Caramizi decorative din interiorul coridorului

 Caramizi decorative din interiorul coridorului

În ultimii ani, a devenit destul de popular pentru a decora pereții în coridor cu cărămizi decorative. Și acest lucru nu este un accident, deoarece această decorare vă permite să faceți interiorul mai funcțional și să-și păstreze în permanență aspectul frumos.

Pro și contra de utilizare

Caramida decorativă, care este căptușită cu pereți pe hol, are numeroase avantaje:

 • Această acoperire va ascunde toate neregularitățile structurilor.
 • Este durabil, nu frecat, așa cum se întâmplă adesea cu tapetul pe părțile proeminente ale încăperilor.
 • Acesta este un material destul de ușor, care nu va face pereții mai grei, nu vor avea nevoie de armare suplimentară.
 • O selecție largă de texturi și culori ale acestui material de finisare vă va ajuta să creați un interior unic.
 • Cărămizile decorative sunt destul de ușor de curățat, murdăria și praful de pe acestea se pot freca ușor cu o cârpă umedă.
 • Ei nu se tem de variațiile de umiditate și temperatură, acestea nu sunt crăpate și nu pierde aspectul atunci când sunt expuse la un mediu agresiv.
 • Această acoperire mărește zgomotul și izolația termică a camerei.
 • În cazul deteriorării unuia sau a mai multor fragmente de zidărie, este posibil să înlocuiți numai aceste elemente fără a dezasambla întregul perete.
 • Prețurile pentru acest material cu care se confruntă sunt diferite și toată lumea va putea alege o cărămidă decorativă pentru ele însele.

Dar există o astfel de zidărie și dezavantaje. Principala este că anumite tipuri de acoperiri sunt destul de fragile și trebuie să fim foarte atenți când le punem.

7 fotografie

specie

Tipurile de cărămizi artificiale de pe piața materialelor de construcție, care sunt utilizate pentru decorarea interioară a caselor și, în special, a coridoarelor, sunt vaste și trebuie să înțelegem mai întâi ceea ce diferă.

Placi de clincher

Destul de des, se numește cărămidă decorativă clinker dale. Acesta este un tip de material ceramic care are o suprafață netedă sau netedă. Este ușor, destul de durabil, are o grosime minimă și o gamă bogată de culori.

Acest tip de finisaj decorativ este perfect pentru șemineele și sobele cu care se confruntă, dacă sunt instalate în hol, deoarece este rezistent la căldură.

Din ciment

Un alt tip de cărămidă decorativă poate fi atribuită produse din ciment. Acest material este fabricat manual, frământând o soluție de nisip, argilă și apă și formându-l folosind cofraje. Un astfel de material de finisare seamănă cu o cărămidă obișnuită, dar spre deosebire de omologul său, acesta este destul de fragil și trebuie să fiți deosebit de atent atunci când o așezați. Dar suprafața acestui finisaj este foarte interesantă, texturată.

Cu toate acestea, cu îngrijirea cărămizilor din ciment, trebuie reținut că nu merită prea mult să se umezească acest material, altfel se poate deteriora pur și simplu, în plus, este interzisă utilizarea oricăror substanțe chimice pentru curățarea acestuia.

Acest material este prietenos cu mediul, nu provoacă alergii. Pereții, finisați cu cărămidă de ciment, pot "respira" în mod liber. Dezavantajul acestui strat de acoperire este acelacă atunci când se pune acest material se produce o mulțime de praf și resturi și, de asemenea, faptul că în timpul funcționării este necesar să se mențină o umiditate constantă a aerului de nu mai mult de 50% pentru a păstra integritatea fragmentelor.

Recent, pentru a îmbunătăți proprietățile de performanță în producția de cărămizi de ciment, producătorii au adăugat diverse polimeri, chipsuri din marmură și granit.

Piatra de ghips

Un alt tip de cărămidă decorativă este piatra de ghips. Aceasta este cea mai ieftină dintre materialele prezentate aici pentru finisarea coridoarelor, halelor și holurilor. Acesta cântărește foarte puțin, astfel încât să puteți chiar monta pe foi de gips carton. Dezavantajele acestui material sunt fragilitatea acestuia și necesitatea unui aer destul de uscat (în acest caz, umiditatea încăperii nu trebuie să depășească 50%).

Cu o rată crescută, cărămizile pot deveni fragile și se pot prăbuși. Dar tehnologia modernă a rezolvat practic această problemă. După finisarea peretelui, acest material este acoperit cu un lac special cu efect de respingere a apei, iar această procedură mărește semnificativ durata de viață a cărămizii din gips.

Placă flexibilă

Cărămizile din plăci flexibile permit finisarea clădirilor atât în ​​interior, cât și în exterior. Este excelentă în rezistența la temperatură și umiditate, are performanțe ridicate de izolare fonică. Este ușor de așezat o astfel de țiglă, nu se rupe, se îndoaie bine, deci nu necesită o suprafață complet plană.

Dacă în coridor există coloane și doriți să le decorați cu zidărie - acest material va fi asistentul tău indispensabil, deoarece merge ușor în jurul tuturor colțurilor și cercurilor.

panouri

De asemenea, puteți cumpăra panouri întregi care imită zidărie din diverse materiale: MDF, PVC, beton din fibră de sticlă. Acest lucru va facilita munca de a pune acest material cu care se confruntă, mai ales dacă acoperiți toți pereții coridorului cu el.

Metode de decorare a camerelor

Proiectarea zidurilor coridorului poate fi diferită.

Pentru a face acest lucru, utilizați mai multe tehnici:

 • Puteți petrece în fața întregii camere. În acest scop, toți pereții de la tavan până la podeaua din jurul perimetrului camerei sunt acoperite cu zidărie.
 • Puteți decora cu cărămizi decorative numai un singur perete, și vopsi restul cu vopsea sau pastă peste cu tapet.
 • De asemenea, destul de des, cu ajutorul acestui aranjament, sunt protejate în special părți proeminente ale aspectului coridorului. Acest furnir protejează tapetul și vopseaua de abraziune.
 • Cu ajutorul acestui material, vă puteți concentra asupra unor detalii interioare, de exemplu, selectați o ușă sau așezați o oglindă pe ea, așezați arcul.
 • Este destul de popular să imităm suprafețele distruse pe pereți cu ajutorul acestui material cu care se confruntă. Pentru aceasta, zidurile nu sunt așezate de material în întregime, ci numai de jos, schimbând înălțimea învelișului astfel încât să simuleze un perete descompus.

stiluri

Zidul de cărămidă este un element destul de popular de decor în multe stiluri moderne de coridoare.

Iată câteva dintre ele, unde acest tip de finisare este parte integrantă:

 • Pop Art. Acest stil este dominat de culori strălucitoare. Pe perete aici este mai bine să se așeze cărămizile de nuanță de teracotă naturală, și puteți întări această căptușeală cu o imagine în tonuri portocalii sau textile stralucitoare pe scaun.
 • Loft. Stilul fabricatiei nu se va desfasura fara un perete de caramida.Aici căptușeala poate fi de orice culoare - de la alb, alb și gri până la maro închis. Acesta va fi perfect combinat cu un cuier de țevi sau un tavan din beton gri.
 • Tehnologie înaltă Acest stil permite, de asemenea, utilizarea zidăriei pe zid. Aici trebuie să fie curat, suprafața sa este aproape de cea perfectă.
 • Stilul țării Dacă se folosește un perete de cărămidă, ar trebui să se imite cât mai mult posibil acoperirea naturală, în plus, prevăzută de neprofesioniști, cu grosimi diferite ale articulațiilor, eventual cu zgură lustruită pe suprafață. Acest lucru va crea un aspect rustic în interior.
 • Stilul scandinav Puteți găsi, de asemenea, un loc pentru o astfel de acoperire de perete pe hol. Aceasta va da austeritate interioară, adăugând tendințe din secolele trecute.
 • În interiorul gotic sau etnic un perete de cărămidă rece ar fi, de asemenea, potrivit.

Intervalul de culori

Gama de culori a cărămizilor decorative pentru coridoarele de finisare este destul de extinsă. Alegerea culorilor depinde doar de preferințele personale și de proiectarea planificată a acestei încăperi. Mulți cred că coridorul este o zonă destul de întunecată, care trebuie să adauge lumină.În acest sens, folosit pentru a decora pereții de cărămidă albă sau ton, aproape de alb, cu o nuanță bej sau gri.

Astfel de culori și adevăr, pot face camera mai strălucitoare, în plus, aceste nuanțe pot lărgi vizibil coridoarele adesea înguste ale apartamentelor noastre, făcându-le vizual mai extinse.

Caramida albă va da un efect mai vizibil, dacă o alegeți cu o suprafață lucioasă. În plus, culorile luminoase sunt revigorante, făcând mai ușoară interiorul spațiului închis al coridorului.

Unii, dimpotrivă, alegeți culoarea cărămizii decorative mai întunecată. Acest lucru se datorează faptului că pe coridoare și holuri pereții se murdăresc repede cu pantofi murdari, biciclete, scaune cu rotile și multe altele, iar murdăria de pe suprafața albă va fi imediat vizibilă. Un ton întunecat îl poate deghiza, mai ales că unele tipuri de acoperiri sunt destul de capricioase în ceea ce privește contactul cu apa.

Atât caramizile decorative de lumină, cât și cele întunecate, pot fi fie monofonice, fie cu diverse patch-uri, ceea ce imită cărămizile naturale. Această cărămidă este destul de greu de ridicat în culoare. Prin urmare, acum în magazinele de construcții puteți cumpăra un strat special,care vă permite să netezi picăturile de culoare, în plus, poate ascunde chiar și mici defecte și chipsuri pe suprafața cărămizilor.

Opțiunile de imitație

Mulți se întreabă cum puteți simula zidăria pe peretele coridorului cu cărămidă albă. Faceți-o destul de simplă. Există mai multe modalități de a vă ajuta să faceți un astfel de proiect.

Dacă locuiți într-o casă de cărămidă și partițiile casei dvs. sunt, de asemenea, realizate din cărămidă, atunci trebuie doar să curățați peretele de ipsos. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza polizorul și îndepărtați întregul strat al acoperirii de finisare, ajungând la zidăria prețioasă. Apoi, este necesară curățarea suprafeței peretelui de praf și murdărie. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați o compoziție specială care conține oxigen, care va ajuta de asemenea la îndepărtarea reziduurilor de ciment și va trata întreaga suprafață cu aceasta.

Apoi, trebuie să aliniați cusăturile dintre cărămizi, oferindu-le un aspect mai performant. Acest lucru se poate face cu mortar sau chit.

Apoi peretele trebuie să fie spălat și pregătit. Lasati suprafata sa se usuce complet, apoi acoperiti-o cu vopsea pe baza de apa. Apoi trebuie să pictezi peretele alb și să-l vopsești din nou.În acest caz, stratul de finisare poate fi selectat cu luciu lucios și mat.

Puteți tăia cărămizile necesare din bucăți de plastic spongios, puteți schimba suprafața plană a acestui material cu o șurubelniță, simulând astfel caramida ruptă, lipiți piesele de perete și vopsiți peretele alb și terminați-l cu lac. Această opțiune este potrivită pentru finisarea locuințelor temporare, precum și casele de vară - o modalitate destul de ieftină de a imita un zid de cărămidă albă.

Exemple de design ale holului

Un coridor sau o sală de intrare este una dintre cele mai frecvent terminate spații cu ajutorul cărămizilor decorative. Iată câteva exemple despre cum să aplicați acest lucru într-o cameră atât de simplă.

Peretele alb, complet căptușit cu cărămizi decorative, într-un coridor îngust împinge spațiul.

Cărămizile decorative pot decora chiar și ușa, ascunzându-o, mergând într-una cu peretele.

Cărămizi poate fi doar într-o nișă și să fie o bază excelentă pentru picturi sau alte accesorii similare.

Zidăria fragmentată pe peretele din hol va închide locul foarte probabil să pată.

Idei frumoase în interior

Stilul urban în holul unei locuințe moderne este destul de potrivit. Aici, strada cu caroseria, arătată pe ușă, intră în zidul cărămizii clădirii, care face parte din coridor.

Zidul, decorat cu cărămidă de culoare albă, în combinație cu rafturi metalice pentru garaj, oferă un interior destul de interesant și funcțional al sălii, în stilul unui mansardă.

Designul brut al peretelui cenușiu, cu un fragment de zidărie, contrastează cu bancheta plină de farmece de violet - un interior destul de îndrăzneț și original pentru decorarea coridorului.

Apoi, vizionați videoclipul despre modul de așezare a cărămizii decorative pe hol.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor