Dulapuri încorporate

 Dulapuri încorporate

Teatrul începe cu un cuier, iar ordinul în casă - cu o dressing spațioasă. De obicei, dulapurile sunt pline de lucruri, deși hainele pot fi așezate pe rafturile unui dulap încorporat. Deci, vor lua mult mai puțin spațiu, cu mai mult beneficiu.

Pentru a comanda sau pentru a crea propriul dvs. mini-garderobă, este suficient să alegeți locul potrivit, pentru a determina aspectul, dimensiunea și designul depozitării viitoare a hainei.

Caracteristici și beneficii

Principalul avantaj al dulapului încorporat este confortul acestuia. Dulapul cu grijă colectat și grijuliu poate găzdui mai mult de 40% din lucruri, inclusiv pantofi și rochii. Stocarea compactă și compactă este ideală pentru apartamentele de mici dimensiuni, unde problema de economisire a spațiului este foarte urgentă.

În funcție de tipul de dulap încorporat, caracteristicile lor diferă:

 • În unele, puteți modifica configurația rafturilor, puteți ridica sau micșora modulele, adăugați altele noi și puteți instala fragmente întregi pentru transport.
 • În altele, există suficient spațiu pentru a închide oglinzile, rafturile și a pune vestiarul.
 • Totuși, alții răspund cerințelor cumpărătorilor conștienți de stil (ansambluri de înaltă tehnologie), în timp ce al patrulea ascunde conținutul din spatele ușilor glisante de la ochii curioși.

Tipuri de garderobă

În mod convențional, toate dulapurile încorporate sunt împărțite în patru tipuri:

 • Cabinet dulap. Acesta este cel mai popular design, care seamănă cu un dulap. Sistemul constă din elemente care sunt interconectate cu ajutorul unghiurilor și a șapelor. Îi dau putere și fiabilitate. Rafturile spațioase (de la 60 de centimetri adâncime), o varietate de sertare, sertare și coșuri vă permit să utilizați tot spațiul disponibil. Acestea sunt atașate cu suporturi suplimentare, cârlige pentru curele și cravate, precum și proeminențe speciale pentru a agăța un furtun aspirator sau o placă de călcat pe ele.
 • Dulapurile cu panouri au o fațadă decorativă specială.Datorită materialelor scumpe (pădurile nobile sunt folosite) și cerințelor designului, ele au nevoie de o utilizare rezonabilă a spațiului liber. Pentru un astfel de garderobă număr inacceptabil de mare de lucruri pe rafturi și în sertare - acestea vor strica atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea.
 • Ramele (ele sunt, de asemenea, numite modulare) de dressing se caracterizează prin ușurința de instalare și mobilitate. Spre deosebire de mobilierul monolit, care nu poate fi mutat, produsele modulare fac posibilă aranjarea elementelor individuale în orice ordine. Pentru a le instala, nu este necesar să sunați la masterat - este foarte posibil să vă faceți față singuri, cel mai important este să știți exact ce rezultat se așteaptă la sfârșitul lucrării.
 • Un alt tip de dulap - construit într-o nișă. Nu au acoperiș și pereți laterali, ceea ce reduce foarte mult costul. Folosind dulapul încorporat este mai ușor de făcut spațiu pentru alte mobilier. Atunci când alegeți un dulap, trebuie să țineți cont de conținutul intern (numărul secțiunilor, adâncimea rafturilor), caracteristicile ușii (cel puțin o oglindă trebuie introdusă pentru a extinde spațiul), culoarea și înălțimea.

Material și culoare

Alegerea materialului pentru dulapul încorporat depinde de preferințele în design, posibilitățile financiare și confortul. Este mai ieftin să folosiți pereții despărțitori din plăci aglomerate cu căptușeală din furnir. Pentru a oferi un aspect sofisticat materiale potrivite pentru negru și mahon cu un model natural. Soluție modernă - metal, aluminiu și oțel, inserții de sticlă în ușile și rafturile interne.

Dacă alegeți între lemn și laminat, este mai bine să acordați preferință primei. Ea trece mai bine umiditatea, "respira", astfel încât nivelul optim de umiditate să fie menținut în sala de garderobă. Pentru mobilier, acoperit cu film laminat, va trebui să cumpărați mai multe pungi de silicagel (câte unul pentru fiecare secțiune de 20 de kilograme de îmbrăcăminte).

Soluțiile de culoare pot fi diferite și depind în întregime de gustul și preferințele proprietarului.

Opțiuni de proiectare

În primul rând, camera de garderoba servește pentru depozitare, și numai a doua - pentru plăcerea ochilor. Prin urmare, nu ar trebui să iasă în evidență de stilul general al camerei. Este recomandabil să se utilizeze pentru decorarea ușilor și a culorilor și materialelor de fațadă care sunt deja prezente în interior. Experții recomandă decorarea saltei cu inserții în oglindă. Ele nu vor da doar iluminare suplimentară, ci și vor extinde spațiul vizual.

Oglinzile pot fi colorate și acoperite cu orice modele potrivite. Pentru iubitorii de garderobă de înaltă tehnologie din țevi metalice deschise sau elemente cromate cu multe unghiuri drepte și linii tari. Principalul lucru de reținut este că, în funcție de locația și tipul de dressing, designul poate varia. De exemplu, un dressing încorporat în cămară este de obicei ascuns de ochii curioși și nu necesită designul original. Și depozitarea în dormitor sau în camera de zi trebuie să fie în armonie cu restul mobilei și să nu atragă atenția cu culori strălucitoare.

locație

Este convenabil să se așeze mici dulapuri încorporate în hol, cameră de depozitare, să se folosească o parte din loggia sau balconul sub ele. Nu merită să puneți un dulap în sufragerie - aceasta va reduce vizual.

Zona împrejmuită de panoul din lemn are și avantaje și dezavantaje. Pe de o parte, este ușor să decorați dulapul astfel încât să nu prindă ochiul și să arate atractiv din punct de vedere estetic. Pe de altă parte, un colț mare ocupat de ceva "presează" mental.

Dacă nu există nicăieri unde să se plaseze un dulap în plus față de o cameră, ar fi mai corect să dai un dulap unghiular o formă paralelipipedică cu un colț taiat. Acest lucru va reduce presiunea și, așa cum a fost, apăsați camera de dressing într-un colț, extinderea spațiului. În plus, capacitatea nu va suferi.

Umplere internă

Rochii, tricotaje, lenjerie de pat, pantofi și haine de iarnă - toate acestea cu o planificare adecvată pot fi într-adevăr plasate într-un dulap. Pentru ușurința utilizării, oferă o varietate de rafturi, rafturi, dulapuri, vestiare, oglinzi și rafturi agățate. Pentru a nu suferi, încercarea de a obține un costum sau o rochie, au fost inventate sisteme speciale cu pârghii - pantografe. Uneori sunt instalate în două rânduri pentru multe lucruri.

O cameră spațioasă poate fi făcută cu ajutorul rafturilor și rafturilor deschise, precum și a inserțiilor din sticlă-aluminiu. Hangerele sunt de obicei plasate de-a lungul nivelului superior. Este mai convenabil să dați lucrurile de zi cu zi în rafturi adânci deschise sau translucide la nivelul ochilor fiecărui membru al familiei. Pantofii și lucrurile rar folosite sunt împăturite în vestiare și sertare cu o bună ventilație.

Alte subiecte merită, de asemenea, atenție:

 • pryamnitsa nu ajuta pomYatb pants;
 • Capacul de pantof este ideal pentru depozitarea pantofilor (este ventilat cu o fundă de plasă).

Bijuterii, centuri și eșarfe ar trebui să fie atârnate astfel încât să nu le zdrobească: pe ușile și pereții laterali, în cazul în care cârligele speciale sunt ușor înșurubate.

Pentru lenjeria de pat este necesar un raft separat, iar pentru legături - cravată. În sălile încorporate în garderobă, nu numai că poți schimba hainele și poți pune obiecte suplimentare, dar și o masă mică sau o masă de călcat compactă, care atunci când este îndoită ocupă puțin spațiu.

ventilație

Umiditatea și temperatura sunt principalii dușmani ai lemnului. Într-un microclimat adecvat, ciuperca și mucegaiul pot să capteze întregul spațiu într-o chestiune de zile, făcând copacul poros și friabil. Camerele slab ventilate au un miros neplăcut de umezeală și mustă, cu care lucrurile sunt, de asemenea, impregnate. Pentru a evita acest lucru, este necesar, în stadiul de planificare a vestiariei, să se ofere două modalități de a lăsa aerul curat: natural și forțat.

În primul caz, aveți nevoie de o fereastră și de o circulație constantă de oxigen, care se va deplasa în camera de evacuare prin cameră, permițând astfel umezelii și microbii să se așeze pe rafturi și sertare.

În al doilea rând, va fi nevoie de puțin mai mult efort, inclusiv instalarea unei canale de evacuare, a ventilului și a supapelor de perete. Dacă unul dintre pereții dressingului este înconjurat de stradă, atunci puteți face o gaură în partea de sus a peretelui, introduceți o țeavă de plastic în ea și înăuntru - un ventilator din conducta de evacuare a puterii necesare. Este posibil să se organizeze fluxul de aer din alte încăperi cu instalații și ventilatoare deja instalate.

Este important să rețineți că temperatura în sală nu trebuie să crească peste 20 de grade!

Idei în interior

Designul este o activitate creativă care necesită o imaginație bogată, o gândire spațială și un sentiment de stil. Este mai ușor și mai fiabil să contactați specialiștii care vor veni cu un design mult mai rapid, dar și o persoană obișnuită poate transpune visul unui dulap perfect în realitate.

Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți sunt câteva reguli simple:

 • Armonios. Toate elementele trebuie să se "sprijine" reciproc și să creeze un singur spațiu în care este plăcut să fie.
 • Comoditate. În căutarea originalității și a spectaculozității, este ușor să uiți de confort. Nu ar trebui să puneți o oglindă în dormitor doar pentru că o oglindă este atârnată pe ușa dulapului.Un covor moale se va potrivi mult mai mult și, pentru a completa proiectul, nu ar fi inutil să atârni o altă oglindă opusă primei. Oglinzile din oglindă vor reîmprospăta camera.
 • Unitate. În cazul în care camera este făcută într-un stil clasic, atunci oțelul dur și structurile grele vor arăta extraterestră.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor