Idei moderne de design de hol

 Idei moderne de design de hol

Înregistrarea holului trebuie acordată o atenție deosebită. La urma urmei, pentru a crea o impresie optimă a casei și a locuitorilor ei cu ajutorul acestei camere este destul de dificilă. Doar cu competență folosind spațiul său mic, puteți rezolva în mod confident sarcina.

Caracteristici de design

Designul poate fi cel mai original, iar soluțiile perfecte acum au fost dezvoltate, chiar și pentru un hol foarte mic. Să fie suficient spațiu doar pentru un cuier și un singur raft pentru pălării, dar chiar și un astfel de teritoriu ar trebui aranjat delicat. Pentru a păstra confortul și pentru a exprima ideea de decorare, trebuie să îți puneți toate hainele în dulap.Se recomandă să alegeți mobilierul cu uși glisante și o oglindă pe ele (vă permite să salvați o mulțime de spațiu valoros).

Apartamentul ar trebui să separe camera de la ușile holului cu inserții din sticlă transparentă, va ajuta să adăugați mai multă lumină într-un spațiu întunecat. Când spațiul disponibil este limitat la 4 metri pătrați, acest lucru este foarte rău, dar problema este complet rezolvată.

Puteți să apelați la reamenajare sau să încercați să măriți spațiul vizual, alegeți mobilierul potrivit. Pereții sunt vopsite (acesta este cel mai eficient strat de economisire a spațiului), dar fără alb, este ștampilat inutil.

Sala de intrare într-o casă privată nu este modelată așa cum este ea în apartamente, deoarece este necesar să se ia în considerare atât schimbările de temperatură la intrare, cât și dimensiunea camerei. Nu este standardizat, fiecare dezvoltator aleg dimensiunea locațiilor individuale la discreția sa.

Sala este măsurată cu atenție și achiziționate mobilier, elemente decorative, gândiți-vă prin design, pornind de la rezultatele măsurătorilor. În casele private se recomandă utilizarea linoleumului și a țiglei, dar în caz contrar nu vor exista diferențe speciale între apartamente.

Ideile moderne vizează, în primul rând, să nu "rupe" configurația inițială a coridorului, ci să o utilizeze cât mai eficient posibil.

9 fotografie

Important: originalitatea aici este bună în mod moderat, și este de dorit să adere la același design ca pentru alte camere.

Sau dacă ați făcut încă o alegere în favoarea unui stil special, trebuie să introduceți elemente care să conecteze vizual și logic diferite camere. Se recomandă utilizarea pentru această placă de oglindă și artă.

Designul modern al coridoarelor de 8 metri patrati. m sau orice alt subiect, în primul rând, la considerente de practicitate și funcționalitate, ele domină eleganța externă, deși nu o anulează complet.

Gândiți-vă dacă va fi convenabil să curățați camera, dacă menținerea curățeniei și strălucirea nu va fi prea obositoare. Sunt preferate astfel de materiale și structuri care își păstrează îndelung calitățile practice și aspectul, chiar și în contact permanent cu umiditatea.

Este recomandabil să alegeți pardoseala cât mai puternică și mai stabilă posibil. Orice abordare modernă (nu doar minimalismul) vizează exprimarea unei idei stilistice comune, utilizând cel mai mic număr de elemente decorative.

În același timp, zona este de asemenea luată în considerare - nu este instalat niciun mobilier mai mult decât este convenabil pentru dvs. și, prin urmare, produsele multifuncționale sunt mai potrivite în cele mai mici încăperi. Asigurați-vă că aveți grijă de iluminarea artificială și, dacă pereții și plafoanele sunt foarte întunecate, alegeți lămpi cât mai strălucitoare ca să neutralizați acest efect.

Stiluri și culori populare

Indiferent de stilul ales, evitați tonurile excesiv de ușoare, acestea sunt considerabil cea mai mică poluare. Stilul țării implică utilizarea obiectelor și a acoperirilor cu aspect natural, o etapă foarte bună fiind introducerea obiectelor decorative realizate manual.

Coridorul poate fi decorat, de exemplu, cu o cortină de bumbac care separă rafturile de pantofi de restul spațiului. Ghivecele cu flori sau herbaria pe rafturile din lemn vor arata, de asemenea, bine. Ceea ce este categoric nepotrivit în acest format este tranzițiile abrupte. Încercați să coordonați ușor diferite părți ale interiorului.

7 fotografie

Opusul absolut al muzicii country este hi-tech: accentuează nu numai fascinația cu tehnologia și tehnologia modernă, ci și ambiția și determinarea proprietarilor.Tonuri de frig și expresive apar cel mai adesea.

În design pot fi combinate vopsea alb și albastru. Terminarea bruscă a contururilor care separă elementele eterogene, spargerea simetriei - toate acestea sunt justificate dacă este posibil să se potrivească o mișcare specifică în conceptul general.

Nu vă fie teamă să creați cameră prea ușoară sau foarte întunecată, este în concordanță cu canoanele acestei abordări.

Minimalismul poate fi considerat una dintre ramurile tehnologiei high-tech. Există deja un accent pe dezvoltarea și confortul camerei. Nu, atributele high-tech, culorile bogate sunt încă binevenite, dar sunt subordonate ideii de confort.

Este permisă utilizarea elementelor de animație:

 • Vaze (nu neapărat cu flori, puteți de la sine);

 • Figurine figurine din ipsos;

 • Ceas frumos;

 • Iluminare originală.

Pentru punerea în aplicare a nișe în coridorul minimalist se utilizează cel mai adesea gips-carton.

Interiorul clasic se potrivește celor care nu displace categoric ambele soluții anterioare, par prea complicate sau ciudate. Acesta este un design simplu și neted care nu se încadrează în nici una dintre extremele.Ca accente, puteți folosi componentele individuale ale altor stilistice și deloc nu defăimați în același timp normele estetice.

O caracteristică caracteristică a coridoarelor clasice va fi aproape întotdeauna colorarea monotonă a pereților, cu ajutorul structurilor pe bază de apă și în detrimentul panourilor de lemn.

Important: nu atarna niciodata rafturile pe hol, merita folosita doar una sau doua, dar cat mai eficient posibil.

Clasicul are limitările sale - nu ar trebui să îl aplicați în cazul în care există un colț orizontal sau rotunjit. Numai configurațiile geometrice perfect regulate se potrivesc perfect. În cazul în care camera este foarte mică, va trebui mai întâi să faceți o reamenajare solidă pentru a crește zona, și numai apoi aranja camera într-un spirit clasic.

În ceea ce privește culoarea, în acest interior sunt recomandate combinații de alb, cu bronz și acoperire aurite. Dar, datorită caracteristicilor holului, este mai corect să înlocuiți albul pur cu tonuri galben, verde sau bej, cu apariții singulare ale tonului principal.

Dacă creați o nișă sau un ecran clasic, perimetrul este în valoare de mucegaiuri suprapuse.Exprima spiritul de design va ajuta la stuc de frontiere și rozete buclat, cadre grele din lemn natural în jurul oglinzilor. Lămpi relevante și originale - lămpi, care amintesc de suporturi pentru lumanari.

Materiale de finisare

Selectarea materialelor pentru finisarea holului nu este la fel de simplă pe cât pare. Nu este suficient să potriviți stilul ales în toate detaliile și să combinați culorile bine. Este necesară o rezistență ridicată la poluare și abraziune. În caz de defecțiune, se recomandă să se țină cont de întreținerea fiecărui tip de acoperire. Numai prin respectarea acestor cerințe puteți organiza un coridor pentru mulți ani care urmează.

Fundal inacceptabil tapet de hârtie. Chiar și opțiunile lor optime se uzează prea repede. Însă omologii ieftini de vinil sunt destul de adecvați și, în plus, se disting printr-o gamă largă de desene create.

Datorită texturilor foarte dense, este posibil să se acopere aproape toate imperfecțiunile terenului, iar abilitatea de a spăla peretele îi va multumi pe orice proprietar responsabil.

Tapetul din cork ar trebui să fie interesat deja deoarece acestea oferă un risc minim de alergii și se potrivesc perfect într-un stil ecologic.Această acoperire este ușor de curățat, este extrem de sigură pentru sănătate, nu acumulează praf sau electricitate statică.

Repararea suprafeței este mult mai ușoară dacă folosiți tapet lichid, în plus, acestea sunt considerate cele mai simple care se aplică. Acest material este recomandat pentru holuri, configurația pereților în care este foarte complexă și complicată. Va fi prea dificil și obositor să tăiați și să tăiați materialele tradiționale de tapet.

Fibra de sticlă poate suporta cu ușurință chiar și o astfel de încercare ca ghearele de câine sau de pisică; dacă este necesar, le puteți repara de mai multe ori. Este ușor de vopsit și tapet pe bază de non-țesute. Dar dacă nu există dorința de a se angaja în desenul de lucru, pur și simplu alegeți o pânză cu un model.

Atunci când faceți o cameră nu este necesar să fie limitată de imagini de fundal, există materiale care nu necesită pregătire de lipici deloc.

Un exemplu remarcabil este tencuiala decorativă, care are cele mai multe abilități de a imita alte acoperiri:

 • Piatra naturala cu texturile sale unice;

 • Pereții din lemn mâncați de gândaci;

 • Marmură elegantă și perfect netedă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai expresive exemple care arată posibilitățile dvs. atunci când decorați un spațiu cu tencuială. În practică, soiul este mult mai amplu. În ultimii ani, imitația de gresie și pânză de mătase umedă este foarte populară. Velur si tencuiala de relief doar putin inferior acestora in popularitate.

Rezistența excelentă la uzură se distinge prin diferite tipuri de panouri decorative, în plus, toate necesită doar cea mai simplă îngrijire; apucați un burete înmuiat în apă cu săpun pentru a menține curățenia perfectă.

Blocurile decorative din plastic pot fi atât netede cât și decorate în spiritul unui mic model provensal. Unele dintre ele prezintă o piatră indestructibilă. Spre deosebire de piatra autentica sau marmura, o astfel de acoperire este ieftina si este instalata foarte repede.

MDF panouri sunt oarecum mai scumpe, dar au un avantaj de netăgăduit care justifică pe deplin prețul stabilit - este aspectul respectabil și siguranța perfectă a mediului.

Dacă aveți suficient timp și bani, puteți decora coridorul cu piatră sintetică.Suprafața sa, datorită tehnologiei moderne, este capabilă să copieze forma de granat și gresie, marmură. Dacă doriți să vedeți turcoaz și onix în interior, doar o piatră gri, brută sau malachit, aceasta este o soluție excelentă.

Unii producători au lucrat atât de bine un proces tehnologic în care numai o masă de material poate fi distinsă de o imitație originală.

Nu trebuie să fie ignorate și plăcile din gresie, în ultimii 10-15 ani au apărut o serie de texturi de astfel de straturi, permițându-le să fie utilizate nu numai în băi sau bucătării. Încercați însă să cumpărați o placă dublă, va fi mecanic mai puternică și, prin urmare, mai durabilă.

Când alegeți opțiunea de vopsea, comandați numai o emulsie pe bază de apă, latex, silicat, acrilic sau silicon. Dintre diferitele opțiuni de culoare, cele mai întunecate sunt preferate, inclusiv maro, dar cu condiția ca acest lucru să nu creeze o întunecime excesivă în design.

Nu vopseaua nu este capabilă să mascheze defectele bazei și, prin urmare, trebuie să fie perfect netezită inițial sau special pregătită.

Indiferent de materialul pe care îl alegeți, indiferent cât de simplu este utilizarea acestuia, pregătiți întotdeauna schița proprie sau cu ajutorul unui designer experimentat. Acest lucru vă va ajuta să evitați multe greșeli ridicole și să reduceți în mod repetat riscul de pierderi din cauza reparațiilor de calitate slabă.

Pe lângă pereți, este important să finalizați corect podelele și plafoanele. Suprafața inferioară a acestei camere este decorată în principal cu linoleum și laminat (în segmentul bugetar) sau cu piatră și țiglă (dacă există suficiente resurse libere). Învelișul vechi, în cea mai mare parte, este supus dezmembrării complete, pentru a putea aplica noile soluții mai ușoare.

Panourile și alte materiale instalate pe cutie nu necesită pregătire lungă și obositoare, dar "mănâncă" spațiul și vă obligă să alegeți cu grijă elemente de fixare.

Parchetul de bucătărie se găsește numai în mod ocazional în coridor. Și complet pentru nimic nu le neglijează! La urma urmei, această soluție va permite, timp de câteva decenii, crearea unei podele frumoase durabile, care nu trebuie reparate în mod constant.

Un criteriu important pentru calitatea unui produs îl reprezintă acoperirea lacului de protecție și utilizarea speciilor de lemn foarte durabile.Din când în când, va fi necesar să se efectueze reparații repetate și acoperire cu porțiuni noi ale aceluiași lac.

Parchet laminat este o alternativă relativ accesibilă la diferite tipuri de parchet, dar în același timp este destul de diversă. Este recomandabil să alegeți cele mai puternice soiuri, acestea să dureze foarte mult timp - până la o jumătate de decadă (cu respectarea strictă a principiilor de bază ale îngrijirii). Un avantaj important al laminatului este că puteți înlocui blocurile individuale afectate, fără a atinge restul. Se recomandă tratarea îmbinărilor cu masticuri speciale (ceara cel mai adesea) sau pentru a utiliza variante rezistente la umiditate; cu toate acestea, ele sunt mult mai scumpe decât cele simple.

Nu utilizați niciodată covor natural, care absoarbe prea ușor apa și începe să miroasă rău, deformat rapid.

Costul gazonului artificial este considerabil mai mic, este mult mai greu de deteriorat, poate fi curățat chiar și cu reactivi puternici. Într-o astfel de acoperire nu va fi capabil să se stabilească insecte. Covorul din nylon este greu, dar destul de scump, iar soiurile cu ac nu sunt suficient de puternice.

Linoleum în holuri are sens să se stabilească două tipuri: de uz casnic sau semi-comerciale.A doua opțiune este mult mai scumpă, dar se dovedește a fi mai stabilă și mai sigură, ceea ce ne permite să o recomandăm pentru coridoare. Printre alte tipuri de pardoseli se recomandă utilizarea plăcilor ceramice și a porțelanului.

Alegem mobilierul

În coridor, puteți utiliza dulapuri de colț, completate de rafturi superioare, dar această soluție trebuie să țină cont de caracteristicile plafonului. Mobilierul interior ar trebui să fie distribuit cât mai uniform posibil pentru a netezi sentimentul de "a fi în tunel" cât mai mult posibil. Un hol mic necesită utilizarea de produse de mobilier de dimensiuni corespunzătoare. Este foarte dificil și dificil, deoarece încăperile foarte mici permit utilizarea doar a dulapurilor mici și noptierelor.

Este absolut necesar:

 • Dulapuri sau umerase pentru agățarea articolelor de îmbrăcăminte;

 • Thumbnails pantof (fie lat sau îngust și alungit în sus);

 • Rafturi pentru chei, telefoane și alte lucruri utile, produse pentru îngrijirea încălțămintei;

 • Locuri de șezut pentru îmbrăcare și schimbare confortabile.

Respingerea oricăruia dintre aceste elemente, chiar și cu o lipsă puternică de spațiu, nu este înțeleaptă. Un astfel de pas va înrăutăți numai calitatea vieții în casă și este mai bine să folosiți versiunile combinate, modelele de colțuri.

În cazul în care colțurile creează o dispoziție negativă foarte puternică, este mai bine să le înmuiați vizual în detrimentul dulapului de dimensiuni compartiment, care este, de asemenea, capabil să găzduiască îmbrăcămintea exterioară a întregii familii.

Se recomandă completarea acestor mobilier cu o masă de noptieră cu rafturi închise înclinate.

Mobilierul încorporat ar trebui să fie folosit în coridoare mici, concepute pentru tehnologie sau țară. Puteți extinde designul cabinetului de-a lungul întregului perete, vă va permite să mergeți în liniște chiar și cu plasarea completă a dulapului interior.

Dacă un astfel de obiectiv nu merită, iar volumul principal de îmbrăcăminte este stocat în altă parte, merită să alegeți un spațiu suspendat. Se evaluează stabilitatea structurii în sine și a cârligelor (metalul este cel mai puternic).

Mobilierul modular poate fi reprezentat de o combinație între un dulap îngust, un piept de sertare cu sertare de rulare și degete închise, toate acestea vă permit să închideți complet problema cu depozitarea articolelor de îmbrăcăminte. În coridoarele mici este recomandabil să se utilizeze mobilier de culoare deschisă - alb sau bej.

Este logic să selectați elemente de interior care coincid strict cu culoarea pereților, ele vor fi invizibile în exterior, dar funcționalitatea nu va scădea deloc.

Pentru stilul de înaltă tehnologie, o căști cu o linie contură simplă și clară este cea mai potrivită, iar suprafețele lucioase sunt adecvate în acest format. Deoarece lipsa de lumină și spațiu nu va permite să confirme modernitatea stilului datorită culorilor contrastante, puteți să învingeți această idee cu mânere multi-colorate. În interiorul ultramodern se va folosi chiar și mobilierul de modă veche, dar în acest scop ar trebui să fie finalizat cu o metodă decoupage.

Atunci când alegeți cel puțin un produs forjat decorat, aceleași elemente de design ar trebui să fie folosite de alții.

Soluții frumoase de design și idei

Cu ajutorul arcului este ușor să se separe spațiul coridorului din încăperile adiacente. Acest element va arăta elegant și va lăsa în mai multă lumină decât ușile cele mai transparente de tipul obișnuit. Designerii recomandă adesea utilizarea scării ca parte a spațiului decorativ original.

Dacă decideți să aranjați holul în stilul minimalismului, limitați numărul de culori la două sau trei. Ca bază, orice ton contrastant doriți este potrivit.

O idee bună este să introducem în interior un număr mare de surse de lumină, dar culoarea lor trebuie să fie în armonie cu pereții și tavanul.Un raft sau un cadru al unei oglinzi este un accesoriu luminos într-un mediu minimalist.

Pentru a exprima spiritul coridorului provensal, un lemn exterior complet matur și o finisare deliberat neuniformă a ipsosului va ajuta. Camera de vintage este decorată fie cu decor din fier forjat, fie cu coarne unice sau cu coarne de cerb.

Numai în cazul în care există suficient spațiu, merită luate în considerare opțiunile prin instalarea vaselor de flori. Nu uitați că va trebui să aveți grijă de flori tot timpul și că oamenii foarte ocupați ar trebui să le refuze.

Extinderea unui spațiu prea restrâns poate fi realizată prin:

 • Pictura peretilor in cele mai luminoase culori;

 • Tapetarea acestora cu un model întins orizontal;

 • Accent pe luciu;

 • Aplicarea oglinzilor.

Dintre toate tonurile luminoase, cele mai atractive vor fi verzi, dar vorbim despre soiurile sale vesele, nu despre tonurile groase. Combinațiile alb-verzui vor adăuga distracție și atmosferă festivă în interior. Coridorul vă permite să aplicați un model mare de acoperire a pereților. Ca accent se potrivește oricărui zid. Nu este de dorit să folosiți o bandă pe mai mult de două treimi din suprafețe, altfel camera va părea prea îngustă sau subevaluată.

9 fotografie

Cu o lățime suficientă, merită să închideți rafturile de adâncime moderată pentru a găzdui cărți și obiecte decorative. Iluminatul bine construit vă va ajuta să faceți o oglindă elegantă și mai frumoasă. Fotografiile mari sau portretele alb-negru, peisajele și viața continuă se vor potrivi perfect într-un hol minimalist. Parte din teren este potrivit pentru format high-tech.

Pentru iluminare merită folosirea benzilor LED și a lămpilor individuale. Ele vă permit să creați o compoziție neobișnuit de frumoasă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor