Variante și caracteristici ale reamenajării apartament cu o cameră

 Variante și caracteristici ale reamenajării apartament cu o cameră

De multe ori vă puteți întâlni oameni care sunt extrem de nefericiți cu aspectul casei lor și doar visează să rememoreze apartamentul astfel încât să îndeplinească pe deplin gusturile și stilul de viață al locuitorilor săi. În plus, se întâmplă deseori ca o schimbare a statutului civil sau a compoziției familiei să necesite reamenajarea. De regulă, astfel de idei apar exact de la proprietarii apartamentelor cu un dormitor.

Oricine se gândește la reamenajare ar trebui să studieze temeinic problema, să analizeze care locuință se află în apartament și dacă planificarea este posibilă aici. Și dacă da, care dintre ele.

Tipuri de clădiri

Piața rusă a construcțiilor este destul de monotonă în ceea ce privește tipurile de clădiri rezidențiale. Astăzi, cel mai popular tip de locuințe - apartamente în case de panouri. Acest lucru se datorează faptului că familiile tinere încearcă să-și achiziționeze propriile locuințe și să ia un apartament proaspăt ca ipotecă. Adesea, în acest caz, familiile preferă să participe la construcții comune, ceea ce poate reduce în mod semnificativ dimensiunea plății în avans și plata lunară.

Din acest motiv, "brezhnevki" și "stalinki" se aflau la periferia gamei de interese ale potențialilor cumpărători. Cu toate acestea, statisticile arată că un procent destul de mare al populației încă trăiește în "Hrușciov". În prezent, piața construcțiilor se confruntă cu un val de renovare a spațiilor rezidențiale, deoarece schimbarea generațiilor în cadrul aceleiași familii implică schimbări în interior.

Proiecte de cameră

Să ne familiarizăm cu proiectele diferitelor tipuri de locuințe:

 • studio a apărut pentru prima dată în Rusia la mijlocul secolului al XX-lea și a primit imediat o mare cerere de așa-numita elită creativă. Au fost incluse artiști, sculptori și muzicieni, care au cumpărat cu bucurie machete largi și luminoase, având studiouri și ateliere proprii în ele.În clădirile staliniste înalte au început să aloce ultimul etaj mai ales pentru apartamente de acest tip.

Farmecul special al studiourilor este abundența spațiului și a luminii.

De foarte multe ori în astfel de apartamente vor fi mai multe ferestre. Și dacă aspectul este unghiular, se creează efectul unui fel de acvariu plin de fluxuri de lumină;

 • standard de o cameră "Hrușciov" - Această locuință este o combinație de o cameră de 30 mp, bucătărie, baie și hol. Suprafața totală a unui astfel de apartament poate fi de 35-37 de metri pătrați și 40 de pătrate. În noile clădiri înalte toate camerele sunt mult mai mari și mai largi;
 • "Dvushki" în 42 mp de multe ori suferă de reamenajare, în special în "Hrușciov". Acest lucru se datorează faptului că forma camerelor în astfel de clădiri este foarte incomodă pentru designul interior - dreptunghiul alungit care reprezintă aceste încăperi, provoacă direct dorința de a efectua cel puțin o zonare, în caz contrar, camera pare plictisită.

Opțiuni de reluare

Există mai multe opțiuni pentru modificarea locuințelor:

Visual redezvoltare

Acesta presupune exclusiv mișcarea în spațiul apartamentului de mobilier fără niciun fel de reparații.După cum arată experiența, uneori, pentru ca o cameră să se schimbe dincolo de recunoaștere sau chiar să se transforme în 2 camere, este suficient să pună un rack sau un dulap într-un anumit loc sau să dobândească un ecran.

Toate schimbările în ceea ce privește reabilitarea vizuală, este de dorit să se desfășoare, înarmat cu recomandările designerului sau care au studiat anterior legile de bază ale zonării.

Uneori, interiorul camerei își poate juca și rolul - tapeturile de diferite culori vor contribui la crearea efectului spațiului fragmentat și la transformarea unui apartament cu o cameră într-un apartament cu 2 camere;

Opțiune radicală

Aceasta este demolarea partițiilor și pereților. În apartamente cu o cameră, puteți proceda cu îndrăzneală - de regulă, în interiorul unor astfel de încăperi nu există pereți lagăr, deci aici vă puteți preda complet puterii imaginației: spargeți pereții și lucrați la transformarea într-un apartament cu o cameră. Și dacă vă consultați în prealabil cu experții, puteți merge mai departe - să presupunem, înainte de a uni două apartamente într-o singură cameră de trei sau chiar cinci camere.

Cu toate acestea, chiar și cu o astfel de libertate permisă în reamenajare, experții recomandă să nu atingă băile, altfel va fi incredibil de dificil să ajustați activitatea tuturor comunicațiilor.

În plus, nu trebuie să uităm că un rol important în ce fel de reamenajare va fi ales este jucat de cine locuiește în apartamentul modificat. De exemplu, în cazul în care chiriașul preferă să mănânce în afara casei, este sigur să extindeți spațiul prin eliminarea zonei de luat masa. Dar dacă o persoană locuiește într-un apartament care lucrează acasă, o condiție prealabilă va fi alocarea spațiului pentru un birou și, eventual, unele dulapuri. Generația tânără va reacționa calm la opțiune sub forma unui pat transformator, în timp ce un cuplu de vârstă mijlocie poate fi îngrozit.

Având în vedere caracteristicile psihologice ale chiriașilor, designerii oferă o gamă largă de soluții interesante:

 • pentru un singur om Soluția cea mai optimă pentru planificare este transformarea unui apartament standard cu o cameră într-un studio. Pentru aceasta, toate partițiile din "odnushki" sunt demolate, cu excepția celor care separă baia. Zonarea nu este recomandată cu ajutorul dulapurilor sau ecranelor, ci prin utilizarea de pereți despărțitori de sticlă, care nu vor îngusta vizual spațiul;
 • pentru cupluri și pentru nou-născuți preferabil alege varianta în care spațiul de dormit este separat de restul spațiului și are o atmosferă mai intimă și confortabilă. Decizia în acest caz, poate fi faptul că bucătăria este extinsă vizual prin faptul că blatul mesei este montat sub formă de caractere „n“, în curs de dezvoltare, inclusiv continuarea pervaz. Bucătărie și camera de zi sunt combinate într-un singur spațiu, și este dat un mic colt cu o fereastră în zona de dormitor;
 • cuplurile căsătorite De asemenea, se poate lua în considerare în primul rând posibilități pentru reamenajarea lui mai mic cuib, înainte de a merge pe căutarea pentru încăpătoare locuințe. Se pare că această sarcină este imposibilă. Dar aici sunt posibilele opțiuni. De exemplu, este posibil să se reconsidere radical atitudinea mea față de planificarea și aranja bucătăria chiar în mijlocul apartamentului. Apoi, spațiul rezervat în mod tradițional pentru gătit poate fi utilizat în alte scopuri. De asemenea, rolul jucat de încălzirea balconului și transformarea acestuia într-o continuare a camerei.

Cum se fac reparații?

Nu uitați că reamenajarea este o problemă serioasă. Prin urmare, înainte de a începe să repare, în cazul în care implică interferența în structura camerei, există câțiva pași importanți pentru a armoniza proiectul său. Și pentru ca ideile dvs. să fie aprobate, nu uitați de astfel de reguli simple:

 • dacă reparația se presupune a fi făcută în "Hrușciov", amintiți-vă că în aceste case este interzisă mutarea bucătăriei în camera de zi. De exemplu, una dintre opțiunile de redezvoltare descrise mai sus nu va funcționa pentru dvs.;
 • ar trebui să studiați caracteristicile zonei în care locuiți. Regulile anumitor zone interzic unificarea bucătăriei cu spațiul de locuit;
 • este interzisă schimbarea zonei băii (fie în sus datorită spațiului de locuit, fie în jos datorită bucătăriei);
 • Este interzisă schimbarea poziției șanțurilor de gaze și a altor comunicații;
 • nu trebuie să atingeți sistemul de ventilație în procesul de reamenajare în cazul în care există aparate de gaz;
 • este imposibil să transferați bateria din zona de living spre balcon;
 • orice acțiune care conduce la o creștere a ponderii care poate fi atribuită pereților de sprijin este, de asemenea, considerată ilegală;
 • Înainte de a vă redevina, asigurați-vă că locuința dvs. nu este inclusă în numărul de clădiri a căror stare este recunoscută ca o situație de urgență.

În plus, dacă după reamenajarea unui mic apartament cu o cameră într-un apartament cu două camere, una dintre camere a fost lipsită de o fereastră, trebuie să luați în considerare regulile de ventilație și aer curat.Și pentru a transforma vizual o cameră fără fereastră, puteți folosi o bandă LED care simulează o deschidere a ferestrei sau doar lipeste unul dintre pereți cu tapet cu un peisaj - astfel încât spațiul se va extinde.

Idei de design interesante

Pentru a nu rămâne neîntemeiată, vă aducem la cunoștință câteva exemple curioase și neobișnuite de transformare a unui apartament cu o cameră:

 • mobila zonare se poate face nu numai cu utilizarea unui dulap înalt sau a rafturilor - utilizați contorul pentru a separa spațiul de bucătărie de zona de recepție. Contorul barului nu va "mânca" din punct de vedere vizual, așa cum ar face inevitabil un dulap, dar va fi indicată o limită precisă între zone.

Aceeași funcție poate funcționa cu succes și canapeaua de colț. Este suficient să nu-l așezați de-a lungul pereților, așa cum se face de obicei, dar în mijlocul camerei, astfel încât o anumită parte a camerei va fi "tăiată" de cea principală. În plus, nu uitați că astăzi mobilierul este produs nu numai în forme și dimensiuni standard.

Uneori, chiar și o masă curbată sau o canapea de formă neobișnuită poate fi o modalitate foarte bună de a împărți spațiul;

 • jaluzele de asemenea, poate juca un rol - set cornișa plafon în mijlocul camerei și se închide oaspeții sosesc în acea parte a spațiilor, în care există un pat sau birou. Și poate fi atât perdele grele și impozante, cât și perdele de bambus discret;
 • ecran de montare - Cea mai clasică cale de a separa spațiul. Nu este nevoie nici măcar să descrie în detaliu care sunt avantajele acestei opțiuni. Ecranul cu dimensiunea și stilul dorit va fi un accent deosebit pe tot parcursul designului camerei. Compartimentul poate fi țesătură, și poate din lemn, de exemplu, tracery cu monograme complicate. O opțiune excelentă - partiții de sticlă.

Și există întotdeauna posibilitatea de a face ecranul inegal transparent - aceasta va crea o anumită mișcare a aerului și a luminii;

 • poți să te joci cu nivelele: Instalați ceva de tip podium zonă de dormit sau chiar pentru a ridica patul de tavan faza de instalare. Acest lucru va crea sentimentul că apartamentul este un nivel dublu și vizual "ridica" plafonul.

Cu toate acestea, proprietarii de apartamente în „Hrușciov“ despre această opțiune va trebui să uite - reamenajarea acestui tip este posibilă numai în cazul în care înălțimea tavanului nu este mai mică de 3 m.

În acest caz, vă puteți limita pur și simplu să cumpărați un pat supraetajat cu o canapea pe "primul etaj". Și etajul cu mai multe nivele va deveni cu siguranță un moment memorabil al apartamentului tău, deoarece acesta este un fenomen destul de rar pentru apartamente standard cu o cameră;

 • utilizați loggia ca o cameră separată sau continuarea spațiului principal de locuit. Pentru a face acest lucru, este posibil (cu condiția ca proiectul să fie aprobat din punct de vedere juridic) pentru a scoate partea inferioară a peretelui. Dacă nu se obține permisiunea, merită luată în considerare loggia ca o continuare a bucătăriei, scoaterea ferestrei și a ușii și rotirea deschiderilor, de exemplu, într-un contor de bare.

Acest lucru va economisi spațiu prin aruncarea mesei;

 • zonarea zidurilor - una dintre cele mai convenabile și ușor implementate metode de re-planificare a spațiului. În primul rând, utilizarea sa nu necesită o coordonare specială și, în al doilea rând, nu trebuie să-și petreacă prea mult timp pentru finalizarea acesteia, în al treilea rând, acest material este destul de plăcut în ceea ce privește curățarea ulterioară - există puține gunoi rămase. În plus, gips-cartonul are o rezistență mare la foc.

Dar merită să ne amintim că utilizarea gips-cartonului ca partiție nu oferă absolut nici o izolare fonică. De asemenea, rețineți că peretele acestui material nu este foarte puternic, astfel încât nu va fi posibil să atârnați un raft greu sau un panou greu pe el.

Vedeți următorul videoclip pentru mai multe opțiuni de reamenajare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor