Idei pentru planificarea unui apartament cu 3 camere

Apartamentele cu trei camere sunt, în cea mai mare parte, destul de spațioase, dar acest lucru nu înseamnă că aspectul original al acestora nu poate fi îmbunătățit. Trebuie doar să știți cel puțin subtilitatea minimă a abordărilor de proiectare și proiectare pentru a preveni erorile brute. În fiecare caz, este necesară o soluție individuală.

Tipuri de clădiri

Casele din seria timpurie ("Hrușciov") s-au remarcat prin aranjarea incomodă a încăperilor mici, a pereților subțiri, a unui tavan foarte mic și a unei băi combinate.

Casele recent construite ("panoul nou") sunt clădiri construite în anii 1970 - 1990. Spațiul de locuit a crescut, precum și zonele de bucătărie (până la 9-10 mp).

Locuintele planificarii imbunatatite au fost considerate recent tot ce este mai confortabil decat seria "Hrușciov". Prezența unei loggii și excluderea încăperilor de trecere nu mai este suficientă. Îmbunătățită este considerată doar un astfel de apartament, ale cărui parametri sunt mai buni decât cei specificați în SNiP. Aceasta este în mod necesar o cameră spațioasă și făcută cu proporțiile corecte. Nu mai puțin frecvente - camere de zi în 20 și 30 de metri pătrați. m, zona de dormitoare este de 12-15 metri pătrați. m.

În plus față de dimensiune, o atenție deosebită este acordată iluminatului - balconul este realizat în funcție de tipul francez.

Apartamentul cu trei camere, cu o amenajare îmbunătățită, nu poate avea o bucătărie cu o suprafață mai mică de 15 m2, în mod necesar sunt organizate instalații sanitare suplimentare. Acestea sunt cele mai îndepărtate de bucătării și zonele de luat masa. Băile din clădirea nouă pot fi atât combinate, cât și împărțite, ceea ce nu va afecta clasificarea bunurilor imobile. Băile sunt făcute suficient de spațioase, astfel încât să puteți pune chiar și o saună miniaturală. Asigurați-vă că prezintă o terasă, loggie sau balcon cu o lățime minimă de 120 cm.

Vorbind despre planificarea apartamentelor, trebuie să menționați diferența dintre casele cu cinci și nouă etaje. Clădirile cu nouă etaje sunt atractive pentru cei care doresc să rămână mai sus și au o vedere bună de pe fereastră.

Însă această particularitate nu este numai în această privință - astfel de clădiri sunt mai confortabile decât clădirile cu cinci etaje. Inițial, casele mai înalte au fost echipate cu ascensoare și jgheaburi de gunoi.

Clădirile din caramida ar putea fi făcute în mod diferit, în funcție de timpul de construcție și de proiect.

proiecte

Pe lângă tipul de clădire, trebuie să țineți cont de proiectul pentru care a fost realizat. În apartamentele lui Hrușciov, camerele standard erau plimbări, cel mai mare dintre ele fiind amplasat lângă magazie, din care, la rândul său, putea intra doar în dormitor. Seria 1-335, precum și K-7, sunt notabile pentru micul lor spațiu de bucătărie, holuri miniatură. Înălțimea plafoanelor din casele grupului 335 este de 255 cm.

În K-7, acesta poate ajunge la 259 cm, nu sunt prevăzute balcoane. În seria 1-447, planul nu prevede balcoane, adesea apartamentele din colțuri rămân fără ele. Principalul material de construcție este caramida.

Din 1960 până în 1975, apartamentele cu trei camere din clădirile cu cinci etaje din caramida aveau de obicei o suprafață totală de 44 de metri pătrați. m, rezidential - 32 m2, iar cota bucătăriei a rămas de 5,5 sau 6 metri pătrați. Seria 1-464 a însemnat numai utilizarea instalațiilor sanitare combinate, suprafața totală fiind cuprinsă între 55 și 58 de metri pătrați. m, ponderea spațiilor rezidențiale a reprezentat de la 39 la 45 de metri pătrați. m.

În apartamentele cu 3 camere de case moderne, spre deosebire de vechile cinci etaje, facilitățile sanitare sunt separate. Livingurile, bucătăriile și băile au devenit mai multe.Este rară găsirea unui apartament cu trei camere, unde nu ar exista nici balcon sau loggie. Există o varietate de dimensiuni - 70-76, și 80-100 de metri pătrați. m și chiar mai mult.

Apartamentele din clădirile cu nouă etaje din seria a 80-a, construite începând cu mijlocul anilor 1970, au implicat prezența bucătăriilor de la 7,5 mp m, cu o singură cameră separată, iar celelalte două - walk-through. De la sfârșitul anilor 1980, zona de bucătărie a ajuns la 9 metri pătrați. m, toate camerele devin autonome unele de altele. Diferența dintre seria 83 și cea de-a 90-a constă numai în configurația balconului - triunghiular în primul caz, drept sau ușor înclinat în al doilea.

Seria 90A, care a apărut deja în anii 2000, este remarcabilă pentru bucătăriile sale de 14 metri pătrați. m, plus echipamente imediat două balcoane.

În vechiul fond de locuințe, aspectul ceh al unui apartament cu 3 camere este destul de comun. Este tipic pentru locuințe situate în case de la 9 până la 12 etaje înălțime, construite nu mai devreme de 1970 și nu mai târziu de 1990. Plafoanele sunt joase, nu ajung la 250 cm, două balcoane - drepte și oblice. Astfel de clădiri au fost construite din cărămidă, din beton armat și din lut expandat. Suprafața apartamentului este de obicei de 60-64 metri pătrați. m.

Soluții de design interesante

Vesta sau schema de organizare a ferestrelor de pe ambele părți ale casei sunt mult mai interesante decât versiunea clasică, în care lumina pătrunde numai în unul sau două puncte. Pentru a îmbunătăți caracterul practic al unei astfel de case, aveți nevoie nu numai de a instala pachete de sticlă moderne, ci și de a transforma pragul de fereastră într-o masă miniaturală încorporată.

Nu ar vrea să facă originalitate și stare proaspătă, este logic să te gândești întotdeauna la alegerea unui stil clasic. Este economic și relativ neutru, necesită rareori utilizarea materialelor unice și a structurilor personalizate.

Dar în același timp și în designul clasic puteți găsi mișcări interesante. Deci, streașină masivă tavan și grinzi decorative, coloane nu va arata rau. În "vestă" poate arăta foarte atractivă combinație de loft și stilul scandinav.

Culoare și decorare

Tehnicile de proiectare ajută relativ ușor la eliminarea neajunsurilor vizuale ale planificării unui apartament cu trei camere. Pentru a corecta problema spațiului insuficient în încăperile mici este capabilă de o soluție stilistică în nuanțe deschise.

Cele mai avantajoase poziții dintre acestea sunt:

  • Alb alb;
  • Lumină bej;
  • Maro nesaturate.

Pentru a accentua în continuare vizibilitatea subtilă a unui astfel de design, sunt atașate pete unice strălucitoare; Este foarte bine să folosiți un decor cu flori și legume. Pe lângă panourile de perete, ele pot fi introduse în mobilier sau chiar decorate surse de lumină. Pe peretele lung al holului vor arăta fotografii de familie grozave. Rezultatul final - camera este bine saturata de lumina si nu arata deloc plictisita.

Are sens să decorezi camera de zi cu un fundal uniform de lumină., atunci se va dovedi a combina în restul de tonuri care sunt de obicei considerate incompatibile. O idee bună este să culoarea bucătăriei și a camerei de zi (culorile fronturilor inferioare ale bucătăriei, pereții camerei de oaspeți și rafturile de cărți pot coincide).

O parte dintre designeri fac în mod deliberat chiturile între plăcile de pe șorțuri și tapițeria de la bucătării, unde oaspeții se vor așeza, care nu pot fi deosebiți de culoare. Culoarea albă obișnuită datorită nuanțelor verzi moi amestecate cu aceasta îmbunătățește starea de spirit și ajută la relaxarea emoțională. Printre alte combinații este util să se utilizeze modele de potrivire pe perdele în camere diferite, în timp ce perdelele pot avea o culoare diferită și chiar pot fi făcute din materiale diferite.

Este recomandat să vopsiți bucătăria cu vopsea ușoară sau să o acoperiți cu panouri de finisare prea întunecate. Băile din apartamentele clasice și moderne nu sunt practic decorate, ceea ce vă permite să sugerați sarcina strict utilitară a acestor camere.

mobilier

Selecția obiectelor interioare este, de asemenea, importantă, deoarece acestea pot masca multe dintre deficiențele aspectului camerei.

Rafturile semi-rotunde sunt combinate stilistic cu lămpi perfect rotunde și deschideri arcuite tradiționale.

O atenție deosebită ar trebui acordată aspectului decorativ al grădiniței și aspectului său: luați în considerare modul în care puteți pune toate mobilierul necesar și nu puteți aglomera zona.

Nu încercați să puneți în dormitor un maxim de mobilier, lăsați-o să fie mai ușoară și mai ușoară, puteți chiar să accentuați pereții de lângă paturi, cu tonuri de lumină. Dulapurile încorporate sunt optime pentru hol, deoarece vă permit să ascundeți obiectele inutile de ochii curioși, pentru a elibera spațiu.

Cele mai bune opțiuni de interior

Apartamentele moderne cu trei camere pot fi combinate cu cele mai îndrăznețe accesorii, rupând modelele obișnuite într-un mod radical.Oglinda, ca și cum ar fi asamblată din piețe, formează iluzia unei uși care nu lasă pe nimeni să știe unde; tavanul camerei de zi poate fi nu numai ridicat, dar și parțial coborât, pentru a instala dispozitive de iluminat ascunse și pentru a masca tijele peroanelor pe care sunt atârnate perdelele. Ideea originală este o respingere fundamentală a lămpii principale, preferința pentru dispozitivele de iluminare ascunse în orice parte a camerei. Dacă doriți să accentuați angajamentul dvs. față de stilul japonez exotic, puneți bastoane de bambus în spatele unei canapele mici. Și acestea sunt doar câteva exemple despre cum să creați modele originale în cele mai simple moduri.

Oglinzile de fixare de deasupra meselor de toaletă ajută la adăugarea la situația în camere tipice de integritate vizuală. Direct opus puteți pune televizorul și spațiul de lucru, care sunt conectate vizual la rafturile de perete. Dar spațiul poate fi atât combinat, cât și împărțit. În colț apartamente cu trei camere în acest scop pot fi partiții utile, plasate între deschiderile ferestrelor. Acesta va fi eliberat în loc de cele trei camere obișnuite, cu un efort minim. Pentru a înregistra o astfel de schimbare este de asemenea ușor.

Atunci când nu există spațiu suficient, merită să se extindă deschiderile ușilor și să se introducă structuri de patinaj. Această tehnică, care este importantă, va spori ventilarea camerelor izolate.

În varianta cu organizarea unui dormitor, a unei camere de zi și a unei grădinițe, este recomandabil să îmbinați bucătăria și sufrageria într-un singur obiect și să păstrați stilul general într-o culoare bej. Atunci când bucătăria și spațiul de oaspeți nu sunt suficient de mari, este mai bine să ștergeți limitele dintre ele deja, extindând în același timp spațiul personal. Celelalte două camere ar trebui transformate într-un birou și într-o grădiniță.

Adesea, în apartamente cu trei camere, sunt îndepărtate partițiile care separă livingurile și coridoarele. Combinarea băii și a toaletei cu curățarea unei uși va ajuta la creșterea suprafeței camerei.

Fiind implicat în reproiectarea sau repararea unui apartament cu trei camere, nu uitați că ar trebui să fie în primul rând funcțional.

Idei pentru planificarea unui apartament cu 3 camere - următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor