Piatră decorativă în interiorul holului

Renunțând la un design interior elegant, care arată solid și scump, ca urmare a reparării holului, merită să folosiți o piatră decorativă în decorarea interioară a holului. Oamenii sunt familiarizați cu acest material de finisare din antichitate, iar piatra decorativă modernă din hol este asociată cu monumentalitatea, securitatea și liniștea.

Nobilimea camerei va adăuga caracterul său masiv, iar o varietate de suprafețe reliefate și o paletă bogată de culori va da respectul și luxul interiorului.

În hol, a cărui decorare include piatră decorativă, va exista întotdeauna o atmosferă de confort personal sigur, deși la prima vedere acest material este înzestrat cu greutate și răceală naturală.

Avantaje și dezavantaje

Suprafața artificială de piatră are o mulțime de calități pozitive:

 • Aspect aparte. Brutalitatea și textura naturală a pietrei - unul dintre principalele motive pentru care adesea preferă acest tip de material. Adevărații romantici, visând în tinerețe despre Evul Mediu și despre castelele dure ale arhitecturii gotice, își pot realiza visul în realitate acasă.

Utilizarea pietrei decorative în proiectarea sălii va face interiorul original și elegant, subliniază individualitatea proprietarului său.

 • Greutate redusă Cetățenii bogați - proprietarii coridoarelor unei zone mari de case - apreciază naturalețea în orice, își pot permite să decoreze holul într-o piatră reală. Dar această opțiune de finisare are multă greutate, ceea ce necesită o consolidare suplimentară a suprafeței. O alternativă aici este o piatră decorativă, care oferă doar un strat subțire de material și cântărește relativ puțin în comparație cu "colegul" natural. Și este aproape imposibil să o distingem de prezent, poate imita chiar și cele mai rare rase.
 • Instalare ușoară. Producătorii de piatră artificială iau în considerare faptul că va fi utilizat pentru decorarea pereților, în stadiul inițial este deja adaptat la acest proces. Nu necesită o suprafață perfect plană pentru așezare, nu este nevoie să folosiți un nivel. Materialul ușor de utilizat este atașat cu adeziv sau mortar de ciment obișnuit, fisurile nu interferează cu acesta - astfel de defecte sunt eliminate rapid cu aceeași soluție sau sunt ascunse de o bucată de piatră adecvată.
 • Rezistența la foc Materialul nu este combustibil, ceea ce sporește siguranța încăperii și adaugă un plus avantajelor finisajelor de piatră față de alte tipuri.
 • Durabilitate. Odată ce ați terminat coridorul cu piatră artificială, puteți uita de reparația suprafețelor sale pentru o lungă perioadă de timp. Durata de viață a decorului de piatră, cu o instalare corespunzătoare și o întreținere atentă, ajunge la 12-15 ani.
 • Categoria de preț accesibilă. Costul materialelor artificiale este semnificativ mai mic decât cel al pietrelor naturale. Aceasta vă permite să o utilizați pe suprafețe mari, deoarece suma totală cheltuită pentru achiziționarea de materiale și lucrări de finisare este mai accesibilă pentru consumatorul mediu decât în ​​cazul probelor reale.
 • Compatibilitate. Toate soluțiile stilistice vă permit să folosiți piatră decorativă pentru interior și să o combinați cu alte tipuri de finisaje: lemn, metal, cărămidă, sticlă, tencuială.
 • Ușor de îngrijit. Această acoperire nu necesită o atenție specială la curățare. Acesta poate fi aspirat periodic și șters cu un șervețel folosind agenți de curățare blând.

Dezavantajele unei pietre sunt mult mai puțin decât avantajele.

În comparație cu materialele naturale, acoperirea artificială este mai sensibilă la lumina soarelui și umiditate.

Pentru protecție suplimentară, este necesar să se proceseze cu compuși hidrofobi speciali.

tipuri

Datorită evoluțiilor industriale moderne, există mai multe opțiuni pentru finisajele decorative.

Piatră flexibilă

Piatra flexibilă este un material relativ nou creat cu tehnologii inovatoare. Este o felie de gresie, combinată cu o bază textilă de polimeri, care vă permite să transferați cu atenție structura pietrei naturale.

Designerii și arhitecții apreciază materialele de înaltă tehnologie pentru proprietățile sale unice, cum ar fi: respectarea, ușurința, naturalețea, rezistența la uzură, instalarea simplă, o gamă largă de texturi și culori.Dezavantajele finisajelor flexibile sunt costul ridicat, care este justificat de utilizarea secțiunilor de rase naturale.

Relieful inerent în piatră poate face curățarea oarecum dificilă, iar praful care se acumulează în pliurile acoperirii va deveni o sursă de reacții alergice pentru persoanele predispuse la această boală.

Piatra sălbatică

Piatra sălbatică este un tip popular de decor care arată spectaculos în orice interior datorită naturii sale naturale și apropierii de natură. Din cele mai vechi timpuri, oameni celebri au folosit materiale naturale pentru a-și decora palatele și castelele, iar astăzi utilizarea pietrei sălbatice în decorul interior indică statutul ridicat și poziția financiară a proprietarului.

Formată de-a lungul a mai multe milenii într-un mediu natural, tipul de acoperire are o gamă bogată de culori și vă permite să aduceți la viață orice idei de design.

La fabricile de prelucrare, plăci mari de piatră sunt crăpate în multe bucăți mici, creând astfel un material unic pentru fațadă. Chiar și într-o grămadă mare de pietricele nu va fi posibil să se găsească două identice, ceea ce indică o textură unică de decor decorativ.

Pietre artificiale

Pietrele artificiale sunt fabricate special din punct de vedere industrial, rareori cu mâna. În producerea unei soluții speciale se toarnă în matrițe și se usucă, se efectuează tratament termic, acoperit cu impregnare sau glazură. Beton, cuarț, acril, ghips și granit ceramic sunt folosite ca materii prime pentru materiale artificiale. Compoziția include coloranți, plastifianți, elemente de armare. Toate componentele sunt sigure pentru sănătatea umană.

Zidăria artificială este ușor de pus în ordine, dacă orice element este deteriorat - este ușor de înlocuit.

materiale

Producția de finisaje de piatră decorativă utilizează o varietate de materii prime.

Piatra de ghips

Piatra de gips este din ce în ce mai folosită pentru decorarea interioară datorită proprietăților excelente de performanță. Materialul poate fi realizat în mod independent cu bază de ipsos și forme speciale. O mică proporție de produse finite nu ar putea fi mai potrivită pentru căptușirea pereților despărțitori interiori subțiri și a modelelor de artă care nu pot fi supuse unor sarcini suplimentare. Gipsul vă permite să creați o varietate de forme arhitecturale,pentru care sunt apreciate de designeri din întreaga lume.

Printre calitățile pozitive ale materialului - categoria de preț scăzută și prietenia cu mediul. Tencuiala de finisare va costa mult mai puțin decât în ​​granit sau marmură, este o oportunitate excelentă de a salva lucrările de reparații. Și capacitatea căptușelii finisate de a trece prin aer va oferi un microclimat favorabil în cameră. Dezavantajele includ fragilitatea produselor: acestea necesită un tratament atent și respectarea regulilor de transport.

Piatră decorativă din tăvi de ouă

Piatra decorativă din tăvile de ou în hol este o decizie de proiectare neașteptată. Aceasta este cea mai bugetară și mai simplă versiune a placării peretelui, pe care chiar și un copil o poate face față, dar aspectul final nu-și pierde acest lucru - decorarea decorativă pare impresionantă și nu este mult diferită de materialul industrial.

Pentru fabricarea "cărămizilor" trebuie să aveți în stoc carton, ouă și adeziv PVA. Celulele sunt rupte în pliuri, lăsând mai multă ușurare și lipite pe foi de carton pregătite. Pentru a da textura dorită deasupra, impuneți un strat suplimentar de șervete de hârtie.Produsele finite sunt uscate și acoperite cu un strat de vopsea, la final lăcuite. O astfel de zidărie din tăvile de ou va fi o decorare excelentă a holului.

O astfel de zidărie din tăvile de ou va fi o decorare excelentă a holului.

Dimensiuni și textură

Piatra decorativă se distinge prin forma și textura sa:

 • Pietriș - rotunjit neted, imitând bolovani sau pietricele.
 • Cioplite - au chips-uri și nereguli caracteristice, asemănătoare cu rasa brută.
 • Tăiat - sunt rezultatul tăierii blocurilor mari în plăci; toate părțile acestor produse, cu excepția feței, fac obiectul unei proceduri de măcinare.
 • Mozaic - toate elementele sunt combinate în culori sub un anumit model.
 • Caramida - vă permite să simulați așezarea cărămizilor în diferite variante.
 • Gresie - creați pe suprafață un fel de zidărie din gresie, fața este lustruită.
 • Fantezie - creați imagini de pietre care nu există în natură, ale căror forme și culori sunt selectate pentru designul dorit.

În cazul în care spațiul hol nu este suficient de mare, utilizarea de diferite în textura de produse decorative este mai bine să refuze. Este necesar să alegeți o opțiune sau să includeți materiale care sunt similare în umbră.

Diferite dimensiuni, dar identice în pietre decorative color vă permit să creați compoziții originale și să introduceți cu succes un spațiu. În acest caz, piesele mari tind uși și colțuri vizibile, iar mici fragmente sunt folosite pentru miezuri.

După alegerea proiectului viitor al coridorului, este necesar să se calculeze cantitatea de material.

În cazul produselor decorative nu este dificil: ele au adesea forma geometrică corectă.

culoare

Cu care se confruntă holul cu o piatră decorativă poate fi atât o soluție de design excelentă cât și o pierdere de bani - totul depinde de rezonabilitatea viitorului proiect.

Nu ultimul rol este jucat de gama de culori a produselor. Aspectul tipic al apartamentelor moderne nu implică prezența ferestrelor în holuri, trebuie să fie mulțumiți de iluminatul artificial. Cea mai bună soluție ar fi alegerea pietrelor decorative din nuanțe luminoase, care sunt surse de lumină artificială direcționate în mod special.

Culoarea plăcii de piatră nu trebuie să fie prea diferită de restul finisajului, altfel va cauza o disonanță în interior.Este suficient dacă este puțin mai întunecată decât tonul general al pereților.

Coridor și coridor - sediul, care în primul rând funcționalitate. Nu trebuie să fie prea strălucitoare, pereții tonurilor pastelate și piatra neutră texturate sunt potrivite.

Nuanțe albe

Culoarea albă a decorului mărește vizual camera, ceea ce este deosebit de important pentru holurile mici. Designul alb-negru va face camera rafinată și luxoasă, oferindu-i solemnitate. Acest interior este considerat un clasic al genului, adevărații cunoscători îl aleg deseori, realizând cât de bine se potrivește în spațiul comun. Se crede că această umbră este marca pentru care se confruntă coridorul, însă această opinie este greșită.

Piatra este un material foarte practic, ușor de curățat.

Nu trebuie să îmbrăcați complet interiorul în această culoare, un stil oficial asemănător unui spital. Pentru a dilua fundalul, puteți adăuga accesorii contrastante: lămpile roșii strălucitoare sau un covor de culoare zebră vor adăuga dinamica designului coridorului, dând-o individualitate.

Peretii albi sunt un atribut indispensabil al stilului mediteranean grecesc.

A transforma-o la domiciliu este suficientă pentru a adăuga nuanțe din spectrul albastru și albastru.

Tonuri gri

Austerul greu reprezintă intelectul și nașterea nobilă. Un hol într-o piatră gri spune că proprietarul său este o persoană practică și de afaceri care nu-i place să se abată de la principiile sale. O astfel de căptușeală este perfect combinată cu alte spectre, camera nu va fi niciodată o atmosferă opresivă fără chip. Fanii gothic medievale pot completa interiorul accesoriilor roșu și negru din zidărie gri.

Beige tonuri

Paleta bej-maro în hol este una dintre cele mai populare. Tonurile calde ajută la crearea unei atmosfere favorabile, înființate într-un mod pozitiv. Într-o astfel de atmosferă, este confortabil și confortabil atât pentru proprietarii casei cât și pentru oaspeți.

Opțiuni de proiectare

Nu este necesar să se facă pereți complet de piatră în hol, aceasta va transforma o cameră mică fără ferestre într-o peșteră sau temniță.

Învelișul fragmentat va arăta laconic, cu ajutorul acestuia puteți evidenția accentele necesare.

 • Decor de perete în colțurile holului. Așezarea pe colțurile interioare sau exterioare ale camerei este una dintre metodele preferate de decoratori, creează efectul ruinelor antice și vă permite să plasați zona în cameră.
 • O soluție extravagantă - de a pune podeaua în piatră.Cetățenii securiți din punct de vedere financiar pot permite cu ușurință un astfel de nivel. Problema este fragilitatea materialului artificial, care în timpul funcționării este supus încărcărilor mecanice. Pentru decorare este mai bine să utilizați spații naturale naturale.
 • Golurile sau nișele de pe hol pot fi bătut efectiv cu o piatră, iar pentru textura materialului să se "deschidă", este necesar să se direcționeze sursele de lumină artificială în deschideri.
 • Piatra decorative permite nu numai să decoreze pereții, ci și să se concentreze pe ușă. Opțiunea cea mai populară este o arcadă de piatră, aceasta va fi întotdeauna centrul atenției. Pentru unii, este un element al Evului Mediu, pentru unii acesta va aminti intrarea într-o peșteră misterioasă sau într-o grotă, în timp ce alții se vor asocia cu Arcul de Triumf.

Ce poate fi combinat?

Piatra decorative se întâlnește bine cu toate tipurile de ipsos, chit decorativ, vopsea și tapet.

 • Confruntarea cu tencuiala. Piatra artificiala si tencuiala decorativa - o combinatie buna atunci cand decorati sediul. Calitatea, durabilitatea și generozitatea sunt trăsăturile definitorii ale decorului propus.Pentru o combinație armonioasă de materiale este de a recurge la tranzițiile clasice: colțurile de piatră, care curg ușor în zidul tencuit, încadrați arcade, accente de nișe și ferestre. Piesele unice de "piatră" arătau ca și cum ar fi apărut din spate despicarea ipsosului.
 • Cu tapet. Tandem piatră și tapet - unul dintre cele mai populare în apartamentele moderne datorită gamei largi de materiale. Pentru a le lega în mod concis în interiorul aceluiași interior, este mai bine să folosiți spițele de tonuri luminoase. Stratul de piatră nu ar trebui să fie combinat cu tapet cu un model, un ornament floral luminos ar fi mai potrivit. Accentul în cameră ar trebui să cadă pe piatră, iar modelul mare și modelele geometrice de pe spițe vor depăși spațiul din hol, iar textura excesivă a materialului adiacent pietrei va fi necorespunzătoare.

Ce poate fi înlocuit?

Nu este întotdeauna posibilă utilizarea ornamentelor din piatră decorativă, tehnologiile moderne de dezvoltare permit rezolvarea acestei probleme cu ajutorul analogilor disponibili.

 • Aranjarea panourilor în interior. Aceasta este cea mai bună opțiune când trebuie să transformați rapid și eficient holul la cel mai mic cost pentru lucrările de instalare și materiale.Panourile, realizate din materii prime naturale sau artificiale, se montează cu ușurință pe suprafața pereților și plafoanelor, armonizează cu succes cu alte materiale de finisare și se disting printr-un aspect estetic.
 • Montarea plăcilor. O astfel de substituibilitate se găsește deseori în interioarele moderne datorită caracterului său practic și a costului material destul de scăzut. Placile decorative vor fi de cateva ori mai ieftine si nu vor mai fi atractive nici macar in comparatie cu piatra naturala. Un profesionist bun nu determină imediat tigla în fața lui sau un model natural.

Exemple frumoase de design interior

Un hol mic cu piatră în apartament necesită utilizarea moderată a acestui material. Zidăria solidă sau dimensiunile mari ale produselor decorative vor face ca camera să fie mai greoaie, va fi inconfortabilă în ea.

O mica impregnare de piatra pe unul dintre pereti, fara usi, va arata impresionant si stilat. De exemplu, imitația unui raft de piatră în care rafturile decorative sunt atașate la perete, iar fundalul pentru ele este o zidărie de piatră artificială. Culoarea bej a peretelui tencuit și a cărămizii din teracotă se completează organic.Siluetele tulpinilor de bambus și minimalismul general al designului conferă interiorului un stil japonez, ușurință și seninătate.

În holul spațios al unei case mari, vă puteți face visul din copilărie să devină realitate - trageți pe pereți. Cu ajutorul pietrelor decorative de diferite forme, texturi și nuanțe, puteți pune orice imagine pe perete, fie că este vorba de un peisaj frumos cu vedere spre râu, fie de un portret al pisicii tale preferate. Multe fețe ale materialului oferă o gamă largă de fantezie.

Veți afla mai multe despre cum să utilizați piatră decorativă în interiorul holului în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor