Are tavane întinse pe hol

Primul lucru pe care îl cunoaștem când intrăm în casă sau apartament este un coridor. Prin urmare, este foarte important să organizăm și să organizăm acest spațiu astfel încât acesta să aibă o impresie pozitivă asupra persoanelor care vin să viziteze. Puteți face acest lucru prin umplerea tavanului cu un tavan întins. În vânzare există mai multe soiuri de acest produs.

Caracteristici speciale

Tavane întinse au apărut relativ recent în Rusia, dar în același timp au câștigat imediat o popularitate ridicată și toate datorită caracteristicilor lor.

 • Primul dintre acestea este în chiar metoda de atașament, un astfel de plafon, este instalat ușor sub normal. Ca urmare, între tavanul vechi și tensiunea există un spațiu mic de aer.
 • Astfel de tavane pot fi realizate atât din peliculă specială, cât și din material textil, în timp ce materialul și pelicula sunt folosite special. Prin urmare, materialul de fabricație este de asemenea o caracteristică.
 • Acest plafon nu suferă nici de temperaturi scăzute, nici de foc, ceea ce este deosebit de relevant.
 • A treia caracteristică este o gamă largă de astfel de plafoane. Ele pot fi diferite nu numai în funcție de culoare, textură și dimensiune, dar și de numărul de nivele.
 • Caracteristica finală constă în instalarea acestora. Pentru a le realiza, veți avea nevoie atât de unelte speciale, cât și de o anumită abilitate pentru a face munca.

Dar, în ciuda prezenței acestor caracteristici, toate tipurile de plafoane întinse, instalate în coridor și alte încăperi, sunt destul de populare astăzi.

tipuri

Toate plafoanele disponibile pentru comerț sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de diferite criterii.

Prin numărul de nivele

Mulți oameni sunt obișnuiți cu faptul că plafonul are întotdeauna un nivel, dar acum îl puteți face pe două niveluri. Folosind tehnologii și materiale moderne, acest design al spațiului tavanului vă permite să îl faceți vizibil și mai înalt,și mai larg. În același timp, modelele pe două niveluri pot fi de o culoare sau de mai multe culori.

Prin material de producție

Potrivit acestui criteriu, plafoanele suspendate pot fi după cum urmează:

 • Film, adică dintr-un film de poliuretan special.
 • Material fabricat din material nețesut.
 • Creton.

Fiecare dintre materialele sale are argumente pro și contra, precum și caracteristici de design.

Experții recomandă instalarea modelelor de film în hol și hol. În plus, există o altă divizie. Evidențiați mat, lucios sau tavan cu imprimare foto.

După tipul de iluminat

Acest criteriu împarte structurile de tavan în două grupuri. Primul include toate modelele cu opțiuni de iluminare diferite, iar cel de-al doilea grup include numai cele care sunt capabile să creeze un plafon în creștere. Tavanul în creștere a primit numele său tocmai datorită iluminării bine proiectate. Becurile evidențiază anumite zone și se pare că anumite părți ale structurii plutesc efectiv în aer.

culoare

Conform acestui criteriu, astfel de structuri de tavan întinse sunt împărțite în trei grupe:

 • O culoare.
 • Bicolor.
 • Cu o fotografie.

Trebuie să se înțeleagă că există și plafoane combinate, de exemplu, modele cu o singură culoare, cu un model.

Paleta de tonuri este destul de extinsă, iar fiecare producător al unui astfel de produs are propriile sale. În mod convențional, ea poate fi împărțită în două grupuri.

 • Nuantele caldecare este preferabil să se aleagă crearea unei structuri de tensiune a tavanului într-un coridor scăzut. Acestea includ bej, alb, liliac, roz, lămâie, maro deschis, albastru pastel, verde pal, gri deschis, culoarea ciocolatei de lapte, turcoaz, var și alte culori.
 • Se răcește nuanțele Este mai bine să utilizați pentru a crea un tavan întins și îngust. Acest grup include culori saturate, mai degrabă strălucitoare, dar în același timp reci, cum ar fi negru, gri închis, albastru, verde, kaki, violet, burgund, culoarea cărnii amare, maro închis, albastru-negru și altele.
 • Plafonul oricărei culori poate fi decorat în continuare. imprimare foto. Este o varietate de tipuri și culori ale unor astfel de structuri de tensiune care le-au făcut foarte populare și populare.

Ce este mai bine să faceți?

Nu există un singur răspuns la întrebare.Totul depinde de dimensiunea coridorului sau a holului, de gama de culori, precum și de dorințele clienților înșiși. Când faceți o alegere, trebuie să înțelegeți că, dacă doriți să aveți un tavan lucios, va trebui să renunțați la produsele din țesături, deoarece acestea pot fi doar plictisitoare. Produsul de tensiune Fabric are o rezistență mai mare, durabilitate și un preț mai mare. Dacă vorbim despre modele de film, ele pot suporta, de asemenea, sarcini de până la 100 kg. Costul lor este mult mai mic, iar intervalul este mai mare.

Alegeți un material de fabricare a materialelor viitor viitor a plafonului ar trebui să se bazeze pe situația generală a holului și stilul său de interior. De exemplu, plafonul stretch filmului va părea un loc într-un hol elegant și spațios în stil baroc.

Zona și lățimea camerei sunt, de asemenea, principalii factori atunci când alegeți. De exemplu, într-un hol lung este mai bine să instalați plafoane lucioase sau cu oglindă. Ei pot extinde camera. Este mai bine dacă sunt fie monofonice, fie cu o imprimare frumoasă a fotografiilor.

În același hol vor fi modele foarte potrivite și plutitoare.

Pentru un hol sau un coridor de lungime mică, modelele de tonuri de lumină sunt perfecte, deoarece vă permit să creșteți vizibil atât lungimea camerei cât și lățimea acesteia.

O opțiune bună ar fi plafonul cu un model de tonuri mai întunecate în versiunea de mijloc sau de două culori a acestuia.

Înălțimea plafonului joacă, de asemenea, un rol important în selecție. Cu cât sunt mai înalți, cu atât mai întunecați pot fi înlocuitorii lor de întindere și viceversa. Modelele Pearl sunt potrivite în cazul în care plafonul este decorarea principală a holului în sine.

Merită să știți că plafoanele plictisitoare, chiar și cele mai strălucite umflături, reduc vizibil întotdeauna zona camerei, în timp ce cele lucioase, dimpotrivă, cresc.

Nu uitați că culorile și designul plafonului ar trebui să fie selectate pe baza faptului că plafonul însuși va completa interiorul holului sau va deveni principalul său punct de atracție. În primul caz, este mai bine să se acorde atenție modelelor simple, monocrome, în timp ce în cel de-al doilea se poate da frâu liber fanteziei și aranja un plan pe două nivele, care crește sau este decorat cu un plafon neobișnuit de imprimare fotografică stretch. Deci, este important să se ia în considerare lungimea, lățimea și înălțimea holului, stilul general al interiorului și funcțiile viitoarei structuri de tensiune. Numai bazându-se pe acești factori de bază și ascultați aceste recomandări, puteți face alegerea potrivită.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți plafonul de întindere corect pe coridor în următorul videoclip.

iluminat

Totuși, iluminarea unei astfel de structuri de tavan este foarte diversă. Alegerea unei metode particulare nu vă poate lumina doar holul, ci creați o atmosferă de nedescris și neobișnuită în el. Toate modelele de tavane întinse pot fi iluminate în următoarele moduri:.

 • Lumini de pozițieeste cel mai folosit. Lămpile speciale sunt instalate numai în acele locuri unde lumina va fi mai necesară. Deseori, există posibilitatea de a include doar o parte din aceste dispozitive. Acestea pot fi instalate în tavanul de deasupra oglinzii, dulapului sau un loc în care își scot încălțămintea. Cu ajutorul lor, puteți economisi energia electrică și puteți crea crepuscul necesar.
 • Candelabre. Această opțiune de iluminare este foarte populară, în special în rândul fanilor clasicilor. O varietate largă de modele ale acestor corpuri de iluminat vă permite să alegeți un candelabru pentru fiecare gust și în orice interior. De obicei, mărimea acestora este selectată ținând cont de suprafața camerei și de puterea lămpilor, însă instalarea candelabrelor pe tavanul stretch trebuie făcută numai de către un profesionist și cufolosind instrumente speciale. În plus, puteți instala ca un candelabru, și câteva simultan.
 • Scafe. Structura de tensiune cu șosele este destul de greu de întâlnit în holurile obișnuite. Acestea necesită un suport special, o instalare competentă și la domiciliu, această opțiune de iluminare va arăta prea luminoasă și necorespunzătoare.
 • Benzi LED - este mai degrabă un element decorativ de iluminat. Acestea sunt instalate atât în ​​interiorul tavanului cât și în exterior, iar intensitatea iluminării este destul de scăzută, adesea astfel de benzi sunt folosite ca o variantă a iluminării decorative.

Când lumina de fundal este oprită, astfel de benzi creează o iluminare frumoasă și romantică.

 • Fibră optică - Aceasta este o altă opțiune pentru iluminarea suplimentară și neobișnuită în hol. Intensitatea luminii nu este prea mare, dar este foarte frumoasă și pentru majoritatea holurilor un tavan suspendat cu fibră optică va deveni o adevărată descoperire. Twilight vă va permite să ascundeți toate defectele din interior și frumusețea tavanului va fascina orice persoană. Fibrele cu modelul selectat cu un adeziv special sunt atașate la structura de tensionare și sunt conectate la generator.

Sursele de lumină în sine sunt fie fluorescente, fie lămpi LED. Ei au o durată lungă de viață, o utilizare economică a energiei și sunt foarte siguri.

Trebuie reținut faptul că este necesar să selectați o opțiune de iluminare specifică în funcție de tipul de plafon ales. De exemplu, dacă designul are un model frumos, atunci ar trebui să utilizați spoturi sau benzi LED pentru ao evidenția în general. Plafoanele monocrome pot fi decorate fie cu fibră optică, fie cu mai multe candelabre compacte.

Aici trebuie să înțelegeți că nu numai aspectul plafonului în sine va depinde de iluminarea corectă, ci și de percepția generală a camerei de zi ca întreg.

Opțiuni de proiectare

Confirmarea cea mai grafică a faptului că plafonul stretch din hol de orice dimensiune va arăta elegant și potrivit sunt aceste fotografii.

 • Tavanul lucios, aproape imperceptibil și fără greutate, reflectă podeaua însăși. Culorile alese corect și absența completă a dispozitivelor de iluminat pe structură îl transformă într-un model plutitor și numai o margine albă arată clar că plafonul este întins.Soluție elegantă, minimalistă și frumoasă.
 • Tavanul clasic cu două culori, cu predominanța unei sugestii de cafea cu lapte, completează elegant iluminatul dublu. Proiectoarele alocă în mod avantajos niște usi pentru alte încăperi, iar fâșiile LED devin totodată punctul culminant al acestui design. În același timp, iluminarea banda este cea care evidențiază lumina generală din hol.
 • În acest caz, plafonul stretch lucios conectează holul și camera de zi. O nuanță de culori frumoasă se amestecă perfect atât cu tapet, cât și cu ușile, dar datorită inserțiilor albe, a lămpilor întoarse și a suprafețelor lucioase, structura de tensiune este principala atracție.
 • Plafonul verde lucios, cu lămpi cu două puncte completează armonios schema de culori a holului. Imaginile de fundal și sticla din ușă măresc numai atracția estetică a acestui design. Sala de intrare însăși arată mai înaltă și mai largă.
 • Aici, în ciuda culorilor luminoase și saturate în interiorul interiorului, din nou, tavanul stretch devine punctul culminant principal și toate datorită imprimării fotografice luminoase pe acesta. Floarea-soarelui pe un fundal alb atrage atenția imediat, vă permit să extindeți vizual spațiul și să faceți interiorul însuși elegant și neobișnuit.
 • Un exemplu viu al modului în care banda LED de culoare luminată și saturată schimbă nu numai aspectul structurii de tensiune întunecată, ci și interiorul în sine. Aici, evidențiarea se găsește tocmai în iluminarea aleasă corect și în combinația nuanțelor atât a tavanului, cât și a întregului interior. Lumini frumoase albastre perfect cu spoturi și, în general, cu toate obiectele din hol.

Pentru decorarea spațiului de tavan pe hol, puteți utiliza nu numai aceste exemple, dar pe baza acestora vă puteți dezvolta propria versiune, deoarece astfel de structuri sunt făcute la comandă, iar iluminatul în ele poate fi absolut orice.

opinii

Este necesar să spunem câteva cuvinte despre feedbackul asupra unor astfel de structuri de întindere pe holuri de la proprietarii lor. Potrivit oamenilor, aceasta este opțiunea de design pentru spațiul tavan pentru mulți dintre ei este cel mai bun. Proprietarii notează simplitatea îngrijirii, aspectul neobișnuit și elegant, precum și prețul accesibil. Pentru mulți, este important ca viața unui astfel de plafon să fie foarte lungă și practică. Prin urmare, putem spune în siguranță acest lucrucare tind să se întindă pe hol și coridor - este într-adevăr o necesitate a vieții moderne. Este frumos, elegant, practic și sigur.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor