Creați un apartament de proiectare cu propriile mâini

Ai intrat în noul tău apartament sau ai decis să-ți îmbunătățești vechiul interior. Dacă nu știți de unde să începeți, începeți cu proiectul de proiectare.

Da, desigur, puteți angaja pentru acest specialist, care cu plăcere vă va ajuta să creați un cuib confortabil. Cu toate acestea, dacă simțiți că puteți și doriți să o faceți singur - mergeți la el!

Caracteristici speciale

Particularitatea auto-dezvoltării unui proiect de proiectare este că poți să faci totul așa cum vrei tu. Înainte de a începe să dezvoltați, trebuie să găsiți inspirație, să citiți literatura relevantă și să folosiți sfatul experților.

Idei pentru inspirație

Dacă nu știți cum doriți să vă proiectați interiorul, stilul de alegere, culorile pe care trebuie să-i folosiți, începeți călătoria, uitându-vă la interioarele deja create.Puteți găsi inspirație oriunde: într-o cafenea sau cu prietenii, într-o carte sau într-o revistă despre design, poate că acest articol vă va ajuta.

Stiluri reale

Se crede că oamenii, făcându-și casa, sunt în primul rând ghidați de gusturile și oportunitățile lor. Timp de mulți ani, existența unor astfel de lucruri, cum ar fi designul interior, s-au format diferite stiluri. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici și trăsături distinctive. Să vorbim despre acei dintre ei cei mai relevanți în realitatea noastră modernă.

Acest stil este unul dintre cele mai populare astăzi. Puteți să o caracterizați pur și simplu - rustic. Combină simplitatea, confortul, atmosfera de căldură și confort. În vremea noastră, când oamenii își petrec cea mai mare parte a vieții în oraș, ei, mai mult ca niciodată, vor să fie în afara ei.

Provence poate fi diferită în funcție de regiune. Proiectul poate fi bazat pe temele provinciilor diferitelor țări, în special Anglia și Franța. De asemenea, Provence izolate și rusești.

Este uimitor cum se transformă apartamentul, realizat în acest stil. Se pare că nu este un apartament, ci o casă privată.

Stilul Loft își începe istoria din anii cincizeci ai secolului XX. A provenit din Statele Unite, în momentul în care a început închiderea în masă a fabricilor și a instalațiilor de producție din centrul marilor orașe. Reprezentanții burgheziei creative au început să cumpere clădiri industriale sau mai degrabă părțile lor. Artiștii și muzicienii au schimbat sediul pentru a-și satisface nevoile, au trăit acolo și, în același timp, au organizat expoziții și spectacole în apartamente noi, au avut concerte.

Principalele caracteristici ale stilului loft sunt spațiul liber și o cantitate mare de lumină. În apartament, realizat în acest stil, puteți observa adesea absența partițiilor între camere.

În ceea ce privește decorul, combinația unui perete de cărămidă cu o conductă de ventilație deschisă este o opțiune de proiectare standard. Adăugați la ele piese cromate, oglinzi, lămpi neobișnuite deschise și tehnologie modernă.

Stilul de țară a apărut la începutul secolului XX în Statele Unite și ulterior sa extins în țările europene. Ideea principală a stilului este de a onora sursele cu care oamenii sunt conectați, cu viața satului. Acest stil este caracterizat prin simplitate și naturalitate.

Atunci când alegeți o paletă de culori a unei case, apartamente sau camere în stilul țării, preferați culorile naturale, cum ar fi nisip, maro, bej, măsline, albastru.

Pentru textile, puteți alege o țesătură cu o culoare într-o floare mică, aceasta fiind o caracteristică a acestei direcții de proiectare.

Finisaje moderne

Soluții moderne de design asociate cu decorarea pereților, foarte îndrăznețe și extraordinare. Dacă vă plictisiți de tapetul obișnuit sau de suprafețele bine vopsite, luați în considerare următoarele modele de pereți.

 • Caramida de perete Zidul, căptușit cu țigle de imitație de cărămidă, se găsește adesea în apartamente și case în stil loft. Această neglijență ușoară oferă o atmosferă specială întregii camere. Puteți decora peretele cu cărămizi în întregime sau în parte, ceea ce schimbă semnificativ aspectul general.
 • Plăci pereți. Utilizarea foilor de lemn de balsa ca decor de perete este posibilă într-o încăpere cu umiditate scăzută. Cork este un material foarte capricios, dar arată foarte impresionant. În cazul în care designul apartamentului dvs. este aproape de ecostyle, atunci nu ezitați să utilizați panouri din lemn de balsa în decor.
 • Zid de piatră. O astfel de suprafață pare deosebit de interesantă atunci când pietrele sunt așezate într-un mod haotic, ca și cum ar fi fost pur și simplu împrăștiate. Sau, dimpotrivă, creați un model de piatră.
 • Peretele din sticlă. Panourile de sticlă sunt folosite în proiectarea pereților atunci când este necesar să se extindă vizual spațiul. Pe peretele de sticlă, puteți aplica un desen sau un model, totul depinde de imaginația dvs.
 • Panouri de volum. Panourile de gips cu diferite modele vă permit să dați rapid un efect de volum pe perete. Astfel de elemente decorative pot fi pictate după cum este necesar.
 • Pereții din gips-carton. Faceți un perete de ghips, decideți ce efect doriți să obțineți. Designul ușor, practic, adaugă funcționalitate peretelui.
 • Perete moale Un perete fabricat în acest fel arată luxos, dar în acest caz este important să se respecte măsura. Utilizați mobilier simplu și elemente decorative în interior cu astfel de pereți. Panourile moi din piele ecologică pot fi cumpărate în magazin. Sau creați-le singuri.
 • Tensiunea peretelui. Astfel de ziduri sunt create pe principiul plafoanelor suspendate. Este un material durabil special întins pe cadrul. Pe acest material puteți imprima imaginea de care aveți nevoie.

Culori la modă

Atunci când alegeți o paletă de culori a interiorului, trebuie să vă ghidează, în primul rând, asupra preferințelor lor interne, precum și dimensiunile camerei și cantitatea de lumină solară care intră.

Dacă camera este mică și întunecată, utilizați o paletă luminoasă. Spațiul mare și luminos vă permite să utilizați aproape toate culorile în funcție de cerințe.

Cu toate acestea, în lumea designului interior există conceptul de modă. Dacă sunteți obișnuiți să urmați tendințele modei, atunci luați în considerare cerințele acestora. Din fericire, în acest domeniu, moda nu este la fel de rapidă ca și în domeniul îmbrăcămintei.

Mai jos sunt culorile și culorile care sunt relevante astăzi.

 • Albastru. Pentru mai multe sezoane, albastrul a fost folosit în designul multor interioare. În albastru, există multe nuanțe, ale căror alegere depinde de starea generală a camerei.
 • Gray. Culoarea gri a pereților și a elementelor decorului arată bine în combinație cu culorile alb, bej și negru. Combinați-le împreună, adăugând accente luminoase.
 • Marsala. Așa-numita nuanță de vin ocupă poziția de lider pentru mai multe sezoane. Interiorul, decorat cu această culoare, devine cald și confortabil. Cu toate acestea, aveți grijă, utilizați această culoare selectiv, combinând-o cu nuanțe de lemn natural, bej.
 • Nuanțe naturale. În acest sezon naturalețea este la modă. În multe interioare ale unor designeri faimoși au apărut nuanțe verzi, maro și calde. Interiorul, realizat în așa-numitul ecostyle, se găsește în apartamente, case și spații industriale.
 • Elemente metalice. Glitter metal atrage. Elementele de decor din metal arată spectaculos dacă sunt combinate cu stilul întregii camere. Astăzi puteți găsi chiar tapet cu efect de luciu metalic.

Etape și secvența de lucru

Când începeți să dezvoltați un proiect de proiectare a unui apartament, încercați să aderați la o anumită secvență în acțiuni.

Mai întâi, dezvoltați un plan de proiect și stabiliți ce doriți să vedeți în cele din urmă.

După aceasta, treceți la elaborarea unei schițe și pregătiți desenele. Toate acestea vă vor ajuta să determinați alegerea mobilierului și decorațiunilor. Să vorbim despre fiecare etapă separat.

Planul de apartamente pentru apartamente

Pentru a elabora un plan de proiect pentru un apartament, trebuie mai întâi să faceți măsurători ale sediului. Abordați serios această problemă, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea inexactităților.Pe plan, notați înălțimea plafoanelor, lățimea pereților, dimensiunea ferestrelor și a ușilor. De asemenea, trebuie să menționați locul în care doriți să amplasați prize, baterii, țevi și alte tipuri de comunicații.

Faceți un plan pentru un proiect de apartament cu propriile mâinidacă folosiți programe de calculator speciale. După ce ați introdus datele inițiale, programul va desena planul exact al apartamentului dvs. Marcați pe locația dorită a mobilierului, apoi puteți ajusta poziția sa. Salvați acest plan într-un format convenabil pentru dvs., cu toate aplicațiile necesare. Ar fi de dorit să-l tipăriți pe hârtie.

schiță

Odată ce ați decis cu privire la stilul în care doriți să vedeți apartamentul dvs. și ați elaborat un plan de proiect, procedați la crearea unei schițe. Schița poate fi făcută pe hârtie sau în formă electronică. Indicați mai întâi toate soluțiile de culoare ale interiorului dvs. Desenați mobilierul dorit și obiectele decorative. Cu ajutorul unei schițe, puteți vedea în mod clar care va fi apartamentul după renovare.

Dezvoltați-vă schița proprie în cazul în care nu aveți abilități artistice, programe de calculator vor ajuta, de asemenea.

Deci, puteți să veniți cu dvs. sau să alegeți mobilierul disponibil, tapetul, podelele.

Proiectarea interiorului detaliilor

Când etapele principale sunt finalizate, puteți începe să detaliați designul interiorului. Adăugați la ele elementele de decor, textile și alte elemente care vor crea confort în apartamentul dvs.

În cazul în care doriți să creați o reparație simplă, reduceți la minimum numărul de elemente de decor și mobilier, lăsând doar cele mai necesare.

Pregătirea desenelor

La pregătirea desenelor, utilizați planul de proiect pe care l-ați finalizat pe cont propriu. Desenele vor fi similare planului, cu toate acestea ele vor fi mai precise. De asemenea, le puteți rula într-un program de calculator. Desenele vă vor ajuta pe dvs. sau pe un grup de muncitori atunci când vă veți implica direct în reparații.

Alegerea mobilierului și a altor elemente ale situației

Unul dintre momentele cele mai interesante din reparații este alegerea mobilierului. După măsurători știți deja ce dimensiune ar trebui să fie mobila dvs. Când cumpărați mobilier și alte obiecte de decor, lipiți de un stil conform schiței dvs.

Puteți căuta un magazin de mobilier sau puteți găsi mobilier de designer prin Internet.

Uneori există cazuri în care oamenii sunt inspirați de o singură piesă de mobilier și construiesc toate celelalte soluții din jurul lui.

Sfaturi și trucuri utile

Pentru a dezvolta independent un proiect de design al apartamentului dvs., utilizați următoarele sfaturi utile și recomandări.

 • Începeți dezvoltarea proiectului, după ce ați decis că puteți face față acestei sarcini.
 • Pentru a facilita sarcina, folosiți programe de calculator speciale care vă vor ajuta să creați un plan exact și desene pentru proiectul dvs.
 • Studiați literatura de specialitate cu privire la designul interiorului, precum și revistele de specialitate și site-urile de internet. În ele puteți găsi inspirație și informații interesante.
 • Dacă este posibil, nu achiziționați mobilier înainte de a dezvolta un proiect detaliat de proiectare. După ce s-ar putea să nu se potrivească cu condițiile.
 • Luați în considerare nevoile dvs. atunci când creați interiorul. În primul rând, designul presupune o ușurință. Asta înseamnă că ar trebui să fii confortabil în apartamentul tău. Alegeți stilul și culorile care vă încânta sau vă aducă calm. Mobilierul ar trebui să fie funcțional și confortabil.
 • La elaborarea unui proiect, calculați bugetul dvs. aproximativ, pe care veți fi gata să-l cheltuiți pentru reparații. Concomitent cu dezvoltarea proiectului, căutați informații despre costul materialelor necesare. Astfel de calcule se numesc estimări.

Exemple și opțiuni interesante

Există opțiuni foarte neobișnuite pentru designul interior. Luați în considerare unele dintre acestea pe care le puteți repeta pe cont propriu.

Studioul de design foarte interesant în stil scandinav.

Culorile bejului prevalează. Bucătăria este combinată cu sufrageria, creând un singur spațiu. O descoperire interesantă - televizorul este fixat pe peretele de pe suport, ceea ce vă permite să îl urmăriți atât din bucătărie, cât și din canapea.

Toate aceste opțiuni pentru repararea bugetului. Sunt potrivite pentru un mic dvushki sau pentru un apartament cu o cameră. O selecție de opțiuni făcute în același stil.

Vedeți cum puteți crea propriul dvs. proiect de apartament în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor