Combinația de gresie și laminat pe hol

Pardoseala moderna este ca arta. Este important să alegeți materialul corect din motive practice. În același timp, percepția estetică nu este mai puțin importantă: podeaua ar trebui să fie atractivă în aspect, adaptată stilului interior.

Tehnicile neobișnuite de proiectare, cum ar fi combinația de plăci și laminate, sunt la modă. Această decizie este deosebit de importantă pentru hol - locul unde podeaua este cel mai expusă umidității și murdăriei.

Pro și contra de combinații

Astăzi, abordarea pentru proiectarea podelei este mai solicitantă decât înainte. Podeaua trebuie să fie atractivă, fiabilă, ușor de curățat și să păstreze perfect frumusețea aspectului. Tigla și laminatul arată bine împreună și este dificil să alegeți cel mai bun tip de material pentru hol: această cameră la domiciliu necesită podele foarte puternice.

La urma urmei, parchetul sau parchetul sunt tipuri de finisaje destul de slabe: ele nu pot fi șterse cu o cârpă umedă, se tem de efectele detergenților, își pierd repede apelul prin curățarea zilnică a podelei.

Combinația dintre țiglă și laminat poate fi numită mediul de aur în proiectarea podelei.

Această căptușeală are mai multe funcții:

 • vă permite să plasați spațiul pe hol, contribuind la organizarea fiecărui site;
 • prin ea, puteți bate lipsa de spațiu util, mărind vizual spațiul;
 • metoda de căptușire permite zonei cu o permeabilitate mai mare să aleagă un material mai durabil, rezistent la abraziune și sarcină în greutate;
 • ea poate face pardoseala la modă, plăcută și familiară, imitând un alt tip de suprafață (inclusiv creând aspectul covoarelor care fac atmosfera confortabilă a camerei);
 • pentru a aduce în interior un punct culminant, adunând împreună obiectele împrăștiate ale situației existente.

La prima vedere, se pare că cele două materiale sunt foarte diferite și diferă considerabil în ceea ce privește caracteristicile de performanță.

Cu toate acestea, practica dovedește: combinația de țiglă și laminat - o combinație de fiabilitate, calitate și durabilitate.

Ambele materiale utilizate sunt finisaje de înaltă calitate.Combinația lor este o tehnică de proiectare îndrăzneață și la modă.

O astfel de confruntare are multe avantaje, deoarece:

 • relevante în diferite tipuri de spații (apartamente rezidențiale, case de țară, cabane, birouri, studiouri, spații industriale);
 • se amestecă armonios într-un stil diferit de interior, indiferent de direcție, fie ea clasică, modernă sau etnică;
 • pot lega diferite tipuri de finisaje în toate încăperile unei locuințe (de exemplu, atunci când țiglele sunt folosite în bucătărie pentru podea și laminat în dormitor);
 • Adesea, aceasta permite salvarea bugetului familiei: dacă zona holului este mică, puteți folosi resturile de material după ce ați confruntat alte încăperi;
 • Este o soluție excelentă pentru proiectarea pardoselii în orice interior, permițându-vă să extindeți funcționarea podelei și să simplificați repararea acesteia, dacă cazul o cere;
 • vă permite să calculați corect nivelul de încărcare pe suprafața podelei, folosind materiale rezistente la umiditate, apă și substanțe abrazive în locurile cu cea mai mare încărcătură;
 • aduce stilul interioarelor plictisitoare, realizate într-o singură schemă de culori, acordând atenție sofisticării soluției de design;
 • este căptușeală igienică, inofensivă pentru utilizatori;
 • permite achiziționarea cantității corecte fără deșeuri și adăugarea de materiale la căsătorie, permițând, dacă este necesar, modificarea designului pardoselii.

Ambele materiale sunt convenabile în măsura în care fac posibilă efectuarea fără probleme a elementelor de proiectare ale camerei (proiecții). Dacă doriți, puteți cumpăra întotdeauna materii prime, luând în considerare bugetul disponibil și propriile preferințe, deoarece adesea materialul nu are nevoie de mult. Apropo, acest factor facilitează transportul.

În plus, este demn de remarcat calitatea căptușelii finisate: așezarea plăcilor și a laminatului asigură o suprafață netedă, astfel încât tipul de podea este întotdeauna impecabil.

Această combinație are mai multe dezavantaje.

Alegerea materialelor ar trebui să fie deliberată. Nu orice amestec merită atenție și admirație. Uneori problema constă în selectarea materiilor prime. De exemplu, laminatul este mai limpede în culoare, plăcile sunt selectate ținând cont de textura și grosimea corectă. Dacă abordați selecția pe baza unor caracteristici externe, pardoseala poate să difere în ceea ce privește nivelul locației, ceea ce poate să îi priveze atractivitatea.

Rezonabilitatea aspectelor de proiectare. Procesul de decorare a podelei este destul de laborios: este important să se calculeze fiecare fragment de țiglă, locația acestuia în raport cu modelul dorit.

Dacă faceți designul "la întâmplare", camera riscă să devină nu doar asimetrică: poate "părăsi" partea, având o părtinire. Pregătirea lungă este mică, dar minus. Nu toată lumea va dori executarea desenului cu aplicarea fiecărei bucăți a modelului, a amenajării acestuia la cusături.

Articulațiile - un obiect de reparații. Ele sunt punctul slab al podelei. Pe lângă lipirea materialelor de bază și pregătirea înainte de suprafață, este necesar să se aibă grijă de materii prime de înaltă calitate pentru îmbinare. Curățarea frecventă poate îndepărta treptat chitul, iar structurile de legătură sunt adesea rupte cu acțiune mecanică constantă.

Ce materiale să alegeți?

Trebuie avut în vedere că nu orice tip de material este potrivit pentru muncă. Acest lucru este valabil mai ales pentru laminat, care este clasificat în funcție de gradul de relevanță într-un anumit tip de cameră. De exemplu, pentru producătorii de săli de cameră se oferă clase de material 21, 22, 23, pentru spații comerciale 31, 32, 33 sunt oferite clase.Primele soiuri sunt mai simple, nu sunt atât de durabile, structura lor este mai puțin densă, deci acest finisaj este suficient pentru nu mai mult de 5 ani. Cele două tipuri sunt mai scumpe, deși caracteristicile lor operaționale sunt mai mari: un astfel de material este conceput pentru 15 ani de servicii intensive.

Este necesar să alegeți un laminat rezistent la umiditate, realizat printr-o tehnologie specială de producție. Este rezistent la umezeală și la contactul cu apa.

Acest material poate fi utilizat în încăperi cu umiditate ridicată. Este important ca clasa sa să fie de cel puțin 31: deci va corespunde nivelului de rezistență al țiglei și nu va fi șters înainte de ea.

Alegerea unei plăci este la fel de importantă. Ar trebui să fie în aer liber: acest material este mult mai puternic decât țiglă, tehnologia pentru realizarea versiunii ceramice diferă de omologul obișnuit pentru bucătărie. Porțelanul este creat prin turnare și presare sub presiune înaltă. Ambele tipuri pot fi alese: ele sunt igienice, rezistente la uzură, durabile și durabile. Maeștrii cred că plăcile de porțelan sunt chiar mai bune decât plăcile.

Singurul dezavantaj al ambelor materiale este rece, deși tehnologia de astăzi permite ca unele materiale să fie combinate cu un sistem de pardoseală caldă.

Opțiuni de combinare

Sala de intrare este oarecum limitată în ceea ce privește combinația, ceea ce se explică prin distribuția clară a gradului de încărcare a socurilor pe pardoseală. Tehnica de mozaic este exclusă: în acest fel, spațiul va fi rupt în bucăți, aducând un sentiment de dezordine în coridor.

Tranziția se poate face de la cameră la coridor, care leagă îmbinarea materialelor cu o matriță care se suprapune peste racord, păstrează în siguranță două materiale și conferă pardoselii un aspect monolit.

Pentru a nu pune la îndoială cum să stivă corect (de-a lungul sau peste), merită să luați în considerare caracteristicile holului.

Designul combinației de texturi depinde de priceperea comandantului: dacă nu există experiență, este mai bine să combinați materialele prin linii drepte. Așezarea poate fi ca un șorț de țiglă sau laminat, încadrată în contrast. Dacă abilitatea permite, liniile de stivuire pot fi îndoite sau rotite, deplasându-se în altă încăpere sau pe un coridor îngust. Bineinteles, acest finisaj este mai greu de realizat decat linoleumul, dar elimina nevoia de covorase suplimentare, mascarea suprafetei pardoselii sau protejarea acesteia de abraziune.

Combinări de culori

Este important să rețineți: nu este necesar să selectați nuanța perfectă a țiglei și a laminatului. În primul rând, nu va fi posibil să faceți acest lucru, deoarece cea mai mică discrepanță va fi în orice caz cu două sau trei tonuri. În al doilea rând, această tehnică face podeaua plictisitoare, neatractivă. În al treilea rând, textura, diferită în orice caz, va fi pierdută pe fundalul unui punct comun de culoare.

Pentru a nu se lupta cu modul cel mai bun de a alege o nuanță și a face o metodă elegantă de proiectare pentru a vă îndrepta spre podea, trebuie să luați în considerare trei moduri de bază de combinare a plăcilor și linoleum:

Recepție neutră

Amestecul de nuanțe de aceeași gamă de culori este o versiune neclară a pardoselii, cu accent pe funcționalitate, excluzând accentuarea spațiului.

Poate fi vorba de aceleași tonuri de lumină sau întunecate care nu contractează unul cu celălalt:

 • universal (lemn de culoare gri + gri, bej + cafea cu lapte, nisip + caramel);
 • alb (alb + arctic, gri deschis, gri de marmură + alb, albăstrui + creu diluat);
 • miere și tonuri de ciocolată (auriu + bej, ciocolată + bej închis, gri-gri + gri).

Succesul alegerii este achiziționarea simultană a două materiale: este mai bine să vedem cum se apropie reciproc.

Dacă întrebarea de alegere este deschisă, iar așezarea plăcilor nu mai este tolerabilă, este mai bine să cumpărați un finisaj în culoarea cafelei cu lapte într-un ton sau cu o textura sub o piatră. Orice tip de laminat se potrivește acestei plăci.

Joc de contrast

O tehnica in care o umbra este mult mai usoara decat alta este cea mai populara. Este mai ușor să alegeți două tonuri, mai ales dacă ambele sunt neutre. Acest lucru va furniza în continuare holul cu orice mobilier și accesorii. În acest caz, nu are sens să meargă la extreme, oprind alegerea soluției "alb-negru", care are un efect de răspândire.

Este mai bine să alegeți astfel de contraste:

 • texturați cu lumină (maro + gri deschis, cremă, vanilie, bej) sau saturate cu kaki sau gri din marmură;
 • întuneric wenge cu vanilie, zebrano cu bej, maro strălucitor cu nisip sau auriu;
 • Mocha + miere, lemn gri deschis + granit de mlaștină, laminat alb și gresie.

Imitație și desen

În acest caz, combinația implică un model luminos de dale și un ton silențios al laminatului.Recepția este împărțită în două grupe: utilizarea modelului și a lemnului, textura de marmură, precum și o combinație de textura și plăci ceramice.

Cele mai interesante soluții color sunt combinațiile:

 • teracotă și nisip, bej întunecat și cărămidă roșie (o soluție excelentă pentru camerele întunecate);
 • alb bej cu coral, piersic;
 • rece bej cu turcoaz diluat, purpuriu.

Pentru armonie, puteți utiliza un model în care unul dintre nuanțe se potrivește culorii laminatului. Cu toate acestea, este important să se țină seama: nu ar trebui să existe prea mult sprijin pentru un singur ton: în acest mod o umbră se poate uni într-un singur loc.

stiluri

Nu există restricții în cazul în care designerul de creație preia. El este capabil să combine incompatibilitatea, astfel încât combinația de materiale să pară adecvată, demonstrând un angajament față de orice stil.

Dacă luați ca bază ideile profesioniștilor, puteți face acest lucru cu care vă confruntați în stilul:

 • clasic;
 • Art Nouveau;
 • minimalismul;
 • tehnologie avansată;
 • avangarda;
 • engleză;
 • Empire;
 • arabă;
 • Art Deco;
 • loft;
 • african;
 • Biedermeier;
 • bionica.

Principalul lucru pentru o soluție reușită este să țineți cont de mobilier: uneori ele completează compoziția interioară în mod corect.

În alegerea stilului, culoarea și textura sunt importante: în unele cazuri, interiorul necesită o nuanță și nobilime, unele tendințe moderne respira simplitate, stilurile etnice necesită un ton de epocă.

Sfaturi profesionale

Deoarece laminatul are capacitatea de a se umfla cu contact prelungit al părții din spate cu apă, este important să se asigure protecția împotriva pătrunderii umidității în cusăturile de instalare. Pentru a proteja stratul de designer de apă, trebuie să procesați cusăturile cu un strat de mastic cu o ceară de protecție.

În plus, merită luată în considerare câteva recomandări:

 • Atunci când cumpărați un laminat, alegeți materialul pe încuietori: este mai practic decât versiunea de lipici, dacă este necesar, este ușor să îl dezasamblați și să îl refaceți;
 • Aveți grijă la grosimea laminatului: este de preferat o cifră de 12 mm (este mai scumpă, dar sistemul de închidere va fi mai fiabil);
 • Nu luați un material lucios neted: este alunecos, murdar și prezintă orice contaminare (suprafețe mată mai practice);
 • pentru a combina cele două materiale fără diferența de nivel a podelei, puteți utiliza pulberi speciale din metal, plastic sau substrat de plută;
 • contrastul de îndoire este adecvat dacă astfel de linii sunt prezente în proiectarea pereților sau a plafonului.

Experții recomandă să acordați o atenție deosebită calității finisajelor.Achiziția trebuie efectuată într-un magazin de reputație cu o bună reputație: astfel riscul de a achiziționa materii prime de calitate scăzută este exclus.

Atunci când alegeți o țiglă, asigurați-vă că toate fragmentele aparțin aceluiași lot: acest lucru va scuti podeaua de diferite nuanțe și va face finisajul monolitic. În plus, calibrarea și verificarea prezenței așchiilor sunt importante: defectele materialelor pot cauza o scădere a nivelului a două suprafețe.

Proiectarea podelei pe hol

Pentru a înțelege ce este combinația de țiglă și laminat în interiorul holului, puteți să vă uitați la zonarea designerilor cu experiență:

 • combinația de plăci solare și laminat maro cu textura plăcii, decorată cu o linie rotunjită și completată de un covor la prag în aceeași nuanță cu laminatul, arată original;
 • interiorul în culori maro și maro va străluci într-un mod nou, dacă faceți un covor dintr-o mică dală moale bej decorată cu un ornament floral pe prag;
 • puteți accentua interiorul etnic prin utilizarea contrastului culorii strălucitoare: puteți zona spațiului cu o linie dreaptă clară, puteți decora pragul cu o țiglă cu ornament, conectându-l cu un laminat de nuanță întunecată;
 • dacă nu există experiență și experimentul se întârzie pur și simplu, puteți pune o placă la prag cu o scară: este mai ușor să lucrați, conectând două nuanțe neutre prin turnare sau praguri;
 • trecerea materialelor se poate extinde și la alte încăperi: pistele de pe țiglă pe fundalul bej al aspectului laminat original;
 • este interesant metoda combinată de netezire a decorului interior: contrastul finisajelor alb și bej diluează petele întunecate ale încăperii, făcându-l mai moale cu o linie curbată.

opinii

Combinația dintre țiglă și laminat în hol este o metodă elegantă de finisare a podelei. Acest lucru este evidențiat de recenzii lăsate pe Internet. Cei care au făcut un astfel de furnir, spun: această podea de decor pare elegantă și confortabilă, este neobișnuită și atrage atenția. În plus, se observă în observații că o astfel de finisare este practică: dacă este necesar, podeaua poate fi întotdeauna umezită cu o cârpă umedă, eliminând orice contaminare.

Pentru detalii despre cum să faceți în mod adecvat îmbinarea dintre plăci și laminate, consultați videoclipul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor