipuri

Dulapurile moderne cu un scaun pentru echipamentul coridorului pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • Deschideți. Aici, locurile în care sunt păstrate pantofii nu sunt acoperite de fațade, tot ceea ce se află pe rafturi este vizibil. Acest design face posibilă ventilarea lucrurilor bine, chiar dacă acestea sunt puțin înmuiate.

Dezavantajul acestui tip de piedestal este acela că toate pantofii care se află pe rafturi rămân vizibile și trebuie să fie pliate cu ușurință, selectând stilul și culoarea, astfel încât designul să aibă un aspect prezentabil.

 • Închis. Calorii făcute sub formă de dresser. Toate rafturile sunt închise, pantofii sunt îndepărtați din ochi. Numai pantofii bine uscați pot fi puse într-o astfel de masă de noptieră, altfel ar putea apărea un miros neplăcut.
 • Cu un scaun moale. De sus, cutia de pantofi are un tampon cu umplutură, ceea ce face să fie mai confortabilă.
 • Cu o bancă. În astfel de modele, în partea superioară a rafturilor pentru pantofi, există o placă obișnuită din același material ca întregul design al dulapului.
Cu scaun moale
Cu bancă
 • Cu o masă de noptieră pentru detalii. Deseori, o cutie de pantofi cu un scaun este echipată suplimentar cu o dulap mic pe care poți pune telefonul, pune cheile și ori în produsele de îngrijire a pantofilor și alte articole mici.
 • Cu un cuier. Acest design este completat de un strat de acoperire care se întinde de-a lungul peretelui.
Cu noptieră pentru detalii
Cu cuier
 • Integrat. Deseori, cabinetul cu un scaun este montat în setul cu cască pentru hol, care include toate piesele necesare de mobilier - de la dulap până la umbrelă.

materiale

Pietrele funerare cu un scaun pentru o sală sunt realizate din materiale diverse.

 • Lemn masiv - materialul este destul de durabil, care nu se teme de nici o umiditate sau scaderea temperaturii. Nu se deformează sau se umflă. În plus, lemnul poate suporta sarcini destul de mari. Pietrisul cu un scaun pentru un coridor din acest material nu vă va servi niciun an. Dar costul produselor din lemn masiv este destul de ridicat.
 • MDF este un substitut pentru lemn. Este făcută din rumeguș fin dispersat prin presare. De asemenea, material destul de durabil, care tolerează picăturile de umiditate. Nu vă puteți teama să puneți pantofi umedi sau să puneți o umbrelă, că suprafața de mobilier din acest material se va umfla și piedestalul își va pierde aspectul. Produsele MDF sunt mult mai ieftine decât lemnul masiv.
Lemn masiv
MDF
 • placă aglomerată - un alt analog al lemnului natural. Dar nu se recomandă achiziționarea de piedestal pentru hol din acest material. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este lovit pe suprafața umidității PAL, se deformează și se umflă. Înapoi la acest produs, formularul original va fi imposibil. Și în condițiile meteorologice, este aproape imposibil să evităm efectul apei asupra acestor produse.
 • lucrat dulapurile sunt de asemenea utilizate pe scară largă în holurile interioare. Acest lucru se datorează nu numai rezistenței și fiabilității unor astfel de structuri - nu se tem de schimbările de apă sau de temperatură, ci și de aspectul lor. Astfel de produse sunt destul de estetice. Proiectarea manuală a artei, care este de obicei decorată cu dulapuri, nu numai că oferă o imagine prezentă asupra produselor, ci face și percepția vizuală a acestor bucăți de mobilier luminoasă și aerisită.
placă aglomerată

Pentru finisarea scaunelor se folosesc următoarele tipuri de materiale:

 • Piele și înlocuitorii ei. Material care rezistă bine la abraziune, nu absoarbe umezeala și murdăria și este ușor de curățat. Dacă pătrundeți accidental un astfel de scaun, îl puteți șterge cu o cârpă umedă.
 • Stofe. Pentru tapițeria scaunului folosit astfel de materie, care sunt, de asemenea, slab absorbit de umiditate și murdărie, în timp ce bine spălate. Aici, turma este o țesătură indispensabilă. Aceasta este o tesatura artificiala care arata similar cu velurul, dar mai durabila. Vederea banchetelor acoperite cu astfel de materiale este destul de estetică.
piele
pânză

dimensiuni

Producătorii moderni produc dulapuri cu scaun pentru holuri cu dimensiuni complet diferite.

Aici putem distinge două tipuri:

 • îngust;
 • profundă.

Adâncimea marginii înguste este de numai 30 cm. Cel mai adesea, în ele pantofii sunt plasați vertical și sunt ținute în această poziție datorită unor accesorii speciale. Acesta este ideal pentru coridoarele înguste, în cazul în care cutia obișnuită de dimensiuni nu se potrivește.

Piedestalele profunde permit marcarea orizontală a pantofilor. Adâncimea sa este de 45 cm. Așezarea pe un astfel de atribut va fi, desigur, mai convenabilă decât pe modele înguste, dar va necesita și mai mult spațiu.

Lățimea acestei bucăți de mobilier poate fi oricare și depinde numai de aspectul halei. Dimensiunea minimă aici poate fi de numai aproximativ 50 cm.

Înălțimea dulapului cu scaun nu trebuie să depășească 50 cm, altfel va fi inconvenient să vă îndoiți pentru a pune pantofii.

Dar, în ciuda dimensiunilor acestui mobilier, trebuie remarcat faptul că există rafturi standard pentru rafturi unde se vor păstra pantofi. Deci, pentru papuci și modele fără tocuri, înălțimea compartimentului ar trebui să fie de aproximativ 10 cm. Pentru încălțămintea cu tocuri, acest parametru nu depășește 20 cm, pentru cizme - aproximativ 40 cm.

Cum sa alegi?

Selectarea dulapurilor cu scaun pentru hol depinde de mai mulți factori.

Dimensiunea camerei

Dacă aveți un hol mic, atunci ar trebui să dați preferință modelelor înguste sau de colț care nu vor aglomera spațiul. Acest lucru vă va ajuta să nu ocupați spațiu suplimentar cu un dulap sau un înveliș de pardoseală.

Dacă holul dvs. este destul de spațios, atunci nu vă puteți limita la dimensiunile mici ale unui astfel de atribut al mobilierului.

Funcționalitatea și dispozitivul necesare

Aici puteți alege mai multe opțiuni. Acordați preferință unui scaun simplu cu o bucătărie sau completați-l cu un cuier pentruîmbrăcăminte exterioară și un raft pentru pălării, o oglindă cu un dulap pentru mâncăruri, o umbrelă și alte mobilier.

Rețineți că cutiile de încălțăminte închise au deschideri mici. Acest lucru va permite aerului să circule liber, eliminând mirosul neplăcut de la pantofi.

Unele modele de degete pentru încălțăminte cu scaun pot fi echipate cu lămpi UV, care se află în compartimentele de depozitare a încălțămintei. Astfel de dispozitive vă vor ajuta să vă dezinfectați pantofii, ceea ce trebuie să faceți în scopuri igienice.

De asemenea, unele rafturi pentru încălțăminte echipate cu uscătoare electrică. Acest lucru vă permite să vă uscați rapid pantofii cu ușurință, fără să îi dați rău.

Înălțimea rafturilor și numărul lor

Alegerea unui dulap cu un scaun pentru ao instala pe hol, acordați atenție înălțimii rafturilor pentru încălțăminte. Este bine, dacă mai multe departamente vor permite să plaseze în ele cizme, fără a îngenunchea în partea de sus. Acest lucru va extinde durata de viață a pantofului, păstrând-o prezentabil.

Numărul de rafturi depinde de numărul de locuitori din casă. Pentru fiecare, trebuie să furnizați cel puțin un compartiment unde va fi stocată cea mai frecvent utilizată pereche de pantofi.

Stilul camerei

Este necesar să ridicați o cutie de pantofi cu un scaun într-un stil, cu altă situație a camerei. Un dulap masiv de lemn, decorat cu monograme și aurire în interiorul minimalist al coridorului sau un raft din cutii de lemn clasic, va arăta ridicol.

buget

Nu numai aspectul produsului, ci și materialul folosit depinde de suma pe care intenționați să o cheltuiți pentru acest atribut de mobilă. Astfel, cel mai scump produs va fi un dulap din lemn natural cu sculptură artistică pe un proiect individual, tăiat cu piele. Opțiunea cea mai rentabilă este considerată o pungă de cenușă cu un scaun din plăci aglomerate laminate.

Preferință personală

Cabinetul ar trebui să vă ajute nu numai în exterior, ci și în termeni de funcționalitate.

Dacă nu ați reușit să alegeți un dulap pentru pantofi cu un scaun, atunci puteți să-l terminați singur cu propriile mâini. Acest finisaj este deosebit de bine împrumuta produse din lemn. Cu ajutorul vopselelor, puteți schimba culoarea atributului de mobilier și puteți folosi tehnica de decupaj pentru a aplica ornamente interesante. Un alt mod de a schimba aspectul unui element este schimbarea materialului pe perna scaunului.Aplicând aceste metode, veți primi un model exclusiv de dulapuri, care va fi punctul culminant al casei dvs.

Unde să punem?

Bowler cu scaun ar trebui să fie situat cât mai aproape de ușa de intrare. Acest lucru se datorează faptului că intrați în casă, trebuie să vă scoateți imediat încălțămintea, astfel încât să se răspândească cât mai puțin murdărie în jurul locuinței.

Dacă există o nișă într-un astfel de coridor, atunci este mai bine să instalați o banchetă cu o bucătărie în ea, să o alegeți în mărimea potrivită sau să o ordonați conform unui proiect individual.

Puteți, de asemenea, să o puneți de-a lungul peretelui. Pentru a face acest lucru, alegeți o construcție dreaptă sau într-un colț, dar pentru aceasta aveți nevoie de o formă unghiulară a piedestalului.

A doua opțiune va contribui la economisirea spațiului într-un hol mic.

Modele interesante în interior

În magazine puteți găsi o gamă largă de piedestaluri cu un loc pentru hol. Iată câteva modele interesante.

O cutie de încălțăminte deschisă, cu o bancă de formă geometrică simplă, în culoarea închisă, va fi potrivită atât în ​​interioarele moderne, cum ar fi minimalismul, hi-tech-ul, cât și în clasicul.

Obuvnitsa sub forma tronului regal vă va permite să vă așezați și să vă relaxați după o zi aglomerată și va deveni un punct culminant al interiorului holului, subliniind gustul artistic deosebit al maestrului.

Scaunul din colț, combinat cu un dulap, cu suport și cutie de încălțăminte, va fi o piesă de mobilier destul de originală pe hol. Iar sculptura masivă din lemn masiv și din piele a fațadelor, a scaunului și a peretelui din spate al structurii va adăuga prețuri chic și ridicate la întreaga atmosferă.

Cum să faci un dulap cu un scaun cu mâinile tale, vezi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor