Dressing din cămară: cum să faci și să dai o cameră?

 Dressing din cămară: cum să faci și să dai o cameră?

A avea propriul vestiar este un vis al multor oameni. Posibilitatea de a plasa numeroase rochii, bluze, fuste, cămăși, pantaloni, blugi, aranjați cutii de pantofi, aranja accesorii și decorațiuni astăzi este foarte reală chiar și într-un mic apartament.

Sala de depozitare - un loc în care, de ani de zile, se păstrează lucrurile necesare și nu foarte necesare, ceea ce este păcat să aruncați. Camera de dressing din cămară este o modalitate foarte bună de a scăpa de gunoaiele inutile și de a obține o cameră separată, bine organizată, pentru haine și încălțăminte.

Caracteristici și beneficii

Obiectivul principal al vestimentației perfecte este utilizarea maximă a spațiului de locuit. Un dulap este un tip special de spațiu funcțional. Aici sunt plasate și stocate diferite articole de îmbrăcăminte, pantofi, accesorii. Totul ar trebui să fie în ordine perfectă și întotdeauna să fie la îndemână, celelalte funcții sunt deja secundare.

Avantajele unei astfel de camere includ următoarele puncte:

 • Salvarea bugetului familiei (o cameră separată elimină nevoia de a cumpăra un dulap voluminos, rafturi, noptiere);
 • Soluție ergonomică pentru spațiul cel mai mic de cămară. În plus, puteți extinde foarte mult zona de spațiu de locuit, scăparea de dulapuri și piept de sertare;
 • Posibilitatea de a aranja o cămară la gustul dvs. (această posibilitate nu oferă un dulap standard);
 • Posibilitatea de a plasa lucrurile necesare într-un singur loc (adesea haine, pantofi și accesorii pentru toți membrii familiei sunt depozitați în camere, dulapuri, rafturi).

În plus, propria sa dressing - este la modă, modernă, convenabilă și confortabilă.

Cerințe pentru dulap în apartament

Anumite cerințe sunt impuse camerei de toaletă, precum și asupra oricărei încăperi semnificative din punct de vedere funcțional. Printre acestea se numără:

 1. Organizarea ergonomică a spațiului (utilizarea rafturilor, rafturilor, șinelor pentru umerase) pentru a plasa toate lucrurile necesare în domeniul public;
 2. Prezența unei oglinzi;
 3. Un sistem de ventilație și iluminare bine organizat (lucrurile nu ar trebui să se amortizeze, schimbul de aer ar trebui să fie constant);
 4. Chiar și un spațiu foarte mic poate fi folosit în mod corespunzător. Atunci când dezvoltați un design, este necesar să țineți cont de numărul de lucruri care trebuie plasate în cameră. Spațiul interior, inclusiv ușa, poate fi folosit sub rafturi pentru depozitarea cutiilor, cârligelor pentru haine, coșului pentru rufe.
 5. În cazul în care camera este prea mică, atunci este mai bine să folosiți rafturi deschise și rafturi ca depozitare de lucruri.

Sala spațioasă de garderobă se poate evita cu ușurință chiar și din cel mai mic cămară dintr-o cărămidă, panou sau casă din lemn. Principalul lucru este să vă arătați imaginația, să țineți cont de particularitățile camerei și să organizați cel mai eficient spațiul de locuit.

Selectăm sistemul de configurare și stocare

Designul și organizarea spațiului intern depinde nu numai de dimensiunea camerei, ci și de configurația acesteia. Printre cele mai comune opțiuni sunt:

Dulap colțar

Această opțiune este universală potrivită pentru orice cameră.

Puteți decora camerele după cum urmează:

 • Pentru a expune un cadru metalic cu numeroase rafturi și plase pentru lenjerie, încălțăminte și haine;
 • Creați un colț confortabil, decorat cu lemn natural, cu un compartiment pentru uși glisante (această opțiune arată foarte scumpă și elegantă).

liniar

Dulap, paralel cu unul dintre pereții camerei. Poate să aibă o ușă sau să fie deschisă. Mare pentru a stoca lucruri de două persoane (fiecare poate fi alocat un întreg zid). Opțiunile de proiectare pot fi multe. Pentru a plasa haine și lenjerie au folosit rafturi deschise, sertare, rafturi, umerase.

Camera în formă de U

Una dintre opțiunile cele mai comune și spațioase. Datorită acestei forme geometrice, în cameră se pot amplasa un număr mare de sertare, rafturi, coșuri.

Pentru a transforma cămara într-o garderobă spațioasă și spațioasă,Puteți utiliza unul dintre sistemele de stocare propuse:

 • Modelul cabinetului. Această opțiune este făcută la comandă. Avantajele sale includ capacitatea și capacitatea de a găzdui lucruri mari și mici, accesorii. Contra: mărimea rafturilor și incapacitatea de a-și schimba locația.
 • Designul celular sau de plasă. Versiune mai elegantă, mai ușoară și compactă. Coșurile și rafturile pentru coșuri sunt fixate cu ghidaje metalice și brațe. Datorită bazei de plasă din încăpere se creează un sentiment de luminozitate și deschidere. Interiorul nu pare greu și supraîncărcat. Costul scăzut al unui astfel de sistem de stocare este, de asemenea, un plus. Cu toate acestea, dezavantajul modelului este imposibilitatea de a depozita lucruri prea grele.
 • Sistem cadru. Baza pentru acest model sunt suporturile metalice de la podea până la tavan, care sunt apoi atașate la traversă, bare, rafturi, sertare și coșuri. Avantajele sistemului includ greutatea redusă, ușurința de asamblare și utilizare, rezistența și aspectul estetic.

Principiile zonării

Pentru ca salonul să nu devină un depozit haotic și înapoiat de haine și încălțăminte, este necesar să se folosească principiul zonării încăperilor la etapa de proiectare.Acest lucru vă va ajuta să plasați totul în mod optim și optim în locul celui de care aveți nevoie, în timp ce nu aglomerați camera și lăsați accesul liber la lucruri.

Pentru aceasta spațiul este împărțit în 3 zone:

 • inferior. Această zonă ocupă un spațiu nu mai mare de 80 cm de la nivelul podelei și este destinată păstrării pantofilor, umbrelelor și a altor accesorii. În funcție de tipul de încălțăminte (vară, iarnă), această zonă poate fi împărțită în mai multe părți de dimensiuni diferite. De exemplu, pentru depozitarea sandalelor, sandalelor și pantofilor, înălțimea raftului este de aproximativ 25 - 30 cm, cizme și alte pantofi demi-sezon și de iarnă - 45 cm.
 • central. Partea principală a dulapului. Pantograf, traversă, umerase, rafturi, sertare sunt situate aici. Înălțimea zonei medii este de aproximativ 1,5 - 1,7 m. Compartimentul, conceput pentru a găzdui cămăși, jachete, pantaloni, rochii, fuste, ocupă o înălțime de aproximativ un metru. Lenjeria se păstrează cel mai bine în cutii cu separatoare.
 • Upper. Pălării, îmbrăcăminte de sezon, lenjerie de pat sunt stocate aici. Pentru depozitarea sacilor și valizelor, merită, de asemenea, să furnizați o nișă de aproximativ 20 * 25 cm (înălțime / adâncime). De obicei, acestea sunt așezate sub tavan și pentru a le accesa este necesar să se ofere o scară (dacă plafonul din dulap este ridicat).

Planificăm umplerea internă

După ce schema de dispunere și sistemul de stocare sunt alese, rămâne să organizați corect spațiul intern. Desigur, fiecare interior este diferit în felul său, dar există mai multe reguli generale pentru aranjamentul dulapului:

 • Cutiile, cutiile, rafturile și standurile sunt stocate în zona inferioară;
 • Rafturile superioare sunt rezervate pentru stocarea de mari dimensiuni (perne, pături, pungi) și articole sezoniere;
 • Secțiunea mijlocie este ideală pentru uzul casual;
 • Rafturile laterale sunt utile pentru lucrurile utile care sunt adesea folosite;
 • Sub accesorii (mănuși, umbrele, curele) este alocată o zonă separată.

Astăzi, accesorii speciale sunt oferite pentru depozitarea elegantă a lucrurilor, de exemplu, fuste pentru femei sau pantaloni scurți. Acestea sunt echipate cu cleme specializate din cauciuc pentru a preveni apariția de crestături pe haine.

Bara transversală sub umerase este un organizator clasic pentru plasarea cămășilor, fustelor, pantalonilor, rochiilor, îmbrăcămintei exterioare. Pot exista mai multe bare la un nivel sau la diferite niveluri.

În exterior, pantograful este o bară transversală, care în orice moment poate fi coborâtă la înălțimea dorită sau ridicată în spate.

Un suport textil ușor poate fi utilizat pentru a stoca un număr mare de genți de mână, rucsaci și reticule. Nu ocupă mult spațiu și va păstra mereu accesoriile dvs. preferate.

Mobilierul pentru dressing poate fi fabricat dintr-o varietate de materiale. Poate fi lemn natural, plastic practic, gips carton ieftin, oțel durabil sau alt metal. În cazul în care cămară se stabilește într-un apartament mic ("Hrușciov"), atunci este mai bine să se acorde prioritate mobilierului staționar sau modular.

Finisaje și iluminare

Următorul punct la fel de important și crucial în amenajarea cămară - lucrări de finisare și iluminare.

 • Materialul pentru finisarea pereților, tavanelor și podelelor ar trebui să fie cât mai practic posibil pentru a nu face reparații prea des. Ar trebui să fie netedă, pentru a nu "mânca" un spațiu deja prea mare și nu ar trebui să lase urme pe haine. Cu aceste funcții, tapetul lavabil, vopseaua, textilele și oglinda se descurcă perfect. Pentru ca camera să nu arate chiar mai mică și mai grea, este mai bine dacă decorul este ales în culori strălucitoare și plictisitoare.
 • În ceea ce privește iluminatul, candelabrele masive și lămpile voluminoase nu sunt recomandate - acestea vor face ca camera să fie mai grea.Cel mai bine este să alegeți un punct sau un plafon mic, lămpile de întoarcere.
 • O opțiune interesantă și practică - o linie de lămpi cu LED-uri, care sunt aprinse automat la intrarea în cameră. În cazul în care camera de dressing constă dintr-un număr mare de sertare închise, atunci merită să ne gândim la iluminatul local. Deci va fi mai ușor și mai rapid să găsiți ceea ce trebuie.
 • Fiind implicat în lucrări de finisare, nu trebuie să uitați de ventilație. În dulap, hainele și hainele rămân închise mult timp, ceea ce înseamnă că au nevoie doar de aer proaspăt pentru a preveni umezeala, mucegaiul și mirosul neplăcut. Camera de dressing poate fi echipată cu un ventilator de evacuare sau un aparat de aer condiționat mic.

Opțiuni pentru închiderea ușii

În funcție de configurația, amplasarea și designul camerei de garderobă, pot fi luate în considerare mai multe tipuri de proiectare a ușilor. Camera poate fi deschisă sau închisă. Ușile pot fi îndoite, alunecoase, în loc de ele poate fi folosit un ecran pliabil.

Pentru a decora structura ușii, sticla mată sau lucioasă, o oglindă, design cu nisip, lemn, inserții din diferite materiale, pot fi utilizate textile.

Ultima opțiune arată foarte originală și este destul de ieftină. Pentru suspendarea perdelelor sunt instalate streașini, iar țesătura în sine este aleasă pentru a se potrivi cu designul interior. Ușile și ușile culisante ale tipului "acordeon" ajută la salvarea mult spațiu fără el. Swing ușile arata în mod corespunzător numai într-o cameră spațioasă.

Fă-o singur

Câteva recomandări simple vă vor ajuta să transformați o cămară mică într-o dulap confortabilă și compactă cu propriile mâini:

 • Elaborați un plan pentru sala de gardă viitoare. În prima etapă de lucru este necesar să se ia în considerare cu atenție configurația camerei. Cuiburi tipice în "Hrușciov", de obicei, nu mai mult de 3 metri pătrați de spațiu. Demolarea parțială a partiției și instalarea unei structuri din plăci de ghips va contribui la extinderea ușoară a acesteia. Este adevărat că extinderea dulapului este direct legată de scăderea spațiului de locuit.
 • Următorul punct este alegerea sistemelor de depozitare pentru haine și lucruri. Este necesar să se efectueze cu atenție măsurătorile camerei viitoare și să se pună schematic pe schemă toate elementele structurale.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Selectarea, calcularea cantității necesare și achiziționarea de materiale de finisare.
 2. Curățarea spațiilor și pregătirea pentru finisare. Spațiul de depozitare este curățat de toate lucrurile, pardoseala veche este demontabilă, pereții neuniformi, podeaua și tavanul sunt nivelate, tencuite, plăci.
 3. Lucrări de finisare. Podeaua este acoperită cu linoleum sau laminat, tavanul este vopsit sau alb, pereții sunt acoperite cu tapet, vopsite sau finisate cu alte materiale.
 4. Dispozitiv de ventilație local (ventilator, aer condiționat) și surse de lumină (spoturi).
 5. Productie si montaj de rafturi. Pentru auto-producție, veți avea nevoie de țevi metalice, foi de PAL cu acoperire din plastic, ghidaje, elemente de fixare, muchii, colțuri, capace, accesorii pentru mobilier.
 6. Montare de sisteme de iluminare interioara pentru sertare, montare de usi.
 7. Etapa finală: umerase, coșuri, buzunare articulate.

Va fi necesar doar să descompuneți lucrurile, să vă îmbrăcați hainele și sala de gimnastică este gata de utilizare.

Exemple de idei în interiorul holului

Deschidere garderobă în hol - una dintre cele mai populare opțiuni pentru transformarea cămară veche. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să demolam partițiile pentru a extinde spațiul.Portul de încălțăminte practic și convenabil și mai multe bare de traversare la diferite niveluri pentru plasarea hainelor vă vor ajuta să nu aglomerați zona.

O opțiune mai practică - camera de cămară este ocupată de rafturi deschise cu compartimente și rafturi de diferite lățimi. Pentru depozitarea lenjeriei sau a lucrurilor utile există mai multe sertare. Un astfel de dulap poate fi echipat cu uși glisante sau perdele cu o cortină textilă groasă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor