Case de blocuri de spumă: proiecte și construcții

Unul dintre cele mai populare materiale utilizate în construcția modernă a locuințelor este blocul de spumă. Este ales de mulți oameni care planifică construcția unei locuințe cu o singură etapă sau cu mai multe etaje.

Merită să luați în considerare caracteristicile, avantajele și dezavantajele unor case particulare construite din blocuri de spumă, precum și unele proiecte interesante de clădiri similare, pentru a afla cum să le construiți cu propriile mâini.

Caracteristici speciale

Nu este un secret că piața modernă de materiale de construcție are un bogat sortiment din care puteți alege produsele potrivite pentru orice buget. Mulți consumatori de astăzi preferă nu numai materiale fiabile și durabile, dar și ieftine pentru construcția de case private. Toate cererile enumerate sunt răspunse de blocuri de spumă.Ei sunt buni deoarece fac construcții puternice și puternice care nu le costă prea mult pe stăpânii lor.

În sine, blocul de spumă este un material de construcție care are o greutate redusă. Datorită acestei trăsături, lucrul cu el este destul de ușor. În plus, blocurile de spumă se disting printr-o structură poroasă specială, deși acest din urmă factor nu poate fi numit pozitiv, deoarece afectează caracteristicile de rezistență ale acestui material.

Puteți construi o casă de blocuri de spumă cu propriile mâini. În epoca noastră, astfel de clădiri sunt foarte frecvente, deoarece sunt ieftine și sunt construite într-un timp scurt. Unii maeștri compară construcția unei astfel de blocuri cu construcția designerului, deoarece fixează aceste materiale de construcție fără a utiliza o soluție specială, iar blocurile în sine sunt foarte ușoare și voluminoase.

În ciuda unor astfel de caracteristici distinctive, pentru construirea de case din blocuri de spumă trebuie să faceți planuri clare, ca în cazul altor erecții. Doar cu un plan bine conceput, puteți construi o casă de blocuri cu adevărat de înaltă calitate, sigură și sigură.

Mulți utilizatori se întreabă ce distinge blocurile de spumă de toate gazoblokovurile cunoscute. Trebuie remarcat faptul că cele dintâi au o geometrie inferioară blocurilor de gaze. Procesul de formare în casete vă permite să sprijiniți cele mai exacte dimensiuni, dacă compania se potrivește bine, dar acest lucru este extrem de rar.

În majoritatea cazurilor, blocurile de spumă sunt fabricate de producătorii mici. Investitorii mari preferă să investească în echipamente de înaltă tehnologie pentru betonul gazos.

Datorită defectelor asociate cu forma blocurilor de spumă, după construirea caselor, există adesea probleme de aliniere a diferitelor suprafețe. Lăsarea ouatului fără această modificare este imposibilă, deoarece poate duce la apariția unor "poduri" reci. În ciuda acestor nuante, blocurile de spumă sunt încă materiale populare în construcții. Ele sunt alese nu numai din cauza ieftinității lor, ci și datorită faptului că pot construi o casă cu propriile mâini. Nu este nevoie să aveți experiență bogată sau cunoștințe speciale. Este necesar doar să ai răbdare, timp liber și instrucțiuni bune, de care nu vei putea pleca în nici o etapă a construcției.

Contra și pro

Casele de blocuri de spumă nu sunt neobișnuite în zilele noastre. Sunt aproape în fiecare stradă. Popularitatea acestor erecții se explică prin următoarele calități pozitive:

 • unul dintre principalele avantaje ale blocurilor de spumă este conductivitatea termică scăzută, datorită acestei caracteristici, astfel de clădiri sunt destul de calde și confortabile;
 • blocurile de spumă au o greutate mică, ceea ce le distinge de multe materiale similare, datorită acestei calități, vă puteți construi propria casă de astfel de materiale fără a vă întoarce chiar la ajutoare - totul se poate face singur;
 • datorită greutății reduse, casele din spumă nu dau încărcături prea mari pe fundațiile fundației;
 • spațiile din beton spumoase sunt izolate fonic;
 • astfel de materiale sunt destul de voluminoase, astfel încât casele acestora sunt create într-un timp scurt și fără costuri speciale de energie;
 • un alt avantaj important al blocurilor din spumă este că acestea sunt ieftine; este mulțumit de mulți consumatori care nu sunt pregătiți pentru cheltuieli prea grave;
 • dacă este necesar, blocurile pot fi depuse fără probleme, ceea ce indică conformitatea și ușurința în funcționare; în plus, dacă este necesar, ele pot fi folosite pentru a realiza diverse găuri fără a afecta în niciun fel aparatul însuși;
 • În majoritatea cazurilor, blocurile de spumă sunt ecologice, nu dăunează sănătății și nu provoacă reacții alergice; Desigur, materialele sintetice sunt uneori utilizate în producția lor, care nu pot fi numite absolut sigure, dar astfel de componente în blocuri reprezintă mai puțin de jumătate de procente;
 • construcții similare se pot lăuda cu o higroscopicitate scăzută;
 • blocurile de spumă sunt materiale durabile din care se obțin aceleași case durabile;
 • structurile similare nu se tem de foc, deoarece nu sunt inflamabile și nu susțin combustia;
 • Mulți oameni cred că blocurile de spumă fac doar clădiri destul de plictisitoare și monotone, deși în realitate acest lucru nu este cazul; din acest material poți construi o casă în orice stil, principalul lucru este să transformi fantezia și să-ți însușești abilitățile necesare;
 • astfel de structuri nu necesită decorațiuni decorative; de obicei, este recursă pentru a da structurii un aspect mai estetic, dar astfel de componente nu au în acest caz o semnificație funcțională deosebită.

După cum puteți vedea, există destul de puține avantaje pentru blocarea spațiilor. De aceea sunt atât de populare în timpul nostru.Dar nu vă lăudați și credeți că astfel de construcții sunt impecabile. Acestea au o serie de calități negative pe care trebuie să le cunoașteți dacă decideți să construiți un bloc de beton spongios pe site-ul dvs.

 • În primul rând, este foarte important să se țină seama de faptul că astfel de clădiri se vor reduce cu 2-3 mm pe metru de metru, astfel încât va fi posibilă trecerea la decorarea lor interioară în doar șase luni sau mai mult. Contracția în acest caz este cauzată de o reacție destul de lungă între componentele individuale ale soluției de beton spumă.
 • După cum sa menționat mai sus, blocurile de spumă au o structură cu pori. Datorită acestei particularități, astfel de materiale devin mai puțin conducătoare de căldură, instalarea unor elemente de fixare în ele nu este atât de simplă. Din acest motiv, în timpul lucrărilor de construcție, meseriașii trebuie să stocheze cu dispozitive speciale de fixare proiectate special pentru blocuri de spumă.
 • Nu este necesar să decorați astfel de blocuri, dar fără o astfel de adăugare, erecția ar putea să nu pară cea mai precisă și mai estetică. Aici trebuie să vă gândiți că pentru astfel de fundații ar trebui să achiziționați vopsea specializată și tencuială, proiectată special pentru beton spumant.
 • Blocurile de spumă au nevoie de armare.Armatura trebuie așezată în locurile de deschidere. În plus, armarea va fi necesară pe fiecare 4-5 rânduri de blocuri. Dacă nu asigurați construirea unei centuri de înaltă calitate, nu veți putea instala podele de încredere și un sistem puternic de căpriori.
 • Piața modernă a construcțiilor este literalmente inundată de falsificări. Deoarece materia primă pentru producerea blocurilor de spumă este ieftină, acestea sunt adesea făcute în artizanat. Ca urmare a acestei lucrări, se obțin materiale de construcție de calitate scăzută, care nu sunt recomandate pentru construirea unei case rezidențiale.
 • Unul dintre cele mai importante dezavantaje ale structurilor blocurilor este acela că blocul de spumă este un material destul de fragil. Desigur, datorită acestui fapt, este mult mai ușor să coborâți și este ușor, dar nu se poate lăuda cu o bună capacitate de rulare.
 • Dacă doriți să puneți o casă de blocuri de spumă, atunci ar trebui să aveți în vedere că pentru aceasta trebuie să efectuați calcule speciale ale încărcării materialelor. Va fi necesar să se calculeze foarte atent și cu scrupulozitate grosimea zidurilor și pereților despărțitori, luându-se în considerare orice sarcină. Pereții din astfel de case sunt cel mai des construiți cu o mică marjă de siguranță.
 • Casele din materiale cu celule, nu se pot lăuda cu un aspect solid și bogat. Pentru a elimina acest dezavantaj poate doar o singură cale corectă - de a folosi materiale de finisare de înaltă calitate.
 • Pentru case din spumă, este necesar să se echipeze fundații de fundație. Astfel de modele permit să se stabilească nu cei mai înalți indicatori de durabilitate pe o curbă cu care este caracteristică betonul din spumă.
 • Așa cum am menționat mai devreme, blocurile de spumă nu au o geometrie ideală, cum ar fi aceleași aerocrete. Din acest motiv, fiecare detaliu în timpul construcției trebuie să fie măcinat sau tăiat, ceea ce adesea durează destul de mult timp.

Din cele de mai sus, putem concluziona că există multe dezavantaje în erecțiile blocului de spumă. Desigur, mult depinde de calitatea unui anumit produs. Nu mai puțin important este abilitatea persoanei care a preluat construcția unei case de bloc.

Dacă se decide să se construiască o astfel de locuință în mod independent, atunci toate dezavantajele enumerate ar trebui luate în considerare pentru a evita multe probleme și deficiențe posibile.

Tipuri și alegerea materialului

Există mai multe tipuri de blocuri de spumă.Aceste materiale de construcție pot varia atât în ​​ceea ce privește tehnologia directă de fabricație, cât și în funcție de principalele caracteristici.

Toate tipurile de blocuri de spumă sunt împărțite pe baza următorilor parametri:

 1. diferența de densitate;
 2. cu privire la ce tehnologie se face;
 3. ce metodă de întărire a fost aplicată;
 4. cu privire la designul specific al blocului de spumă.

Conform performanței lor, aceste materiale de construcție sunt împărțite în mai multe subtipuri.

 • construcție. Aceste tipuri de blocuri din beton spumos pot rezista unor sarcini impresionante. Adesea ele sunt utilizate în construcția de clădiri cu mai multe etaje. Obiectele mari de construcție din blocuri de spumă de tip structural sunt izolate suplimentar, deoarece acest material este caracterizat printr-o conductivitate termică ridicată.
 • Izolare termică. Variante similare ale blocurilor de spumă sunt fundamental diferite de copiile structurale. Ele nu sunt conductive termic. Datorită acestei caracteristici, camerele de locuit din casă sunt perfect protejate de frigul de pe stradă. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că tipurile de izolație termică a blocurilor de spumă nu se pot lăuda cu caracteristici bune de rezistență.Din acest motiv, dacă acest material este utilizat în construcția unei case particulare, acesta este de obicei folosit ca strat suplimentar destinat îmbunătățirii proprietăților izolatoare.
 • Izolație structurală. Aceste tipuri de blocuri de spumă sunt universale. Acestea combină rezistența sporită și izolația termică excelentă. Aceste materiale sunt ideale pentru construcția tavanelor de pereți sau a pereților despărțitori convenționali. Adesea, blocurile de construcție și izolare sunt utilizate în construcția de băi, clădiri cu nivel scăzut de înălțime sau case private rezidențiale pe unul sau două etaje.

Diferă aceste materiale de construcție și tehnologia de producție. În acest caz, rolul decisiv jucat de echipamentul utilizat în fabricarea blocurilor de spumă.

 • turnate. Aceste materiale de construcție au un nume "vorbitor" - în procesul de producție se utilizează formulare speciale care au partiții suplimentare în construcția lor. Realizarea blocurilor de spumă turnată este considerată a fi cea mai economică, deși are un dezavantaj grav - dimensiunile blocurilor rezultate nu sunt calibrate exact.
 • Tăiați soiurile de blocuri de spumă Faceți un amestec gata preparat special din compoziția de bază prin tăierea în diferite elemente cu un șir de oțel. O caracteristică distinctivă a acestor materiale este aceea că acestea au colțuri ideale și au o precizie geometrică suficientă.

Blocurile de spumă sunt diferite unul de celălalt și modelele lor, care ar trebui luate în considerare în detaliu.

 • perete. Aceste tipuri de materiale sunt cele mai populare și în cerere. Ei sunt în mare nevoie. Blocurile din spumă de perete sunt folosite în construcția suburbană și putem vorbi nu numai despre o casă rezidențială, ci și despre orice construcții gospodărești. Proprietățile și caracteristicile blocurilor de perete permit utilizarea lor atât în ​​construcția rezidențială, cât și în cea economică.
 • Pentru partiții. Există blocuri de spumă proiectate pentru construirea de pereți despărțitori. Ele se disting printr-o grosime mică - 100-150 mm. Ele sunt materiale excelente pentru construirea unor partiții interioare puternice și destul de fiabile în casă. Principala caracteristică distinctivă a acestor blocuri este că ele sunt ușor de înfrumusețat, dacă este necesar.Datorită acestei calități, din materialele acestei modificări, maeștrii efectuează pereți despărțitori foarte originali sau deschideri largi elegante cu arcuri.
 • Scop special. Pentru fabricarea tăvilor speciale cel mai des folosite blocuri de spumă specială. În aceste tăvi în timpul construcției se pune de obicei armarea.
 • armat. Aceste materiale sunt structuri din bloc de spumă, consolidate cu un cadru robust din oțel. De regulă, tipurile de blocuri armate sunt folosite ca jumperi în locul variantelor clasice de beton armat.
 • obicei. Astăzi pe piața materialelor de construcție există blocuri speciale de spumă de modificare nestandard. Dacă este necesar, diferiți producători produc copii non-standard pentru a comanda clienții.

  Toate tipurile de blocuri de spumă sunt împărțite în următoarele tipuri:

  1. autoclavă - să fie supus unui proces de uscare într-o autoclavă;
  2. neavtoklavnogo - uscat în condiții standard sau în camere speciale de aburire.

  Atunci când alegeți un bloc de spumă adecvat pentru a construi o casă, trebuie să luați în considerare câteva criterii importante.

  • Material de densitatea.Scopul specific al blocului de spumă depinde direct de acest parametru. Astfel, piesele de construcție au o densitate de 1000-1200 kg / m³, structurale și izolate - 600-900 kg / m³, iar termoizolarea - 300-500 kg / m³.
  • Clădire de soiuri. Există opțiuni clasice, blocuri cu goluri și blocuri de spumă Lego. Acest ultim tip facilitează foarte mult lucrările de instalare.
  • Gradul și categoria blocului de spumă. Dacă aveți de gând să terminați în continuare casa bloc, atunci este permisă de a cumpăra blocuri de spumă de absolut orice categorie. Cel de-al doilea soi este diferit de primul, prin faptul că nu are defecte. Diferențele în dimensiunile geometrice sunt compensate de mărimea cusăturilor. Cu toate acestea, alegerea blocurilor individuale poate "întinde" timpul de lucru, precum și consumul de mijloace adezive. Din acest motiv, experții recomandă achiziționarea de materiale de calitate superioară de calitate superioară.
  • Blocuri din clasa a treia au daune mai grave. Mai mult, structura lor poroasă poate avea anumite deviații. Nu se recomandă achiziționarea acestui tip de material pentru construirea unei case rezidențiale.
  • Dimensiunea porilor. Merită să aveți grijă de dimensiunea porilor blocurilor de spumă.Cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai mari proprietatile termoizolante ale materialelor, dar forta lor va fi mai mica.
  • Locul și condițiile de depozitare. În condiții de umiditate ridicată, betonul din spumă nu este grav afectat, spre deosebire de betonul gazos. Cu toate acestea, unele dintre caracteristicile sale sunt încă reduse în acest cadru.
  • Blocul de culori. Merită acordată atenție blocurilor de spumă de culoare. Culoarea trebuie să fie uniformă și uniformă pe toată piesa. Cu cât este mai ușor materialul, cu atât este mai puțin cimentul.

  desen

  Din blocurile de spumă se pot construi case de absolut orice modificare. Pot fi clădiri cu unul sau două etaje, cu un pod și subsol sau cu un garaj.

  Ar trebui să luați în considerare câteva proiecte atractive de case din case de spumă de case private de diferite modele și layouts.

  Casă cu o suprafață de 86 de metri pătrați. m

  Pentru materialul de perete, puteți utiliza o combinație de bloc de spumă și bloc de gaz. Ca un finisaj, o cărămidă de calitate va fi o opțiune excelentă. În rolul podelelor este permisă utilizarea grinzilor din lemn. O astfel de structură poate avea forma patrată corectă și un etaj. La ușa din spate se construiește o mică verandă.

  În interiorul casei, piața principală ar trebui pusă deoparte sub o cameră de zi spațioasă, combinată cu o bucătărie. Această zonă trebuie să fie separată de un perete, în spatele căruia vor fi două dormitoare, separate separat de o partiție. Înainte de al doilea dormitor există un loc pentru o baie, iar după aceea va fi posibil să se construiască un alt dormitor (în colțul clădirii).

  Între toate camerele listate trebuie să dotați o sală mică, chiar în fața căreia este suficient spațiu pentru un cazan, un depozit și un mic vestibul.

  Completarea unui astfel de acoperiș gable de o casă, curățat de șindrilă.

  Casă cu două etaje 6x6 m

  O casă atractivă cu două etaje, cu o dimensiune de 6x6 m, poate fi construită din blocul de spumă. Zona de locuit într-o astfel de construcție va fi de aproximativ 40-60 m². La primul etaj ar trebui să existe o sală cu scara de sus (imediat după ușa de intrare), o baie (chiar în spatele holului), iar spațiul rămas ar trebui să fie alocat unui living mare, combinat cu o bucătărie. La etajul al doilea, în spatele partiției din dreapta halei, se găsește o sală mică, dar confortabilă. Partea rămasă a podelei ar trebui împărțită în două dormitoare separate.

  Pentru exteriorul unei astfel de erecții, este permisă utilizarea unei pietre sau a unei cărămizi decorative, și a pus o placă flexibilă pe acoperișul unei structuri complexe.

  La intrarea în casă se poate duce o mică verandă cu baldachin.

  Casă cu două etaje, de 200-300 de metri pătrați. m

  Pe de o parte a clădirii, la ușa de intrare ar trebui să fie construită o mică verandă, cu o copertină curată. Pe partea opusă, la nivelul parterului, există o terasă. În interiorul casei imediat după pridvor (opus) ar trebui să fie localizat vestibulul, și în dreapta zonei de intrare - camera cazanului. Această parte a casei va fi rezervată pentru sistemele de încălzire și apă. În fața vestibulului ar trebui să existe un teritoriu pentru un hol, care să împartă restul spațiului în două jumătăți: în dreapta vor fi un dormitor și un dulap cu scară, iar în stânga - un living mare și o bucătărie. Zona holului poate fi închisă cu o baie compactă și un alt dormitor la stânga. În fața bucătăriei-sala de mese, situată lângă living, va arăta o terasă mare cu o suprafață de 12,8-13 m².

  La etajul al doilea, scara poate împărți o baie și un dormitor la colț și merge direct în hol.Această zonă va împărți un alt dormitor pe partea stângă și o a doua baie în partea dreaptă. Restul jumătate a celui de-al doilea etaj ar trebui să fie luate sub două dormitoare spațioase și o mică vestiar între ele. În condițiile unui al doilea etaj, va fi posibilă construirea a două balcoane deodată. Unul dintre ele, cu o suprafață de 8,7 m², își găsește locul lângă dormitorul din colțul din stânga, iar al doilea, un mic balcon (5,7 m²) - lângă dormitor situat chiar în fața acestuia.

  Pentru exteriorul unei case atât de luxoase, puteți utiliza tencuiala specială pentru plăci spumante. Pe acoperiș se vor arăta șindrile de nuanță roșu-brună, iar partea inferioară a casei ar trebui decorate cu piatră decorativă.

  construcție

  Casa de blocuri de spumă poate fi construită cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, este important să respectați instrucțiunile și să nu ignorați niciuna dintre etapele de lucru. Merită să vă gândiți cum să construiți o casă de blocuri de spumă, variind de la alegerea fundației până la lucrările de finisare.

  Alegerea unei fundații

  Pentru ca o casă să fie la fel de fiabilă și cât mai conștiincioasă, ea trebuie construită pe o fundație adecvată care să poată purta în siguranță greutatea ei.Înainte de a începe construcția fundației, va fi necesară efectuarea unei defalcări geodezice a axelor pe amplasament, pe baza proiectului.

  Determinarea tipului specific de fundație pentru o casă, este necesar să se țină seama de nivelul apei subterane la amplasament, precum și de adâncimea înghețului, tipul specific de sol și încărcătura directăcare urmează să fie produse pe fundație. În majoritatea cazurilor, atunci când proprietarul construiește o casă pe cont propriu, el neglijează să efectueze lucrarea de proiectare, deoarece costa adesea un ban destul de bun. În cazul în care nivelul apei subterane și tipul specific de sol pot fi determinate de dvs. însuși, având o suprafață de 2,5-3 m, se recomandă încredințarea calculatoarelor exacte pe fundație, precum și adâncimea fundației și a tipului de sol pentru specialiștii corespunzători.

  De obicei, dacă nivelul apei subterane este situat la o adâncime mai mică de 2 metri, se stabilește o fundație de tip slab de tip monolit. În cazul în care valoarea specificată depășește valoarea de 2 metri, nivelul înghețării solului nu atinge 1 metru, iar solul erupe sau nu este în general slab dezvoltat, atunci puteți construi fundația unei versiuni de bandă mică. Chiar și un maestru neexperimentat va fi capabil să pregătească o astfel de construcție.

  Instrucțiunile pas cu pas pentru instalarea fundației trebuie luate în considerare pe baza unei structuri de bandă.

  1. Pentru a face marcajul corect, sapa un șanț cu lățimea și adâncimea necesare. O pernă de pietriș, cu o grosime de 15-20 cm, este așezată pe fundul acesteia.
  2. Apoi, faceți un cofraj de panouri ascuțite. Grosimea acestora ar trebui să fie de aproximativ 5 cm. Ar trebui să fie setate struturi, menținând o distanță de 1 metru. Acest lucru este necesar pentru ca betonul să nu conducă la deformarea structurii rezultate.
  3. Efectuând un cofraj, puteți face instalarea armăturii. Înainte de a începe betonarea, plăcile sunt umezite cu apă și apoi se pun treptat betonul cu un compactor pentru fiecare strat prin vibrare.
  4. După finalizarea acestor lucrări, fundația trebuie închisă cu o cârpă sau rumeguș. În stare brută, trebuie să fie maturată pentru a evita crăparea.
  5. După aceea, puteți dezmembra cofrajul și puteți merge la lucrările de impermeabilizare. Ele sunt obligate să salveze fundația de efectul distructiv al apelor subterane și al oricăror precipitații. Acoperirile de hidroizolare trebuie aplicate pe toate suprafețele exterioare folosind diferite metode și materiale.

  După finalizarea tuturor acestor lucrări, trebuie să planificați un aspect specific al zonei din jurul casei, cu furnizarea de drenaj din clădire. După 28 de zile, structura de fundație poate fi pornită pentru încărcare și poate continua construcția pereților.

  Construim ziduri

  Când fundația este în cele din urmă consolidată și câștigă forța necesară, puteți trece la construirea zidurilor.

  Acest proces implică mai mulți pași.

  • Înainte de a așeza primul rând de blocuri de spumă, trebuie să vă asigurați că baza este orizontală cu un nivel. Orice abatere nu trebuie să depășească 30 mm.
  • Ar trebui să puneți un mortar de ciment-nisip cu un strat de 1-2 cm, și apoi puneți pe el un material de impermeabilizare într-o rolă. Este indicat să se realizeze cu o ușoară suprapunere (aproximativ 15 cm).
  • Acesta este urmat de un loc de muncă foarte serios - acesta este primul rând de pereți exteriori. Trebuie avut în vedere faptul că blocurile de spumă ar trebui instalate numai în funcție de proiect, deoarece toate rândurile ulterioare vor depinde de prima.
  • Mai întâi, blocurile trebuie așezate în colțuri pe amestecul de ciment-nisip. Partea superioară a materialelor trebuie verificată în funcție de nivel, trebuie să fie strict orizontală.
  • Între detaliile din colțuri este necesară întinderea cablului special. În ceea ce o privește, ar trebui să fie așezate blocuri intermediare.
  • Dacă aveți nevoie de un bloc care are parametri dimensionali non-standard, atunci ar trebui să fie depusă. Poți folosi un ferăstrău pentru asta.
  • Este posibil să se procedeze la poziționarea celui de-al doilea rând în câteva ore, când soluția primului rând este fixată. Blocurile sunt, de asemenea, plasate din colțuri, apoi se umple golurile dintre ele.
  • Fiecare nivel nou este prevăzut cu un pansament la cel anterior, la o adâncime de cel puțin 100 mm. Este necesar să îndepărtați orice murdărie cu o pensulă.
  • Joncțiunea pereților interiori cu pereții exteriori trebuie făcută cu o legare.
  • Pentru a pune partiții, aplicați legături speciale, stivuite în cusături. Un capăt al ancorei este plasat în perete, iar celălalt capăt între capacele de spumă ale partiției. Este necesar să se stabilească conexiuni flexibile speciale la fiecare 2 rânduri de zidărie bloc.
  • Pentru a consolida în continuare pereții și a le da stabilitate, este necesar să se facă armări. Este necesar să se întindă armarea în cavitățile prezente în materialul de construcție, care sunt prefabricate folosind un chaser de perete.
  • Pentru organizarea jupanilor de deasupra ferestrelor și ușilor se utilizează structuri gata făcute cu dimensiuni adecvate. Merită să acordați atenție zonei de susținere și acuratețe a montajului. Pentru a face totul clar, jumperul trebuie scos cu un ciocan de cauciuc. În cazul în care lungimea sa este mai mare de 125 cm, atunci ar trebui folosite piese auxiliare suplimentare care să o susțină.
  • În cazul în care casa va avea mai mult de un etaj, atunci trebuie să acorde o atenție deosebită aranjament de plafoane interfloor. Nu înclinați plăcile direct pe blocuri de spumă. Pentru a face acest lucru, se toarnă o curea monolită de beton armat pe partea superioară a bazelor blocului. Pe un astfel de plan și vor fi așezate plăci.
  • Cureaua întărită va lega structurile de susținere din jurul perimetrului și va fi responsabilă pentru încărcarea uniformă a pereților. Dimensiunile Armopoyas sunt de obicei standard: înălțimea este 200 mm și lățimea este de 300 mm.
  • Atunci când soluția de beton din banda armată se întărește, se pun pe ea plăci.
  • Etajul al doilea trebuie să fie făcut în același mod ca și pereții primului. Orice neregularități trebuie îndepărtate cu o mașină de ras. Îndepărtați adezivul în exces cu o spatulă și acoperiți toate golurile cu mortar.
  • În ceea ce privește podeaua de la mansardă, trebuie să se facă în același mod ca și la interfata. Desigur, puteți construi o structură cu grinzi. Ele pot fi făcute din metal sau din lemn.

  Instalarea acoperișului

  Prin punerea pereților, puteți trece la fabricarea acoperișului. Un astfel de design poate avea o pantă, două pante, șold sau mansardă.

  Pentru dotarea unui bloc de acoperiș calitativ ar trebui să fie în ordinea următoare:

  1. elemente precum grinzile de acoperiș sunt instalate mai întâi;
  2. după aceea, este necesar să se procedeze la proiectarea panoului și contra-lattice;
  3. următorul lucru este lucrarea asociată cu instalarea izolației;
  4. următorul pas va fi stabilirea acoperișului, a cărui gamă este astăzi mai mult ca niciodată; materialele precum șindrilele, disponibile în diferite culori, plăcile metalice, acoperișurile din oțel sau acoperirile ușoare în rulouri sunt deosebit de populare în zilele noastre.

  După finalizarea tuturor acestor lucrări, puteți trece în siguranță în etapa finală - finisarea casei.

  decorare

  Este necesar să se efectueze decorarea interioară a casei de spumă, ținând cont de unele caracteristici și nuanțe asociate clădirilor de acest tip.În primul rând, trebuie amintit că în astfel de clădiri nu se recomandă să se îndrepte spre așa-numitele lucrări umede. Acest lucru se datorează faptului că absorbția apei din blocurile de spumă nu trebuie să depășească 12% din volumul real actual. Din acest motiv este destul de dificil să acoperiți pereții blocului cu un amestec de ipsos. Se recomandă achiziționarea de materiale de finisare de înaltă calitate, care sunt proiectate special pentru astfel de motive sau pentru a se întoarce la finisare pe bază de cadre.

  Pentru aceasta, următoarele opțiuni sunt cele mai bune:

  1. panouri din plastic / PVC;
  2. foi de ghips-carton - tipul specific de acest material va depinde de camera în care va fi instalat, de exemplu, pentru o bucătărie sau baie, trebuie să cumpărați umiditate-dovada de plăci de gips-carton;
  3. plăci din fibre de gips.

  Toate materialele de mai sus sunt instalate pe cadre pre-pregătite. Ele sunt realizate fie din ghidaje metalice, fie din bare de lemn. Suprafețele de gips și plăci din fibre de gips, după finalizarea lucrărilor de instalare, trebuie acoperite suplimentar cu chit de înaltă calitate.După aceasta, puteți trece la designul lor de acoperiri decorative, cum ar fi tapet, vopsea sau amestec de ipsos.

  În plus, în încăperile în care va avea loc creșterea nivelului de umiditate, pereții trebuie să fie în mod corespunzător paroizolirovat. Este necesar ca lichidul în exces și umiditatea să nu se acumuleze în blocurile de spumă, deoarece în timp acest lucru poate duce la distrugerea și defectarea lor. Astfel, în condițiile aceleiași băi, pe pereți se montează o peliculă de barieră de vapori, iar o placă din fibre de gips este amplasată pe aceasta, pe care se pot lipi plăcile.

  Este necesar ca abordarea finisajului casei să fie foarte responsabilă. Nu este nevoie să distrugeți calitatea și materialele potrivite. Vopseaua simplă sau tencuiala pentru pereții blocului de spumă pur și simplu nu va funcționa.. Deci, nu puteți crea doar un interior estetic, dar, de asemenea, vă dăunează materialelor de construcție.

  recomandări

  Dacă vă decideți să construiți o clădire cu blocuri de spumă, Este necesar să nu se bazeze doar pe instrucțiuni pas cu pas, ci și să țină seama de unele recomandări ale experților, astfel încât să nu se întâmple greșelile comune ale majorității maeștrilor.

  • Trebuie avut în vedere că baza fundației trebuie făcută nu numai sub structurile exterioare, ci și sub peretele interior.
  • Pereții fundației pot fi izolați cu materiale diferite. Majoritatea meșterilor moderni de acasă preferă spuma ieftină.
  • În timpul procesului de așezare a primelor și ulterioare rânduri de blocuri de spumă nu trebuie să uitați că trebuie să lăsați deschiderile necesare pentru viitoarea instalare a panourilor și ferestrelor.
  • Nu neglijați întărirea ușilor și a deschiderilor ferestrelor. Acest lucru ar trebui făcut atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos. Deasupra ușii trebuie să faci un jumper. Procedura este aceeași în ambele cazuri.
  • Dacă blocurile de spumă pe care doriți să le cumpărați pentru construirea unei case private, au o culoare eterogenă, acest lucru poate indica faptul că au fost făcute cu încălcarea tehnologiei. De exemplu, materialele ar putea fi uscate într-o manieră rapidă, ceea ce reprezintă o încălcare gravă. Astfel de produse sunt mai bine să nu cumpere.
  • Pe baza experienței lor, mulți proprietari de case particulare sfătuiesc să nu scoată solul excavat - se poate potrivi bine în amenajarea grădinii.
  • Când faceți lucrări de construcție, trebuie să vă amintiți că betonul în timpul uscării nu este recomandat să fie lăsat în lumina directă a soarelui. În plus, va trebui să fie umezit din când în când. În caz contrar, este posibil să se spargă.
  • Dacă se utilizează piese din lemn pentru construcția acoperișului sau pentru lucrările de finisare din interiorul unui bloc, li se recomandă tratarea cu echipament special de protecție - antiseptice. Fără astfel de compuși, materialele naturale pot începe să putrezească și să se prăbușească sau să devină o "casă" pentru paraziți de copaci, a căror eliminare nu este o sarcină ușoară.
  • Experții nu recomandă construirea blocurilor cu subsoluri sau podele. Acest lucru se datorează faptului că astfel de premise sunt adesea inundate. Proprietarii vor trebui să-și petreacă foarte mult pe materiale de impermeabilizare și drenaj.
  • Anterior sa menționat că există prea multe blocuri de spumă false și de calitate scăzută pe piața modernă de materiale de construcții. Pentru a vă asigura că mărfurile nu sunt contrafăcute, trebuie să fiți atenți la ambalajul lor - blocurile trebuie ambalate în folie de plastic care le protejează de influența exterioară, umiditate și umiditate.În plus, materialele ar trebui să fie paletizate și etichetate cu informațiile specificate privind densitatea, categoria și erorile admise în valorile dimensionale.
  • Aspectul blocurilor nefinisate de spumă este mai degrabă monoton și nu cel mai atractiv. Pentru a revitaliza structura, merită folosită materiale exterioare cum ar fi cărămidă, piatră decorativă sau naturală, siding.
  • Montarea blocurilor de spumă se recomandă prin utilizarea unui clei special. Acesta trebuie selectat în funcție de tipul specific de material de construcție. Desigur, în loc de lipici, puteți folosi un amestec de ciment-nisip, deși este în multe privințe inferior primei variante, deoarece formează "poduri" reci în casă.

  opinii

  Cele mai multe comentarii despre blocurile de spumă sunt pozitive. Oamenii nu doresc doar costuri reduse și fiabilitate, ci și ușurința de a construi astfel de clădiri. Unii utilizatori au fost surprinși de cât de ușor și rapid s-au confruntat cu toate lucrările de construcție. Potrivit unora dintre ei, "zidurile casei au crescut cu salturi", ceea ce indică instalarea și viteza fără probleme.

  Mulți oameni au fost mulțumiți de faptul că blocul de spumă în sine este un material universal. Mulți au folosit-o pentru construcția de case private mici și cabane, precum și pentru cabane de diferite dimensiuni. Ca proprietarii de case și faptul că casele blocului de spumă de-a lungul anilor nu încep să se prăbușească și să se prăbușească, chiar dacă peretele să instaleze diferite dispozitive de fixare, cum ar fi o ancoră.

  Despre nuanțele principale ale construirii unei case din blocuri de spumă, vedeți videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor