Idei și opțiuni pentru apartamente de reamenajare

 Idei și opțiuni pentru apartamente de reamenajare

O mare problemă în multe cazuri este designul incomod, nepractic al apartamentului. Adesea devine un obstacol în calea realizării unor idei de design interesante. Există o singură cale de ieșire în această situație - reamenajarea. Dar este important de reținut că chiar și un apartament deținut poate fi redone numai în conformitate cu standardele stabilite prin lege.

Ce este?

Designul oricărei locuințe este, desigur, ținând cont strict de reglementările actuale. Pe cât posibil, dezvoltatorii încearcă să țină cont de gusturile și nevoile potențialilor rezidenți.Dar standardele se schimbă în timp, gusturile și nevoile sunt cu atât mai susceptibile de a se schimba.

Acum 50 de ani, așezarea într-un apartament în sine a fost percepută pe marginea unui miracol, dar acum oamenii au devenit mult mai discriminatori. Și chiar și în casa monolitică a celei mai noi versiuni, adesea multe nu mai sunt satisfăcute.

Se pare că rămâne doar să-și ia locul de muncă (sau să invite specialiștii potriviți), iar problema va fi rezolvată. Dar nu totul este atât de simplu și simplu, în acest caz este necesar să se ia în considerare restricțiile existente.

Ce este interzis?

Interdicția include în mod invariabil toate acele lucrări care pot reduce fiabilitatea unei clădiri de apartamente în ansamblu sau pot agrava dramatic situația pentru ceilalți chiriași. Deci, nu puteți face nici o lucrare care să reducă sau să elimine mișcările de ventilare; Nu aș vrea să pun o nișă, să pun un frigider sau o garderobă încorporată, acest lucru este inacceptabil.

Autoritățile de control vor interzice, de asemenea, creșterea încărcăturii pe podea mai mare decât cea specificată în proiect. Se interzice, de asemenea, șapa grosieră, așezarea plăcilor grele, instalarea de mobilier foarte masiv, aparatele de uz casnic sau echipamentul.

Nu este permisă transferarea radiatorului în orice cameră unde, în mod implicit, nu există încălzire centrală, atât când și fără a combina camere cu balcoane și loggii. În plus, chiar dacă bateria este plasată în mod arbitrar în cămară sau în hol, unde nu a fost inițial, veți fi obligat să îl dezmembrați. Legea blochează primirea apei printr-o podea încălzită cu apă din țevile clădirii pentru alimentare cu apă caldă sau încălzire.

Nimănui nu i se va permite să muște baia, toaleta în încăperi, chiar sub care sunt încăperi de locuit.

Nu este permisă formarea unor încăperi mai mici de 9 metri pătrați. m, să realizăm absolut orice reabilitare în case care după 36 de luni sau mai degrabă vor fi demolate și reinstalate. Interdicția se aplică și în cazul clădirilor care sunt reprezentate de agențiile de apărare civilă și de intervenție în caz de urgență.

Ce poate?

Dar este posibil să se facă multe în conformitate cu legislația în vigoare: nimeni nu are dreptul să interzică utilizarea oricărui tip de tapet, tencuieli sau amestecuri decorative. Înlocuirea pardoselii cu o suprafață moderată, tăierea tavanului, demolarea mezaninului, dezmembrarea unui raft încorporat și crearea altora, mutarea sobei electrice într-un loc nou în bucătărie este, de asemenea, permisă fără restricții.

Aceeași procedură se aplică instalării aparatului de aer condiționat, cu condiția să nu se radieze peretele portant. Dar antena TV prin satelit va trebui să fie coordonată în avans.

Deplasați instalațiile sanitare în bucătărie, schimbați soba de gaz la cea electrică, dezasamblați pereții minori (dacă nu sunt marcați ca suport), deschizăturile în ele și fixarea găurilor existente sunt permise, dar numai cu permisiunea oficială.

Pentru a ține pasul cu cele mai recente cerințe (acestea se pot schimba în mod neașteptat), vă puteți familiariza cu ultimele ediții ale Codului Locuințelor și cu legile regiunii dvs. înainte de a începe să lucrați. Apoi, manipulările admise vor fi definite precis și nu veți face greșeli.

Cerințe de bază

Pentru a face din nou planificarea proiectului - cea mai corectă decizie. La început, comandă un plan la ITO, de unde este transmis proiectanților înregistrați în SRO. Materialele de proiect și o cerere de reprelucrare ar trebui să fie aduse la Centrul Multifuncțional, ai cărui angajați comunică cu Inspectoratul pentru Locuințe. După modificarea aspectului site-ului ajunge inspectorul, care verifică respectarea legii și a altor reglementări.În absența încălcărilor vi se va da un certificat de acceptare a reamenajării.

Dar nu sa terminat: actul și proiectul sunt în ITO, pregătesc un pașaport tehnic actualizat. Dacă nu faceți ultimul pas, punerea în funcțiune a comunicațiilor actualizate este ilegală. Și mai târziu, chiar instanța nu vă va ajuta să vă restaurați drepturile.

Cum să te faci?

Există o altă opțiune, atât independent, fără ajutorul firmelor de înregistrare specializate, de a pregăti reamenajarea. Această coordonare cu arhitectul sau organizația care a dezvoltat proiectul casei. O astfel de cale este optimă dacă se modifică proiectarea pereților portanți. Apoi instrucțiunea pas cu pas merge în aceleași puncte: în MFC, de la supravegherea locuințelor și, în cele din urmă, la biroul de inventariere.

Această soluție este optimă dacă intenționați:

 • Mutați sau dați noi deschideri;
 • Schimbați locația bucătăriilor și a băilor;
 • Combinați apartamente prin formarea de deschideri sau ziduri de demolare.

În acest din urmă caz, asigurați-vă că păstrați un jurnal al producției de opere, pregătiți acte de lucru ascuns. Reamenajarea însăși trebuie să se realizeze sub supravegherea constantă a inițiatorului proiectului.Este imposibil să se determine dacă un perete poartă sau nu cunoștințe speciale.

Conținutul proiectului

O schiță de reabilitare viitoare se poate face independent, dar în același timp, toate măsurătorile și calculele efectuate pe baza lor sunt prerogativa profesioniștilor. Alte informații nu vor fi acceptate deloc de organismele care acceptă reamenajarea. Localizarea zonelor umede din planul ITO (podea) reflectă linia punctată, deși sunt posibile și alte opțiuni.

În același mod, trebuie să se arate plasarea bucătăriilor și a spațiului de locuit. Montarea partițiilor sau a rețelelor de inginerie montate fără a se abate de la cerințele planului, vă puteți limita la elaborarea unei schițe și la aprobarea acesteia în Inspecția locuințelor.

Dar, în multe cazuri, va fi imposibil să se repare fără a schimba zonarea inițială. Apoi, va trebui în continuare să lansați un proiect oficial cu ajutorul organizațiilor specializate. Actul muncii efectuate poate fi făcut independent, doar să nu uitați că trebuie să semneze un reprezentant al HOA sau al societății de administrare.

Chiar și pentru proiectele tipice de locuințe, lista de reparații poate varia destul de mult: cineva dorește să facă un studio, cineva pentru a muta ușa într-un alt loc,cineva pentru a mări coridorul în detrimentul clădirilor înconjurătoare și așa mai departe. Când trimiteți o cerere către designeri, asigurați-vă că descrieți toate modificările dorite, trecând de la intrarea în apartament în direcția acelor de ceasornic. O cerere de probă este de obicei disponibilă în organizația în care va fi trimisă.

În declarații este necesar să se marcheze:

 • Sunt planificate pereții și pereții de impermeabilizare?
 • Va schimba designul și tipul podelei;
 • Cum va fi geamul fatadei (trebuie să respecte un singur proiect).

Orice material achiziționat, chiar și decorativ, trebuie să fie livrat cu un certificat de Rosstandart. Dacă trebuie să tăiați sub-fereastra peretelui, puteți folosi numai tăietori de diamant pentru muncă, dar în nici un caz instrumente de percuție. Și un alt lucru: dacă un apartament este cumpărat cu o ipotecă, atunci va fi necesar să primiți consimțământul băncii pentru orice manipulare.

Cum să legalizați?

Pentru a coordona reabilitarea în cadrul autorităților de supraveghere a locuințelor nevoie de documente un astfel de plan:

 • Certificat de înregistrare pentru spații rezidențiale;
 • Un document care confirmă dreptul de proprietate sau o copie a acestuia, certificat de un notar sau (din 2017) un extras din registrul de stat;
 • Cererea este într-o formă specială (formularul trebuie să fie eliberat de autoritatea care reglementează această problemă în regiunea dvs.);
 • Proiect și plan de implementare pe etape.

Nu este permisă reamenajarea chiar a unei încăperi până când nu veți primi permisiunea scrisă din partea tuturor rezidenților înregistrați și permanenți. Această condiție vă permite să vă protejați drepturile și interesele legitime. În multe clădiri vechi, o cerință suplimentară pentru reamenajare este coordonarea în organele de supraveghere arhitecturală sau în instituțiile implicate în protejarea monumentelor istorice și culturale.

Aceasta este lista finală a documentației pe care trebuie să o furnizați pentru aprobarea proiectului, acestea nu au dreptul să solicite alte materiale de la dvs.

Comisia trebuie să ia o decizie finală în termen de cel mult 45 de zile de la primirea pachetului de documente (iar data primirii este fixată printr-o ștampilă fixată la primirea acceptării). Textul final al concluziei trebuie comunicat solicitantului după trei zile lucrătoare.

În caz de refuz, comisia are dreptul de a se referi numai la trei circumstanțe:

 • Diferența dintre proiect și plan cu legislația sau cu principiile de bază ale reamenajării;
 • Incompletența pachetului de documente prezentat sau incertitudinea informațiilor conținute în acestea;
 • Apel la organismul care nu este autorizat să ia o decizie privind reamenajarea spațiilor rezidențiale.

Dacă se constată reabilitarea neautorizată sau nu lucrarea pentru care se acordă permisiunea sau cerințele de reglementare nu sunt respectate, comisia de supraveghere are dreptul legal de a cere ca toate modificările să fie eliminate pentru o perioadă de timp. Reamenajarea independentă a locuințelor, care nu se încalcă normele stabilite, fără a schimba construcția de ansamblu a casei, sub rezerva plății unei amenzi pentru arbitrar poate fi înregistrată oficial.

În caz de refuz categoric de returnare a locuinței în starea inițială, ea poate fi retrasă în instanță prin plata către proprietar a tuturor veniturilor din licitație, cu excepția cheltuielilor de judecată. Acestea sunt principalele prevederi legale care guvernează reamenajarea în Federația Rusă.

Cât costă?

Dar, în plus față de legislație, ar trebui să acorde o atenție la prețul de reamenajare.Și de fiecare dată va fi specială, pentru că două locuințe identice, chiar aparținând aceluiași tip, nu sunt și nu pot fi. De asemenea, compoziția planului se va schimba semnificativ. Mai mult, redactarea proiectului este, de asemenea, o lucrare pur individuală și, în fiecare caz, se calculează suplimentar taxa pentru acesta.

Costul proiectului este determinat de ceea ce compania pregătește, pentru că toți au propriile rate speciale. Dacă aveți nevoie doar de a crea materiale de proiect și de a primi sfaturi cu privire la următorii pași atunci când o coordonați - acesta este un lucru, dacă doriți să-l transmiteți contractantului și aprobării, taxa va fi aproximativ dublată. Reprezentarea în instanță va fi cea mai scumpă. Cu cât este mai mare suprafața apartamentului, cu atât mai mult diferă de eșantioanele de tip, cu atât mai mare va fi plata.

Ce este necesar?

Trebuie remarcat faptul că reamenajarea locuințelor necesită utilizarea unor tipuri strict definite de materiale. Formele arhitecturale mici sunt adesea realizate din beton armat, această opțiune oferă suficientă rezistență și stabilitate a structurilor. O cărămidă nu este capabilă să ofere aceeași durabilitate și, prin urmare, nu este rezonabil să se facă blocuri pentru partițiile din ea.

Dacă nu vorbim despre peretele principal, versiunea cu plăci de ipsos nu este, de asemenea, rău - structurile făcute din acesta sunt ușoare și fiabile, ele vă permit să creați cele mai originale scene de decorare. La fel de important este faptul că este un material uscat care nu lasă murdăria în acest proces. Trebuie utilizat un strat dublu de gips-carton, iar decalajul dintre foi trebuie ocupat de material izolant fonic. Cel mai adesea în cadrul cursului este plută sau vată minerală; izolarea în majoritatea cazurilor nu este necesară.

Dacă cablurile și cablurile sunt așezate în grosimea peretelui despărțitor din gips carton, acestea trebuie să fie într-o ondulatură specială care să prevină incendiul. Asigurați-vă că aveți nevoie de profile, elemente de fixare, chit și materiale pentru finisare. Reparațiile pot fi completate cu ornamente decorative cu ajutorul clapboard, tapet; uneori suprafața brută a pereților (pereți despărțitori) este doar pictată.

Pe plan și în proiect, se precizează în mod specific ce tip de materiale aparține unei construcții, pe care sa decis să o creeze. Când alegeți, acordați atenție gravității fiecărei opțiuni astfel încât sarcina creată pe podea și suprapunerea să nu depășească cea indicată în proiectul casei.

Idei de design interesante: exemple și opțiuni

Fără a depăși regulile stabilite, puteți face apartamentul mult mai atractiv. Abordarea depinde de zona, de numărul de camere și de tipul de construcție structurală a casei.

Pentru o cameră

Cea mai mare parte a comenzilor pentru reamenajarea apartamentelor cu un dormitor implică combinarea băncilor pentru a crește suprafața acestora sau pentru o utilizare mai rațională a spațiului. Adesea, reamenajarea include lucrări privind distrugerea depozitelor, dulapurile încorporate; alte tipuri de servicii sunt selectate în funcție de gustul și nevoile clientului.

Mulți proprietari de apartamente cu un dormitor încearcă să le transforme în apartamente cu două camere prin separarea camerelor. Dacă va fi posibil acest lucru depinde de varianta aleasă și de particularitățile structurii.

În casa panoului vor fi atractive astfel de soluții:

 • Mutarea ușii la un perete diferit;
 • Transformarea unei cămară sau a unei dulapuri într-un dressing;
 • Reducerea numărului de uși pe hol;
 • Demontarea partiției la intrarea în bucătărie și instalarea altui, separând dormitorul.

În funcție de preferințele și capacitățile dvs., uneori geamurile și izolația balconului sunt realizate pentru a le conecta la cameră.

Deși "brezhnevki" este mai confortabil pentru a trăi decât "Hrușciov", dar ar putea exista, de asemenea, propriile sale probleme, de exemplu, bucătării prea lungi înguste. Soluția de aici este să găsiți următoarele: partițiile care se află între hol și spațiul de bucătărie sunt eliminate, plus schimbarea băii cu instalarea tuturor mașinilor sanitare și de spălat în ea. Coridorul este echipat cu o partiție, subliniind zona sub dulapul încorporat.

Camera de zi este disociată de bucătărie și zona de luat masa printr-o barieră miniaturală, zona de luat masa este distanțată, spațiul continuă ca și cum ar fi suprafața de lucru. În cazul în care de la vechea bucătărie puteți merge la balcon, pune unitatea fereastră. Pentru a evidenția partiționarea pereților despărțitori din gips carton, este posibil să se utilizeze în schimb un sistem de alunecare translucid. Dormitorul în sine nu este redus deloc, zona sa este conservată datorită izolației și vitrajului loggiei.

Apartamentul studio poate fi transformat într-un studio. Aspectul său radical este atunci când numai unitatea sanitară este împrejmuită și toți ceilalți pereți intermediari sunt desființați. O soluție mai acceptabilă care combină o anumită confidențialitate și o unificare a spațiului este partițiile care nu blochează culoarul până la capăt.Pentru a sublinia diferența dintre zonele bucătăriei, sala de mese și camera de zi poate fi datorată utilizării diferitelor acoperiri de podea.

11 fotografie

O altă metodă de separare sunt tabelele de înaltă altitudine sau contoarele pentru baruri, la care canapelele sunt atașate la spate.

Studioul este creat într-un alt mod: partiția care separă bucătăria de cameră este îndepărtată, peretele dintre coridor și cameră este demolat. Numai o barieră mică amintește de independența holului, separându-l de bucătărie. Pentru a înlocui pereții la distanță la un unghi, se formează o nouă partiție, separând ușor zona de dormit.

Puteți selecta o grădiniță într-un singur mod - plasând o partiție transparentă în camera comună la întreaga înălțime a camerei.

Pentru două camere

Apartamentele cu două camere pot fi transformate mult mai diverse, există mai multe oportunități de a-și aplica imaginația. Mulți caută să creeze o cameră suplimentară, de exemplu, împărțind cea mai lungă și cea mai îngustă încăpere cea mai îndepărtată de intrare în două părți. Dacă faceți o partiție neliniară, puteți pune imediat o pereche de dulapuri pentru îmbrăcămintea exterioară.

O altă modalitate este de a mări volumul băii, ocupând o parte din spațiul coridorului.Întrucât de multe ori o astfel de mișcare nu permite intrarea în bucătărie din hol, este necesar să se tragă un pasaj din camera de zi sau din camera comună. Alternativa este să părăsească două camere, dar cu izolarea zonelor de zi și de luat masa, datorită cărora camerele devin camere pentru copii și adulți, respectiv. Se formează o cameră comună spațioasă, unde toți membrii familiei se pot aduna cu ușurință. Este demn de remarcat faptul că în ambele camere se va găsi o dulap.

Dacă locuitorii apartamentului cu două camere doresc să obțină trei părți separate, pot face altfel, chiar fără a încerca să muți baia sau bucătăria. Partiția, care separă coridorul, este eliminată, două noi sunt configurate, separând spațiul comun (partițiile instalate pot fi transparente).

În încăpere mai departe de intrare au pus un dulap. Cu toate acestea, este mai ușor și mai probabil să împărțiți o cameră mare pe jumătate și există două ieșiri la balcon.

Reamenajarea unui apartament cu două camere poate implica atât o extindere a holului cu absorbția unei părți a băii, cât și un accident de întoarcere - o creștere a zonei toaletei și a băii cu ocuparea unui anumit spațiu de hol.Dacă în cameră nu se știe de ce există o muchie, ar fi mai corect să combinăm baia și să folosim rațional spațiul.

Construcția apartamentului cu "tramvai" este o schemă în care din orice cameră puteți ajunge în toate celelalte, în cea mai mare parte o astfel de locuință este întinsă de-a lungul unei linii. Izolată de ceilalți este doar ultimul rând al camerei.

Un astfel de dispozitiv este foarte incomod atunci când există mai mult de două persoane care trăiesc într-un apartament, deoarece cineva va trebui să trăiască în camera de intrare sau să furnizeze inconveniente constante altora. Soluția ar putea fi adăugarea intrării în bucătărie din camera de colț, combinând simultan baia, ocupând un fragment al coridorului.

Într-o altă schemă, camera din colț este echipată cu un perete suplimentar care va ajuta la separarea coridorului. Segmentul final al zonei miniaturale a camerei de dressing, care îndeplinește, eventual, rolul unei cămară.

În camerele laterale este logic să plasați un dormitor și un studiu, nimeni nu va interfera, de exemplu, să lucreze la un computer sau să vizioneze un film. Camera de zi utilizează o combinație standard de canapea, televizor și masă mică.Bucătărie face în format de studio nu este de dorit. Adesea, o masă și scaune cu drepturi depline sunt aruncate în favoarea transformării soluțiilor ca cele mai compacte.

Baia poate fi echipată cu un boiler și o mașină de spălat, intrarea fiind făcută din coridor. Este recomandabil să nu folosiți balconul ca o zonă de locuit, ci ca un loc pentru uscarea și depozitarea hainelor.

Abordând un apartament într-o configurație liniară, nu numai că vă măriți confortul propriei vieți, dar puteți, de asemenea, să creșteți suprafața obișnuită cu 6-8 metri pătrați. Dacă înainte de reamenajare, a fost de 40-44 de metri pătrați. m, după care va fi egal cu 48-52 metri pătrați. m, care poate fi considerat un rezultat excelent.

Chiar mai rău decât tramvaiul, aspectul original este o "carte", adică câteva camere adiacente care urmează imediat după hol.

În partea dreaptă a intrării, constructorii au organizat odată o bucătărie și o toaletă. Zona este întotdeauna de 41 de metri pătrați, nu mai mult și nici mai puțin.

Pentru 3 x cameră

Reamenajarea unui apartament cu trei camere este rareori condiționată de amenajarea unei încăperi suplimentare. Cel mai adesea încearcă să mărească baia sau să o unească, pentru ca utilizarea spațiului disponibil să fie mai eficientă.După îndepărtarea partiției, care separă livingul și holul, puteți implementa cele mai îndrăznețe proiecte de design în camera rezultată.

Dacă luați parte din zona coridorului și îl dați în camera de zi, transformând această cameră într-o plimbare, veți primi o altă soluție excelentă. Baia este, de asemenea, combinată și peretele său este executat în coridor, ceea ce va permite mai mult spațiu în această cameră. La 60 de metri pătrați. m, puteți crește chiar zona de bucătărie, împingând ușa care duce în ea aproape același loc în care va fi o intrare în baie. Atingerea finală este demolarea pragului de perete și a instalării în locul blocului vechi al ferestrelor din sticlă glisantă. Pe balcoane, puteți pune în continuare dulapuri mici pentru a stoca lucruri, fără teamă de îngheț și umiditate.

"Buzunare", ele sunt "fluturi" - un tip de apartament "lui Hrușciov", care ocupă 46 de metri pătrați. Caracteristica sa este dimensiunea destul de mare a camerelor și, prin urmare, incapacitatea de a extinde bucătăria. Soluția inițială a problemei este asocierea vizuală cu coridorul, în timp ce mișcarea pereților nu este efectuată. Prin urmare, toate lucrările se face prin intermediul designului și coordonarea unor astfel de manipulări nu este necesară.

Reamenajarea în "Stalinka" este relevantă pentru că această locuință, deși mai spațioasă decât cea construită în următoarele decenii, dar structura acesteia nu corespunde cerințelor și gusturilor curente. Un avantaj important al acestor clădiri este o înălțime mare a tavanului și excluderea zidurilor portante interne. Prin urmare, orice reparație care nu afectează comunicațiile și ventilația este aproape întotdeauna coordonată fără probleme.

7 fotografie

Din apartamentul cu o cameră, nu este dificil să pregătiți un apartament cu două camere, trebuie doar să puneți o partiție decorativă și să îmbinați bucătăria și sufrageria împreună. În același timp, coerența spațiului și confortul utilizării acestuia nu se diminuează deloc.

Un pas bun este să-l așezați pe balconul zonei de lucru, cu condiția să fie (sau special amenajat) un pasaj din camera de zi. Camera principală este împărțită în zone pentru adulți și copii (sau pentru doi adulți, în funcție de situație), există, de asemenea, spațiu pentru un televizor și un dulap.

"Stalin" poate fi recomandat să se rememoreze în studio, conectând camerele principale și bucătăria. Dacă combinați simultan baia, spațiul pentru gătit va crește imediat.Fiind în același cameră, toaletă, baie și chiuvetă nu vor părea prea dense datorită zidurilor înalte. În plus, pentru a spori spațiul vizibil al studioului ajută adaptarea conductelor și a altor comunicații în interiorul pereților, deplasarea radiatoarelor în locuri ascunse. Pentru zonare aplicați grinzi false pe tavane.

9 fotografie

Pentru a accentua funcția specifică a fiecărei camere, este decorată în culori potrivite. Deci, atunci când doriți să obțineți confortul maxim, nuanța ciocolatei și nuanțele de nisip ușor, culorile albastru și albastru vor veni la îndemână, combinațiile lor vor atrage tinerii și toți adepții stilului marin.

În casele lui Stalin, este mai bine să încredințezi transferul și dezmembrarea zidurilor către profesioniști, deoarece chiar și partițiile care nu poartă sunt adesea cruciale pentru menținerea plafoanelor. Se recomandă combinarea reamenajării cu eliminarea vechiului scrumieră și înlocuirea acestuia cu un nou, mai fiabil și confortabil.

Într-un apartament mic, este logic să se izoleze bucătăria și zona de luat masa din toate celelalte camere, ceea ce ajută la prevenirea răspândirii mirosurilor în camerele de zi.

Reamenajarea unui apartament comunal are o serie de caracteristici și nuanțe importante, iar acest lucru nu înseamnă numai obținerea unui consimțământ scris din partea tuturor proprietarilor celorlalte camere.Cel mai adesea, ei încearcă să combine diferitele încăperi într-o singură cameră, pentru a crește cel puțin suprafața disponibilă.

Demolarea zidurilor poate fi parțială, ajută la zona mai clară a spațiului. Fiecare dormitor trebuie să aibă propria fereastră separată.

Uneori, o cameră relativ mare este împărțită în două mai mici, dar din nou, nici una dintre ele nu ar trebui să fie mai mică de 9 metri pătrați. m. O altă modalitate de a-și îmbunătăți condițiile de viață este de a spori iluminarea într-un apartament comunal, adică de a-și echipa toate părțile cu ferestre sau pereți despărțitori transparenți.

Dacă există două ferestre într-o singură cameră, partiția (acum nu neapărat transparentă) poate fi instalată perpendicular pe ele.

8 fotografie

Una dintre cele mai promițătoare opțiuni pentru motive interne este formarea unei încăperi chiar în camera cabinei de duș și / sau a unei băi, aproape întotdeauna întâmpină obstacole juridice. Etajul 9, precum și a opta, a cincea sau a zecea pentru acest lucru nu va funcționa în nici un fel, doar primul.

Va fi dificil să obțineți aprobarea pentru conectarea ventilației unei băi autonome la ventilația generală din casă, pentru montarea conductelor de canalizare și a apei direct pe coridor.

Pentru camera cu patru camere

Apartamente cu patru camere de 64 de metri pătrați.m sau mai mult nu este neobișnuit, deoarece reamenajarea este adesea îndreptată spre organizarea unei a doua băi. Dacă se poate face acest lucru depinde de posibilitățile tehnice. Vă reamintim că nu puteți pune o astfel de cameră deasupra camerelor de locuit de mai jos, planul dvs. de inspecție va fi aprobat numai cu condiția ca încăperile tehnice să fie inferioare.

Designerul, care este însărcinat cu reamenajarea apartamentului, trebuie de multe ori să vină cu o soluție pentru a scăpa de încăperile de trecere. Mulți chiriasi sunt dispuși să reducă chiar și spațiul de locuit în ansamblu cu succes. Prin urmare, este posibil să se recurgă la instalarea de partiții într-una din camere, ceea ce face posibilă organizarea suplimentară a unei dulapuri în partea împrejmuită și aducerea configurației camerei în pătratul corect.

Multe reamenajări de apartamente cu patru camere implică manipularea băii, de exemplu, aproape toate partițiile sunt demolate și chiar ușa de la intrarea în bucătărie este îndepărtată. Un mic fragment al coridorului este absorbit de zona sanitară, iar trecerea în bucătărie se face prin camera de zi. Aproape întotdeauna peretele care le separă este rulant, deci trebuie să pregătiți proiectul și să consolidați peretele despărțitor cu structuri metalice.Determinarea pereților purtători este posibilă prin studierea atentă a documentației și a inspecției vizuale a structurilor, dar, din nou, cel mai bine este să încredințați profesioniștilor.

În cazul planificării inițiale a vagonului, încercați să aduceți configurația tuturor încăperilor într-un pătrat normal. O pereche de camere pot fi folosite ca o sufragerie și, respectiv, o cameră de oaspeți nu ating niciodată dormitoarele. Pentru a intra în garderobă (după ce este împrejmuită) va trebui să treacă prin coridor. Baia și toaleta din această soluție nu pot fi combinate, dar alinierea pereților vă permite să creșteți volumul acestora. Partea din cameră, care a fost rezervată anterior pentru coridor, este în mod necesar echipată cu impermeabilizare armată.

Când încălzim balconul (loggia) și îl atașăm la spațiul de locuit, putem curăța doar acea parte a peretelui care a fost ocupată anterior de fereastră. Se întâmplă, din nefericire, că este imposibil să re-planificăm spațiul din motive tehnice.

Apoi trebuie să extinzi vizual zona locuinței în următoarele moduri:

 • Plasarea construcțiilor decorative din gips-carton (cel mai adesea nișe, rafturi și rafturi);
 • Creșterea lățimii orificiilor ușii și ferestrelor, sau dându-le o configurație arcuită (aceasta poate fi adăugată din exterior spre pătrat);
 • Utilizarea ușilor glisante (o astfel de etapă este deosebit de promițătoare pentru sălile de trecere);
 • Finisaj oglindit (adaugă mai multă originalitate și sofisticare decorului camerei).
8 fotografie

Când decupați suprafața, alegeți imediat culorile dominante, de preferință bej sau alb. Acestea vor fi un fundal excelent pentru elementele decorative luminoase și expresive.

Nu este de dorit să saturați interiorul cu detalii, să fie relativ puține, dar fiecare este gândit la maxim. Suprafețele lucioase laterale pot contribui, de asemenea, la expansiunea vizuală a spațiului, însă nu sunt foarte practice, cel puțin pe coridor.

Cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine; soluția optimă este aproape întotdeauna utilizarea, împreună cu candelabru central, lămpi auxiliare, orientate într-un anumit loc. Apartamente, refăcut în studio, este potrivit pentru zona, organizarea de podiumuri mici sau concentrându-se pe diferite părți datorită variațiilor de pardoseală. Alte mișcări de accent sunt folosirea luminilor decorative și a varietăților de culori pentru panouri de perete sau imagini de fundal în locuri diferite.

Prin lipirea pe tapet, cu siguranță trebuie să preferați amprentele mici, ceea ce vă permite să împingeți în continuare limitele camerei.

Încearcă să faci plafonul cât mai ușor posibil. Cu cât culoarea este mai aproape de albul pur, cu atât designul va fi mai avantajos. Plafoanele din gips carton multiple, echipate cu lămpi suplimentare, par ușor mai mari decât în ​​mod normal. Oglinzile nu ar trebui să fie abuzate, deoarece atunci când sunt abundente, în loc să se extindă camera, se obține un efect emoțional foarte neplăcut și va fi mult mai greu să le îngrijești.

Designerii profesioniști deseori decorează camere mici cu imagini de fundal foto, fixând și întărind rezultatul reamenajării; dar rețineți că experții ar trebui să o facă, deoarece există prea multe subtilități în acest proces

Dacă proiectele de reamenajare trebuie păstrate cât mai strict posibil, atunci decorarea unui spațiu îmbunătățit este mult mai liberă. Puteți utiliza soluțiile cele mai diferite, cele mai originale și elementele de decorare, astfel încât acestea să se încadreze în conceptul general și vă permit să extindeți spațiul, ridicați plafoanele. În caz de îndoială, consultați imediat specialiștii.

În acest videoclip veți găsi o recenzie video cu idei interesante pentru repararea și transformarea apartamentului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor