Reguli de aranjare a prelungirilor la casele de case

 Reguli de aranjare a prelungirilor la casele de case

O extensie a casei este cea mai economică opțiune din punct de vedere tehnologic, când devine necesară extinderea zonei unei case particulare. Spațiu suplimentar poate fi necesar pentru aranjarea terasei, a bucătăriei de vară, a sălii de cămară sau a cazanului.

O astfel de extindere poate fi construită independent, este important să cunoști doar câteva nuanțe tehnice. În timpul construcției, puteți observa mai multe opțiuni pentru extensii: cadru, cărămidă, blocuri de spumă sau lemn.

În acest articol vom examina pas cu pas construirea prelungirii cadrului.

Caracteristici speciale

Din numele este deja clar că baza proiectului este un cadru de lemn tăiat. Coloanele și conductele de colț sunt fabricate din același material. Procesul de instalare a extensiei de cadre este atât de ușor încât puteți face fără ajutorul din afară. Acest tip nu este inferior construcției de cărămidă sau beton în calitate și izolație termică. Extensii deosebit de relevante pentru ramele de lemn pentru construcția celui de-al doilea etaj datorită greutății lor scăzute.

Principalul avantaj al prelungirii cadrului este posibilitatea unei conjugări înalte cu casa, indiferent de materialul din care este fabricat, fie că este vorba de o cărămidă, o bară sau un jurnal.

Avantajele prelungirii cadrului:

 • costuri reduse ale materialelor;
 • ușurința de instalare;
 • posibilitatea de a-și construi propriile mâini;
 • greutatea mică a structurii;
 • nu durează prea mult timp pentru a încălzi camera cu o izolație adecvată.

Decideți cu privire la scopul prelungirii, cum ar fi, de exemplu, pentru o cameră de zi sau hol, veți avea nevoie de izolare termică și termică, unde nu se recomandă economisirea de hidroizolare, precum și izolarea fundației.

Extensia pentru camera de zi ar trebui să fie gândită la cel mai mic detaliu, având în vedere faptul că există o izolație fiabilă și izolație fonică și termică de înaltă calitate.Fundația trebuie să fie fiabilă și durabilă pentru a proteja camera de mucegai.

Dacă este necesar un spațiu suplimentar pentru amenajarea unei bucătării sau a unei băi, merită gândit în prealabil despre realizarea conductelor de comunicații și de canalizare. Toate conductele vor trebui izolate corespunzător.

Cea mai simplă construcție este o verandă care nu necesită izolație, constând din pereți, podele și un acoperiș pe suporturi. Veranda este o cameră în care ușile și ferestrele nu sunt întotdeauna necesare. Designul arată ca un cadru cu pardoseală, unde sunt dispuse coloane în jurul perimetrului pe care este fixat acoperișul.

Fundația trebuie să fie bine izolată, ceea ce va ajuta la evitarea umezelii.

Atașarea unui garaj la o casă este, de asemenea, o opțiune excelentă, care nu "fură" spațiul util, dar permite economisirea construcției unui perete al încăperii.

  Dar este de asemenea important să știm că este necesară legalizarea proiectului de extindere, fără ca construcția să fie considerată o creștere ilegală a zonei. Pentru ca în viitor să nu existe probleme, să obțineți permisiunea administrației departamentului de arhitectură, unde planul de construcție va fi verificat pentru conformitatea cu SNiP.Dacă proiectul nu conține erori și este aprobat, atunci veți primi o instrucțiune de document, care vă va ajuta la organizarea extensiei.

  Este mai bine să te gândești la legalizare înainte de începerea lucrărilor de construcție, deoarece procesul de legalizare a extinderii terminate este dificil, iar acest lucru va trebui făcut prin instanțe. Și, în cele din urmă, rezultatul ar putea să nu fie în favoarea reclamantului, iar apoi trebuie să demolați tot ce a fost construit.

  fundație

  Datorită faptului că extinderea cadrului nu este o construcție greoaie și greoaie, nu are nici un sens să ridicăm o fundație monolită. Pentru fiabilitatea clădirii care se construiește, este necesar ca temelia casei și a anexelor să fie fie o singură piesă, fie să fie independente una de cealaltă. Cea mai bună opțiune ar fi o fundație de bandă sau coloană.

  panglică

  Fundația panglicilor poate fi făcută manual.

  • Pe terenul din jurul perimetrului extensiei propuse se aplică markup, care delimitează limitele. De-a lungul liniilor de marcare, un șanț pentru fundație este săpat în profunzime, ca la baza casei în sine, și aproximativ 15 cm lățime decât viitoarele pereți de prelungire.
  • Apoi, trebuie să protejați fundația de apele subterane: pentru aceasta, nisipul și pietrele sfărâmate se toarnă în șanțuri de 15-25 cm, apoi se toarnă cu puțină apă, apoi se acoperă pâsla acoperită.
  • Următoarea etapă este amenajarea cofrajului, a cărei înălțime este egală cu înălțimea fundației sale viitoare. În șanț pentru a da fiabilitatea armăturilor instalate.
  • Și în cele din urmă totul este turnat cu beton. Betonul poate fi realizat independent prin amestecarea nisipului, pietrișului și a cimentului. La temperaturi ridicate, fundația trebuie umezită cu apă pentru a evita crăparea.

  în formă de coloană

  Tip ieftin și durabil de fundație, care este potrivit pentru structuri ușoare: bai, extensii de cadre și altele.

  După o calculare atentă în pământ, sunt găurite mici găuri (20 cm) - bazele pentru părțile inferioare ale stâlpilor, care sunt întărite cu o plasă fină și umplute cu un amestec de nisip și beton. Țevi cu diametrul de 10 cm sunt instalate în carieră, în care sunt introduse tije de armare și apoi totul este turnat cu beton de nisip.

  După 3-5 zile, când betonul se întărește complet, se deschid noi deschideri, unde se introduc pilonii care rezultă. Trebuie să inserați foarte atent astfel încât pilonul să nu se prăbușească.

  Rostverk pentru baza coloanei este realizat din metal sau beton.

  Principalul avantaj al acestui tip de fundație este universalitatea: este potrivit pentru toate tipurile de structuri cu greutate redusă, durează mult timp, chiar dacă casa se află într-o mlaștină.

  Atunci când alegeți tipul de fundație, luați în considerare umflarea pe timp de iarnă a solului, topografia și proprietățile solului.

  Șurub cu șurub

  Principalul avantaj al utilizării șanțurilor pentru construcția fundației este capacitatea de a efectua lucrări în orice moment al anului. În acest caz, întreaga instalare va fi finalizată în 1-3 zile. După finalizarea acestuia, puteți trece imediat la construirea extensiei. Fundația cu șaibă este cea mai ușoară și mai ieftină opțiune pentru clădirile ne-grele, care se poate face și manual. Singurul dezavantaj este susceptibilitatea la coroziune, dar acest lucru poate fi evitat cu tratament anti-coroziune.

  Dacă extensia este făcută ca o cameră separată, atunci fundația trebuie să fie construită ca un element separat și să aibă o îmbinare de deformare.

  Fundația cu șuruburi este constituită din țevi metalice, ale căror cavități sunt proiectate să fie umplute cu beton.

  Pentru început, se calculează spațiul necesar, se face marcajul. Piciorușele sunt conduse în colțurile marcajelor fundației viitoare, apoi se trage un cablu de construcție de-a lungul perimetrului.

  Apoi, manual sau cu un burghiu, găurile sunt sapate în locurile unde vor fi instalate grămada.După aceea, se face înșurubarea grămelor, este destul de dificil să o faci singur. Atunci când înșurubarea este finalizată, suporturile sunt tăiate la același nivel, iar cavitățile de umplere sunt umplute cu beton sau pământ.

  În următorul videoclip veți vedea cât de repede și ieftin puteți crea o fundație pentru o casă sau o extensie.

  pereți

  Pentru construirea de clădiri cadru, de regulă, utilizarea lemnului. Veti avea nevoie de busteni de 15x15 si busteni de 10x15, numarul acestora depinzand de marimea constructiei propuse. Sunt necesare și consumabile, cum ar fi soluțiile de izolare împotriva incendiilor, șuruburile și șuruburile, etanșanții și așa mai departe.

  Pentru a începe cu construcția pereților, este tubulatura de fund. Grinzile sunt așezate de-a lungul peretelui clădirii, apoi de-a lungul perimetrului fundației sunt așezate barele rămase, care sunt atașate la baza casei cu ajutorul șuruburilor de ancorare și sunt conectate între ele în noduri și colțuri de fier. Pentru suporturile viitoare din bandă se realizează gaurirea și crestăturile la o distanță de 50 cm. Suporturile sunt montate în fante pregătite, fixate cu șuruburi autoportante și fixate cu brațe mai mult pentru fiabilitate.

  Următoarea este instalarea tălpii superioare. Asamblarea sa este similară celei din partea inferioară.Singura diferență este faptul că fasciculul orizontal este atașat deasupra ornamenței la perete, ceea ce va servi drept bază viitoare pentru sistemul de bare. Pe perete fasciculul este fixat cu ajutorul ancorelor.

  În plus, rame pentru ferestre și uși sunt introduse în construcția cadrului.

  Pentru a conferi rigiditate și fiabilitate, întreaga parte exterioară a prelungirii cadrului este acoperită cu placaj sau plăci.

  acoperiș

  Materialul pentru acoperiș este selectat pe baza capacităților financiare ale proprietarului casei. Cea mai bună materie primă pentru astăzi este foile profilate sau plăcile metalice. Cel mai ieftin material este foile de ardezie sau acoperișul, dar aceste materiale nu sunt folosite decât în ​​spații rezidențiale. Merită să se acorde atenție materialului acoperișului, care a căpătat acoperișul total al casei, astfel încât să nu existe inconsecvență și, în general, să aibă un aspect frumos estetic al clădirii.

  Acoperișul poate fi construit drept varianta cea mai ușoară, precum și un șenile.

  Bara singulară
  fronton

  Construcția începe cu instalarea de capriori, un capăt, care se află pe o bară orizontală, atașată la perete, iar a doua - pe conductele de sus. Este de dorit să ne gândim la unghiul de înclinare la etapa de proiectare.Picioarele picioarelor ar trebui să se ridice la cel puțin 30 cm în spatele peretelui.

  Instalarea podelei

  Există două moduri de a instala podele:

  • beton;
  • lemn.

  Prima metodă este potrivită pentru extensii cu fundații de benzi, ceea ce oferă o mai mare fiabilitate decât alte tipuri de fundații. Podelele din lemn sunt mai economice și mai ecologice.

  lemn
  beton

  încălzire

  Principiile de extindere a cadrelor de încălzire sunt identice cu încălzirea unei case de cadre. Prima etapă a izolației - alegerea izolației. Cele mai populare și populare sunt vată minerală și spumă.

  Vată minerală
  Spuma de plastic

  Podeaua este acoperită cu ipsos și vopsită cu vopsele rezistente la îngheț. Apoi impuneți un strat de izolație. Podeaua poate fi, de asemenea, izolată cu un strat de argilă expandată sau sticlă spumă.

  Este posibil să se încălzească pereții nu numai cu vată minerală, ci și cu gips-carton. Astfel, puteți salva foarte mult și instalarea va fi finalizată în cel mai scurt timp posibil. Foitele sunt atașate la cutia cu șuruburi. Dacă se utilizează vată minerală, este necesar să se pună un strat de penofol pe partea superioară a acesteia, care să asigure izolarea necesară cu aburi și căldură.

  Plafonul este izolat pe același principiu ca și podeaua.Cel mai bine este să instalați ferestre cu geam triplu pentru a evita scurgerile de căldură.

  Lucrări de finisare

  Ultimul pas al construcției este extinderea extensiei din interior. Totul depinde de scopul sediului, de posibilitățile financiare ale proprietarului, de tipul de fundație și de grinzile de sarcină, întrucât finisajele grele le vor scurta durata de viață.

  Sfaturi

  Mulți proprietari de vile și case particulare, care se confruntă cu procesul de extindere a cadrelor cu propriile mâini, își lasă feedbackul, împărtășesc secrete și oferă sfaturi utile.

  • Acordați atenție conformității materialelor cu o structură comună. În cazul în care casa este din lemn, atunci prelungirea ar trebui să fie, de asemenea, construit din lemn. În cazul în care casa este cărămidă, atunci la finisare este mai bine pentru a face cu care se confruntă sub cărămidă. Astfel, clădirea va arăta armonioasă.
  • Consultați profesioniștii sau grădinarii cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor pentru a calcula viitoarea extensie.
  • Nu economisiți pe materiale.

   Din toate cele de mai sus, este clar că construcția unei extensii de cadre este posibilă cu propriile mâini fără implicarea specialiștilor. Principalul lucru este posedarea de competențe de bază pentru tâmplărie și o mare dorință de a construi.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor