Proiectați un hol într-o casă privată

 Proiectați un hol într-o casă privată

Sala de intrare este prima cameră a oricărei case, iar aspectul ei ar trebui să creeze o impresie plăcută și să stabilească starea de spirit. Designul său nu trebuie să difere mult de designul altor încăperi din casă, de aceea este important să păstrăm unitatea stilului. În plus față de aspect, trebuie acordată o atenție sporită funcționalității acestei părți a casei.

Fiecare centimetru din el ar trebui să fie util proprietarilor, deoarece zona nu este atât de mare încât să fie schimbată pentru atributele de decorare suplimentare care vor dezordine doar spațiul.

Caracteristici de design

Casele private nu seamănă între ele ca apartamente și diferă în ceea ce privește aspectul. Prin urmare, atunci când proiectați un design, trebuie să luați în considerare fiecaresingur caz. Dar puteți identifica mai multe tipuri comune de holuri în case:

Coridor îngust și lung

Cu acest aspect, toate detaliile camerei ar trebui să funcționeze pe extinderea vizuală a zonei. Nuantele umede ale pereților și tavanelor, suprafețele lucioase ale tavanului și mobilierului sunt potrivite pentru acest lucru; oglinzi, o bandă orizontală pe pereți, o banda diagonală pe podea.

Un hol mic trebuie să fie bine dotat cu iluminat.

Lumina ar trebui să fie aproape de naturale, nu enervant. Puteți folosi câteva reflectoare pe tavan, pe pereți sau pe un candelabru mic.

Un coridor îngust poate fi zonat: selectați zonele de intrare și de lobby. Acest lucru se poate face folosind diferite materiale sau culori pentru podea, tavan și pereți. De exemplu, zona de la ușă este decorată cu piatră, iar pentru restul tapetului de utilizare, vopsea, laminat.

Casa poate avea podea pe mai multe niveluri. Astfel, holul obișnuit se transformă într-o vestibulă-verandă, și nu este nevoie să selectați zone, ele sunt deja formate.

Sala de intrare mare și mică

Extensia vizuală nu mai este necesară. Dimpotrivă, puteți îngusta vizual spațiul.Dungile verticale pe pereți sunt potrivite pentru acest lucru, culorile întunecate ale decorului. Puteți utiliza vopsea sau tencuială decorativă.

În casele moderne, adesea în zona de intrare există mai multe uși care duc la diferite părți ale acesteia: spre baie, sufragerie, garaj, bucătărie. Un număr mare de uși și uși necesită mult spațiu. Astfel de holuri sunt, de obicei, spațioase, dar aranjamentele pentru mobilier trebuie încă să fie bine gândite datorită numărului mare de treceri către alte încăperi.

În cazul în care casa este de două etaje, există, de obicei, o scară la intrarea la etajul al doilea. Uneori poate fi aranjat în cămară, de exemplu, pentru echipamente în aer liber sau pentru un loc unde să se păstreze pantofii. Foarte convenabil în ceea ce privește economisirea spațiului.

Sala de salon

Există astfel de planuri în care nu este alocat un hol separat. La intrare, gazdele și oaspeții intră în sala de zi. În acest caz, trebuie doar zonare. O parte a intrării trebuie să iasă neapărat în culori sau în alt ornament. Acest lucru este necesar și în cazul în care holul este combinat cu o sală.

marchiză

În vechea casă de țară puteți găsi vestibulul.Este de obicei mic, rece, deoarece nu este încălzit. Concepute pentru a-și scoate încălțămintea și a lăsa îmbrăcămintea exterioară Aici puteți pune niște rafturi pentru încălțăminte, un suport pentru fier forjat, o bancă, acoperă podeaua cu dale și decora pereții cu tencuială decorativă. Este necesar să se utilizeze nuanțe naturale.

Selectarea materialelor

Materialele aleg în funcție de oportunitățile financiare. Deși, bineînțeles, este mai bine să ai grijă de calitatea finisajului și să te gândești la raționalitatea utilizării acestuia.

Deoarece murdăria colectată de pe stradă este adesea colectată în hol, este necesar să se termine cu materiale ușor de spălat.

Cel mai bine este să așezați pe podea plăci ceramice (este bine dacă podelele sunt încălzite). Dacă este prea scump, utilizați laminat. Este posibil și linoleum, dacă este de bună calitate.

Într-o casă privată cu tavane înalte, puteți utiliza modele multiple. De exemplu, un tavan pe trei niveluri de gips. Cu o înălțime adecvată, opțiunea de suspendare poate fi de asemenea selectată. Și, de fapt, și într-un alt caz, puteți ascunde cablajul, care va oferi un iluminat bun.

Există o gamă largă de decorațiuni pentru pereți: panouri, tapet, vopsea, tencuială decorativă. Principalul lucru din nou astfel încât această suprafață să poată fi spălată fără probleme și rapid.

DIY decoratiuni interioare

Realizarea unui hol pentru a începe proiectarea proiectului. Înainte de a trece direct la repararea camerei, este necesar să prezentați aranjamentul pe hârtie sau pe un computer. Ar fi frumos să ia în considerare câteva opțiuni de proiect. Veți avea întotdeauna timp să amenajați coridorul, dar va fi dificil și costisitor să remediați deficiențele, erorile în calcule sau finisarea nereușită.

Pentru a dota în mod corespunzător hol, trebuie să vă măsurați mai întâi lungimea și lățimea, înălțimea tavanului, selectați mobilierul necesar, aranjați-l pe schiță, așa cum ați dori să vedeți aranjamentul în camera însăși.

Bazat pe zona coridorului, trebuie să vă ridicați dimensiunea optimă a fiecărei bucăți de mobilier.

În ceea ce privește finisajul fiecărei suprafețe, nu uitați că holul este locul în care se acumulează murdărie, praf, zăpadă topită și materialele trebuie selectate astfel încât să fie ușor de curățat.

pereți

Pe pereții holului intră o mare responsabilitate.Atenția este concentrată asupra lor, finisarea și schema de culori a podelei și a tavanului depind de ele.

Imediat este mai bine să nu luați în considerare hârtia sau tapetul textil ca finisaj. Chiar și cea mai înaltă calitate din zona de intrare se va deteriora rapid. Pentru a decora pereții holului unei case particulare folosind următoarele materiale.

Panourile reprezintă o modalitate destul de convenabilă de a decora pereții. Nu necesită prea mult timp. Este ușor de montat panourile. Există trei tipuri: gresie, șipcă și foaie. Alegerea depinde numai de preferințele proprietarilor. Printre materialele de panouri de perete: MDF, PVC, lemn, plastic, fibră și PAL, polistiren oglindă, plută și bambus, sticlă, piatră.

Când alegeți materiale, amintiți-vă că pereții holului suferă adesea de influențe externe: cineva atinge accidental talpa pantofilor, lovește o pungă metalică într-o pungă, picături de apă zboară din haine sau o umbrelă pe pereți în vreme ploioasă. Animalele de companie, de exemplu, pisicile, le pot afecta, de asemenea. Prin urmare, alegeți rezistența la deteriorări mecanice, rezistente la umiditate, ușor de curățat și, de preferință, rezistente la materialele de incendiu.

Este necesar să se combine atât materiale cât și tipuri de panouri.De exemplu, peretele de bambus poate fi tăiat cu un perete, iar restul - MDF. Suprafața de la tavan poate fi decorată cu polistiren în oglindă. Un finisaj din piatră arată întotdeauna impresionant și solid.

O opțiune interesantă este finisajul, în care panourile înconjoară doar partea inferioară a peretelui undeva până la mijloc, iar partea de sus este decorată cu tapet sau pictată. Îmbinarea este închisă cu turnare.

Când alegeți, gândiți-vă la rezistența la mediu și la umiditate a materialului.

Alte materiale includ următoarele:

 • vinil tapet. Avantajul lor asupra hârtiei este că acestea sunt lavabile. Ele sunt ușor de lipit, sunt durabile, dense, iar alegerea de culori și modele este uriașă;
 • lichid tapet. Această opțiune este bună deoarece este ușor să aranjați suprafața oricărei complexități - cu arcuri, curbe și altele. Tapetul lichid este vopsit, iar în viitor îngrijirea peretelui este o spălare simplă;
 • tencuiala decorativă. Astăzi acest material este utilizat pe scară largă pentru a întruchipa multe idei de design. Compoziția include un liant și aditivi speciali, astfel încât stratul de acoperire poate lua diferite configurații, imită lemn, nisip, plută, piatră naturală și multe altele. Procesul de aplicare este simplu, nu este necesară o îngrijire specială pentru perete.Acoperirea va dura mult timp, iar gama de culori nu se poate bucura.
 • vopsea. Metoda este destul de simplă, ieftină, dar necesită o suprafață perfect plană. Înainte de a picta trebuie să efectuați o serie de lucrări de finisare cu peretele, dintre care unul (mai precis cel final) poate fi instalarea tapetului pentru pictura. Dacă alegeți fundalul pentru colorare, asigurați-vă că acestea sunt suficient de dense și au un model profund embosat. Este posibil să reparați o astfel de suprafață de aproximativ trei până la șapte ori.

În ceea ce privește gama de culori, culorile luminoase nu sunt o opțiune bună pentru un hol din punct de vedere al practicabilității. Nu uitați că pereții vor fi în mod constant contaminați, iar sala de intrare curată a luminii nu va rămâne atât de mult timp. Dar dacă coridorul trebuie să fie extins vizual, sunt necesare nuanțe luminoase. Apoi, aveți grijă de materiale rezistente la umiditate.

De asemenea, după cum sa menționat deja, partea inferioară, care va fi în principal contaminată, poate fi tăiată cu panouri întunecate, iar partea superioară cu tapet de lumină.

Pentru holul unei case particulare sunt culori naturale relevante, decorațiuni din lemn.

Dacă doriți să experimentați o combinație de culori, amintiți-vă că în aceeași cameră pentru percepția psihologică normală nu trebuie combinate mai mult de trei nuanțe diferite.Două pot contrasta, al treilea trebuie să fie neutru.

Dacă sunteți un original mare și nu vă este frică de presiunea de culoare, o frescă sau o imagine se poate lăuda pe unul dintre pereții holului dumneavoastră. Este posibil să utilizați imagini de fundal foto.

Deseori, o mică parte a peretelui este vopsită cu o culoare strălucitoare pentru a delimita zona funcțională. De exemplu, pot exista cârlige pentru îmbrăcăminte sau un raft pentru pantofi.

Paul

Podeaua din hol este supusă unei încărcături grele, iar pardoseala este afectată mecanic: pungi și pungi grele, tocuri, uneori echipamente în aer liber, cărucioare, biciclete și așa mai departe. Prin urmare, suprafața trebuie să fie durabilă, rezistentă la uzură și rezistentă la umezeală. Există următoarele opțiuni pentru podele:

 • țiglă. Utilizat în principal porțelan. Este cel mai durabil material, nu se deformează, nu se deteriorează din apă și este ușor de curățat. Acoperirea cu dale este un finisaj fiabil și durabil. Plăcerea nu este ieftină, dar este mai bine să nu economisiți bani la finisarea sălii. De asemenea, puteți folosi o combinație aici. De exemplu, așezați zona din jurul ușii cu dale și acoperiți restul cu linoleum sau laminat;
 • laminat sau parchet. Arată întotdeauna bine și elegant, deoarece este un copac, dar trebuie să acordați o atenție deosebită calității atunci când alegeți. Materialul trebuie să fie rezistent la umiditate și deteriorare mecanică, în caz contrar poate fi deformat și din apă - să se umfle. Această opțiune de finisare, de asemenea, nu poate fi numită buget;
 • linoleum. Acoperirea cea mai acceptabilă din punct de vedere financiar. Este usor de ingrijit pentru linoleum, se poate numi rezistenta la uzura. Îi place și o selecție vastă de culori și texturi. Rețineți că linoleumul de uz casnic nu este potrivit pentru hol, deoarece este ușor expus la deteriorări mecanice și se deteriorează.

În timpul iernii, podeaua din hol va fi constant expusă la așa-numitele "atacuri de apă". Zăpada adusă de pe stradă se va topi și va forma bălți. Prin urmare, merită să ne gândim la încălzirea prin pardoseală. Puddle-urile nu vor stagna, iar pantofii se vor usca mai repede. În plus, dacă plăcile sunt selectate ca podele, podeaua va fi rece și încălzirea suplimentară nu va face rău.

Culoarea pardoselii este de obicei aleasă să fie mai închisă decât culoarea pereților. O soluție elegantă - podeaua sub formă de șah. Dar trebuie să se potrivească neapărat în proiectul general al camerei, să o completeze și să nu o strică.

plafon

Finisarea este posibilă cu următoarele materiale:

 • tencuială decorativă;
 • vopsea;
 • lapte de var;
 • tapet;
 • tigla plafonului.

Dacă nu decideți să tăiați singur plafonul, puteți recurge la alte opțiuni:

 • Întinzător. Este ușor de îngrijit pentru el. Se pare perfect neted. Puteți alege un finisaj mat sau lucios. Proprietatea reflexivă a celor din urmă va crea un efect vizual al expansiunii spațiale.
 • Suspendat. Designul este creat folosind panouri din plastic. În spatele ei puteți ascunde cablajul. Un astfel de design este potrivit dacă plafoanele sunt ridicate, deoarece structura suspendată mănâncă spațiu.
 • Plafon de gips-carton multi-nivel. Poate fi o suprafață netedă unică, cu un design pe două sau trei niveluri. De asemenea, depinde de înălțimea plafoanelor și de dorințele proprietarilor.

Înainte de instalare, merită să vă gândiți la iluminare: câte lămpi vor fi, ce dimensiuni și unde vor fi localizate. Există mai multe opțiuni:

 • mai multe spoturi în jurul perimetrului plafonului;
 • trei sau patru bulbi în mijloc;
 • un candelabru mic;
 • perete sconces

Ca un element de iluminare suplimentar și decorativ poate face bandă LED.Se recomandă alegerea difuzoarelor de lumină. Culoarea tavanului este, de obicei, mai ușoară în raport cu pereții. Dar dacă holul nu suferă de lipsă de spațiu, Puteți încerca și nuanțe întunecate.

Alegerea mobilierului

Dacă holul este mic, nu îl supraîncărcați cu o mulțime de mobilier. Este necesar să selectați și să furnizați numai cele mai necesare. De exemplu, din dulapul pentru îmbrăcăminte de exterior se poate renunța. Va fi suficientă cârlige pe perete sau umerase forjate.

Asigurați-vă că ați găsit loc pentru cizmarul. Poate fi un dulap, dresser sau bibliotecă. O opțiune de economisire a locului este o obuvnitsa, combinată cu banca.

În cazul în care cabinetul nu este abandonat în nici un fel, puteți instala o structură de cabinet care combină ambele cabinet și mezanin, cuier, dulap, banc și pantof. Există diferite opțiuni. Acceptabil și utilizarea de mobilier modular.

Dacă există suficient spațiu în holul casei dvs., atunci puteți da frâu liber fanteziei și dorințelor. Dar fii atent. Sala nu ar trebui să fie aglomerată.

Dacă este posibil, puteți adăuga o masă de consolă la oglindă la piesele principale de mobilier. Acesta va găzdui perfect accesorii, telefon, cosmetice, pieptene și multe altele.

Ar fi frumos să puneți un scaun mic în care să vă puteți relaxa sau să așteptați pe cei care vor.

Idei moderne

Când se efectuează cea mai dificilă operație de finisare, cel mai favorit lucru rămâne - decor. Aici vă puteți arăta imaginația și puteți cere ajutor de la designer. În orice caz, decorarea este un indicator al gustului și al stilului tău. La urma urmei, chiar dacă te întorci la ajutorul unui profesionist, ultimul cuvânt rămâne pentru tine.

Dacă holul are o fereastră, trebuie să vă gândiți la perdele. În culori, ele trebuie să fie în acord cu paleta globală. Este potrivit să se utilizeze jaluzele din bambus sau metal. Este modern și la modă.

Floarea de cameră sau chiar un cuplu vor fi așezate perfect pe pervazul ferestrei. Dacă există încă centimetri în cameră, puteți pune o planta interioară mare pe podea sau o vază impresionantă. În general, florile proaspete din arcuri completează perfect interiorul.

O oglindă poate să apară nu numai din elemente funcționale, ci și să devină un element de decor atunci când alegeți un cadru frumos elegant. De asemenea, puteți instala iluminare suplimentară lângă sau în dreptul acesteia.

Lămpile mici sunt adesea montate în nișe proeminente sau în podea.

Nu veți surprinde pe nimeni cu un ceas de perete, dar tot încercați să alegeți un model cu un design interesant.

O soluție originală ar fi plasarea unei mici cretă sau a unei plăci magnetice pentru înregistrări diferite pentru gospodărie la ușa de intrare sau pe ea.

Coșuri sau cutii de coș se potrivesc perfect în holul interior. Ei pot stoca diverse lucruri necesare.

Așezați cârligele și pungile de pe perete. Original și practic.

Pereții pot fi decorați cu imagini sau fotografii în cadre elegante. Unele dintre ele pot fi evidențiate.

Suportul umbrelelor este pertinent dacă umbrelele modelului de trestie. În celălalt caz, acestea pot fi depozitate într-un halat sau suspendate pe cârlige.

Este adecvat în casa privată să se utilizeze mobilier din fier forjat. Este foarte frumos, original, este un tribut adus clasicilor. În plus, interiorul devine unic, inimitabil.

Nu vă fie frică să vă conectați imaginația, să întrupați ideile cele mai îndrăznețe în realitate. Aveți dreptul să vă amenajați locuința după preferințele dvs.

Pentru informații despre cum să nu faci greșeli în proiectarea holului într-o casă privată, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor