Alegerea țiglelor pe podea pe coridor

Când alegem țigle pe podea, încercăm să ne concentrăm nu numai pe caracteristicile estetice, ci și pe parametrii tehnici ai produsului. Alegerea competentă a materialelor de finisare va contribui la menținerea atractivității unei săli de mai mulți ani.

Caracteristici speciale

Cel mai bine este să alegeți materialele pe coridor care sunt caracterizate de înaltă rezistență, ușurință în întreținere și rezistență la umiditate. Placile ceramice sunt considerate cel mai popular tip de finisaj. Are caracteristici excelente, aspect atractiv și vă permite să schimbați vizual camera prin aspectul stilului și o gamă largă de culori.

O sală de intrare cu gresie are următoarele avantaje:

 • țiglă are o rezistență ridicată;
 • materialul este bine tolerat în contact cu detergenții, călcâiele și alte influențe și încărcături;
 • ușurința de îngrijire, absența mucegaiului și a bacteriilor;
 • un astfel de material este suficient de rezistent la umiditate;
 • durată de viață lungă, care este de cel puțin 50 de ani;
 • caracteristici estetice;
 • materialul țiglă nu este predispus la foc;
 • proprietăți de mediu;
 • confort în restaurare.

În ciuda numărului mare de proprietăți pozitive, placa are calități negative.

Partile negative sunt urmatoarele:

 • Podeaua plăcii are o suprafață destul de rece și tare. Mersul pe desculț pe el este nedorit și incomod;
 • Alegerea tipului de plăci trebuie să țineți cont de diferențele dintre performanțele de alunecare. Suprafața glazurată este prea alunecoasă. Pentru podea, alegeți un material mat și dur;
 • Produsele cu culori deschise, cu caneluri profunde, sunt predispuse la o contaminare rapidă și la acumularea de praf.

tipuri

Placile pot fi produse in diferite culori, decorate cu insertii si modele uniforme.Există ceramică decorativă, pe care se găsesc plinte și borduri. Diferența poate fi în suprafața produselor. Poate fi neted sau gravat.

Comentariile bune au primit gres, care au caracteristici și versatilitate excelente.

Astfel de produse sunt utilizate în mod activ nu numai pentru coridor, ci și pentru proiectarea diferitelor interioare și exterioare.

dimensiuni

Există dimensiuni standard pentru pardoseli.

Acestea pot avea următorii parametri:

 • 30x30 cm;
 • 20x30 / 25/20 cm;
 • 10x15 / 10 cm

În plus față de mărimile tradiționale, există o faianță cu parametri mai mari: 40x40 cm, 60 × 100 cm, 70x120 cm.

Tigla larg folosită, care are forma unui pătrat sau dreptunghi. În același timp, proporțiile laturilor nu contează și pot avea valoare. În unele magazine puteți găsi "bastoane" alungite.

materiale

Trebuie remarcat mai multe tipuri de plăci din diferite materiale care sunt cele mai frecvente pe piața construcțiilor moderne:

 • Ceramică. Se bazează pe lut ars. Astfel de materii prime sunt renumite pentru durabilitatea lor, retenția culorilor și transferul excelent al componentelor individuale ale decorului. Printre dezavantaje este faptul că țigla are o suprafață rece și fragilitate;
 • Mirror. Ajută la creșterea vizibilă a zonei coridorului. Există o țiglă cu o margine mată sau colorată. Unii cumpărători aleg o imitație de metale scumpe, produse cu sablare. Pentru a îmbunătăți calitatea estetică a finisajului, puteți utiliza iluminarea încorporată pentru a ilumina podelele;
 • marmură Suprafața podelei este considerată un indicator al luxului și gustului rafinat al proprietarilor de case. Suprafața de pardoseală din pietre semiprețioase naturale poate evidenția statutul proprietarilor. Caracteristicile de înaltă performanță, împreună cu calitățile decorative, susțin relevanța folosirii plăcilor de marmură pe coridorul unui apartament de oraș și a unor case de țară;
 • gips plăcile sunt potrivite numai pentru finisarea lucrărilor pe anumite secțiuni ale podelei. Este relevant pentru zonele dintre pereți și podea, precum și o muchie decorativă. Pentru o finisare completă a pardoselilor, acest material nu este potrivit datorită rezistenței reduse.

culoare

Atunci când alegeți o țiglă pentru podea în hol, luați în considerare faptul că suprafața prea luminoasă și întunecată pune accentul pe toată murdăria.Pentru a nu se angaja în curățarea pardoselilor în fiecare zi, opriți alegerea pe nuanțe medii. Murdăria nu este atât de izbitoare dacă suprafața produselor este echipată cu o imagine și o ușurare.

Culorile alb-negru vă vor ajuta să obțineți spectaculozitate. Negrul tonurilor a fost întotdeauna asociat cu un sentiment de chicitate, rigoare.

Cea mai populară combinație de șah cu ornament, datorită căreia obțineți o suprafață frumoasă.

Produsele sub piatră sunt adesea folosite în coridoarele emise în stil clasic sau național.

Placile pot imita pietre naturale: granit, marmură, onix, ardezie și agat. Diferitele nuanțe, dungi și pete sunt specifice acestui material.

Tigla din lemn specială este capabilă să repete modelul de stejar, var și pin. Mulți cumpărători preferă tipuri de țigle în vârstă, cu urme de zgârieturi și zgârieturi. De asemenea, produse populare care se potrivesc în formă și dimensiune cu o placă solidă sau cu parchet. Producătorii oferă o gamă largă de modele, dintre care există o opțiune pentru fiecare interior.

Dale de pardoseală din piatră există într-o varietate de opțiuni.Este popular datorită gamei largi de texturi, decor și materiale de fabricație. Aria de utilizare a acestor plăci este destul de largă.

În diferite stiluri

Gândindu-vă la proiectarea podelei în hol, ar trebui să începeți prin a alege culoarea. Va trebui să decideți dacă podeaua unui ton luminos sau întunecat va fi pe coridor.

Recent, podeaua ușoară este în cerere. Este potrivit pentru o varietate de interioare la modă, în care sunt construite apartamente și case de țară.

Combinația de pardoseli lustruite cu stil scandinav, minimalism, Provence sau Loft vorbește de bunul gust al proprietarului camerei și de performanța originală a interiorului în sine.

Podeaua întunecată va merge bine nu numai în interiorul clasic, ci și în alte stiluri, care includ stilul baroc, rococo, oriental, japonez și chinezesc.

Focalizarea nu ar trebui să se facă numai pe stilul camerei. Culorile diferite ale suprafeței contribuie la crearea de diferite senzații. De exemplu, lumina adaugă lumina interioară și aerisire, împreună cu expansiunea vizuală a limitelor camerei.

Nuantele sunt ideale pentru holurile mici.

Ce este mai bine să alegi?

Dacă locuiți numai în apartament sau familia dvs. nu are copii și animale care adesea rulează și sare pe coridor, puteți alege o suprafață pentru podea cu caracteristici mai puțin durabile.

Mulți oameni preferă să folosească parchet laminat. În magazine există o gamă largă de materiale, dintre care puteți alege nu numai o nuanță potrivită, ci și o opțiune care imită tipuri valoroase de lemn. Această suprafață are proprietăți bune de performanță estetică și de performanță.

De asemenea, laminatul este renumit pentru durata lungă de viață și rezistența la sarcini mecanice.

Nu toate tipurile de laminat sunt potrivite pentru coridor. Pentru această cameră, trebuie să achiziționați un grad de clasă 31-33, deoarece are un nivel ridicat de rezistență la uzură.

Produsele din lemn ale soiurilor naturale din coridor sunt mai degrabă un element decorativ decât unul funcțional. O sală de intrare este o cameră în care trebuie folosite materiale practice, rezistente la umiditate și rezistente la stres mecanic. Parchetul nu se poate lăuda cu astfel de calități în întregime.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că lemnul are un preț destul de ridicat.

Majoritatea designerilor îi sfătuiește pe clienți să folosească versiunea combinată, unde pardoseala este combinată cu orice material rezistent la uzură.

Unii proprietari de apartamente decid să folosească covorul ca și podea în hol. Alegerea unei astfel de suprafețe ar trebui să se bazeze pe calitatea materialului. Covorul este realizat din fire de origine naturala si sintetica.

Pentru coridor nu trebuie să utilizați versiunea naturală, deoarece este caracterizată de o ușoară excesivitate și absorbție de umiditate.

Covorul sintetic are un preț accesibil și indicatori de bună performanță:

 • el nu este zdrobit;
 • ușor de curățat;
 • datorită compoziției sintetice, insectele și bacteriile nu se reproduc în ea.

Plăcile de plută cu linoleum sunt nedorite pentru utilizare pe coridor, deoarece astfel de produse nu au o rezistență suficientă. Cel mai bine este să folosiți astfel de materiale în camerele de zi.

Placa de fatada este ideala nu doar pentru un coridor, ci si pentru cabina de dus. În primul rând, este legată de rezistența la umiditate și de rezistența la formarea de mucegai și bacterii.Pentru a elimina un astfel de dezavantaj ca suprafața rece, instalați un sistem "podea caldă".

În plus față de echipamentul de podea, ia în considerare plafonul de cameră, care poate fi, de asemenea, realizate din țiglă.

Producătorii oferă, de asemenea, opțiuni pentru plăci de pardoseli. Acest mozaic creează un interior original în orice cameră și vă permite să faceți designul camerei exclusive. În ultimii ani, mulți cumpărători preferă acoperirea cu mozaic și lasă feedback pozitiv cu privire la achiziționarea lor.

Alegerea materialului pentru podele, nu uitați că pentru a finaliza imaginea va trebui să achiziționați un plinte. Alegerea acestui produs depinde de tipul de pardoseală pe care o alegeți pentru locuința dvs.

ouătoare

Oricine poate pune gresie pe podea pe coridor cu propriile mâini. Componenta de proiectare a acestui proces constă în stilul însuși și lucrul la combinația de culori și texturi. Puteți solicita designerului să vă ajute în alegerea culorilor sau să faceți totul personal.

Specialiștii pot crea imagini unice din plăci. Mozaicul este un produs popular pentru a crea desene și modele frumoase.

Schema afectează nu numai aspectul podelei, ci și percepția întregului coridor, care este importantă și pentru crearea atmosferei potrivite.

Poziția diagonală este utilizată în încăperi cu o suprafață mică. O astfel de imagine poate mări camera vizuală. Același efect oferă o opțiune combinată, în cazul în care materialul țiglă este combinat cu alte materiale de finisare.

Dacă doriți să amplasați podeaua într-un apartament cu această soluție, acest lucru va duce la o creștere vizuală a coridorului datorită selectării zonelor.

Punerea materialului este necesară în conformitate cu următoarele reguli:

 • Montarea ar trebui să se facă exclusiv pe o podea plată;
 • Pentru a face munca mai confortabilă, trageți un pre-marcare;
 • aplicați adeziv numai pe podea;
 • toate finisajele trebuie să fie potrivite la un nivel. Suprafața podelei trebuie să fie plată;
 • îmbinarea poate începe numai după ce adezivul a fost complet uscat;
 • răspândirea materialului de țiglă ar trebui să fie folosind două metode: "cusătura în cusătura", "în run-up."

Înainte de a începe procesul de îndreptare, trebuie să așezați cu atenție suprafața podelei.Pentru a face acest lucru, va trebui să demontați vechea acoperire, indiferent dacă este o podea din lemn, linoleum sau laminat. După ce suprafața este curățată de resturi și toate neregularitățile sunt aliniate, puteți trece la șapă. Pentru această lucrare, orice instrument specializat care este vândut în magazinele hardware este potrivit. După uscarea șapei, puteți face markup.

Pentru ca marcarea să fie corectă, nu trebuie să te concentrezi pe pereții coridorului, pentru că pot merge.

Experții recomandă să desenați două linii perpendiculare și să le folosiți ca ghid.

Această opțiune durează mult timp, deoarece va trebui să aplicați fiecare placă separat. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, puteți pune produsul "uscat" și analiza aspectul rezultat.

Pardoseala din pardoseală este așezată în același mod ca pereții. În rolul dispozitivului de fixare, puteți folosi orice tip de adeziv universal. Rețineți că stratul său trebuie să depășească grosimea utilizată în decorarea pereților. Utilizați o mistrie dungată pentru a aplica, apoi apăsați placa de pardoseală.

Dacă la intrare există un prag din trepte, trebuie reținut faptul că produsele mat sau cu nervuri sunt potrivite pentru acest sit.

Prima opțiune este mai bine utilizată ca o ultimă soluție, deoarece, având un aspect greșit, un astfel de material începe să fie "capricios", iar atunci când contactează cu obiecte grele, formează jetoane.

Tranziția la laminat

Placile din hol sunt o optiune potrivita daca le folositi moderat. În rolul principal al materialului de podea este cel mai bine să folosească laminat, parchet sau linoleum. Împreună cu ele, plăcile de pardoseală pot fi așezate la același nivel cu suprafața podelei sau ușor mai mari. Nu este permis ca înălțimea unei astfel de supraestimări să fie mai mare de 3-5 cm, deoarece abaterea de la normă va transforma holul într-o cameră traumatică.

Dacă planuiți la podium sau altitudine, acordați atenție soluțiilor speciale pentru șapă sau adeziv simplu pentru plăci.

Zona de pantofi are un înțeles funcțional. Când îl selectați, desemnați zona dincolo de care este imposibil să mergeți în pantofi murdari. De regulă, mulți oameni folosesc dale pentru acest domeniu, iar restul podelei este acoperit cu un laminat.

Se pot utiliza două tipuri de îmbinări de podea: liniar și figurat.În primul caz, utilizarea de linii drepte la articulații. Pentru a obține granițe curtoase, trebuie să tăiați plăci, să faceți calcule. Cu toate acestea, costurile suplimentare vor fi compensate de rezultatul muncii dvs.

Pragurile flexibile pentru îmbinări sunt vândute în aproape fiecare magazin de construcții. Este mai ușor să lucrați cu articulații de tip direct, mai ales că producătorii oferă o gamă largă de materiale. Puteți cumpăra pragul de orice culoare. Această abordare vă permite să faceți coridorul armonios și atractiv.

Opțiuni în interior

Majoritatea producătorilor de plăci de pardoseli oferă publicului lor proiecte gata făcute, care conțin toate componentele necesare. Cu această colecție, puteți face o imagine pentru podea. Mulți oameni preferă opțiunea în care se folosește un covor "plin de culoare", cu o fringing în centru. Acest design va fi elementul central al întregului hol.

Alegerea unui design pietruitor, folosiți materiale de finisaj simplu pentru a lucra cu restul suprafețelor.

Tehnica de mozaic este larg răspândită, în care există o tiglă pătrată cu un ornament gri, localizată în ordine aleatorie.Suprafața podelei este similară cu o pilă de mătase, care utilizează aceleași culori cu variații diferite ale imaginii. Acest etaj va fi accentul pe coridor și va atrage atenția oaspeților.

Celebrul "șah" arată spectaculos în hol, crescând vizual volumul camerei. Această metodă de aspect aparține categoriei originale, dar este perfect combinată cu orice stiluri, variind de la clasic la high-tech. Atunci când alegeți o astfel de țiglă, luați în considerare nevoia de neutralitate a altor suprafețe.

Pentru a mări spațiul unui hol mic, puteți utiliza nuanțe de gri, albastru și maro.

De asemenea, puteți mări lățimea coridorului îngust așezându-vă în joncțiunea camerelor într-un apartament cu două camere, cu un pod din același material. De exemplu, utilizați plăci pe pragul bucătăriei, al băii și al sălii. Aceasta este o idee frumoasă, care nu numai că are o funcție estetică, dar va efectua și efectul atribuit.

Mulți proprietari de apartamente aleg opțiunea combinată în care placa este combinată cu alte acoperitoare de podea. Placile ceramice vor fi perfect combinate cu laminat.Această soluție vă permite să împărțiți coridorul în zone, oferind confort suplimentar și originalitate.

Acest videoclip oferă sfaturi despre alegerea plăcii potrivite pentru podea.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor