Designul tavanului gips-carton pe hol

 Designul tavanului gips-carton pe hol

Designul tavanului de gips-carton în hol este o nouă direcție de finisare a lucrărilor și este foarte popular. Instalarea unui astfel de design este un proces fascinant care necesită imaginație și creativitate. Datorită proprietăților unice ale gips-cartonului, designerii au deschis posibilități enorme pentru designul original al tavanului, iar o selecție elegantă de texturi și culori materiale permite tuturor să transforme o hală simplă într-o "cameră de vis".

Avantaje și dezavantaje

După cum știți, atingerea finală în interiorul camerelor este considerată plafonul, iar coridorul nu face excepție.Compozițiile moderne de gips-carton vor contribui la decorarea spațiului superior cu un aspect neobișnuit.

Astfel de structuri suspendate nu sunt doar renumite pentru atractivitatea lor, dar sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în designul locuințelor, așa cum au ele următoarele avantaje:

 • Abilitatea de a crea o suprafață perfectă pentru lucru. Chiar și foile de gips carton ascund toate rugozitatea și neuniformitatea bazelor, ceea ce este important atunci când se repară într-o casă de panouri;
 • Nu este necesară pregătirea preliminară a tavanului. Lucrările de instalare pot fi efectuate pe vechiul variuș. Acest lucru reduce timpul și simplifică procesul de instalare în sine;
 • Toate comunicațiile sunt bine ascunse, astfel încât, dacă există cabluri electrice în coridor, sisteme climatice și o cutie de ventilație, acestea vor deveni imperceptibile;
 • Vă permit să alegeți orice fel de iluminare. De regulă, amenajările punct, multi-nivel și deschise arată frumos în holuri;
 • Plasticitate. Datorită acestei caracteristici, plafoanele din plăci de gips carton dobândesc forme neobișnuite. Arătați mai ales o vedere pe două nivele a designului cu lumină. Extinde vizual spațiul;
 • Instalare și demontare rapidă;
 • Costuri accesibile.

Ca orice alt material, gips-cartonul are și dezavantaje:

 • Nu este potrivit pentru încăperile cu umiditate ridicată;
 • Reduce înălțimea camerelor cu 10-15 cm, deci nu este recomandată pentru holurile scăzute;
 • În clădirile nou construite, se pot fisura sau deforma în timpul contracției;
 • Atunci când se utilizează, uneori se schimbă culoarea.

Toate plafoanele suspendate sunt montate pe un cadru special, care prin proiectarea sa poate fi închis sau deschis. Dacă designul folosește o metodă de instalare deschisă, atunci foile de gips-carton sunt o bază excelentă pentru decorarea suplimentară. Diferite modele sunt aplicate pe suprafața lor sau fac o partiție cu un film, care în cele din urmă arată original. Combinația acestor elemente vă permite să aplicați texturi neobișnuite și culori, astfel încât designul holului se dovedește a fi unic și spectaculos.

Opțiuni de tavan

Individualitatea ar trebui să fie în orice, în special pentru locuințe. Pentru fiecare persoană, casa reprezintă o lume unică în care vă puteți bucura de confort și căldură, deci pentru designul ei trebuie să selectați un stil special.

Holul este considerat a fi fața unei case.Nu numai că impresia generală a proprietarilor "cuiburilor familiei" depinde de organizarea adecvată a spațiului și planificării sale, ci și de ideea gusturilor lor pentru frumusețe.

Amenajarea mobilierului, decorarea pereților și a pardoselilor în hol vor servi doar ca începutul decorului. Pentru ca imaginea acestei încăperi să fie completată, este de asemenea important să luați în considerare opțiunile pentru instalarea plafonului.

Instalarea construcției de plăci de gips-carton începe cu o alegere preliminară de proiectare, care ar trebui să accentueze armonios întregul interior al încăperii.

Adesea, principala problemă a holului este dimensiunea sa mică, în aceste situații, designerii recomandă utilizarea unui singur tip de plafon. Datorită metodelor moderne de finisare, se poate realiza o suprafață neobișnuită dintr-o compoziție simplă și uniformă.

O atenție deosebită merită, de asemenea, umerile autorului cu mai multe niveluri de gips-carton. Când le instalați, este important să aplicați corect formele geometrice și treptele, altfel spațiul va scădea vizual și aspectul general al holului va fi deteriorat.

Desigur, plafonul decorativ de ghips poate fi instalat în holuri de orice dimensiune,însă forma și metoda de decorare a acesteia vor depinde de suprafața acestor încăperi, astfel încât pentru coridoarele mici este mai bine să alegeți culorile luminoase ale tavanului.

Aplicând secrete de design și pricepere, spațiul camerei se schimbă cu adevărat și se extinde.

În cazul în care proprietarii casei au primit un hol în miniatura, nu fi supărat, trebuie doar să urmați următoarele sfaturi:

 • Utilizați instalarea sistemelor cu mai multe niveluri cu linii grafice clare. Aceasta este o opțiune excelentă pentru spațiile înguste. De exemplu, pătraturile sau dreptunghiurile "încastrate" în compoziția generală vor mări camera vizuală. Acest lucru este adecvat în special pentru coridoarele alungite;
 • În designul de design pentru a da preferință culorilor luminoase în culori calde, pastelate;
 • Acordați o atenție deosebită amenajării iluminatului. Numărul maxim de corpuri de iluminat trebuie să fie utilizat pe suprafața tavanului. Astfel, camera creează un sentiment de ușurință și aerisire.

Marele noroc este considerat a avea în planul casei un coridor imens. Cu astfel de dimensiuni superbe, se pot realiza atât fantezii originale, cât și decizii extraordinare.Volumul de camere mari vă permite să montați sisteme cu un singur nivel și pe mai multe niveluri, alegerea acestora depinzând de gusturile personale și de stilul de design.

La prima vedere, peisajele de la gips-carton pot părea grele, dar datorită culorilor alese corect, ele se vor potrivi armonios în aspectul holului și vor deveni aproape fără greutate.

Pentru camerele spațioase, de regulă, sunt alese plafoane cu tranziții și linii ușoare. Mulțumită lor, granițele stricte sunt netezite pe pânze și se creează o impresie de libertate neobișnuită. În plus, în aceste holuri puteți folosi diferite culori. În acest caz, peisajul este realizat pentru a se potrivi cu tonul stilului general, precum și a contrastului, evidențiind zone separate.

În ceea ce privește textura tavanului, acesta poate fi mat, lucios sau combinat într-o combinație neobișnuită de materiale. De exemplu, compozițiile lucioase cu o margine mată arată impresionant. Dacă există dorința de a da un hol modern, atunci ar trebui să utilizați mai multe modalități originale de a decora și decora suprafața cu o imprimare de pictură sau fotografie.

De asemenea, este important să țineți cont de un punct important: pe tavan nu se pot utiliza mai mult de trei nuanțe.

Pentru a evidenția coridorul într-un mod special în proiectarea casei, se recomandă decorarea plafonului cu o suprafață oglindită. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, cu o selecție adecvată de iluminat și vopsea, orice hală poate fi transformată într-o cameră confortabilă și modernă.

Cum de a schimba dimensiunea halei

Sala de intrare tradițională este o cameră îngustă și lungă. În acest sens, în aranjarea acestei încăperi nu există posibilitatea de a plasa mai multe bucăți de mobilier, iar pentru ao mări puțin, ei folosesc jocul de iluminat și pictează tavanul cu culori deschise sau îl pot lipi cu nuanțe pastelate.

În plus față de toate trucurile de design, punctul important este proiectarea corectă a structurilor montate.

Dacă sistemul multistrat este vopsit în alb, atunci decorarea suprafeței superioare se va transforma într-un spațiu fără greutate, iar la prima vedere, toate detaliile sale masive masive vor fi netezite, făcând camera vizibil ridicată.

O opțiune excelentă în proiectarea plafoanelor este, de asemenea, considerată utilizarea liniilor netede care nu au limite. Pentru ca astfel de plafoane să umple holul cu armonie, este, de asemenea, important să vă faceți griji cu privire la alegerea modelelor sofisticate de mobilier care vor fi reflectate în panza oglindă și vor completa frumos interiorul general.

O idee bună pentru o creștere vizuală a spațiului este considerată o combinație de culori negre și albe în decorarea tavanului, în timp ce tonurile de lumină ar trebui să prevaleze, iar nuanțele întunecate vor contribui doar la crearea unui accent de contrast.

Tavanul și iluminatul

Iluminatul joacă un rol imens în hol. După cum știți, candelabrele obișnuite au fost mult timp de modă, în plus, construcții moderne din gips carton cu ei "nu arata". Prin urmare, în majoritatea cazurilor, atunci când faceți un tavan pe hol, preferă reflectoarele frumoase. Dacă alegeți modelul și cantitatea potrivită, amenajarea spațiilor poate fi considerată completă.

Aceste dispozitive de iluminat contribuie la crearea unor efecte uimitoare de iluminare, în timp ce creșterea înălțimii camerei, făcându-l original și atractiv estetic.

Este de remarcat faptul că spoturile sunt prezentate într-o selecție elegantă și pot ilumina holul în același timp, în mai multe culori, realizând o lumină de fundal globală, o dată sau pe rând. Mai ales ele arată bine pe fundalul sistemelor cu mai multe niveluri.

Același lucru este valabil și pentru plafoanele pe două nivele, alegerea diferitelor opțiuni de iluminare, nu numai că vă puteți mări înălțimea camerei, dar dați camerei o atmosferă de greutate.

De multe ori, luminile de fundal cu LED sunt instalate și pe coridoare, fiind montate de-a lungul întregului perimetru al încăperii. Această tehnică de design vă permite să extindeți zona camerei și ridica vizual plafoanele. Este potrivit pentru mini coridoare, unde fiecare centimetru pătrat este important. În plus, lumina de fundal creează un joc neobișnuit de culori, astfel încât toate detaliile interiorului să se îmbină într-o imagine armonioasă.

Puteți afla cum să faceți un tavan de gips-carton cu două niveluri, cu iluminare în hol, vizionând videoclipul de mai jos:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor