Subtilitățile reamenajării "Hrușciov"

Pentru a doua treime a secolului XX, zeci de milioane de oameni s-au mutat din colibele rurale și camerele unice în cămine și apartamente comunale pentru a separa locuințele. Apoi a fost un mare progres, dar nivelul cererilor a crescut brusc în ultimele decenii. Și viața confortabilă este departe de a fi epuizată de încălzirea centrală, de apă caldă și rece, de alimentare cu gaz. Apartamentele "Hrușciov", construite în anii 1950-1960, nu sunt planificare foarte perfectă, în cea mai mare parte, dar rezolvarea acestei probleme cu due diligence nu este dificilă.

Caracteristicile clădirii

Clădirile cu cinci etaje din clădire nu au fost deloc o invenție originală, au combinat tendințele dezvoltate în Germania (case compacte) și în SUA (clădirea blocurilor). Construcția caselor din prima serie împreună cu lucrările de finisare a durat aproximativ 50 de zile,Reducerea maximă a costurilor și accelerarea construcției a fost realizată datorită grosimii mici a pereților de susținere. Construcțiile nu prevăd utilizarea ascensoarelor, deoarece sa crezut că o persoană sănătoasă a reușit să urce la etajul cinci și să coboare singură. Balcoanele au fost scoase din partea proiectelor, de la cinci la șapte metri pătrați au fost alocate bucătăriilor.

Aerul beton, argila expandată, în ciuda rezistenței sale bune, nu asigură un nivel decent de izolare fonică și se menține slab cald. Clădirile cu cinci etaje din caramida pot servi timp de 90-100 de ani, însă acest lucru se poate realiza numai prin revizie de calitate, revizie și întreținere în timp util.

Amenajări îmbunătățite sunt disponibilitatea balcoanelor și alte îmbunătățiri introduse în proiectele lui Hrușciov de la mijlocul anilor 1960 (până când construcția a fost finalizată în 1985). În majoritatea cazurilor, designerii au avut deja grijă de băi separate. Tavanele înalte ar putea ajunge la trei metri, deși cele tipice sunt încă scăzute, până la 250 cm. Camerele pasibile sunt încă prezente în mod necesar, acesta fiind "trăsătura strămoșilor" întregii locuințe a categoriei descrise.

Camerele de colț cu două ferestre sunt cel mai rece loc în întreaga casă în timpul iernii.Dar avantajul incontestabil al unei astfel de proprietăți este o iluminare decentă a camerei.

Este recomandabil ca astfel de apartamente cu un dormitor să atingă simetria maximă a iluminatului. Instalarea mobilierului tapițat poate crește semnificativ nivelul confortului zilnic.

Pereții (compartimentele) care împart camerele adiacente nu sunt deosebit de accidentați. Prin urmare, este imposibil să le folosiți pentru agățarea articolelor grele sau chiar a rafturilor încărcate. Dar demolarea în timpul reamenajării este mult simplificată și accelerată.

Descrierea apartamentelor

Apartamentul cu două camere în proiecte tipice din perioada de început este mult mai comun decât studioul. Cu toate acestea, gama de probleme este aceeași: zona este mică, camerele sunt situate în mod accidental, există încăperi de trecere. În cazul în care apartamentul are două camere, suprafața sa variază de la 41 la 46 de metri pătrați, iar o cameră a fost făcută în dimensiune de 30-31 m2. Indiferent de zonă, exista o cămară sau un dulap încorporat și un garderobă-frigider (o degajare sub pervazul ferestrei bucătăriei).

Toate apartamentele de la Hrușciov serie de apartamente 1-2-3-4 dormitor, zona de camere pot varia foarte semnificativ.Deci, camerele de zi ocupă de la 14 metri patrati, dormitoare de la 8 metri patrati. m, camere pentru copii de la 6 metri patrati. Bucătăria cea mai "ghinionistă", zona lor începe de la 4,5 pătrate și chiar și în variantele cele mai spațioase este de 6 sau 7 metri pătrați. Apartament cu două dormitoare poate ajunge la 60 de metri pătrați. m sau chiar puțin mai mare, dar încă vor exista încăperi adiacente.

Patru-cameră "Hrușciov" are o dimensiune de 62 - 72 de metri patrati. m, în acest exemplu de realizare, în cele din urmă, a existat o izolare a tuturor încăperilor una de cealaltă. Nu este surprinzator faptul ca designerii si entuziastii de redezvoltare apreciaza foarte mult aceasta proprietate. Aproape întotdeauna nu este nevoie de schimbări radicale în spațiul interior, puteți obține cu ajustări minore.

Mai des, cu toate acestea, există apartamente din seria Hrușciov de 30, 43 sau 45 de metri pătrați. Particularitatea caracteristică pentru adăpostirea oricărui tip de spațiu este ieșirea ferestrelor tuturor apartamentelor, cu excepția colțurilor, într-o singură direcție. Așa vor fi toate casele din seria 1-335, construite în mod activ între 1963 și 1967.

Un punct important: atunci când re-planificăm, în mod ideal, nu numai problemele estetice ar trebui rezolvate, ci și problemele cu infrastructura utilizată.Indiferent de serie, anul de construcție și de nuanțele distribuției spațiilor, cablarea și alte comunicații sunt depășite și nu corespund cerințelor consumatorilor actuali. Conectarea aparatelor de uz casnic cu consum mare de energie devine foarte periculoasă.

Aprobarea reconcilierii

Trebuie remarcat faptul că legislația care reglementează reamenajarea locuințelor și a altor spații nu a fost inventată. Cea mai mică schimbare, chiar și pereții minori, ca să nu mai vorbim de rulment, poate duce la consecințe teribile.

Să presupunem că știți sigur că un fel de perete sau partiție nu este încărcat, dar, din motive de pace generală și de încredere, pentru a elimina conflictele și pretențiile de la vecini, este mai bine să elaborați și să coordonați proiectul.

Nici un singur perete de rulment nu poate fi afectat de reamenajare, chiar și în cea mai mică măsură. După ce a constatat o modificare nesemnificativă a acesteia, autoritățile de reglementare, cu motive întemeiate, vor impune o amendă sau vor aplica alte sancțiuni. Este important să țineți cont de alte subtilități, mai puțin evidente. De exemplu:

  • Este interzis de normele existente să se extindă băile, bucătăriile și toaletele în detrimentul camerelor de zi (puteți lua spațiu numai din spațiile tehnice).
  • Extinderea bucătăriilor în detrimentul băilor este inacceptabilă.
  • Dacă, totuși, înainte ca bucătăria să fie extinsă, folosind spațiul de locuit, nu este permisă montarea unor instalații sanitare și a sobelor de gaz pe ea.
  • Bucătărie echipată cu sobe de gaz, este interzisă combinarea cu camere de zi (în cazul în care nu există usi intermediare).

Dacă nu doriți să demolați peretele de lagăr, ci doar să faceți o deschidere de dimensiuni reduse, acest lucru este permis de reguli. Dar va fi necesar să se justifice necesitatea unei astfel de decizii, imposibilitatea unei alte căi de a ieși din situație și siguranța gropii planificate. O condiție prealabilă pentru a permite o astfel de muncă va fi o examinare tehnică a peretelui, atât în ​​apartamentul dvs., cât și în etajele adiacente. Este strict interzis orice lucrare care ar complica accesul la comunicațiile generale de acasă și la dispozitivele care le controlează.

În ultimul caz, vorbim și de siguranța dvs.: imaginați-vă ce se va întâmpla dacă o conductă de gaze este înțepenită cu o vedere teribilă și rătăcitoare, iar apoi gazul se va scurge și se va acumula într-o cavitate închisă. Sau apa va începe să se scufunde în interior, spălând materialele puțin câte puțin până când distruge partea solidă a peretelui.

Nici una din reabilitarea, considerată chiar sigură și acceptabilă, nu se încadrează în casele care așteaptă în linie pentru demolare. Combinarea balcoanelor cu livinguri și bucătării se poate face numai în cazul în care proiectele permit instalarea de pereți glisante. Este imposibil să conectați o podea caldă la țevile comune de apă caldă și încălzire, deoarece aceasta creează o sarcină neprevăzută și poate deranja complet balanța acestor sisteme importante. Interdicția acoperă, de asemenea, suprapunerea ventilației sau transferul traiectoriei acesteia.

Idei pentru reparații

Nu ar trebui să fii indignat de restricțiile, mai ales că acestea sunt cu ușurință depășite de soluții. Un apartament cu o cameră "Hrușciov" format poate fi transformat într-un studio, aceasta este o mare opțiune de tineret. Esența este eliminarea partițiilor care împiedică trecerea direct de la camera de zi la bucătărie și în coridor. Este important să rețineți că toaleta nu este atinsă, poate fi mutată numai la primul etaj.

Un alt mod de a rezolva problema lipsei de spațiu este fuziunea bucătăriilor cu coridoare, în care ușile care duc la cameră sunt îndepărtate de intrarea în locuință. A doua opțiune vă permite să instalați dulapuri încorporate în holuri.Este încă o idee bună să ne gândim la epuizarea unui balcon sau la loggie, în ceea ce privește încălzirea acolo, dar profesioniștii calificați ar trebui să pună în aplicare o astfel de decizie, să nu încercați să acționați independent!

O singură cameră "Hrușciov" în cărămidă case cu mici facilități sanitare și bucătării cu aranjament standard de partiții sunt îmbunătățite prin abandonarea bai. În loc de acestea, instalați cabine de duș, care vă vor ajuta să utilizați mai bine zona băii. Un perete este puțin înclinat, bucătăria se extinde ușor, iar coridorul, dimpotrivă, se micsorează.

Încălzind un balcon, poți să muți un dulap și un birou și chiar să-ți pui un birou acolo. Acest tip de reamenajare este potrivit pentru o familie de trei copii și doi adulți. Dar apartamentele din format "studio" nu sunt foarte populare pentru majoritatea oamenilor, dacă aveți copii, este mai bine să refuzați o astfel de decizie.

O altă modalitate de reprogramare este aceea că se efectuează partiții. Când peretele lateral al holului este deplasat în lateral, iar peretele frontal este mutat aproape până la ușa băii, puteți extinde coridorul, puneți-l într-un dulap construit sau chiar într-un dressing.Lipsa de spațiu în cameră este compensată prin eliminarea unei părți din spațiul de bucătărie, dar încă mișcarea peretelui la ușă în baie vă permite să puneți un frigider. Bucătăriile din sala de mese se mută în cameră, iar instalarea ușilor glisante sau a unui bloc de intrare de tip "acordeon" va contribui la creșterea armoniosității teritoriului.

One-room "Hrușciov" poate fi transformat într-un studio cu un loc de dormit separat unde pat și un dulap mic sunt plasate. Lasă mobila acolo puțin, dar unul dintre cele mai importante locuri este izolat.

Soluție atractivă cu crearea "apartamentului-birou", în care o cameră de zi mare se îmbină împreună cu bucătăria și coridorul. Tot acest spațiu devine un loc de mâncare și odihnă de zi cu zi. Camera mica devine mai lata cu 15 cm, deoarece partitia a fost mutata, aceasta camera fiind pusa deoparte pentru dormitor si garderoba. Dar schimbarea obișnuită a partițiilor nu se limitează la formarea unui studiu, între el și camera de zi există un perete transparent.

În funcție de discreția dvs., ușile glisante pot integra carcasa vizibil în spațiul comun sau pot fi separate; baie în baie este înlocuită de un duș și mașină de spălat. Se adaugă acolo o masă suplimentară alungită, completată cu sertare.

Design interior de cameră

Pentru ca oaspeții, pe care îl veți accepta pentru prima dată (și chiar mai târziu) să acceptați în reproiectatul "Hrușciov", înțelegeți imediat esența ideii de design, trebuie să aranjați cu ușurință sufrageria. În mod optim, potrivit experților, tonurile de lumină sunt potrivite pentru interiorul acestei încăperi, ele vor ajuta să facă față cel puțin vizual cu lipsa de spațiu. Dar ce fel de material ușor pe pereți de a alege, vă decideți și numai tine!

Utilizare pe scară largă:

  • tapet pentru pictura;
  • tapet de vinil;
  • Serigrafie de mătase;
  • fibra de sticla;
  • ornamentate blocuri și desene sau modele.

Creșterea suplimentară a plafonului va oferi surse de lumină care caută. Pentru ca lumina să nu arate singur spațiul monoton, este logic să folosiți picturi dreptunghiulare, perdele și perdele originale. Vasele mari și suporturile de flori metalice adaugă interiorul harului și eleganței, fac ca camera să fie mai plină de viață.

Potrivit experților, camere de zi în "Hrușciov" ar trebui să fie proiectate în spiritul clasic sau minimalism. Toate celelalte soluții, dacă este cazul, numai în unele cazuri și în cadrul design-ului de creație de înaltă calitate.Designul și implementarea independentă a unui mediu bun este foarte dificil. Interiorul minimalist este atrăgător, deoarece doar o cantitate limitată de mobilier este folosită, în cea mai mare parte a unui tip modular, decorarea este formată din materiale omogene de culoare restrânsă. Accesoriile brute, dacă pot fi găsite, sunt doar un accent expresiv și nu unul dominant.

O cameră de zi clasică este adesea creată atunci când o bucătărie este combinată cu această cameră. Este recomandabil să întoarceți orificiile ferestrelor și ușilor în arcuite sau cel puțin să le imități. Clasicul este perfect combinat cu oglinzi, reproduceri ale picturilor de artiști celebri, statui. Este permisă utilizarea unuia sau a două obiecte decorate cu forjare, dar gândiți-vă cu atenție dacă nu vor fi excesiv de grele într-o cameră dată.

Niciodată nu puneți mobilierul în jurul perimetrului, acesta absoarbe vizual spațiul și reduce doar expresivitatea acestuia. O idee bună este plafonul provensal sau utilizarea de materiale lucioase pentru aceasta. La fel ca în orice alt apartament, în "Hrușciov", decorul camerei de zi ar trebui să fie coordonat cu interiorul celorlalte camere (sau cel puțin să fie separat de ei de banda de tranziție dacă diferența este prea mare).

În același timp, soluții elegante și practice pentru podea sunt parchetul, laminatul și linoleumul care se potrivesc cu culoarea mobilierului, astfel încât ar trebui sau nu să fie cumpărat deja podeaua fără a se decide culoarea interiorului. Combinațiile de acoperiri multi-colorate sau modele bogate și atrăgătoare sunt nedorite: ele sunt respingător emoțional.

Imaginile de fundal, dimpotrivă, pot fi combinate - de obicei, în partea inferioară pe care le permit în zone relativ mai ușoare, iar zona de mai sus are un ton mai întunecat. Utilizați trei, la cel mult patru elemente decorative, în același timp, altfel veți obține un aspect excesiv de ciudat.

Respectând aceste principii, chiar și într-un apartament studio va fi posibil să creați un interior care este unic și convenabil pentru dvs. în toate privințele.

Cu privire la modul de a reprograma "Hrușciov" în acord, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor