Armopoyas în casa betonului gazos: scopul și regulile de instalare

 Armopoyas în casa betonului gazos: scopul și regulile de instalare

Astăzi betonul gazos este un material de construcții foarte popular. Din ea se construiesc adesea case de diferite configuratii. Astăzi vom examina mai mult de ce sunt necesare curelele blindate pentru casele din beton gazos și cum să le facem în mod corespunzător.

Ce este armopoja

Înainte de a lua în considerare caracteristicile și nuanțele construirii unei centuri întărite pentru o casă din beton gazos, este necesar să răspundem la întrebarea importantă a ceea ce este. Armopoyas este numit și centură seismică sau curea monolitică.

Această componentă a locuinței este o construcție specială, care vizează rezolvarea a două sarcini importante:

 • repartizarea sarcinii din structurile de sus în partea inferioară a clădirii;
 • legarea întregului plan pe care armătura este într-un singur întreg.

Încărcătura poate distribui curele monolitice, din beton, precum și din cărămidă. Astfel de structuri se confruntă în mod egal cu încărcături impresionante, de exemplu, din tavane grele de perete.

Dacă construiți o armopojă pentru o grămadă de pereți într-una, atunci opțiunea de beton ar fi soluția ideală.

De ce sunt necesare aromopoie?

Mulți proprietari de case particulare neglijează amenajarea centurii întărite. Cu toate acestea, astfel de structuri sunt foarte importante pentru orice erecție, inclusiv pentru betonul gazos. Să analizăm în detaliu de ce este necesar un astfel de detaliu al clădirii. Nu putem ignora faptul că blocurile sunt materiale de construcție care sunt susceptibile de a crăpa. Fragilitatea lor necesită o întărire de înaltă calitate, în conformitate cu toate Standardele de Stat și SNiP. Suporturile similare ale structurilor sunt echipate în locuri diferite, în funcție de proiectul specific de construcție.

În acest caz, rezistența seismică a regiunii în care se desfășoară construcția joacă un rol semnificativ.

O cușcă de armare în formă de curea este instalată în funcție de nivelul de suprapunere pentru a distribui uniform sarcinile verticale în timp ce lucrați în tensiune. În timpul montării plafoanelor de pereți din beton gazos, se realizează 2 caneluri speciale poziționate longitudinal de-a lungul diametrului barei metalice. În această parte armătura este instalată (în două rânduri). Această metodă de întărire este de obicei aplicată tuturor rândurilor. Cureaua seismică este, de asemenea, concepută pentru a proteja blocurile de beton fragil fragil de eventualele fisuri.

În plus, astfel de structuri dau integritatea materialelor de construcție.

În plus, cureaua armată este necesară pentru a asigura o stabilitate suplimentară a carcasei de beton gazos în următoarele condiții:

 • vânturi puternice;
 • strângerea inegală a structurii;
 • salturi de temperatură, care nu pot fi evitate în timpul schimbării anotimpurilor (acest lucru se aplică și în cazul schimbărilor care au loc în timpul zilei);
 • subestimarea solului sub fundație.

Este necesar să se țină seama de faptul că în construcția structurii de structură a acoperișului poate apărea o stresare excesivă a blocurilor, ceea ce duce deseori la formarea de crăpături și așchii.Defecțiuni similare pot duce la încheierea procesului de atașare a ancorelor / știfturilor pe mauerlat (grinda) la podeaua rulmenților. Armopoyas vă permite să evitați astfel de probleme, deci organizarea sa este necesară atunci când construiți case dintr-un bloc de gaz. Cureaua armată este, de asemenea, foarte importantă atunci când se utilizează sisteme de grătare suspendate. În acest caz, armarea acționează ca o expansiune fiabilă, care distribuie sarcina de pe structura acoperișului către întreaga casă a blocului.

dimensiuni

Tipul monolit de armare este turnat în jurul perimetrului casei. Parametrii dimensionali depind în mod direct de lățimea plafoanelor exterioare și interioare ale pereților. Înălțimea recomandată a unei astfel de structuri este de la 200 mm până la 300 mm. De regulă, lățimea benzii armate este puțin mai subțire decât peretele. Acest parametru este necesar pentru ca atunci când se construiește o casă există un mic spațiu pentru instalarea unui strat de încălzire.

Potrivit unor meșteșugari experimentați, spuma de polistiren extrudat este cea mai potrivită pentru acest lucru, deoarece se confruntă cu sarcina de izolare la domiciliu.

opțiuni

În prezent există mai multe variante ale centurii armate.Este utilizată o construcție clasică cu ajutorul armăturii, deși alte materiale sunt utilizate în construcția de structuri similare.

Cu plasă metalică galvanizată

O astfel de erecție este asamblată din bare de oțel sudate în aceeași poziție perpendiculară. Rețelele metalice sunt considerate cele mai fiabile. Cu toate acestea, astfel de piese prezintă un dezavantaj major care trebuie luat în considerare: compoziția adezivă specială pentru fixarea blocurilor de perete provoacă formarea de coroziune metalică, ceea ce duce la pierderea majorității avantajelor acestui tip de armătură. În plus, tijele transversale din sezonul de iarnă joacă rolul de "poduri" pentru frig.

Din cauza acestor deficiențe, experții recomandă rareori instalarea unei armături cu o plasă metalică galvanizată.

Cu plasă de bazalt

Structuri similare sunt asamblate din tije din fibre de bazalt. Ele sunt aranjate în paralel unul față de celălalt. În noduli la articulații, tijele sunt fixate cu fir, cleme sau o substanță adezivă specială. Opțiuni similare pentru lipire sunt responsabile pentru corecta și uniformă a celulelor individuale.Principalele avantaje ale rețelei de bazalt sunt că nu este supus efectului dăunător al coroziunii și nu suferă, de asemenea, în condiții de schimbări ale temperaturii constante și bruște. Astfel de elemente au o conductivitate termică minimă și, prin urmare, nu creează "poduri" reci care apar în cazul ochiurilor de oțel. De asemenea, rețeaua de bazalt se poate lăuda că este capabilă să reziste impactului semnificativ al ruperii sarcinilor (aproximativ 50 kN / m).

Cu toate acestea, are o greutate foarte modestă, ceea ce facilitează construirea unei astfel de variante de armare.

Cu bandă metalică perforată montată

Această bandă este o bandă din oțel zincat, cu găuri localizate de-a lungul întregii lungimi. Pentru construirea unei astfel de curele, este suficient să cumpărați o bandă cu dimensiunile de 16x1 mm. Armarea zidăriei în această situație se poate realiza fără a se mișca blocuri de beton aerat prin fixarea la șuruburi cu autoturisme. În ceea ce privește lucrările rămase, ele sunt similare cu opțiunile de armare simple. Pentru a da structurii caracteristici suplimentare de rezistență, este posibil să se întoarcă la fixarea panglicilor metalice în perechi folosind sârmă de oțel.Desigur, această opțiune nu se poate lăuda cu rezistența la încovoiere, așa cum este cazul armării profilate.

Avantajele unor astfel de cazuri includ:

 • economii substanțiale în probleme de transport, deoarece banda are o dimensiune foarte modestă;
 • Nu este nevoie să faceți marcajele de drum (în acest fel, puteți salva pe lipici și munca în sine ca întreg).

Cu armare din fibră de sticlă

În acest caz fibra de sticlă este principala materie primă a armăturii. Un fir este înfășurat pe el pentru a asigura o aderență mai bună și mai puternică la beton.

Structurile cu armare din fibră de sticlă disting următoarele caracteristici:

 • greutate mică în comparație cu alte opțiuni;
 • minimul parametrului de conductivitate termică datorat căruia grilă nu creează "poduri" reci;
 • ușurința instalării datorită numărului minim de îmbinări.

Luați în considerare faptul că atunci când utilizați o opțiune din fibră de sticlă, nu veți reuși să construiți un cadru rigid. Din acest motiv, o astfel de armare nu este recomandată pentru a fi construită în zone seismice.

De asemenea, centurile întărite diferă în funcție de tipul lor. Să le cunoaștem mai bine.

grillage

O astfel de bandă este de obicei subterană. Acționează ca suport pentru pereții de fundație de tip bandă. Acest tip de centură poate fi direcționat către o grămadă de componente individuale ale fundației. Din acest motiv, o astfel de armare poate fi considerată un subsol. Rostverk - o centură care este responsabilă pentru întărirea întregului bloc al casei. Sunt impuse cele mai înalte cerințe de durabilitate. Rostverk trebuie să fie prezent sub toate bazele clădirii. Această caracteristică este principala diferență a acestei structuri față de alte tipuri.

Descărcarea pe sol

O astfel de curea seismică este construită după montarea pe o grilă de pereți din blocuri de fundație de tip bandă. Aranjamentul său nu se referă la înălțimea structurii de fundație deasupra solului. Atunci când se construiește o astfel de componentă, este necesar să se ia în considerare o serie de nuante importante. Montați o astfel de bandă în jurul perimetrului pereților despărțitori exteriori, numai dacă utilizați plăci din beton armat. Lărgimea armăturii va depinde de etapa ulterioară de încălzire a blocului.

În primul caz, acest perimetru ar trebui să corespundă lățimii peretelui,iar în cel de-al doilea - este necesar să se țină seama de parametrii dimensionali ai izolației sau să se plaseze benzi de polistiren expandat sub cofraje înainte de îmbarcare. Cadrul pentru o astfel de structură nu este necesar. Există o plasă suficientă de armare de 12 milimetri. Garniturile de etanșare impermeabilă a centurilor nu înlocuiesc lucrările de impermeabilizare a fundației. Totuși, aceste elemente trebuie să fie prezente.

Pentru a umezi și umezeală nu a trecut prin beton, este necesar să se pună materialul de acoperire (impermeabilizare) în 2 straturi.

Interfloorare descărcare

Acest design este conceput pentru a consolida elementele de garduri, a alinia planul coroanei, precum și a distribui uniform sarcina de la plăcile de podea la cutia casei. Mai mult, efectul încărcărilor axiale pe pereții unei locuințe conduce la o "divergență" a pardoselilor - centura interfloară este de asemenea orientată spre rezolvarea acestei probleme.

Sub acoperiș

Această structură îndeplinește următoarele funcții:

 • repartizează încărcăturile care provin de pe acoperiș, pe structura de prindere și pe elementele de închidere;
 • vă permite să fixați placa de alimentare cât mai sigură posibil;
 • aliniază caseta orizontală construită.

Dacă există elemente inclinate în sistemul de bare, atunci este mai bine să nu neglijați instalarea armăturii sub acoperiș pe plafonul peretelui de lagăr, deoarece această fundație acționează ca suport.

Cum se face?

Nu cred că construcția de armare - prerogativa meșterilor cu înaltă calificare și cu experiență. De fapt, pentru a face față fabricării unui astfel de design este posibil fără cunoștințe speciale și experiență bogată. Este important să respectați manualul și să nu neglijați niciuna dintre etapele de lucru specificate pentru consolidarea zidăriei din beton. Luați în considerare pe scurt tehnologia de fabricare a centurii blindate.

În cursul dispozitivului de armare podele din beton armat pe bloc trebuie să facă două curse. Din secțiunile extreme trebuie să fie la o distanță de 60 mm. Porțile pot fi făcute de un chaser de perete. Înainte de a instala bare metalice în cavități, trebuie să îndepărtați resturile de pe acestea. Acest lucru se poate face cu un uscător de păr special sau o perie. După aceasta, adezivul de construcție este turnat în caneluri, este instalat un cadru. Soluția adezivă va proteja tijele de coroziune, precum și o aderență mai bună a acestor piese la blocuri.Dacă pe pereți există cusături subțiri, atunci se poate folosi un cadru metalic special.

Pentru instalare nu are nevoie de frecare, deoarece este fixat cu lipici.

În ceea ce privește armarea geamurilor de ferestre și uși, aici majoritatea constructorilor folosesc un bloc în formă de U. Trebuie remarcat faptul că blocurile care vor deveni suporturi pentru căptușeală trebuie de asemenea consolidate cu 900 mm de ambele părți ale deschiderilor. În prealabil, ar trebui să faceți structuri de lemn în deschideri. Pe ei se vor baza blocurile U. Ele trebuie să fie instalate astfel încât partea mai groasă să fie afară. Se recomandă încălzirea canelurii cu o placă de polistiren, închideți partea exterioară a blocurilor și apoi instalați cadrul. După aceasta, puteți trece la turnarea cărămizii de ciment.

Dacă intenționați să consolidați un acoperiș ușor, este de obicei suficient să efectuați numai procesarea în linie folosind două benzi. În același timp, distanța dintre grinzi este redusă pentru o distribuție mai bună a sarcinii. Lucrand cu un acoperiș tăiat cu o placă destul de greu, mai multe blocuri U-like vor veni la îndemână. Ele sunt așezate pe gazon pre-tăiat și armat.

Grosul se recomandă să se umple cu o soluție groasă de beton.

Recomandări ale specialiștilor

Plafoanele de pereți din beton armat pot fi construite cu o înălțime de cel mult 20 m, ceea ce corespunde la cinci etaje. Pentru bazele autoportante este permisă o înălțime de 30 m, care corespunde la 9 etaje.

Armatura la colțuri ar trebui să meargă continuu - tija dreaptă. Un astfel de detaliu ar trebui rotunjit în funcție de stroboscopie. Dacă bara de armare este în colț, atunci trebuie tăiată.

Dacă folosiți armătură pentru armarea structurilor, se recomandă utilizarea tijelor de oțel cu diametrul de 8 mm și marcajul A3.

Pentru a face curse chiar, puteți bate placa la rândul exterior al blocurilor. Acesta va fi folosit în timpul tăierii cavității necesare.

Luați în considerare faptul că cea mai scumpă dintre toate opțiunile este plasă de bazalt. Cu toate acestea, caracteristicile sale de rezistență justifică costul ridicat.

Dacă vorbim despre montarea benzii perforate, atunci trebuie să vă gândiți că în majoritatea magazinelor de hardware există un produs care are o grosime de 0,5-0,6 mm. Elemente similare pentru armare nu pot fi utilizate. Trebuie să găsim banda care are o grosime de 1 mm.De regulă, aceste produse se găsesc în magazinele de specialitate sau în magazinele online. Din păcate, pe piața construcțiilor pe care suntem obișnuiți, astfel de detalii sunt extrem de rare.

Experții recomandă pentru o clădire cu o singură etapă să se facă o centură în mijlocul peretelui, precum și în partea de sus - sub acoperiș. În ceea ce privește casele cu două etaje, aici centura este construită sub suprapunerea dintre etaje și acoperiș.

Nu uitați că armarea din fibră de sticlă nu este cea mai durabilă și mai sigură. Nu rezistă stresului asupra fracturii, în ciuda faptului că aceasta este una dintre sarcinile principale de consolidare a blocurilor de beton.

Seismopoasele sunt făcute numai din tije cu nervuri. Betonul se agață de marginile lor de relief, ceea ce are un efect pozitiv asupra creșterii caracteristicilor lagărului structurii. Acest tip de curea este capabil să lucreze în tensiune.

Dacă aveți nevoie să consolidați centura blindată de tip subsol, se recomandă utilizarea armăturii mai groase sau montarea mai multor miezuri. Există o altă soluție - stabilirea rețelei în două straturi.

În absența unei grilări, centura de bază nu are sens. Mecanicii neexperimentați care doresc să salveze construcția grilei, se angajează să întărească numai centura de bază, folosind armătură cu un diametru mare. Unii oameni cred că acest lucru presupune o creștere a capacității de transport a casei. De fapt, aceste acțiuni sunt nerezonabile.

Armarea deschiderilor trebuie făcută cu un rând înaintea ferestrei. De exemplu, dacă îl deschideți la nivelul de 1 m, atunci trebuie să scăpați 25 cm. Rezultatul va fi o zonă de întărire.

Pentru turnare nu este necesar să se adauge prea mult beton. Acest lucru poate duce la faptul că compoziția nu este foarte durabilă.

Mulți utilizatori se întreabă dacă armarea verticală este necesară pentru plafoanele de perete.

Da, se îndreaptă spre el, dar rar și numai în astfel de cazuri:

 • dacă pe perete (lateral) există sarcini grele;
 • dacă se utilizează beton gazos cu densitate scăzută (blocurile nu sunt de cea mai bună calitate);
 • în locuri de dependență de pereții elementelor cu greutate mare;
 • în cazul unei îmbinări la colț a îmbinărilor suprapunerilor adiacente;
 • când se întăresc pereți mici, precum și deschideri de ușă / ferestre;
 • în timpul construcției coloanelor.

Pentru a afla cum să faci armofoane în casa betonului, vezi videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor